Προς το περιεχόμενο

Lightscribe technology????

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς κάτι για την συγκεκριμένη τεχνολογία???

Απ'ότι λέει στο site μπορεί να "κάψει" label πάνω σε cd & DVD...

Δεν διευκρινίζει όμως, μπορεί να γράψει το label πάνω σε όποιο cd ή dvd???

Με τί ταχύτητα??? παίζει κάτι σε έγχρωμο??? η μόνο black πάνω στο χρώμα του cd - dvd???

Τέλος το έχει δουλέψει κανεις??? Ξέρω ότι το έχουν τα HP 640i ....

Δημοσ.
http://www.lightscribe.com/faq.aspx .To HP 640 i είναι ένα τυπικό 16 x recorder . Προφανός θέλει και αντίστοιχο μέσο. Για title θέλει 2 min σε draft ποιότητα για title & cd content 4 min και για full label (w/ graphics) 20 min. Οι χρόνοι ανεβαίνουν όσο ανεβάζουμε και τη ποιότητα. Και προς το παρόν είναι μόνο grayscale οι εκτυπώσεις.
Δημοσ.

Βέβαια και το κόστος του cd που θα υποστηρίζει την ιδιότητα αυτή, θα... πονάει λίγο...

Ωστόσο, είναι πολύ καλό για εταιρίες και μικρές επιχειρήσεις που διανέμουν δικό τους λογισμικό ή στέλνουν σε πελάτες συχνά κάποια δεδομένα σε cds...

Δημοσ.

H εκτύπωση σε καλά inkjet δισκακια ειναι:

- Πολυ πιο γρήγορη, μερικά δευτερόλεπτα σε κοινό εκτυπωτή όπως ο Pixma 3000/4000

- Εγχρωμη και φωτογραφικής ποιότητας (αρκει να ειναι καλό το δισκάκι...)

- Πολύ φθηνώτερη, αφου τα δισκάκια στοιχίζουν μερικά λεπτά παραπάνω και σιγουρα λιγώτερο από ότι ενα αυτοκόλλητο label+δισκάκι. Ενδεικτικά τα CD TY δινουν εξαιρετικό αποτελεσμα εκτυπωσης.

Mου φαινεται ότι το lightscribe ειναι ενα εμπορικό κόλπο για τη δημιουργία μιας νέας αγοράς καθως δεν έχει κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα προς το παρόν.....

Δημοσ.

Φίλε squib, έτσι διάβασα κι εγώ στο mail της Dionic .... και το παράγγειλα κιόλας !

Μέχρι στιγμής όμως το χρησιμοποιώ σαν απλό recorder, μια που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τον πωλητή μου στην εταιρία που είπαμε, και να τον βρίζω από τώρτα μέχρι τα Χριστούγεννα ....

Βέβαια, θα μου πεις, τι φταίει αυτός που δεν έψαξα πριν το παραγγείλω να δω αν υπάρχει υποστήριξη ... ;

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε πως η Memorex, η Verbatim και η Imation ( οι τοπικοί resellers της Ελλάδας ), θαφέρουν κάποια στιγμή και lightscribe δισκάκια, αλλιώς θα το κάνω ανεμιστήρα ....

Δημοσ.

Έχω το HP 640i εδώ και ένα μήνα , και εκτός από το cd που είχε στην συσκευασία δεν κατάφερα ως τώρα να βρω άλλο στην Ελλάδα.. Πάντως για την τιμή στα cd για αρχή σίγουρα είναι ανεβασμένη κατά πολλή ( το πακέτο των 20 γύρω στα 23 ευρώ ) αλλά πριν το τέλος του χρόνου θα φτάσει στα επίπεδα που έχουν τα cd τώρα συν 2 έως 3 λεπτά πάνω.. όσο για το αποτέλεσμα, μπορεί η όλη διαδικασία να αργή λίγο ( μου πήρε 26 λεπτά (με φωτογραφία και γράμματα σε όλη την επιφάνια του cd ) σε ανάλυση best ) αλλά το αποτέλεσμα ήταν φοβερό…Αν όπως ακούγεται , ως τα τέλη του χρόνου η τεχνολογία lightscribe γίνει και έγχρωμη τότε δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει χρήστης Η/Υ που δεν θα έχει από ένα τέτοιο μηχάνημα.. Προς το παρων κάνουμε υπομονή και περιμένουμε από την verbatim η την LaCie, που όπως φαίνεται προς το παρών είναι η μόνες δυο εταιρίες που παράγουν cd lightscribe μόνο ,και όχι ακόμα dvd, να ερθουν στην ελλαδα..

