Προς το περιεχόμενο

Και τα προβλήματα στο LAN συνεχίζονται..

DeepFloyd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν..Ρωτούσα χτες πώς να φτιάξω το LANάκι μου!! Το κατάφερα! Αλλά νομίζω πως έχει προβλήματα!! Που είναι τα εξής:

Το δίκτυο αποτελείται από δύο υπολογιστές, 1 desktop (κεντρικός), και ένα laptop. Το desktop το έκανα να ελέγχει το ιντερνετ, το laptop όχι.

α) Έκανα internet sharing χωρίς να επιτρέπω στους πελάτες να ανοίγουν δικιά τους σύνδεση στο internet. Όταν είμαι λοιπόν στο ίντερνετ μετά από λίγη ώρα ανοιγουν μονοι τους κάποιοι explorer με πολύ περίεργες σελίδες (ιός μάλλον ε??) οι οποίοι μου λένε να κατεβασω διάφορα περίεργα πραγματάκια με pop-ups κτλ κτλ! Πρόβλημα του δικτύου ή του υπολογιστή μου με ιούς??

β) Τώρα που έχω το lan μου, πώς μπορώ να μετακινησω αρχεια, φακέλους κτλ από τον ένα υπολογιστή στον άλλο? Στις θέσεις δικτύου ο laptop δε βλέπει τίποτα, και μου λέει πως δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο, και ο dektop τους βλέπει και τους δύο, είναι φυσιολογικό αυτό?

Κάποια βοήθεια??

Πως θα μετακινήσω αρχεία??

Σόρυ για τις απλοικές ερωτήσεις, αλλά είμαι άσχετος από δίκτυα!!

Δημοσ.

to pio aplo einai na kaneis share (me dexi click) kapious fakelous h diskous wste na tous blepeis sto lan kai na metafereis arxeia.

epishs gia ligotera problhmata bale kalytera statikes ip kai oxi aytomata apo ta windows

Δημοσ.

Α) Έχεις προφανώς ένα κάρο spyware.

http://security.kolla.de , κατέβασε το SpyBot Search & Destroy, και στείλε τους αδιάβαστους :D

B) Και εδώ έτοιμο σε έχω :D ( αμ όχι θα σας άφηνα :D )

Σε κάποιο section του Insomnia έχω τον... Filesharing Guide

Δημοσ.

bill δεν ξερω πως τα καταφερνεις αλλά σε όλα τα θέματα που έχω διαβάσει εδώ στα δίκτυα έδινες απαντήσεις απίστευτα βοηθητικές!! Πραγματικά συγχαρητήρια!!

Felix ευχαριστώ για την απάντηση.

Ερωτήσεων συνέχεια:

Πώς μπορεί κάποιος να δώσει στατικές IP?? Και που βοηθάει αυτό??

Υ.Γ: Ως προς τα spyware κάτι πρέπει να έπαιξε με το sp2, μιας και ο φορητός το φοράει ενώ ο σταθερός όχι, και η σελίδα που ανοίγουν οι "αυτόματοι" explorer είναι κάτι σαν C:\update-sp2....

Δημοσ.
bill δεν ξερω πως τα καταφερνεις αλλά σε όλα τα θέματα που έχω διαβάσει εδώ στα δίκτυα έδινες απαντήσεις απίστευτα βοηθητικές!! Πραγματικά συγχαρητήρια!!

Felix ευχαριστώ για την απάντηση.

Ερωτήσεων συνέχεια:

Πώς μπορεί κάποιος να δώσει στατικές IP?? Και που βοηθάει αυτό??

Υ.Γ: Ως προς τα spyware κάτι πρέπει να έπαιξε με το sp2' date=' μιας και ο φορητός το φοράει ενώ ο σταθερός όχι, και η σελίδα που ανοίγουν οι "αυτόματοι" explorer είναι κάτι σαν C:\update-sp2....[/quote']

Σε ευχαριστώ για τα καλά σχόλιά σου φίλε μου.

Όσο μπορώ να βοηθώ και γω το κάνω.

Για να δώσεις στατική IP σε κάποιο/α PC του δικτύου:

Start -> All Programms -> Accesories -> Communications -> Network & Dialup Connections

Δεξί κλίκ στο εικονίδιο του Local Area Network Connection -> Properties

Διαλέγεις το Internet Protocol ( TCP/IP ) , διαλέγεις Properties.

Βάζεις την:

IP Address πάνω πάνω ( π.χ. 192.168.5.1 )

Πατάς το tab.

Θα συμπληρώσει αυτόματα το Subnet mask.

Default Gateway άστο κενό.

Και το DNS settings κενό.

Πατάς apply & ok.

You're ready.

