Προς το περιεχόμενο

Θέση λειτουργίας σκληρού

ntountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα αγόρασα μια θήκη (πολύ απλή) για να βάλω μέσα έναν 80άρι WD.

Επειδή μετά από πολύωρη χρήση ανεβάζει θερμοκρασία το κουτί

σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω το εξάρτημα που συνοδεύει τη θήκη για να στέκεται η θήκη από οριζόντια κάθετα ώστε αυτή να αερίζεται καλύτερα κι από κάτω και να μην ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία.

Αυτά που θέλω να μάθω είναι:

1) κατά πόσο επιβαρύνεται η λειτουργία του σκληρού αν αυτός δουλεύει κάθετα αντί οριζόντια όπως όταν το είχα μέσα στο desktop.

2) είναι τόσο πολύ επιβλαβής η αύξηση της θερμοκρασίας? το προφανές είναι ΝΑΙ αλλά λέω μήπως δεν επηρεάζεται τόσο πολύ ο σκληρός...

3) λίγο άσχετο.. μετά από shutdown σε υπολογιστή πρέπει να περιμένουμε 20sec για να ξανά ξεκινήσουμε τον υπολογιστή??? η δικαιολογία που άκουσα είναι ότι ο σκληρός εξακολουθεί να γυρίζει κάποια λίγα secs οπότε πρέπει να περιμένουμε να σταματήσει για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την βελόνα.

4) πόσο ευαίσθητοι είναι τελικά οι σκληροί????? (σε ψιλοκουνήματα, θέση λειτουργίας, θερμοκρασίες κτλ..)

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

1)Δεν επιβαρυνεται η λειτουργια του σκληρου οπως και να τον τοποθετησεις

2)Οπως καλα καταλαβες και εσυ ΝΑΙ ειναι επιβλαβης

3)Αυτο γινοταν στους παλιους υπολογιστες, δεν ισχυει στους σημερινους. Τουλαχιστον εγω ετσι κανω.

4)Οι σημερινοι σκληροι δεν ειναι τοσο ευαισθητοι σε ψιλοκουνηματα ή στην θεση λειτουργιας αλλα οσο να ναι αμα σηλωνει μεγαλες θερμοκρασιες θα υπαρχει σιγουρα φθορα.

Παντως επρεπε να παρεις ενα αλουμινενιο κουτι που ειναι καλυτερο σε απαγωγη θερμοτητας...

Δημοσ.

Αρχικά green_beret ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Το κυρίως σώμα του κουτιού είναι από ένα υλικό που μου δίνει την αίσθηση του μεταλλικού (δε ξέρω τι ακριβώς είναι - ίσως κάποιο μείγμα) και σε γενικές γραμμές είναι πολύ "δροσερό" υλικό. Πιστεύω αν τοποθετήσω κάθετα τον σκληρό να μην ανεβάσει πάλι υψηλές θερμοκρασίες. Όταν συνέβει αυτό τον είχα οριζόντια τοποθετημένο και η κάτω επιφάνεια, που ακουμπούσε εξ' ολοκλήρου στο γραφείο, ήταν αυτή που δεν αεριζόταν και ανέβασε πολύ την θερμοκρασία σε όλο το κουτί.

anyway... θα τον τεστάρω και κάθετα και θα δω.

Δημοσ.

H ka8eti 8esi einai i kaliterari.oso megaliteri epifaneia ston aera toso kalitera.Gia oles tis siskeves isxiei auto,akoma kai gia ta trofodotika foriton,koution HD, klp

Δημοσ.
H ka8eti 8esi einai i kaliterari.oso megaliteri epifaneia ston aera toso kalitera.

Δηλαδή ο λόγος που υποστηρίζεις ότι η κάθετη θέση είναι καλύτερη έχει να κάνει με καλύτερη απαγωγή θερμότητας και όχι με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των σκληρών δίσκων?

Πάντως από την στιγμή που τη θήκη την έβαλα κάθετα η αλήθεια είναι ότι όση ώρα κι αν δούλεψα τον σκληρό η θερμοκρασία ανέβηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν ξέφυγε.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, αυτό που έχω εγώ να παρατηρήσω είναι το εξής :

Γιατί να αγοράσει κανείς θήκη και να βάλει το σκληρό μέσα αφού θα είναι μόνιμα πάνω σε ένα γραφείο ;;

Μήπως η ιδανική λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μπεί σωστά ο δισκούλης μέσα στο κουτί ;

Οι θήκες, και γενικά οι φορητοί δίσκοι, είναι για ΜΕΤΑΦΟΡΑ δεδομένων, και όχι για μόνιμη λειτουργία ... ε ;

Καλή Ανάσταση

Δημοσ.

Φίλε onair έχει μια λογική αυτό που λες αλλά στην περίπτωση μου (και δεν είμαι ο μόνος πιστεύω) τον χρησιμοποιώ με laptop. Μου είναι πολύ χρήσιμος επειδή μου αυξάνει πολύ τον διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση δεδομένων (40G laptop + 80G case) αλλά και γιατί ανά πάσα στιγμή μπορώ να μεταφέρω εναν 80άρι σκληρό οπουδήποτε..

Αν τον έχεις μέσα στο κουτί η διαδικασία βάλε βγάλε δεν είναι πολύ ζόρι??

Γενικά πιστεύω ότι εξυπηρετεί πολύ.

Καλή Ανάσταση

Δημοσ.

[Για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στο συγκεκριμένο thread, επειδή ξέφυγα λίγο από το θέμα, έσβησα το post και θα ανοίξω καινούριο].

Δημοσ.

Aneksarthta apo ta parapanw, gia eksoteriko sklhro anti gia th xrhsh koutiou kai me polu mikro kostos uparxei kai auto:

http://www.ebuyer.com/customer/products/index.html?rb=7324991600&action=c2hvd19wcm9kdWN0X292ZXJ2aWV3&product_uid=43759

egw to xrhshmopoiw edw kai 2 xronia kai den eixa pote kanena problhma.

Asfalos douleuei kai gia alles ide suskeutes opos cd(rw)/dvd(rw).

Eixa kai kouti alla h eukolia tou den sugkrhnete.

Asfalos gia xp den thelei drivers.

Δημοσ.

Η συσκευή όμως μένει εντελώς εκτεθειμένη φίλε lalexoulhs.

Σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει διαρκώς να συνδέει διάφορες συσκευές, για να τις ελέγξει ή να κάνει κάτι άλλο..

Πάντως, για normal χρήση ενός εξωτερικού σκληρού σίγουρα θα πρότεινα μια απλή θήκη που είναι ελάχιστα πιο ακριβή από αυτό το εξάρτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...