NiTroGen Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Έχω ένα κουτί miniATX με τροφοδοτικό 150Watt!!! Σ'αυτό έχω βάλη μια QDI Kudoz 7G με έναν Duron 1300MHz, ένα 128MB DDR DIMM, έναν 15GB HD, ένα DVD-ROM και ένα PCI modem. Η μητρική έχει onboard την κάρτα ήχου, την κάρτα γραφικών και μια κάρτα δικτύου. Λέτε να φτάσουν τα 150 Watt του τροφοδοτικού; Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ μπορώ να βρώ μεγαλύτερο miniATX PSU όπου κι αν έψαξα!!!
Stilewag Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 exw enan Pentium 133Mhz me 16MB RAM, skliro disko 1GB, DVD-ROM, mia karta grafikwn Cirrus Logic 1MB, mia karta ixou MAD16 se ISA (oxi PCI), kai ena mikroskopiko anemistiraki panw ston epeksergasti to PC to agorasa to 1996 kai exei panw 200w trofodotiko nomizw oti katalavaineis
sot78 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 εχουμε MOBO 25w (λογο VGA - Sound -LAn) cpu 60w ram 12w HD 25w DVD 25w modem 5w flpoppy 5w keyboard+mouse+fan 5w sinolo 157w και αυτα με της ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμες σε W θα εισαι οκ,αλλα μην βαλεις τιποτα αλλο στο PC me ena 200w θα ηταν καλυτερα.... τα 157w καταναλωση θα εχεις ΜΟΝΟ οταν δουλευουν ολα ταυτοχρονα (floppy-dvd-lan) αρα δεν νομιζω να σου παρουσιαστει κατι
NiTroGen Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Το κακό είναι ότι, όπως είπα παραπάνω, δε μπορώ να βρώ πουθενά τροφοδοτικό miniATX, ούτε καν 200W! Φαντάζομαι πως το ότι είναι οι VGA και Sound Card οnboard σημαίνει μικρότερη κατανάλωση, έτσι; Το PC το θέλω για να βλέπω DVD και XviD, οπότε θα δουλεύει δίσκος και DVD ταυτόχρονα. Τώρα αν δουλέψει το modem μαζί με δίσκο και DVD κάποια στιγμή, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Πάντως με ένα installation των Windows (HDD+DVD) δε φάνηκε κανένα κόλλημα. Κάτι μου λέει πως θα δουλέψει τελικά! Ευχαριστώ, παιδιά, για τις απαντήσεις σας (αν και ομολογώ πως από την απάντηση του Stilewaq δεν έβγαλα συμπέρασμα. )
DrLo Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Το θέμα δεν είναι αν θα δουλέψει αλλά το πόσο θα αντέξει. Φαντάζομαι ότι όσο πιο κοντά στη μέγιστη τιμή του λειτουργρεί ένα τροφοδοτικό, όπως και κάθε τι, τόσο μικραίνει η διάρκεια ζωής του.
marios1957 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δούλευα για χρόνια + το γραφτήρι( σε παραπλήσια σ' αυτά που λες).Καλά τα πήγε.Αναβαθμίστηκα σε 180W(ναι,τόσα watts βρήκαν αυτοί που έψαξαν),γιατί πάω και σε dvdrw.Θα δούμε.Υπάρχει πάντως mini τροφοδοτικό,που εξυπηρετεί τα καινούργια "κουτιά",σε μεγάλο "βατάζ"... @DrLo:Δεν γνωρίζω αν ο νόμος του Joul(γράφεται έτσι έχει εφαρμογή εδώ.Δηλ αν τα Κομπιούτερς είναι φορτηγά που αν τα φορτώσεις αμοχάλικο θα κάτσουν τα αμορτισέρ τους.(Αυτό πάει στο αν δουλεύει αρχικά και πόσο θα επηρεάσει η "εξαναγκασμένη" χρήση τους στο μέλλον -δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός,ίσως και παρεξηγήσιμος ώρες-ώρες).
