doc1000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 εγώ πάλι προτιμώ κάρτες γραφικών ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ανεμιστήρα απ' τη μάνα τους. Είχα πάρει μια Manli5200 και μου επαιρνε τα αυτιά το κωλοανεμιστηράκι της. Έφαγε σουτ! Τώρα είμαι με μια 9600 χωρίς καθόλου ανέμιστήρα και απολαμβάνω ησυχία. Αν έπαιρνα high-end θα προτιμούσα σίγουρα την Gigabyte Χ800. Γιατί καλά τα games αλλά να έχουμε και την ησυχία μας, έτσι? http://www.giga-byte.com/VGA/FileList/ProductImage/photo_rx80256d_big.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stilewag Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 apo ena simeio kai meta den ginetai xwris anemistira. Gia doulies grafeiou iparxoun kartes xwis anemistira, alla gia games... :-| Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Zisis Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Stilewag, μ' αυτό το θόρυβο που κάνει η κάρτα, μπορεί να ακούγεται από ένα δωμάτιο σ' ένα άλλο περίπου 3 μέτρα απόσταση? Είδα αυτή την κάρτα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514086. Νομίζω πως έχει λίγο μεγάλο ανεμιστήρα. Θα κάνει πολύ θόρυβο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stilewag Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 ma pou thes na kserw? se 3 metra i diki mou akougetai, alla oxi me toixous na paremvalontai. Eipa kai prin, oti exw arxisei na tin sinithizw. Eksalou den tha exou megales diafores oi ilopoieiseis. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doc1000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Stilewag giati den kanei i X800XL xwris anemistira gia games? Exei mia terastia pathitiki psiksi pou kanei mia xara douleia xwris katholou thorivo. Mono an thelei kapoios na kanei overclocking den kanei. De lew na vgalei kapoios to anemistiraki tou se karta grafikwn xwris psyktra tis prokopis. Ostoso oi kartes poy ap' ti mana tous den exoyn anemistira douleyoun apsoga xwris ayton me to pathitiko systima psyksis. Pisteyw oti an oloi protimousame ta athoriva montela tha to skeftontan poly sovara oi etaireies na valoun stiw kartes tous sistimata psikis tis dekaras... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theodore Tsi Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 ε μην τρελαθούμε και τελείως.....Χ800 χωρίς ανεμιστήρα και δεν κάνει για games....είναι ιεροσυλία και μόνο που το λέμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Φυσικά και κάνει η X800XL της Gigabyte για παιχνίδια, όπως και μερικές άλλες φθηνότερες λύσεις της εταιρίας. Εμένα κοντεύει να με τρελλάνει το UPS. Aν και του άλλαξα τον ανεμιστήρα με silent, εξακολουθεί να κάνει περισσότερη βαβούρα από ολόκληρο το PC. Kάπως παλαβή εναλλακτική λύση είναι να ακούει κανείς μουσική όταν σερφάρει, γιατί στα παιχνίδια αν ο θόρυβος από κάθε είδους σύστημα ψύξης είναι δυνατότερο από τον ήχο στα παιχνίδια, τότε υπάρχει όντως πρόβλημα (ή είναι μάλλον καιρός για καλύτερα ηχεία/κάρτα ήχου). Στους ανελκυστήρες προ αειμνήστων χρόνων δεν βάλανε μουσική για να μερακλώνονται οι επιβαίνοντες LOL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stilewag Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 eipa apo ena simeio kai meta den ginetai xwris anemistira. anaferomai stis parouses navarxides twn NVIDIA kai ATI kathws kai sto mellon kai to alla gia games... anaferetai sta simerina kai mellontika games ws "mellon" enww tous epomenous 6-12 mines, mia 9600 ti epidoseis exei sto Doom3 (pou vgike perisi ton Avgousto) se sigkrisi me mia 6800ULTRA? i me mia X800XT? ε μην τρελαθούμε και τελείως afto einai kapws pareksigisimo kai sikwnei tous tonous. mporeis apla na mou peis "kaneis lathos ekei dioti..." i "egw diafonw, kai nomizw oti..." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theodore Tsi Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 1ον) από ποιό σημείο και μετά δεν γίνεται χωρίς ανεμιστήρα;αν μία σημερινή high-end κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί μόνο ψύκτρα τότε τι εμποδίζει κάποιες μελλοντικές high end κάρτες να έχουν το ίδιο;....και φυσικά να παίζουν games άψογα! για μένα πάντα θα υπάρχουν υλοποιήσεις κορυφαίων καρτών μόνο με ψύκτρα....ή τουλάχιστον πατέντες που ν αλλάζουν το κλασσίκο ψύκτροανεμιστήρα σε μία αποδοτική παθητική ψύκτρα... 2ον)+offtopic....αν παρεξηγήθηκες με αυτό που είπα(που δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί), συγνώμη....δεν είχα πρόθεση ούτε να σε θίξω ούτε να ανεβάσω τους τόνους....