GrafeioTeleton Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Mε εταιριες τι θα παιξει?Οι ιδιες που ειναι και στο xbox το πρωτο?
DrLo Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 εξωτερικο=5.990.000.000 δηλαδη 5.990.000.000/1.000.000=ενας στους 5.990 ελλαδα=10.000.000 δηλαδη 10.000.000/10.000=ενας στους χιλιους Στο 5.990.000.000 θα περιλαμβάνεται, όλη η Αφρική, το 1.000.000.000 κινέζοι (θιβετιανοί, ματζούριοι και δε ξέρω και εγώ τι άλλοι), 700.000.000 ινδοί, όλο δηλαδή το terget-group της Microsoft. Εγώ δε λέω ότι η δυνατότητα modαρίσματος έσωσε το xbox. Άλλωστε τις πολλές παιχνιδομήχανές πιθανότατα τις αγοράζουν γονείς-θείοι-νονοί άτομα δηλαδή που (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) ήταν είτε σε ηλικία τέτοια που δεν ήξεραν από παιχνιδομηχανές είτε επειδή δεν θα τις χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα το δίλλημα Ps2 ή xbox. Ναι η πειρατεία είναι σίγουρα πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα με τη μορφή των αντιγραφάδικων της γειτονιάς (τα οποία δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν και στο εξωτερικό). Όταν πχ στη Σουηδία έχουν 1mbps internet σύνδεση η ανάγκη του αντιγραφάδικου μειώνεται αισθητά. Εγώ απλά λέω ότι υπάρχουν (ή υπήρξαν) κάποιοι (έστω λίγοι), όπως κι εγώ, που δεν ήθελαν μια παιχνιδομηχανή για να λειώσουν στο παιχνίδι αλλά για να παίζουν που και που με φίλους σε TV και όχι στο PC, να μπορούν να δουν και κανένα divx ή να έχουν κάποια mp3 στο σκληρό, τους οποίους τους καλύπτει το xbox αλλά όχι απόλυτα το PS2. Σίγουρα είναι ένα κοινό που πιθανότατα δεν προσπάθησε η MS να προσελκύσει, απλά έγινε. To Ps2 κέρδισε ίσως τη μάχη για δύο λόγους (ή τουλάχιστον αυτό νομίζω εγώ) 1. Είχε τη φόρα του Ps1 2. Τρελλή διαφήμιση στη τηλεόραση, σε ζώνες που απευθύνονταν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που κατάφερε μεσήλικες ανθρώπους να μάθουν το PS2 αλλά να μην έχουν ακούσει ποτέ τι είναι το x-box Το x-box αν ήταν τόσο "κλειστό" όσο το PS2 σίγουρα δε θα είχε την ίδια πορεία.
epote Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Στο 5.990.000.000 θα περιλαμβάνεται, όλη η Αφρική, το 1.000.000.000 κινέζοι (θιβετιανοί, ματζούριοι και δε ξέρω και εγώ τι άλλοι), 700.000.000 ινδοί, όλο δηλαδή το terget-group της Microsoft. τωρα θες να μετρησουμε τους users σε ολα τα mod sites? το x-box scene εχει 30.000 περιπου χρηστες. Μια προχειρη ερευνα μου εβγαλε 8 sites αλλα ας πουμε οτι ειναι 15 με ενα 40% επικαλυψη χρηστων και ας πουμε οτι το 100% των χρηστων ειναι modders (δεν ειναι αλλα το υποθετω για να καλυψω τους leechers που Modaroun χωρις να κανουν ποστ) μιλαμε για 180.000 moders εστω οτι ειναι 200.000... ας πουμε τωρα οτι το target group της ms ειναι η βορεια αμερικη, η