Προς το περιεχόμενο

Live Cd & Swap file

platongr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κάποιο live cd που να κάνει swap σε usb δίσκο ???

Έχω δοκιμάσει το slax που δεν τον βλέπει καν και το knoppix που ενώ τον βλέπει κανονικά, δεν έχει κάπου μια επιλογή που να κάνει το swap του εκεί με αποτέλεσμα σε έναν 333 με 96 ram, να σέρνεται και να μην μπορώ να κάνω την δουλειά που θέλω.

Αν δεν γίνεται αυτό που λέω, υπάρχει κάποιο distribution που να κάνει εγκατάσταση σε τέτοιου είδους δίσκο γιατί το suse 9.2 που δοκίμασα ενώ τον βλέπει κανονικά και φτιάχνει τα partitions, σταματάει εκεί.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καν, κανονικός δίσκος.

Το pc θα χρησιμοποιθεί μόνο για να παίζει mp3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά...

Θέλεις στον USB δίσκο σου να βάζεις μέσα mp3 KAI να τον χρησιμοποιείς και σαν swap σε κάποιο PC που δεν έχει HD αλλά θα bootάρει από liveCD?

Αν ΝΑΙ, πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 2 partitions στον δίσκο:

# 1 για τα mp3 +/- ό,τι άλλο θέλεις να δεις στο PC (ntfs για read only - fat16/32 για read/write).

# 1 για το swap file με μέγεθος 1,2 GB (fat16/32) έτσι ώστε να μην ζοριστεί όταν του δώσεις ένα άνετο αρχείο μεγέθους 1024 mb για swap. Το partition αυτό πρέπει να είναι κενό όταν τρέξεις την εντολή δημιουργίας του swap.

Αν ΟΧΙ, εξήγησε λίγο πιο λεπτομερώς τί θέλεις γιατί, εκτός του ότι μάλλον μπορώ να σε βοηθήσω, έχω την υποδομή να τεστάρω και όποιο configuration μου προτείνεις (πάντα με Knoppel όμως...).

To πρόβλημά μου δεν είναι τι partition θα κάνω αλλά πως θα πω στο live cd να χρησιμοποιήσει swap στο δίσκο...

Εκτός αν το knoppel το κάνει από μόνο του, οπότε ας περιμένω να κατέβει για να το δοκιμάσω... :)

# 1 για το swap file με μέγεθος 1' date='2 GB (fat16/32) έτσι ώστε να μην ζοριστεί όταν του δώσεις ένα άνετο αρχείο μεγέθους 1024 mb για swap. Το partition αυτό πρέπει να είναι κενό όταν τρέξεις την εντολή δημιουργίας του swap.

[/quote']

Τα swap partitions στο linux δεν έχουν filesystem :). Απλά με το fdisk δημιουργείς στο δίσκο ένα partition με id 'linux swap' (82 σε hex αν θυμάμαι καλά). Έστω ότι το partition αυτό είναι το /dev/hdx1. Μετά το ετοιμάζεις για swapping με την

mkswap /dev/hdx1

(αυτό χρειάζεται να γίνει μία μόνο φορά) και τέλος, μέσα από ένα σύστημα που τρέχει, δίνεις

swapon /dev/hdx1

:-)

Στο Knoppel 0.5 υπάρχει επιλογή για ρύθμιση του swap file ("K" >> "Knoppel" >> "Ρυθμίσεις") - με το που ξεκινάει ψάχνει να βρει κάποιο fat16/32 partition και ζητάει μόνο το μέγεθος που θέλεις για swap. Υποθέτω πως πρόκειται για μία πιο εύκολα προσεγγίσιμη εκτέλεση των εντολών που έγραψε ο apoikos, η οποία για τους "καλομαθημένους" των Win (...1oς + καλύτερος η αφεντιά μου!!!) είναι σωτήρια!

Sorry ο 333 σου USB 1.0 δεν έχει; Με περίπου 1 Mb/sec τι swap να κάνεις; (δηλαδή θα είναι υπερβολικά αργό).

Βάλε DOS USB drivers και έναν MP3 player για DOS και να σου περισσεύουν και 90Mb Ram :-) Ή εναλλακτικά δες κάτι linux distributions που έχουν φτιάξει ειδικά για το xbox που δεν σηκώνουν X-server και δεν θέλουν πολλή μνήμη...

@alkisg:

"DOS USB drivers"

"MP3 player για DOS"

"linux distributions ... ειδικά για το xbox ... δεν σηκώνουν X-server ... δεν θέλουν πολλή μνήμη"

Εχεις δίκιο! Μία πρόχειρη έρευνα στο Google -ειδικά για το 1ο- έβγαλε ένα σωρό αποτελέσματα! Εχεις να προτείνεις κάτι πιο συγκεκριμένο για να μην αρχίσουμε δοκιμές επί δοκιμών?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...