Δημοσ.

Καμια φωτογραφία του CD έχεις να μας δείξεις για να δούμε πως είναι το αποτέλεσμα;

Δημοσ.

Ευχαρίστως να σας έδειχνα με φωτογραφία το cd αλλά η φωτο είναι κάπως προσωπική και δεν θα το ήθελα…Όμως πηγαίνοντας εδώ: http://www.extrememhz.com/lightscribe-p1.shtml θα δείτε πιο λεπτομερή τη διαδικασία.. Πάντως για να ενεργοποιηθεί το lightscribe σαν πρώτη φορά, μπορώ να πω πως με προβλημάτισε λίγο.. Περίμενα πως περνώντας το 640i στον υπολογιστή τα windows θα ανίχνευαν αυτόματα και το lightscribe (σαν ένα σύστημα εκτυπωτή) και θα έβγαζε εικονίδιο για να βάλω τα κατάλληλα drive..Αυτό δεν έγινε και βιαστικώς όπως ήμουν για να δοκιμάσω την καινούργια τεχνολογία έβαλα για εγκατάσταση το cd (που περιέχετε στην συσκευασία ) SureThing CD Labeler 4 SE.. Αμέσως μετά και πριν ακόμα γράψω κάτι στο cd , είπα να το τοποθετήσω ανάποδα στο 640i και να δοκιμάσω να το ζωγραφίσω πρώτα....Άνοιξα το software (SureThing CD Labeler ) και βλέπω πως ναι μεν μου αφήνει να κάνω τα εξώφυλλα του cd αλλά δεν έβλεπα πουθενά κάτι για lightscribe.. Καταλαβαίνω πως ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το lightscribe και βάζω για εγκατάσταση το άλλο cd που υπάρχει στην συσκευασία και παρατηρώ ότι εκτός από το recordnow, to arcsoft showbiz 2 , το muvee autoproducer και το powerDVD δεν υπάρχει κάτι άλλο σε driver για lightscribe..Και μη θέλοντας να εγκαταστήσω κανένα από αυτά τα προγράμματα αφού έχω εγκαταστημένο το Nero ultra edition και καλύπτομε από όλα τα επάνω software, δεν εγκατέστησα τίποτα ..Προτίμησα να κατεβάσω την καινούργια αναβάθμιση του Nero που υποστηρίζει lightscribe , και να μη γεμίσω τον υπολογιστή με άχρηστα δεύτερα προγράμματα ..Πέρασα το update του Nero αλλά τίποτα.. πουθενά lightscribe..Τότε κατάλαβα ότι σίγουρα έπρεπε να περάσω το recordnow για να πάρει τα API του lightscribe.Και όπως αποδείχτηκε αυτό ήταν , αμέσως μετά την εγκατάσταση του recordnow και το Nero και το SureThing CD Labeler εμφάνισαν τα εικονίδια του lightscribe.. Πάντως το ότι πρέπει να περαστεί δεύτερο πρόγραμμα εγγραφείς για να ενεργοποιηθεί το lightscribe δεν μου πολυάρεσε.. Τέλος πάντων,μετά όμως από όλα αυτά αρχίζει το ενδιαφέρων.. Με το SureThing CD Labeler (μακρά καλύτερο από το Nero προς το παρών ) μπορείς να σχεδιάσεις στην επιφάνεια του cd να εισάγεις playlist , εικόνες , έτοιμα σχέδια , και πολλά άλλα.. Πολλή μου άρεσε όταν σχεδιάζοντας στο Corel το cd ανακάλυψα ότι το SureThing περνάει αυτόματα δυο τρεις γραμματοσειρές(true type font) με ειδικά σύμβολα για dvd & cd..