Προς το περιεχόμενο

τι χρειαζεται να ξερω για να παρω το πτυχιο ecdl?

lazaross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρεπει να μαθω ολα τα βιβλια ή μονο το τελευταιο? ( ecdl 4 ). επισης μπορω να διαβαζω στο σπιτι ή πρεπει υποχρεωτικα να παρακολουθω μαθηματα?

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μπορείς να πας σε ενα φροντιστήριο να γραφτείς, να σου προτείνουν εκείνοι ένα βιβλίο και να κάτσεις να το διαβάσεις μόνος σου. όταν τελειώνεις κάποια/ες ενότητες θα πηγαίνεις να τους στάζεις τα χρήματα της εξέτασης και αυτό είναι. Πέρσι αν θυμάμαι καλά ήταν 30ευρώ η ενότητα

Δημοσ.

Πρέπει να διαβάσεις το Syllabus 4.0 το οποίο και αναφέρεται στα Windows XP και το Office XP. Όποιο βιβλίο και να πάρεις, θα σε καλύψει, αρκεί να είναι γραμμένο σύμφωνα με το Syllabus 4.0.

Όσο για τα έξοδα, έχουμε:

65 ? η κάρτα δεξιοτήτων

7x25 ? οι ενότητες και

20 ? για την παραλαβή του πτυχίου σου.

Αυτά τα ολίγα :)

Δημοσ.

Lazaross αν δε σου χρειάζεται άμεσα το ECDL μην το πάρεις γιατί θα αντικατασταθεί από κρατικό πιστοποιητικό γνώσης υπολογιστών που θα το εκδίδει ο ΟΕΕΚ και θα είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ. Αν δεν κάνω λάθος αυτή η αλλαγή θα γίνει φέτος ή του χρόνου και φυσικά θα σημάνει την απαξίωση του ECDL που έτσι και αλλιώς δεν το εκδίδει κάποια κρατική αρχή. Το έχω πάρει το ECDL αλλά με αυτή την αλλαγή με βλέπω να ξανασχολούμαι με το κρατικο πιστοποιητικό. Το μόνο που λυπάμαι είναι τα χρήματα που έδωσα για να το πάρω. Για καλύτερη και πιο λεπτομερή πληροφόρηση ρώτα και στον ΟΕΕΚ.

Δημοσ.

Είχε πάρει το αυτί μου, ότι για να πάρεις κάτι σαν πιστοποίηση/βεβαίωση θα αρκεί επίσης να έχεις κάνει έναν αριθμό πανεπιστημιακών μαθημάτων(νομίζω 4) που να έχουν σχέση με υπολογιστές. Μου το είχε πει η αδερφή μου, αλλά δε θυμάται σε ποια εφημερίδα το είχε διαβάσει.. Κι εμένα θα με αφορούσε, γιατί στη σχολή μου (μαθηματικό), έχουμε ήδη κάνει 4 μαθήματα σχετικά.. 3 γλώσσες προγραμματισμού και ένα άλλο οργάνωση αρχείων Η/Υ.. Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, μην το δέσετε κόμπο. Απλά το είπα μήπως και το έχει ακούσει και κάποιος άλλος, να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει..

Δημοσ.
7x25 ? οι ενότητες

εννοεις τα 7 βιβλια? και αυτα ειναι το πρωτο σταδιο. μετα υπαρχουν αλλα δυο σταδια.. εγω θελω ν αξερω αν μπορω να διαβασω στο σπιτι και να παω να δωσω..

Δημοσ.
Είχε πάρει το αυτί μου, ότι για να πάρεις κάτι σαν πιστοποίηση/βεβαίωση θα αρκεί επίσης να έχεις κάνει έναν αριθμό πανεπιστημιακών μαθημάτων(νομίζω 4) που να έχουν σχέση με υπολογιστές. Μου το είχε πει η αδερφή μου, αλλά δε θυμάται σε ποια εφημερίδα το είχε διαβάσει.. Κι εμένα θα με αφορούσε, γιατί στη σχολή μου (μαθηματικό), έχουμε ήδη κάνει 4 μαθήματα σχετικά.. 3 γλώσσες προγραμματισμού και ένα άλλο οργάνωση αρχείων Η/Υ.. Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, μην το δέσετε κόμπο. Απλά το είπα μήπως και το έχει ακούσει και κάποιος άλλος, να το επιβεβαιώσει/διαψεύσει..