ευρωπη και η ιαπωνια. Δεν κανει πουθενα αλλου πολησεις. Μιλαμε για χμμμμ 400.000.000+700.000.000+150.000.000=1.200.000.000 απο αυτους το ενεργο δειγμα ειναι ενα 35% (ηληκιες απο 8-40 τεσπα) δηλαδη 420.000.000. Απο αυτα τα 420.000.000 οι 200.000 ειναι xbox moders ητοι ενας στους 2100. στην ελλαδα ειμαστε 10.000.000 το 35% ειναι target group δηλαδη 3.500.000. Υπαρχει ας πουμε μονο ενα φορουμ το ινσομνια με 15.000 χρηστες. Φυσικα δεν ειναι ολοι Modders γιαυτο ας πουμε οτι ειναι το 1/3 modders (φυσικα υπαρχουν περισοτερα φορουμ κτλ αλλα ας υποθεσουμε) 3.500.000/5000=700 δατ ιζ ενας στους 700. ενταξι τα στατιστικα ειναι προφανος out of thin air αλλα you get the point. Όταν πχ στη Σουηδία έχουν 1mbps internet σύνδεση η ανάγκη του αντιγραφάδικου μειώνεται αισθητά ναι βεβαια, το να μαθει ο 11χρονος ανιψιος του Κυρ Γιωργου (η του Mika εν πασι περιπτοση) να χρησημοποιει bit torrent, ftp's, 0-day και να τσιπαρει ΜΟΝΟΣ του το xbox του ειναι ακριβος το ιδιο πραγμα με το να βγει με το ποδηλατακι του και 2 φιλους με το χβοχ παραμασχαλα στον αντιγραφεα της γειτωνιας και να του πει "μου το τσιπαρεις?"... To Ps2 κέρδισε ίσως τη μάχη για δύο λόγους (ή τουλάχιστον αυτό νομίζω εγώ) 1. Είχε τη φόρα του Ps1 2. Τρελλή διαφήμιση στη τηλεόραση, σε ζώνες που απευθύνονταν σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που κατάφερε μεσήλικες ανθρώπους να μάθουν το PS2 αλλά να μην έχουν ακούσει ποτέ τι είναι το x-box ναι, δεν κερδισε γιατι ειχε το gt3 το gta τα tekken τα final fantasy, ηταν μικρο και κομψο, επαιζε dvd αλλα γιατι ειχε μαρκετινγκ. Υποθετω οτι τα 80.000.000 κονσολες που πουλησε τα αγορασαν μεσηληκες. Ελεος. μαρκετινγκ φιλε μου κανουν ολοι και πρωτοι απο ολους η microsoft, τελικα αυτο που θα μετρησει ειναι το πρωιον που ΒΟΛΕΥΕΙ. Και το ps2 βολεψε. Τι να το κανεις το χβοχ αν το μονο παιχνιδι που εχει ειναι το halo? Απο παραδειγματα τετοια αλλο τιποτα, το ps1 ειχε ελαχιστο μαρκετινγκ στην αρχη και σαρωσε, απο την αλλη ειχε το resident evil το tomb raider και το ffvii. οψωμεθα. Η ουσια ειναι οτι η ms με το xbox 360 (πιο γελειο και how-pathetic-am-i ονομα δεν εχω ακουσει) παιζει σωστα προς το παρον κατα τη γνωμη μου, το xbox 360 θα ειναι πολυ πιο ισχυρος παιχτης απο οτι το προηγουμενο, το μονο που μενει ειναι να εχει παιχνιδια. Το 90% των ανθρωπων δεν ξερουν τι ειναι σκληρος δισκος, δεν τους νοιαζει να μαθουν. Δεν θελουν να βλεπουν τηλεοραση απο τη κονσολα τους ουτε να παιζουν multiplayer θελουν να παιζουν κανα παιχνιδακι της προκοπης με τη παρεα
Tanto1982 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 re sy epote, ti 8a ginei?? ka8e fora mpainw me fora sto topic na dwsw ki egw kamia apantisi ki esy exeis grapsei olokoliri analysh! e ti na kanw, 8a pw pali oti symfwnw apolyta!
