Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να ανεβάζω σκαναρισμένες σελίδες απο περιοδικό?

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες υπήρχε ένα θέμα στο forum, για το οποίο βρήκα τυχαία κάτι σε ένα περιοδικό που μόλις είχα αγοράσει. Είπα μία να σκανάρω τις 2 σελίδες και να τις ποστάρω, αλλά σκέφτηκα μήπως αυτό είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ(στο σημείο που αναφέρει για πνευματική ιδιοκτησία). Αλλά για καλό και για κακό σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ, καθώς απο τη μία όλοι θέλουμε να βοηθάμε τον άλλον (εδώ στο φόρουμ εννοώ), αλλά να μην ξεπερνάμε και κάποια όρια. Σε περίπτωση σαν την παραπάνω που ανέφερα λοιπόν, τι ακριβώς απο τα παρακάτω μπορώ να κάνω??

1. Την πιο έυκολη(ίσως και πιο "όμορφη") λύση του να σκανάρω τις φωτογραφίες και να τις βάλω στο μύνημα μου σαν attachment, αναφέροντας βέβαια την πηγή..

2. Να τις σκανάρω μεν, αλλά να μην τις ποστάρω αυτούσιες, αλλά να δώσω λινκ με το briefcase μου, για να μπορούν να τις δουν όσοι θέλουν..

3. Να αντιγράψω μόνο το κείμενο και να το ποστάρω εδώ..

4. Τίποτα απο τα παραπάνω??

Εγώ θα κάνω ότι μου πείτε εδώ, ελπίζω να μη φάω κανένα ban προσπαθώντας να βοηθήσω :?

• Super Moderators
Δημοσ.

Το σκανάρισμα των φωτογραφιών με σαφή αναφορά της πηγής (πχ περιοδικό X, τεύχος Ψ, Απρίλιος 2005) είναι αποδεκτό και δεν ξεπερνάει τα όρια. :)

Δημοσ.
cool.. Αν φάω κανένα ban, να ξες, εσύ θα το φας το μπουγέλωμα

λολ.. δεν υπαρχει περιπτωση να φας ban, αφου σου το λεει ενας super moderator, Που λογικα ξερει τι επιτρεπεται και τι οχι..

μια ερωτηση. μπορω να σκαναρω φωτογραφιες και να τις επεξεργαστω με καποιο προγραμμα? πχ, να αλλαξω την γραμματοσειρα ή να γραψω επιπλεον πραγματα. δλδ αν σκαναρω μια σελιδα με γραμματα μονο, να μπορω να το μετατρεψω σε εγγραφο word, ωστε να μπορω να το επεξεργαζομαι. γινεται κατι τετοιο?

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

μια ερωτηση. μπορω να σκαναρω φωτογραφιες και να τις επεξεργαστω με καποιο προγραμμα? πχ' date=' να αλλαξω την γραμματοσειρα ή να γραψω επιπλεον πραγματα. δλδ αν σκαναρω μια σελιδα με γραμματα μονο, να μπορω να το μετατρεψω σε εγγραφο word, ωστε να μπορω να το επεξεργαζομαι. γινεται κατι τετοιο?[/quote']

Αν ρωτάς εάν γίνεται από τεχνικής άποψης, γίνεται όπως σου απάντησε το μέλος Sadako.

Αν ρωτάς εάν επιτρέπεται από τους περί την πνευματική ιδιοκτησία κανόνες, η απάντηση είναι περίπλοκη και μάλλον αρνητική.

Δημοσ.
Αν ρωτάς εάν επιτρέπεται από τους περί την πνευματική ιδιοκτησία κανόνες, η απάντηση είναι περίπλοκη και μάλλον αρνητική.

ε ενταξει, σιγα τωρα. πχ θελω να κανω μια εργασια και απο μια εγκυκλοπαιδεια σκαναρω μερικες σελιδες και σβησω ορισμενες σειρες, τι κακο θα κανω?

τωρα για τα περιοδικα μπορει να υπαρχει και νομος, αλλα ποιος νοιαζεται? εξαλλου θα με καταγγειλλει κανεις απο εδω μεσα?

ας τολμησει.. :lol:

ΦιΛιΚα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...