predator Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 δεν συμφερει και τον ISP να δινει static IPs ωστε να ξερει ανα πασα στιγμη ποια ΙP ανηκει σε ποιον πελατη? δεν νομιζω ο λογος που υπαχουν ξεχωριστα static/dynamic πακετα να ειναι οικονομικος αφου δεν ξερω σχεδον κανεναν που να εχει static συνδεση.
kickeras Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 giati nomizeis oti an allazei den kserei ana pasa stigmi poia ip aniksei se poion? den xreiazesai static ip para mono se periptwseis opou einai anagkaio afto pou kaneis na exei fixed ip (webservers, etc.) osoi ksereis pithanotata tha einai aploi users gia tous opoious den iparxei logos na exoun static kai nai den exoun oloi static giati poli apla de ftanoun gia olous kai giafto sinithws se xrewnoun otan theleis na min exeis dynamic.
predator Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 τι εννοειται με "δεν φτανουν για ολους"? υπαρχει ποτε περιπτωση να ξεμεινει ο isp απο ... ip???
deathlok Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 ta ip den einai apeira.ara den ftanoun. einai ena problima pou exei problimatisi gia to pos tha antimetopisti mia kai oi xristes internet afksanonte alla oxi kai oi ip otan protodimiourgitike to internet ta ip fantazan apeira tora pia omos.
eurander Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Με δεδομενο οτι ο ISP μπορει να ξερει ποιος ειναι ποιος ανα πασα στιγμη ακομα και με dymamic IPs, πιστευω οτι ενας ακομη λογος για να υπαρχουν τα static IPs ειναι για να προσφερει διαφορετικο quality of service σε αυτους που χρειαζονται το στατικο και θελουν να το πληρωσουν.Δηλαδη πιστευω οτι ο λογος ειναι οικονομικος αν και δεν ξερω ουτε εγω κανενα με static.
DrLo Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 ta ip den einai apeira.ara den ftanoun.einai ena problima pou exei problimatisi gia to pos tha antimetopisti mia kai oi xristes internet afksanonte alla oxi kai oi ip otan protodimiourgitike to internet ta ip fantazan apeira tora pia omos. Ρε παιδιά μη λέμε ότι θέλουμε. Εντάξει τα ip δεν είναι άπειρα. Αυτό δε πάει να πει ότι ο πάροχος δε πρέπει να εξασφαλίζει ένα ip για κάθε χρήστη είτε αυτός είναι static ειτε dynamic. Κλασσικό παράδειγμα η vivodi που όλοι έχουν το ίδιο ip πάντα, ακομα και οι dynamic. Είχα επί ενα μήνα Vivodi και πάντα με το ίδιο ip όσα restart κι αν έκανα στο zyxel μου. Δε ξέρω γιατί υπάρχει η διαφοροποίηση αυτή αλλά υποθέτω ότι οι κύριες διαφορές σε static/dynamic είναι άλλες κι όχι το ίδιο ip αυτό καθε αυτό. Νομίζω πως τα dynamic πακέτα περιλαμβάνουν κι άλλες υπηρεσίες.
cig4 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Είναι πολύ απλό ρε παιδί μου.για να αγοράσεις ενα σύνολο Ips θές ενα μεγάλο ποσοστό χρημάτων (ανάλογα και με την κλάση../8/16/24) και η ΙΑΝΑ δεν είναι και οτι πιο φιλικό γιατι πολύ απλά το ip protocol οπως είναι τώρα δεν θα φτάνει σε λίγο καιρό για όλους,άρα ι ΙΑΝΑ σου λέει στο φινάλε αφου έχεις πολλά φράσκα και δν κολώνεις οκ αλλά και πάλι θα σου δώσω ψ ipς για να φτάσουν για όλους ρίξε και μια ματιά εδώ *ww.iana.com/ -=-= *ww.ipv6.org/
lalexoulhs Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Pantos polles etairies paroxhs internet dinoun praktika stathero ip stous sundromhtes tous. Kurios stis dsl kai stis cable sundeseis. Autoi den exoun auto to problhma?
cig4 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 ναι δεν λέω αλλά πόσα σκάς εν αφιλαράκι που έχω έχει 2Μ γραμμή dsl και έχει μόνο στατική ip γιατι πολύ απλά ο isp έτσι είναι (βέβαια με τέτοια γραμμή και εγώ πλήρωνα στο σύνολο το μήνα 60ε )
ntsili Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Pantos polles etairies paroxhs internet dinoun praktika stathero ip stous sundromhtes tous. Kurios stis dsl kai stis cable sundeseis. Autoi den exoun auto to problhma? έλα ντε...!
michalakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 πρώτα απ'όλλα οι ΙΡ δεν είναι άπειρες και δεν μποορεί ο κάθε ένας πάροχος να δίνει static ΙΡ στον κάθε πελάτη του...επίσης δε χρειάζεται να το κάνει αυτό, καθώς δεν είναι όλοι 24/7 στο ιντερνετ...τέλος θα ήταν αρκετά δαπανηρό να πάρει όσες στατικές ΙΡ θέλει... πολλοί πάροχοι σου δίνουν την δυνατότητα νομίζω να διαλέξεις στατικύ ΙΡ με επιεπλέον κόστος όμως.. αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με την εφαρμογή του IPv6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.