Έχει δίκιο η αδελφή σου και το είχε διαβάσει στην εφημερίδα το Βήμα ή τα Νέα στο ένθετο Καριέρα.

Δημοσ.
εννοεις τα 7 βιβλια? και αυτα ειναι το πρωτο σταδιο. μετα υπαρχουν αλλα δυο σταδια.. εγω θελω ν αξερω αν μπορω να διαβασω στο σπιτι και να παω να δωσω..

Ναι, μπορείς. Αρκεί να απευθυνθείς σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο ECDL. Στο http://www.ecdl.gr θα βρεις πληροφορίες για το ποια εξεταστικά κέντρα δίνουν εξετάσεις μέσα στις επόμενες 20 ημέρες. Επίσης δεν χρειάζεται να δώσεις και τις 7 ενότητες. Το τελευταίο σχέδιο νόμου που μάλλον θα είναι και το οριστικό, ορίζει ότι πρέπει να έχεις γνώσεις στα: χρήση λειτουργικού συστήματος (με λίγα λόγια Windows), επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα και internet. Οι αντίστοιχες ενότητες στο ECDL είναι οι 2,3,4 και 7.

Αν πάρεις τις 4 αυτές ενότητες (ή και οποιεσδόποτε 4 ενότητες από τις 7 - απλώς αυτές που αναφέρω αφορούν το ελληνικό δημόσιο), αποκτάς το ECDL Start. Αν πάρεις και τις 7 αποκτάς το ECDL Core.

Αν ασχολείσαι μερικά χρονάκια με τους υπολογιστές, τις ενότητες 2 (Windows) και 7 (Internet) θα τις περάσεις με κατεβασμένα χέρια. Το word και το excel δεν είναι δύσκολα, απλώς απαιτούν να μάθεις κάποια πράγματα που μπορεί με απλή ενασχόληση μαζί τους να μη σου χρειάστηκαν ποτέ.

Από τις υπόλοιπες ενότητες, η 1η (Βασικές έννοιες) είναι της απελπισίας (ειδικά λόγω της χρήσης ελληνικής ορολογίας) - απορώ γιατί υπάρχει ακόμη ως ενότητα. Η 5η (Powerpoint) είναι πολύ εύκολη αν γνωρίζεις σχετικά καλά Word/Excel, ενώ η 6η (Access) είναι μάλλον η δυσκολότερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολη.

Δημοσ.

Α, και κάτι τελευταίο. Αυτά τα περί "κατάργησης του ECDL" τα θεωρώ ανακριβή. Αυτό που ισχύει είναι ότι σύντομα (αν δεν έγινε ήδη) όλα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά θα περάσουν από αξιολόγηση από έναν ελληνικό φορέα (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Νομίζεις ότι το ECDL θα "κοπεί"; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Καμία απολύτως. Ας βγει και κρατικό πιστοποιητικό, τι πάει να πει αυτό; Μήπως δηλαδή η γνώση της Αγγλικής γλώσσας αναγνωρίζεται μόνο από το αντίστοιχο κρατικό πιστοποιητικό; Η απάντηση είναι "φυσικά και όχι...".

Δημοσ.

clairvoyant εννοείς ότι το ecdl θα ειναι ισοτιμο στην αναγνωριση με το κρατικο πιστοποιητικο?

Η θα το κανουν αλα ΔΙΚΑΤΣΑ, περαστε να σας εξετασουμε, και να το δουμε...για οσους δεν ειχαν πτυχια ελληνικα-κρατικα?

Δημοσ.

μπορω εχοντας διαβασει μονο μια ενοτητα να παω και να δωσω μονο για αυτην? ή πρεπει ολες μαζι? επισης το τεστ τι μορφης ειναι? εχει μονο ερωτησεις επιλογης/αντιστοιχησης/σωστο-λαθος ή και αναπτυξης/συντομης απαντησης? ποσο χρονος ειναι διαθεσιμος? τι ποσοστο πρεπει να εχω απαντησει σωστα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...