Slay Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Η ουσια ειναι οτι η ms με το xbox 360 (πιο γελειο και how-pathetic-am-i ονομα δεν εχω ακουσει) παιζει σωστα προς το παρον κατα τη γνωμη μου, το xbox 360 θα ειναι πολυ πιο ισχυρος παιχτης απο οτι το προηγουμενο, το μονο που μενει ειναι να εχει παιχνιδια. ego theoro para poly pithanon na exoyme ena dreamcast senario gia to neo xbox, h taktikh ths mystikopatheias apo thn sony, kai apo ena shmeio kai pera kataigismos plhroforion mezemenes , eite einai hardware specifications eite einai software titles, doylepse para poly kala me to psp kai ayth thn stigmh poylaei 3 psp gia kathe DS sthn iaponia, kai milame gia thn agora ton handhelds poy h nintedo einai h basilisa toy eidoys, kai opos deixnoyn ta pragmata o Kuturagi akoloythei paromoia strathgikh, perimene sto launch toy xbox to hype na xtyphsei koryfh, oti ekane me to dreamcast kai to skotose, hdh fhmes lene oti kapoioi developers phgan ta projects toys apo to xbox360 sto ps3, molis phran sta xeria toys to devkit toy ps3 kai eidan ti dynamh exei, akoma kai oi axrhstoi ths EA lene oti bgalan hdh kalyterh apodosh apo to ps3 se sxesh to xbox360, fantasoy an akoma kai h EA mporei na exei kalyterh apodosh ti tha kanoyn poio ikanoi developers, opote an eisai developer h logikh kinhsh einai na akoloythiseis ton market leader poy malista ayth th fora exei kai to kalytero hardware, para na to riskareis me to xbox, to mono poy mporei na sosei kapos thn katastash gia thn M$ kai alloste kai se ayto pontare bgazontas biastika to neo xbox , einai na arghsei na bgei to ps3 opote na paroyn kapoio kalo kommati ths agoras, alla an oles oi fhmes epalitheytoyn kai exoyme to xbox360 na kykloforei mesa noembrh kai to ps3 marth 2006 tote o xronos poy exei apla den ths ftanei. P.S. na ypologisoyme edo oti kai h M$ den ta exei kanei ola teleia, ola sygklinoyn sto oti tha yparxoyn 2 versions, h mia xoris disko, kai oxi backwards compatible, se forums poy diabazo blepo oti polloi xrhstes toy xbox einai tsantismenoi me ayto, kai akoygontai sxolia apo to "den prokeitai na to paro kan an den exei disko kai B/C standard" mexri "tha perimeno na pesei h timh sto premium xbox gia na to paro".
Stormwatch Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 "hdh fhmes lene oti kapoioi developers phgan ta projects toys apo to xbox360 sto ps3, molis phran sta xeria toys to devkit toy ps3 kai eidan ti dynamh exei, akoma kai oi axrhstoi ths EA lene oti bgalan hdh kalyterh apodosh apo to ps3 se sxesh to xbox360, fantasoy an akoma kai h EA mporei na exei kalyterh apodosh ti tha kanoyn poio ikanoi developers" Μερικοι πιστευουν το οτιδηποτε διαβαζουν...Οντως η Sony δουλευει πολυ καλα αν κρινω απο μερικες αποψεις εδω.Μαλλον τα σεναρια (rumours που κυκλοφορησε η Sony οταν βγηκε το DC) περι χρησιμοποιησης του PS2 για τον χειρισμο βαλλιστικων πυραυλων απο τρομοκρατες λογω της απιστευτης υπολογιστικης ισχυς του (!!!) αρχιζουν να επαναλαμβανονται. Και οπως και τοτε, ετσι και τωρα υπαρχουν πολλοι που θα τα πιστεψουν χωρις δευτερη σκεψη... Ασε που μερικοι (σε παλαιοτερες κοντρες PS2-ΧΒΟΧ) προεβαλαν σαν επιχειρημα για να δικαιολογησουν τις χαμηλοτερες επιδοσεις του PS ,οτι το βασικο ειναι το gameplay και οχι οι δυνατοτητες του hardware.Τωρα παρατηρω οτι εχουν ηδη μπει στο τριπακι του ποσο δυνατοτερο θα ειναι το PS3 απο το ΧΒΟΧ360 και οτι για το λογο αυτο θα υπερισχυσει.Ρε πως αλλαζει ο καιρος...