Στη συνέχεια όταν έχεις τελειώσει με το σχεδιασμό είναι η ώρα της εκτύπωσης ( πράγμα που το περίμενα από στιγμή σε στιγμή από το 2004 όταν πρώτο άκουσα για αυτή τη τεχνολογία) που θυμίζει λίγο εκτύπωση σε εκτυπωτή χαρτιού ως ένα σημείο. Καλό επίσης είναι και το preview πριν την τελική εκτύπωση γιατί αν το cd σχεδιαστή σε άλλο πρόγραμμα , Photoshop , Corel και μετά εισάγουμε το αποτέλεσμα στο SureThing για να το εκτυπώσουμε θα δούμε ότι ναι μεν στο αρχικό σχέδιο είναι όλα οκ αλλά στην εκτύπωση κάποια γράμματα η σχέδια μπορεί να φύγουν εκτός των ορίων.. Με το preview βλέπουμε αυτά τα λάθη και τα διορθώνουμε. Και λίγο πριν το τέλος , πριν το πάτημα του print δηλαδή , μένει να επιλέξουμε την ανάλυση.. Αυτή είναι χωρισμένη σε τρεις ρυθμίσεις που θυμίζουν κανονικό εκτυπωτή, σε best , normal (faster) και draft (fastest).Από την draft έως την best ο χρόνος ποικίλη ( σύμφωνα με την επιφάνεια της σχεδίασης που καταλαμβάνει ) από 2 έως 30 λεπτά, και αυτό είναι ένα από τα 2 αδύνατα σημεία(το ότι η εκτύπωση είναι grayscale είναι το δεύτερο)..Πάντως λόγω του ότι μου αρέσει να μαθαίνω να βλέπω και αν είναι εφικτό να χειρίζομαι κάτι τεχνολογικά καινούργιο , και μιας από το 1997 που έκαψα το πρώτο μου cd έως σήμερα έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους εκτύπωσης πάνω σε cd & dvd (από απλούς θερμικούς μονόχρωμους εκτυπωτές μέχρι έγχρωμους , και inkjet εκτυπωτές κατευθείαν σε printable cd & dvd, ακόμα και με αυτοκόλλητα) μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ απόλυτα με τη γνώμη κάποιον και εδώ και σε άλλα forum ότι το lightscribe είναι ένα εμπορικό κόλπο και κάτι τέτοια.. Νομίζω ότι σε λίγο καιρό όλα τα dvd recorder είτε αυτά γράφουν με κόκκινη ακτίνα είτε με μπλε όλα θα υποστηρίζουν lightscribe (η όπως θα ονομάζεται κάτι που εκτυπώνει το ίδιο το drive το δισκάκι που το έγραψε)..Δε το θεωρώ κόλπο , αγόρασα το hp 640i γύρω στα € 96 δηλαδή λίγο ακριβότερα από ένα dvd-rw χωρίς lightscribe, όσο για την τιμή από τα lightscribe media (cd&dvd) προς το παρών μπορεί να είναι ακριβά γύρω στα € 0,80 το ένα cd αλλά αν γυρίσω λίγο πίσω στα χρόνια και θυμηθώ την πρώτη τιμή από cd printable έπαιζε πάνω από 2 έως 3 φορές όσο ένα απλό, και θυμάμαι πως ούτε και τότε υπήρχαν στην ελληνική αγορά ( έπρηζα την disk impex κάθε μέρα για να φέρει ), για την ακρίβεια θυμάμαι την εποχή που ούτε απλό cd εγγραφής δεν εύρισκες , και αν το εύρισκες ήταν τόσο ακριβό (2.000 δρχ. περίπου το ένα) που μόνο 2 η 3 μπορούσες να αγοράσεις.. Στο σήμερα όμως και με το lightscribe μπορεί να μην είναι έγχρωμο το αποτέλεσμα αλλά δεν θέλει μελάνι, μπορεί να είναι αργό το αποτέλεσμα αλλά δεν χρειάζεται ειδικό εκτυπωτή και το καλύτερο: όσο και να το ξύσεις δεν φεύγει(όπως κάποια printable cd)..Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να φτάσουν τα πρώτα cd για αρχή, και τα dvd αργότερα στην ελληνική αγορά Από παλιά ήταν έτσι και μάλλον δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει στην ελληνική ηλεκτρονική και όχι μόνο αγορά(τα πάντα έρχονται σε μας αργοπορημένα)..Ελπιζω να μην σας κουρασα πολλη…

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...