Προς το περιεχόμενο

O σκληρός που θέλω μήπως είναι πολύ μεγάλος;

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω έναν Western Digital 160 GB. Το pc μου είναι Ρ4 1.8GHz, 512 RAM, με BIOS Revision A06 και Windows XP SP2. Υπάρχει περίπτωση να μην μου αναγνωρίζει τόσο μεγάλο σκληρό, όπως μου είπαν; Γενικά, μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης, έχω έναν 20άρη μέσα τώρα, αλλά 5400rpm και 2 ΜΒ cache, ενώ ο καινούργιος θα είναι 7200 και 8. Αξίζει να περάσω το λειτουργικό και τα προγράμματα στον νέο; Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και αν δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή, λέω να τα αφήσω στον παλιό και να έχω τον νέο για mp3, videos κτλ.

Δημοσ.

Όλα στον 7200/8, θα δεις μεγάλη διαφορά.

Τον 5200/2 κράτα τον για καμία τυχόν μεταφορά αρχείων από φίλους/γνωστούς σου.

/sc

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον madsc ότι θα δεις πολύ σημαντική διαφορά και ναι, ο 160άρης παίζει χωρίς πρόβλημα στην mobo σου με Rev.A06 :-)

(Για την ακρίβεια: Παίζει ο αντίστοιχος Maxtor και δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιό λόγο δεν θα παίζει ο WD).

Δημοσ.

Απλά αν κάνεις καινούρια εγκατάσταση WinXP στον 160GB το σύστημα κατά την εγκατάσταση πιθανότατα θα τον δει σαν 120GB. Ο λόγος είναι η έλειψη SP2 από το CD των Xp που θα κάνεις το format.

Μπορείς να το αντιμετωπίσεις είτε χρησιμοποιώντας WinXP με ενσωματωμένο το SP2, είτε να ενώσεις τα υπολοιπα 40GB με τα 120GB μετά το τέλος της εγκατάστασης (με το Partition Magic).

Δημοσ.

Prwta apo ola na sou pw oti se "opoiodhpote" pc me epeksergasth megalhtero apo 450mhz o sklhros pou thes na baleis tha leitourgei kanonika. Opote mporeis na ton pareis afoba.

Deuteron, h diafora pou tha deis an peraseis to leitourgiko ston kainourgio tha einai terastia. Toso logo ths afkshshs ths taxhthatas tou sklirou oso kai logo ths afkshshs tou buffer. Egw sou sunistw na ton baleis gia ta windows xwrizontas ton se partitions prwta.

Δημοσ.

Ναι, Dell έχω, όντως. Έχω τα ΧΡ με ενσωματωμένο το SP2, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω ό,τι έχω από τον υπάρχοντα σκληρό στον καινούργιο, ώστε να μην χρειαστεί να εγκαταστήσω ξανά τις αυτόματες ενημερώσεις των ΧΡ, updates Norton κτλ;

Επίσης, δεν έχω ιδέα από partition. Γιατί να χωρίσω τον δίσκο σε κομμάτια; Μπορεί να βλάψει κάτι το ένα κομμάτι και να σωθεί το άλλο, πχ; Να κάνω ένα 40 GB για το λειτουργικό και τα προγράμματα και ένα 120GB για data; Δεν έχω ξαναβάλει και σκληρό σε pc και προβληματίζομαι. Πρέπει να τον συνδέσω αλλάζοντας τα master-slave και μετά format; Με ποια σειρά πρέπει να κάνω τις διάφορες ενέργειες ώστε να μπει το λειτουργικό στον καινούργιο και σε ποια φάση γίνεται το partition; Eίναι μια διαδικασία που θα την καταφέρω ή να το αφήσω στο e-shop να μου τα κάνουν εκείνοι; (Θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι βέβαια, αλλά από να κάνω καμιά κοτσάνα, προτιμότερο) Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εγω παντως εχω βαλει εναν SATA Seagate 200GB σε Windows XP SP1 και μου τον αναγνωριζει κανονικα.Δεν ξερω γι'αυτο που λετε οτι θελει οπωσδηποτε SP2.Και να φανταστειτε οτι ειναι και SATA ουτε καν PATA.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...