Slay Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 "hdh fhmes lene oti kapoioi developers phgan ta projects toys apo to xbox360 sto ps3' date='.......... Μερικοι πιστευουν το οτιδηποτε διαβαζουν...Οντως η Sony δουλευει πολυ καλα αν κρινω απο μερικες αποψεις εδω.[/quote'] fantasoy na mhn elega oti einai fhmes ti tha eleges. Ασε που μερικοι (σε παλαιοτερες κοντρες PS2-ΧΒΟΧ) προεβαλαν σαν επιχειρημα για να δικαιολογησουν τις χαμηλοτερες επιδοσεις του PS ,οτι το βασικο ειναι το gameplay και οχι οι δυνατοτητες του hardware.Τωρα παρατηρω οτι εχουν ηδη μπει στο τριπακι του ποσο δυνατοτερο θα ειναι το PS3 απο το ΧΒΟΧ360 και οτι για το λογο αυτο θα υπερισχυσει.Ρε πως αλλαζει ο καιρος... den katalabes kan ti prospatho na po, einai gnosto se oloys oti thn opoia epityxia eixe to xbox thn xrosta apokleistika sto gegonos oti htan isxyrotero hardware, ayto proselkyse kai agorastes kai developers (kyrios PC ports gnoston FPS, alla oxi mono), parola ayta sthn telikh soyma poylhse to 1/4 ton ps2, kai apo paixndia akoma xeirotera, kai h skepsh moy aplh, ean me kalytero hardware eixe tetoia apotelesmata, ayth thn fora poy to ps3 tha einai pithanotata isxyrotero ti tha kanei? Kai mhn biazesai na kritikareis oti tora to gyrname kai leme alla, giati kai h allh pleyra to exei gyrisei kai leei pleon oti to software metraei poio poly, poy bebaia einai kai h sosth apopsh, alla mexri stigmhs toylaxiston den exo akoysei gia kapoio exclusive ps2 game na allaxe stratopedo, xero omos hdh ena poy proorizotan gia to xbox360 to Heavenly Sword, kai tora tha einai ps3 exclusive.
Stormwatch Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Εσυ χρησιμοποιησες φημες ως επιχειρημα.Εγω περιμενω να δω πρωτα. Οσο για την ''αλλη πλευρα'' που αναφερεις δεν με ενδιαφερει τι λεει.Για μενα βασικη προυποθεση για να ασχοληθω πλεον με ενα τιτλο ειναι το οπτικο αποτελεσμα.Δεν μου φτανει μονο το gameplay.(Δοξα τω θεω, τοσες κονσολες,emulators και PC games εχω) Οσο για τις τεχνικες προδιαγραφες του καινουριου ΧΒΟΧ , επειδη εγραψες για ΑΤΙ Χ800, σε πληροφορω οτι ολα δειχνουν πυρηνα R520, τσιπακι δηλαδη που δεν εχει βγει ακομα για τα PC. Οπως και να χει, σε δυο βδομαδες θα μαθουμε λεπτομερειες οποτε θα εχουμε επιβεβαιωμενα πραγματα για να κουβεντιασουμε.
epote Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Εσυ χρησιμοποιησες φημες ως επιχειρημα. καλος η κακος (κακος κατα τη γνωμη μου) η φημες ειναι ενα τρομερα ισχυρο εργαλειο του marketing. Το οτι η sony ελεγε οτι το Ps2 μπορει να ελεγχει πυραυλους ηταν προφανως μια φημη (οχι ιδιεταιρα αναληθης, δεν ειναι και ΤΟΣΟ δυσκολο να ελενξεις ενα πυραυλο) αλλα μια φημη που λειτουργισε. In the end το Ps2 πουλησε τρελα, ως εκ τουτου πηρε περισοτερους αποκλειστικους τιτλους αρα πουλησε ακομα περισοτερο. εχει σημασια το πως και το γιατι? busines ειναι mate, ethics go out the window, ενταξι λοιπον, ο bill και το xbox ειναι ηθηκοι νικητες, δεν ειπαν ψεματα στον κοσμο, πουλησαν το πιο ειληκρηνες πρωιον που εχει παραχθει ποτε. So fucking what? Για μενα βασικη προυποθεση για να ασχοληθω πλεον με ενα τιτλο ειναι το οπτικο αποτελεσμα.Δεν μου φτανει μονο το gameplay. ok παιξε doom 3 οχι HL2 ειναι πιο ωραιο οπτικα θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα να μην κρινεις τα βιβλια απο τα εξωφυλα τους, ολες οι γιαγιαδες το λενε κατι θα ξερουν
Slay Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Εσυ χρησιμοποιησες φημες ως επιχειρημα.Εγω περιμενω να δω πρωτα. epixeirhma? gia ena ypothetiko senario poy pisteyo oti einai pithano? ekana apla mia problepsh bash ton oson xeroyme ayth thn stigmh, den tha mporoysa pote na epixeirhmatologhso (sobara toylaxiston) kai na po oti to ps3 einai kalytero apo to xbox2, mias kai den xeroyme to arkibes hardware poy tha yparxei stis konsoles. Οσο για τις τεχνικες προδιαγραφες του καινουριου ΧΒΟΧ ' date=' επειδη εγραψες για ΑΤΙ Χ800, σε πληροφορω οτι ολα δειχνουν πυρηνα R520, τσιπακι δηλαδη που δεν εχει βγει ακομα για τα PC.[/quote'] 450 euro exei to macmini pou einai ypologisths me os kai dvd-cdrwoxi kai 400 euro to xbox xwreis paixnidia kiolas! profanos anaferetai sthn fhmologoymenh timh toy premium paketoy toy xbox360' date=' kai ego apanthsa. Ok thelo na moy agoraseis ena pc me 3core epexergasth, karta grafikon ati x800 kai 256mb mnhmh kai ena dvd-rom, koyti -trofodotiko kai enan controller kai na ta pareis ola ayta 400 eyro, tosa tha kanei h karta mono , ase poy kai to xbox kai oi alles konsoles tha exoyn tis gpu ths epomenhs genias oxi aytes poy kykloforoyn tora san high end sta pc gia allh mia fora mhn biazesai na apanthseis an den diabaseis ti exei grapsei prota o allos.