DrLo Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 @DrLo:Δεν γνωρίζω αν ο νόμος του Joul(γράφεται έτσι έχει εφαρμογή εδώ.Δηλ αν τα Κομπιούτερς είναι φορτηγά που αν τα φορτώσεις αμοχάλικο θα κάτσουν τα αμορτισέρ τους.(Αυτό πάει στο αν δουλεύει αρχικά και πόσο θα επηρεάσει η "εξαναγκασμένη" χρήση τους στο μέλλον -δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός' date='ίσως και παρεξηγήσιμος ώρες-ώρες).[/quote'] Δεν πιάνω σε ποιό νόμο αναφέρεσαι αλλά θα το κοιτάξω και θα σου πω. Δε ξέρω αν ισχύει για όλες τις κατασκευές αλλά για τις περισσότερες οι ώρες λειτουργίας τος εξαρτόνται από το φορτίο τους.
marios1957 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Λέω για την επίδραση που ενδεχομένως επιφέρει η συνεχής έκλυση θερμοκρασίας( o,24 επί γιώτα τεράγωνο επί r επί t,σε Joul),σε σχέση με την ένταση που διαρρέει το σύστημα,επί το χρόνο που λαμβάνει χώρα...
DrLo Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δεν αναφέρομαι στο θέμα της θερμοκρασίας (δε νομίζω άλλωστε οι θερμικές φορτίσεις να είναι σημαντικές στα μέρη ενός τροφοδοτικού). Αναφέρομαι σε έναν απλό κανόνα λογικής του όσο πιο "σκληρά" λειτουργεί κάτι, τόσο πιο λίγο θα αντέξει. Δεν μπορώ να δώσω μαθηματική απόδειξη, άλλωστε σε τέτοια πράγματα αναλυτικές μαθηματικές εκτιμήσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο εμπειρικοί τύποι μετά από μετρήσεις/παρατηρήσεις. Θυμάμαι πχ ένα τρόπο που υπολογίζαμε στο ΕΜΠ τη διάρκεια ζωής ενός μειωτήρα και αν θυμάμαι καλά αυτός εξαρτόταν από το φορτίο του και τις στροφες του. Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα ισχύει και στις ηλεκτρολογικές κατασκευές. Δε το ξέρω με σιγουριά αλλά μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Θα το ψάξω και θα επιστρέψω με αποδείξεις . Όχι τίποτα άλλο να μην απογοητέυσω κι αυτούς που με ξέρουν και με λένε πνεύμα αντιλογίας, σπαστικό, ξεροκέφαλο και άλλα τέτοια Δε λεώ ότι θα χαλάσει γρήγορα, μπορεί αντί 10 χρόνια να αντέξει 7, τι να λέει. Τώρα πάλι στο θέμα μας. Περα τις λύσεις του παταριού (μη γελάτε) είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω για 24/7 κατεβστήρι ένα xbox με linux το οποίο κάνει λιγότερο θόρυβο από ένα PC και πολύ πιο μικρό. Αγόρασα ένα xbox μεταχειρισμένο αλλά τελικά το χρησιμοποιώ μόνο για media Center. Άσε που τελικά δεν είναι και τελείως αθόρυβο,
Stilewag Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 hmmm... egw nomiza pws 150w einai liga kai 180w pali den einai OK, alla gia na sto lene oi ipolipoi... paraitoumai an den vriskeis 180w i 200w, kane mia volta sti stournari merikoi exoun akoma 300w (ta opoioa einai poli gia afto to mixanima, alla an den mporeis na vreis mikrotero...)
NiTroGen Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 an den vriskeis 180w i 200w, kane mia volta sti stournari merikoi exoun akoma 300w (ta opoioa einai poli gia afto to mixanima, alla an den mporeis na vreis mikrotero...) Βασικά, δεν είμαι στην Αθήνα, οπότε βόλτα στη Στουρνάρη δε μπορώ να κάνω, αλλά και πάλι το πρόβλημά μου δεν είναι να βρώ τροφοδοτικό ATX, αλλά miniATX, το οποίο είναι λίγο μικρότερο και έχει 3 βίδες αντί για 4. Δηλαδή ΔΕΝ μπορώ να χωρέσω καν ένα κοινό ATX τροφοδοτικό στο κουτί.
theglassicon Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Νίτρο δουλεύω για τον ίδιο λόγo έναν Celleron 600 με 90Watt........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.