Προς το περιεχόμενο

Μs WORD κάποιες απορίες,.

pptsmps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω μια "διατριβή" περίπου 100 σελίδων.

Με πίνακες - εικόνες και σχεδιαγράμματα .

1. Ερώτηση . καλώς την κάνω με το word ή υπάρχει κάτι καλύτερο - ευκολότερο ως προς τη σελιδοποίηση;

2. ερώτηση . κάνω πίνακα περιεχομένων - με επικεφαλίδες - πίνακα των εικόνων (αυτόματα) πως μπορώ να κάνω;

3. Ένα γλωσσάρι πως μπορώ να το κάμνω; ένα ευρετήριο;

Θα πείτε άνοιξε κάνα βιβλίο - έχω αγοράσει 2 σχετικά με το word..

αλλά στον τομέα σελιδοποίηση - αυτοματοποίηση δεν βρήκα κάτι.

Γι αυτό επανέρχομαι στην πρώτη ερώτηση.

Ποιό κατά την γνώμη σας είναι το καλύτερο για σελιδοποίηση..

Δημοσ.

καταρχάς φίλε μου μην ψάχνεις για άλλο πρόγραμμα. Μια χαρά είναι το Word. πολύ εύκολα κάνεις και σελιδοποίηση και ευρετήριο, γλωσσάρια κτλ. Πειραματίσου λίγο με το Help. Δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να διαβάσεις κάποιο βιβλίο. Για αρχή πάνε Εισαγωγή->Αναφορά-> και διάλεξε τι θέλεις. δεν έχω χρόνο τώρα, αλλά αν δεν βιάζεσαι μπορώ να σου απαντήσω με λεπτομέρειες το μεσημέρι.

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω ότι το Word για την δουλειά που το θέλεις είναι υπέραρκετο... Με λίγη προσπάθεια, αυτά που αναφέρεις γίνονται στο Word. Και εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο με το help, και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις άκρη.

Δημοσ.

Για γλωσσάρι, ευρετήριο κτλ ξέχνα το word και πήγαινε σε latex.

Κατά τα άλλα (πίνακας περιεχομένων κτλ) το word είναι πιο εύχρηστο: βάζεις τις επικεφαλίες σου με ΣΤΥΛ "Επικεφαλίδα 1" ή "Heading 1" αν έχεις το αγγλικό και μετά πας στο μενού Εισαγωγή->Αναφορά->Ευρετήρια και πίνακες.

Άλλα αρνητικά του word που μπορεί να χρειαστείς:

* δεν υποστηρίζει εικόνα για φόντο σε πίνακες

* δεν κάνει καλή στοίχιση στις εικόνες (δεν μπορείς π.χ. να συνδέσεις μια εικόνα με μια παράγραφο και να του πεις βάλ'την στο πάνω ή κάτω μέρος της σελίδας, όπου είναι πιο κοντά στην συνδεδεμένη παράγραφο)

Αν ΔΕΝ τα χρειάζεσαι, τότε προτίμησε το Word για λόγους ευκολίας (το tex έχει αρκετά μεγάλη καμπύλη μάθησης).

Δημοσ.

ένα ευρετήριο πως θα το κάνω;;;

καμιά ιδέα;

το Latex σαν αρχάριος που είμαι και χωρίς πολύ χρόνο δεν ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩΩΩ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...