κουβέντα κάνουμε και ο κάθενας εκφράζεται όπως νομίζει καλύτερα μέσα σε λογικά πλαίσια...αν εσύ νομίζεις ότι μία τέτοια εισαγωγή εκ μέρους μου προκαλεί παρεξηγήσεις τότε όπως είπα και πιο πάνω....συγνώμη........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 εμενα μου επερνε τα αυτια τοσο πολυ η 9800pro που πηρα υδρόψυξη και βρήκα την υγειά μου... Απο ενα σημειο και μετα κουράζει, και πιστευω οτι επειδη βρισκόμαστε υπο συνεχή βοή καθημερινά όπου και να παμε και ότι και να κάνουμε, ειναι πολυ προτιμότερο να δώσουμε λιγα χρηματα παραπάνω για ενα οσο το δυνατο πιο αθορυβο συστημα... μπορει να μην το καταλαβαίνουμε αλλα η ηχορύπανση κουράζει τον οργανισμό μας και ειναι κριμα να εργάζεσαι στο pc για εργασία πανεπηστίμιο ας πουμε και να σου παίρνει τα αυτια η κάρτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Α, και κατι αλλο... πριν το watercooling δοκίμασα το silencer... Πολυ καλό, 35 ευρω νομίζω... Αλλα πριν ειχα μια geforce παλια που δεν ειχε ανεμιστηράκι, οποτε το παραμικρό φυσημα μου την εσπαγε... Παντως σαν λυση το silencer ειναι καλη, αλλα μην περιμενετε θαυματα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theodore Tsi Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 polaki πόσα σου πήγε πάνω κάτω το watercooling και ποίο έβαλες;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 από ποιό σημείο και μετά δεν γίνεται χωρίς ανεμιστήρα;αν μία σημερινή high-end κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί μόνο ψύκτρα τότε τι εμποδίζει κάποιες μελλοντικές high end κάρτες να έχουν το ίδιο;....και φυσικά να παίζουν games άψογα!για μένα πάντα θα υπάρχουν υλοποιήσεις κορυφαίων καρτών μόνο με ψύκτρα....ή τουλάχιστον πατέντες που ν αλλάζουν το κλασσίκο ψύκτροανεμιστήρα σε μία αποδοτική παθητική ψύκτρα... Να αποπειραθώ να κατευνάσω λίγο τα πνεύματα; ΄Οσο ανεβαίνει η πολυπλοκότητα των GPU τόσο μικραίνουν και οι πιθανότητες να υπάρξει παθητική ψύξη σε high end κάρτες και ειδικά στο προβλέψιμο μέλλον. Οι σειρά R4xx δεν ξεπερνάει τους 160Μ transistors, σε σύγκριση με τα 222Μ της γενιάς ΝV4x δεν θα έλεγες ότι είναι αρκετά μικρότερο; Γιατί τόσα transistors παραπάνω; SM3.0 μεταξύ άλλων. Θα γλυτώσει με λιγότερα transistors η R520; Μάλλον και παραπάνω θα έχει, αλλά φυσικά θα είναι κατασκευασμένο και στα low-k 90nm. Με τους χρονισμούς όμως που προβλέπεται να εμφανιστεί, μάλλον θα φανεί από δύσκολο ως ακατόρθωτο να μπορέσει να ψυχθεί με παθητική ψύξη. Mοντέλα στο χαμηλό high end προς mainstream ίσως (όπως προς στιγμήν στην Gigabyte η X800XL και χαμηλότερες ή 6800nonUltra και χαμηλότερες, εκ των οποίων σαφώς οι γρηγορότερη επιλογή είναι η πρώτη, αλλά και αυτή η ισορροπία θα σπάσει μόλις η ΑΤΙ περάσει στο SM3.0...) και αυτό όχι με απόλυτη σιγουριά εκτός αν παρουσιαστούν ακόμα πιο εξελιγμένες μορφές παθητικής ψύξης που θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Δεν θα αποκλείσω βέβαια την τελευταία πιθανότητα αλλά οι GPU γίνονται τόσο πολύπλοκες και θα συνεχίσουν να γίνονται που δεν μου φαίνεται να είναι δυνατόν για high end λύσεις για πολύ καιρό. Προβλέψεις για το τέλος της επερχόμενης δεκαετίας μιλάνε για πλέον των 2200Μ transistors και συχνότητες >1.8GHz με εύρος μνήμης >320GB/sec. Υπερβάλλω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stilewag Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 αλλά οι GPU γίνονται τόσο πολύπλοκες και θα συνεχίσουν να γίνονται που δεν μου φαίνεται να είναι δυνατόν για high end λύσεις για πολύ καιρό. Προβλέψεις για το τέλος της επερχόμενης δεκαετίας μιλάνε για πλέον των 1200Μ transistors και συχνότητες >1.8GHz με εύρος μνήμης >320GB/sec. Υπερβάλλω; afto enoousa, diladi pws ta transistor anevainoun poli grigora gia na sinexisei i pathitiki psiksi na einai "viable solution". Kata kairous omws vlepoume alages stin texnologia pou epitrepoun mikroteri katanalwsi revmatos. Apla den nomizw oti aftes oi alages gia mikroteri katanalwsi simvadizoun me ton rithmo afksisis twn transistor. Alla to na eixa pathitiki psiksi stin 6800GT tha itan oti kalitero mporouse na simvei sto computer mou Theodore_Tsi, meta apo afto pou eipes katalava pws den to enoouses opws to katalava. apla to forum einai ena meso (medium) me pliktrologio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις θερμοκρασίες και άλλωστε η κατανάλωση ενέργειας λόγω των μικρότερων manufacturing processes του μέλλοντος δεν θα ανεβαίνει με ανάλογους ρυθμούς. Από whitepaper της NVIDIA: Να θυμίσω ωστόσο ότι πρόκειται για πρόβλεψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.