Προς το περιεχόμενο

Kalitero leitourgiko gia elaxisti katanalwsh mnhmhs?!?!

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 2,5 χρόνια τρέχω winXP σε ενα μικρο μηχάνημα p3-750mhz/512ram και πάει σφαιρα μ'ολα τα συνηθισμένα πάνω. Αρα το λειτουργικό δεν φταίει απο μόνο του κάποιος μαλλον εχει βάλει πολυ (ή δεν εχει βάλει σωστα ή καθόλου) το χέρι του ;)

Βέβαια αν εχεις ανοικτό κανα Nortonα Antivirus μαζι με DC++ και 2-3 p2p και αλλα τέτοια ..απαραίτητα προγράμματα, φυσικό ειναι να σου σέρνει , τι περιμένεις; :) Μιας και ρώτησες ομως, εγω ξεκινάω με ~130mb με maxthon σηκωμένο, Setpoint drivers (logitech), Dumeter, AdMunch, και προγραμμα για ISDN caller-id --> οχι και αδειο boot δηλαδη!

Για να μη παιδεύεσαι και να μη τρως το χρόνο σου να ψάχνεις άλλα λειτουργικά, θα σου πρότεινα να μας στείλεις μια λίστα με τα ανοικτα (automatic) η/και manual services, και τα προγράμματα που τρέχεις στο startup (απο το msconfig) για να βγάλουμε ενα συμπέρασμα και να σε βοηθήσουμε να στήσεις καλύτερα το μηχάνημά σου. Οτι λειτουργικό και να βάλεις, αμα ξεκινάς με 10 προγράμματα on-boot θα σου σέρνει - δεν ειναι dvdplayer να το ανοιγεις και να δουλευει με τη μια , ταπεινή μου γνώμη ;)

Δημοσ.

Celeron @333Mhz με 256RAM & XP Pro:

Σέρνεται ΜΟΝΟ αν του έχω συγχρόνως ανοιχτά Delphi, Visual Studio, Photoshop, 3-4 Explorers και κανά-δυο βοηθητικά παράθυρα ακόμα.

Η RAM είναι για να χρησιμοποιείται, όχι για να μένει άδεια (γιατί αλλιώς δουλεύει συνέχεια το pagefile). Τα 2000 έχουν όντως λιγότερες απαιτήσεις μνήμης από τα XP (μπορείς να δεις τα system requirements από την microsoft), αλλά όσον αφορά στο λειτουργικό, όχι στις εφαρμογές. Οι εφαρμογές είναι αυτές που σου τρώνε την περισσότερη μνήμη. Κοίτα μήπως μερικές από αυτές που χρησιμοποιείς έχουν memory leaks ή είναι γενικότερα βαριές (λόγω κακού προγραμματισμού) και διάλεξε άλλες, μην ψάχνεις για λειτουργικό, δεν θα δεις σημαντική διαφορά με το μηχάνημα που έχεις.

@random: Σύμφωνα με τον Ντον Ρόσα, ο Σκρουτζ συλλέγει αναμνήσεις, όχι κέρματα... ;-)

Δημοσ.

@alkisg : Ελα ρε θηρίο! ;) και νόμιζα πως ημουν ήρωας με την παλιοκασέλα μου, με αφησες αναυδο με το celeron@333! Για να ξεθάψω και το παλιο p2 γιατι μου φαίνεται οτι θα γίνει καμια MAME-μηχανή :) τεσπα... offtopic ;)

Δημοσ.

Έχω και εγώ και ένα celeron στα 333 με 324ΜΒ μνήμη, κάρτα γραφικών με 8ΜΒ που τρέχει winxp. Πάει μια χαρά εκτός φυσικά από παιχνίδια και βίντεο. Συνήθως μπαίνω internet, χρησιμοποιώ office, λίγο coreldraw, αυτά. και δεν είναι πουσαρισμένος. Έχει κλείσει 7 χρόνια από τότε που τον πήρα και έχω αλλάξει μόνο τροφοδοτικό και έχω προσθέσει δίσκους, μνήμη. Αυτά.

Δημοσ.

Τα Windows XP , χρησιμοποιούν πολύ έντονα το disk cache, οπότε όσο περισσότερο μνήμη έχεις τόσο καλύτερα. Μην τρομάζεται με τεράστιο usage.

Όσο για το linux, τρέχει βέβαια ο πυρήνας του και σε μπακατέλες, αλλά αν βάλεις το τελευταίο γραφικό περιβάλλον (kde, gnome) με όλα τα καλούδια του, τότε θα δείς πάλι να καταπίνεται η μνήμη του pc σου. Είναι λογικό και δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Να πω και μια άλλη άποψη: δοκίμασε το Nlite και κάνε clean install win xp sp2 αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος στα αρχεία εγκατάστασης πχ. τα έχω εγκαταστήσει χωρίς Ie, outlook express, media player, messenger, netmeeting, comic chat και ένα σωρό άλλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...