Προς το περιεχόμενο

Blackadder

kickeras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνω Μαζι σου.Την γουσταρω Πολυ την σειρα ειδικα ο 2ος κυκλος ειναι φανταστικος.Σημερα βλεπω το τελευταιο επισοδειο του 2ου.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι όσο προχωράει η σειρά, γίνεται και καλύτερη. Τρίτος και τέταρτος κύκλος είναι φοβεροί. Και ο Hugh Laurie, γνωρίζοντας και τον ρόλο που έχει στον House, έχει μεγάλη πλάκα. Αν και βασικά, ο Atkinson δίνει ρέστα.

• Moderators
Δημοσ.

2ος κύκλος μέχρι και τέταρτος είναι άριστοι. Ο Ατκινσον είναι απολαυστικότατος και η πλειοψηφία από ατάκες είναι πετυχημένα αστεία. Ο Hugh Laurie αν και καλή παρουσία, δε μπορώ να πω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο χιουμοριστικό κομμάτι της σειράς.

Ο 1ος κύκλος είναι αρκετά κατώτερος από όλους. Πέρα από τα κάποια (αρκετά) κρύα αστεία, ο Ατκινσον ακόμα "ψάχνεται" για το ύφος της σειράς, ενώ και τον χαρακτήρα που επέλεξε τον ερμήνευσε με μεγάλες δόσεις υπερβολής σε σημείο να με εκνευρίζει και να με δυσκολεύει στο να το παρακολουθήσω ουκ ολίγες φορές.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπον, 2ος κυκλος ολα τα λεφτα, πολυ γελιο κανονικο, και σατυρα μπολικη και θανατηφορες ατακες, ενταξει μιλαμε το ξαναβλεπω ανετα

Στησιμο Μοντυ Παιθονς καργα μιλαμε, νομιζα θα σκασει κανας Τζον Κληζ. Οι δε ατακες θανατηφορο αγγλικο φλεγμα και ειρωνια, κυνισμος στο επακρο και ελεγα "Να ρε που στηριχθηκε το House M.D."...και πανω που το λεω ΤΣΟΥΠ στο τελευταιο επισοδειο Hugh Laurie σε ρολο γκεστ-σταρ πριν 20 χρονια!!!(παρεπιπτοντως ή καλογερασε ή μεγαλοδειχνε απο μικρος γιατι εμενα ίδιος μου φανηκε)

Αν υστερει καπου ο 2ος κυκλος ήταν στους χαρακτηρες αφου ο Μπολντρικ ειχε υποβιβαστει, η Βασιλισα και ο παπας ηταν κατωτερη του βασιλια και του Πριγκιπα Χενρι και κυριως ο Εντμουντ δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακος. Μπαγαμποντης και ναρκισσος και ειρωνας και ψευταρας και ρεμαλι ναι. Αλλα δεν δολοπλοκει, δεν ειναι τοσο γλυφτης και γενικα δεν ειναι μια σιχαμερη σκουλικαντερα (μην σου πω οτι το μαλλι και το μουσι του πανε του Ατκινσον)

Ήταν εξαιρετική σειρά με αποκορύφωμα τον 3ο και τον 4ο κύκλο, όπου παίζει και επί μονίμου βάσεως ο Hugh Laurie.

Αυτή η σειρά και το Not The Nine O'clock News ανέδειξαν τον Rowan Atkinson - για να μπορέσει μετέπειτα να 'περάσει' στο Mr Bean, το οποίο τον υποτιμά βαθύτατα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Ο 1ος κύκλος είναι αρκετά κατώτερος από όλους. Πέρα από τα κάποια (αρκετά) κρύα αστεία, ο Ατκινσον ακόμα "ψάχνεται" για το ύφος της σειράς, ενώ και τον χαρακτήρα που επέλεξε τον ερμήνευσε με μεγάλες δόσεις υπερβολής σε σημείο να με εκνευρίζει και να με δυσκολεύει στο να το παρακολουθήσω ουκ ολίγες φορές.

Όντως ο πρώτος κύκλος διαφέρει σημαντικά σε ύφος από τους λοιπούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρώτος είναι ο μόνος κύκλος στον οποίο έχει ενεργή συμμετοχή στο σενάριο και ο Atkinson και είναι εντελώς διαφορετικής κατεύθυνσης από τους υπόλοιπους. Αν προσέξετε, στον πρώτο κύκλό, ο Edmund Blackadder είναι ο δολοπλόκος υποχθόνιος ο οποίος δεν κερδίζει ποτέ. Δολοπλοκεί για την κατάκτηση της εξουσίας ή για να περάσει τα σχέδιά του αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει.

Αντίθετα, στους υπόλοιπους τρεις κύκλους, ο Blackadder είναι ο "πιστός" υποτακτικός της εξουσίας ο οποίος όμως πάντα καταφέρνει να φέρει εις πέρας τα σχέδιά του, παρά τη βλακεία και την ανικανότητα που διακρίνει τον πιστό του Baldrick. ;)

Δημοσ.
Για μένα μια από τις καλύτερες ατάκες στο Blackadder (το οποίο εννοείται ότι είναι η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών) την είπε ο atkinson στον τρίτο κύκλο όταν....