Pytzamarama Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Αν και τα δυο συστηματα φαινονται ιδιων δυνατοτητων, το PS3 εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα...ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Οσο καλο και να ειναι το Development Kit του θα ειναι κολαση απο καποιον να βγαλει το 100% των δυνατοτητων του. Θυμηθειτε ποσα παιχνιδια χρησιμοποιουσαν και τα δυο CPU του Saturn(ατυχες το παραδειγμα αφου το Saturn ηταν μια απλουστατη μορφη παραληλης επεξεργασια - φανταστειτε σε ενα περιβαλον cell αρχιτεχτονικης.By the way to PS1 επικρατησε και λογω ευκολιας προγραμματισμου του σε σε σχεση με το Saturn) Απο την αλλη η MS εχει μια κονσολα που ειναι πολυ ευκολη στο προγραμματισμο-αρα με το καλημερα σχεδον μπορει να βγαλει παπαδες,με ετοιμη πλατφορμα κατασκευης παιχνιδιων,πολυ ωριμοτερη online εμπειρια. Επισης πιστευω οτι η MS θα εκμεταλευτει το κοσμο των Windows οσον αφορα τη διασυνδεση του XBOX360 με τα PC - κανοντας αυτο που επρεπε να κανει με το XBOX (και ευτυχως το καταφεραν οι oι homebrew devs) - ενα πληρες κεντρο ψυχαγωγιας. Αλλωστε αν θελουμε να χρησιμοποιουμε τις φημες- το XBOX360 θα προσφερει περισοτερες καινοτομιες απο οτι το PS3 (wireless,hd, >4 players ταυτοχρονα,universal player game profile......) H επιλογη του Blu-ray απο μερια SONY θα εχει αντικτυπο και στις πωλησεις Οσο για τη παραπανω κουβεντα.Gameplay και visuals πλεον οφειλουν να πανε μαζι.(αλλιως να συνεχισουμε να παιζουμε Turrican 2 και Elite...)
