Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με RAID! PLS HELP!!

sarisn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πήρα σήμερα έναν δεύτερο σκληρό WD Raptor 36.7 GB. Έχω άλλον έναν ίδιο και θέλω να τους κάνω RAID0 (stripe).

Το μηχάνημά μου είναι: P4 3.0GHz Northwood, mobo ASUS P4P800 Deluxe, 1 GB ram, ASUS Geforce FX 5700.

Μπαίνω στο ΒΙΟS ωραία και καλά για να ενεργοποιήσω τον Raid Controller (VIA VT6410 RAID Controller λέει στο Bios), κάνω και την ρύθμιση στο μενού "IDE Configuration" που λέει "Configure S-ATA as RAID -> Yes" καθώς επίσης και "Serial-ATA BOOTROM -> Enabled". Ωραία μέχρι εδώ.

Κάνω reboot. Βάζω το cd-rom των ΧΡ, ξεκινάει κανονικά, βάζω και τον SATA driver πατώντας το F6 με το που ξεκινάει το setup αλλά μόλις πατάω μετά Enter για να αρχίσει η εγκατάσταση των XP μου λέει ότι δεν βλέπει κανέναν σκληρό!!

Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι ότι τελειώνοντας το POST μου δείχνει για κλάσματα του δευτερολέπτου ένα παράθυρο (της Intel αυτή τη φορά και συγκεκριμένα λέει: Interl RAID for Serial ATA - RAID Controller Utility!!) που λέει κάτι για τους σκληρούς. Αφού κατάφερα να πατήσω Ctrl-I σ' αυτό το παράθυρο και να κάνω "Create RAID Volume", κάνω πάλι reboot, μπαίνω στο setup των ΧΡ και πάλι το ίδιο... δεν βλέπει σκληρούς!!

Τί κάνω λάθος???

Ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι πώς γίνεται:

1) να έχει 2 RAID controllers, έναν της Intel και έναν της VIA? (στο cd-rom της mobo έχει driver μόνο για τον VIA controller!!)

2) να τους βλέπει κανονικά στον Intel controller και όταν μπαίνω στο μενού του VIA controller να μην με αφήνει να φτιάξω εκεί το Raid volume όπως έκανα παραπάνω?

Sorry για το μεγάλο post αλλά ήθελα να γίνω όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής για να βοηθήσω την κατάσταση.

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...