************SPOILER!!************

Ο baldrick έκαψε ένα λεξικό κάποιου λόγιου της εποχής, με αποτέλεσμα να μπει σε μπελάδες ο blackadder (3η season). Οπότε τον πιάνει παράμερα και του λέει: Baldrick, ολόκληρη η αιωνιότητα στη κόλαση με τους δαίμονες να σε βασανίζουν θα είναι σαν πικ νικ σε σχέση με πέντε λεπτά μαζί μου και (βγάζει ένα μικρό μολυβάκι) αυτό το μολύβι.

***********END SPOILER***********

Όχι ρε γαμώτο , μου έκλεψες την ατάκα :)

Ο 2ος και ο 3ος κύκλος έίναι απίστευτοι. Τον 4ο δεν τον πολυθυμάμαι αφού την τελευταία φορά που τα χα δει ήταν όταν τα πρόβαλε το seven :). Κατά την γνώμη είναι από τις καλύτερες δουλείες του atkinson και δεν έχει καμία σχέση με το Bean (προσωπικά το θεωρώ χαζομάρα). Μακάρι να βγάζανε και νέα επεισόδια σε αυτό το μοτίβο.

Και για όποιον δεν το γνωρίζει ακόμα , που αμφιβάλω, η καθημερινή κάθε Κυριακή δίνει και από έναν κύκλο του black adder.

Α μόλις θυμήθηκα μία άλλη ατάκα :)

Πρέπει να είναι από τον τρίτο κύκλο που τον εχουν φυλακίσει και μπαίνει μέσα ο φύλακας για να του πει ότι έχει έναν επισκέπτη.

-(guard) You have a visitor.

-(blackadder) How is he?

-(guard) Short, ugly ...

-(blackadder) Hello Baldrik!

Δημοσ.

για μένα απο τις κορυφαίες στιγμές (2ος κύκλος) η σκηνή του βασανισμού του Ε.Β. από τον Ισπανό με την παντομίμα.

"fuego fuego!"

"big bastard, small bastard, thirsty bastard, barking bastard.. "

Δημοσ.

Αν κρίνω από αυτά που λέτε, εγώ που δεν κατάφερα να περάσω τα πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου (μου ψιλοάρεσε, αλλά δε μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση), θα έπρεπε να κάνω άλλη μια προσπάθεια για να φτάσω μέχρι τουλάχιστον τον δεύτερο;

Δημοσ.

O 1oς ειναι πιο πολυ σατιρα και χαρακτηρες, έχει υπόθεση και γενικα ειναι πιο serialized

Ο 2ος που μολις τελειωσα απο Καθημερινη (και ωραια και η συσκευασια, γενικα αξιζει πολυ αυτή η προσφορα της Καθημερινης) ειναι πιο "μονοπρακτο", στηριζεται κυριως στις ατακες και οι χαρακτηρες απλα υπαρχουν δεν ξεκινάνε απο κάπου και καταληγουν καπου

Δημοσ.

ωπ την είχα πατήσει κι εγώ σαν τον Μανώλη. (για δες!)

κατεβάζω τα άπαντα τώρα (μιας κι έχασα την έκδοση της Καθημερινής)

*

μόλις είδα το special ''back and forth'', καλό ήταν,

αλλά καλύτερα να τα πάρω από την αρχή όλα μα όλα...

cheers then!

Δημοσ.

btw ο atkinson ηθελε να βγαλει και 5η σεζον.

αρχικα λεγανε πως θαταν ενα rock band στα 60ς,αργοτερα ειπανε πως θελανε ναναι ενα super hero team στα 00ς.

τελικα δεν γυριστηκε η 5η σεζον αλλα προλαβε ο atkinson να γυρισει το σκετσακι spider-plant man μαζι με τον baldrick πριν λιγο καιρο.ψαχτε το στο τορρεντ.

Δημοσ.
ωπ την είχα πατήσει κι εγώ σαν τον Μανώλη. (για δες!)

Α ρε akujin... είπαμε ομόγουστοι, ομόγουστοι, αλλά να την πατάμε και με τον ίδιο τρόπο σε τέτοια θέματα;! Χεχε. Φάση έχει η όλη κατάσταση. Για πάμε παρακάτω...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Didn't like 3rd season so much...

Μαρεσε το στυλακι της που ειναι σαν τις 2ης αλλα κραταει τις αδυναμιες της (ο Edmund ειναι πιο πολυ πονηρος παρα σιχαμερος, κακος, και αντιπαθητικος, ο Μπολντρικ εχει γινει τελειως ηλιθιος), χωρις να κραταει τα καλα της (το χιουμορ ειναι χειροτερο απο την 2η αλλα καλυτερο απο την 1η, ο μεγιστος Hugh ειναι χειροτερος ηλιθιος απο τον Περσυ)

Κατ εμε, 1<3<<<<2 προς το παρον

Αντε να δουμε την 4η (νομιζω ειναι στον 1ο Παγκοσμιο Πολεμο αποτι θυμαμαι στο Σεβεν-Χ ? )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...