Daredevil Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 basika 2 kyria la8h sto dreamcast pou anafer8hke htan h mh xrhsoimoipoihsh dvd kai h megalh ka8ysterhsh sthn kykloforia tou( kai ta problhmata sthn gramh paragwghs), kai ekei xtyphse h sony me tis fhmes peri epe3ergastikh isxyos klp klp.h sony tote eixe kai ena megalo koino 100.000.000 apo to ps1 kai den xreiazotan kai poloi, twra ta pramata deixnoun to idio oso afora thn politikh tis sony alla koita h MS mono tyxaia den einai oti exei bgalei exei kataferei na to kanei monopolio. Ps kai se sygkrish to 2 me to xbox eixe poly kalytero epe3ergasth alla h mlkia eixe ginei sthn gpu kai ekei paizontai pola. ps2 apopsh mou perimene kai mhn akoute tetoies fhmes afhste na kykloforhsoun na doume paixnidia klp, prwsopika 8a perna kai tis 2
Daredevil Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 a nai mhn 3exname kai thn filtath nitendo pou an 3eperasei kapoia kolhmata pou exei (blepe mario se oti ginete) kai kleisei symfwnies me swstes etaireies 8a nai ypologisimh
epote Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Αν και τα δυο συστηματα φαινονται ιδιων δυνατοτητων ωπ, ηρθε ο Bill Kutaragi (Pun intented) στο ινσομνια και δεν το ξεραμε!? που το ξερεις οτι ειναι ιδιων δυνατοτητων, ετσι για εχουμε καλο ερωτημα...? το PS3 εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα...ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. εννοεις σε σχεση με τους παν-απλους 3 risc πυρηνες-Unified memorie architecture και πιθανον unified p.s-v.s του xbox360? Ναι την τελευταια φορα που το κοιταξα ηταν Plug and play ξερεις ρε παιδι μου: DR.DRAW { if (power=1); shade "final fantasy XX"; return profit; } Θυμηθειτε ποσα παιχνιδια χρησιμοποιουσαν και τα δυο CPU του Saturn(ατυχες το παραδειγμα αφου το Saturn ηταν μια απλουστατη μορφη παραληλης επεξεργασια - φανταστειτε σε ενα περιβαλον cell αρχιτεχτονικης.By the way to PS1 επικρατησε και λογω ευκολιας προγραμματισμου του σε σε σχεση με το Saturn) οκ. ps2 emotion engine: VU0-VU1-MIPS III ολα αυτα σε παραληλια πανω σε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ DMA. Το ps2 ηταν τοσο δυσκολο στο προγραματισμο που εκαναν 2 χρονια για να αρχισουν να χρησημοποιουν την VU0 και εκαναν 4 για να εκμευταλευτουν πληρως ολο το bandwith του DMA. Απο την αλλη το xbox ειχε direct x.... ps2: 80.000.000 κονσολες xbox: 20.000.000 κονσολες το ps1 ΟΝΤΩΣ επικρατησε λογο ευκολιας προγραματισμου, αλλα οι καιροι αλαζουν. Το Ps1 επρεπε να καταξιωθει, ως εκ τουτου επρεπε να ειναι ευκολο. Το Ps2 had them by the balls και frankly το ιδιο και το ps3 με μια εγγατεστημενη βαση πανω απο 120.000.000 κονσολων (ps1 και 2) oi developers θα πουλησουν τη ψυχη τους στο διαβολο για να φτιαξουν παιχνιδια για το ps3. Συν το οτι η σονυ βοηθαει πολυ γνωριζοντας το προβλημα (πχ τα ps2 performance units η πως λεγονταν που ειχε στηλει, απειρα σεμιναρια, κτλ κτλ) πολυ ωριμοτερη online εμπειρια. ναι ναι, οι 1.400.000 χρηστες του xbox live θα κανουν την διαφορα. ΛοΛ (η οχι) Απο την αλλη η MS εχει μια κονσολα που ειναι πολυ ευκολη στο προγραμματισμο-αρα με το καλημερα σχεδον μπορει να βγαλει παπαδες,με ετοιμη πλατφορμα κατασκευης παιχνιδιων εννοεις οπως ακριβος με το xbox? φανταστειτε σε ενα περιβαλον cell αρχιτεχτονικης. οπως εδειξε το συνεδριο στο οποιο ενας cell ετρεχε καμια 45αρια mpeg 2 αρχεια μαζι με (7 απο τις 8 SPE) ο προγραματισμος τους *αρχικα* δεν θα ειναι τραγικα δυσκολος γιατι το distribution το κανει μονο του. Βεβαια οσο περναει ο καιρος θα αρχισουν να τον μαθαινουν καλυτερα και να μην κανουν αυτοματο μερισμο, αλλα να προγραμματιζουν πολυ "χαμηλα" οποτε εκει θελει @@ σε μεγεθος παγοβουνου, αλλα you get the point Αλλωστε αν θελουμε να χρησιμοποιουμε τις φημες- το XBOX360 θα προσφερει περισοτερες καινοτομιες απο οτι το PS3 (wireless,hd, >4 players ταυτοχρονα,universal player game profile......) αυτοματη μηχανη καπουτσινο, μασαζιερα, σαουνα, κεντρικο κλειδομα, A/C και αντικλεπτικο μηχανισμο. παιχνιδια θα εχει? H επιλογη του Blu-ray απο μερια SONY θα εχει αντικτυπο και στις πωλησεις πιθανον. Απο την αλλη αν κρατησουν σχετικα χαμηλα την τιμη το blue ray θα ειναι τρελο marketing point (κουφιο, αλλα τι σημασια εχει, whatever works) Το προβλημα μου βασικα ειναι οτι δεν πρεπει να βγαζουμε συμπερασματα βασισμενα σε αερολογιες, αλλα στο τι μας εχει δειξει η μεχρι τωρα ιστορια των κονσολων. η αληθεια ειναι οτι το ps2 ΔΕΝ ειχε σοβαρο ανταγωνισμο. Οπως επισις αληθεια ειναι οτι το ps2 δεν ειχε σοβαρο ανταγωνισμο γιατι η σονυ επαιξε πολυ σωστα. το ps1 παλι ΕΙΧΕ ανταγωνισμο αλλα η σονυ παλι επαιξε σωστα. Στην ms βλακες δεν ειναι, θα κανουν (ηδη κανουν) φοβερη δουλεια με το μαρκετινγκ του xbox. Το τι θα γινει θα δηξει, ας μην ξεχναμε την ιστορια snes, genesis. Η Nitendo ειχε τραγικα μεγαλη βαση χρηστων απο το nes. Η sega λιγα πραγματα. Εβγαλε το φοβερο και τρομερο genesis (mega drive) και σαρωσε. Εβγαλε η nitendo το snes και σαρωσε επισις. Τελικες πολησεις? Ελαχιστα υπερ του snes αν δεν κανω λαθος. Το αν το snes ηταν ισχυροτερο ακομα το παλευουν... κατα τη γνωμη μου καπως ετσι θα παει και αυτη η γενια. Το xbox και το ps3 θα κονταροχτυπηθουν. p.s δεν ειμαι sony boy απλα δεν γουσταρω τις στρατηγικες της ms:p
Slay Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Αν και τα δυο συστηματα φαινονται ιδιων δυνατοτητων' date=' το PS3 εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα...ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.Οσο καλο και να ειναι το Development Kit του θα ειναι κολαση απο καποιον να βγαλει το 100% των δυνατοτητων του. Θυμηθειτε ποσα παιχνιδια χρησιμοποιουσαν και τα δυο CPU του Saturn(ατυχες το παραδειγμα αφου το Saturn ηταν μια απλουστατη μορφη παραληλης επεξεργασια - φανταστειτε σε ενα περιβαλον cell αρχιτεχτονικης.By the way to PS1 επικρατησε και λογω ευκολιας προγραμματισμου του σε σε σχεση με το Saturn) Απο την αλλη η MS εχει μια κονσολα που ειναι πολυ ευκολη στο προγραμματισμο-αρα με το καλημερα σχεδον μπορει να βγαλει παπαδες,με ετοιμη πλατφορμα κατασκευης παιχνιδιων,πολυ ωριμοτερη online εμπειρια.[/quote'] nai ayth h pipila , dhladh "ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ" kykloforei poly sta xbox forums, kai den einai tipota allo apo wishfull thinking ton fanboys, "se parakalo theoylh moy kane to ps3 na einai dyskolo ston programmatismo etsi oste h dikh mas konsola na mhn deixnei katoterh" h pragmatikotha omos einai sklhrh, sthn GDC h sony ekane mia ektenh paroysiash gia ton programmatismo toy CELL, alla kai ths platformas genikotera, oi gloses programmatismoy tha einai C/C++, gia ta SPE tha einai h CG ths Nvidia, kai gia thn GPU OpenGL, gloses eyreos gnostes dhladh, epishs to demo ths Toshiba egine me software poy epetrepe ston programmatisth na mhn asxolithei me ti task tha parei to kathe SPE, egrapsan ena programma poy ekane decode 48 mpeg2 streams kai meta aytomata to software ekane assign se kathe SPE ta task poy eprepe. Kai bebaia mhn xexname oti to Xbox xrhsimopoiei DirectX, eno sto PS2 xreiazetai low level assembly gia na programmatistoyn ta VU0 kai VU1, koinos h diafora sthn eykolia programmatismoy ayth thn genia htan poly megalyterh ap'oti tha einai sthn epomenh, kai oloi xeroyme poso empodise ayto to ps2 na exei to perissotero support apo toys developers, opote kai ta peri dyskoloy programmatismoy , mono froydes elpides mporo na ta xarakthriso. EDIT Damn you epote, pali me prolabes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.