Αντίστοιχα στα άλλα PC του δικτύου βάζεις IP του ίδιου IP Range ( δηλαδή IP του τύπου: 192.168.5.xxx )

Κάθε PC πρέπει να έχει μια ΜΟΝΑΔΙΚΉ IP.

Κατανοητό ?

Δημοσ.
Γνώμη μου είναι ότι σε peer to peer δίκτυο είναι αμαρτία να μπλέκεις με static ip........

Το dhcp δουλεύει μια χαρά.

Agreed.

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα IP Reservation via MAC Address ( πολλά ζητάω ε? :D μόνο Server editions έχουν τέτοια πραματάκια :D )

Δημοσ.

Εδώ και δυο μέρες προσπαθώ να καταφερω να μετακινησω αρχεια από τον ένα υπολογιστή στον άλλο και δεν κάνω τίποτα! Έχω διαβάσει τα άπειρα ποστς γι αυτό το θέμα, και κατανοώ πως η ερώτηση είναι χιλιοειπωμένη, αλλά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μετακινησω αρχεια από τον ένα υπολογιστή στον άλλο?

Κανείς από τους δύο δε βλέπει τα αρχεία του άλλου!!

Δημοσ.

Από το ένα PC κάνε το εξής:

Start -> Run -> \\computername\c$

όπου computername το όνομα του άλλου υπολογιστή.

Θα σου ζητήσει λογικά Username & Password.

Βάζεις τα στοιχεία του Admin του άλλου PC, και είσαι κυριλέ.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες τι σου είπα.

Θα κάνεις αυτό το πράγμα.

Το username & το pass που λέω είναι το Log In Account των Windows.

Δεν υπάρχει Network Account.

Αυτό που χρησιμοποιείς για να κάνεις login στα PC κανονικά.

Δημοσ.

Όχι, το κατάλαβα! Εγώ δεν έχω ορίσει πουθενα username και pass για τα Windows!

Anyway, το δοκιμάζω αυτό που μου λες αλλά μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί!! Τζίφος!!

Δημοσ.

γενικά τα παιδιά έχουνε πει τα στανταρ, αλλά επειδή είμαι κι εγώ ψιλοάσχετος κ ψαχνόμουνα πολύ

με το ίδιο θέμα, δεν είχα κάνει τα πιο απλά.

ο λογαριασμός guest ειναι ενεργοποιημένος στα πισια?

για να δεις γενικά που κολλάει το συστημα, κανε Ping από τον ένα στον άλλο

start->run->cmd κ στο παράθυρο που θα ανοίξει γραψε ping xx.xx.x. όπου χχ η ip addr του άλλου πισι.

πως θα βρεις τη ip σου γράψαν παραπάνω.

αυτό κατ'αρχάς για να δεις ότι βλέπει ο ένας τον άλλο, από κει κ πέρα

είναι θέμα λειτουργικού κ μπορείς να δοκιμάσεις πολλά πράγματα:

μήπως κόβει τη σύνδεση κάποιο firewall?

από control panel πήγαινε my network places

και αν δεν βλέπει κι εκεί τπτ δοκίμασε το

set up a home or small office network.

σου έγραψα κάποιες κινήσεις που ξέρω να κάνω εγώ,

ενώ γενικά είμαι ψιλοάσχετος από δίκτυα,

σκέψου ότι το καλύτερο που έχω καταφέρει είναι να βλεπει

ο πρώτος το δεύτερο, αλλά ο δεύτερος δεν βλεπει το πρώτο. :confused:

παρ'όλα αυτά, μπορούσα να ανταλλάξω αρχεία επειδή είχα θέσει folder ως shared.

αυτά τα λίγο μπακαλίστικα από εμένα..... :)

Δημοσ.

αν εχετε XP Home δεν ξερω τι παιζει, γραφω .pali. για τα XP Pro...

Η default (εξ ορισμου) ρυθμιση ασφαλειας δικτυου ειναι να μην επιτεπεται εισοδος στα shared με κενό password. Επιτρεπεται εισοδος σε local logins με κενο pass (δηλ, αυτο που κανεις μολις μπουταρεις τον ΗΥ στο welcome screen = κανουμε local logon)

pc1, user1, pass1

pc2, user2, pass2

An ta pass1,pass2 einai kena, o user2 den mpainei sto pc1, oute me user1, oute me user2

Εχεις 2 επιλογές:

ή αλλαζεις το pass1 σε μη-κενό

ή αλλαζεις την απαγορευτικη ρυθμιση στο pc1,

[start] [Run] and type gpedit.msc and click [OK]

Navigate to Computer Configuration / Windows Settings / Security Settings / Local Policies / Security Options

Double click on Accounts: Limit local account use of blank passwords to console login only.

Select the radio button next to Disabled and click [OK]

στα ελληνικα: αυτο το policy DISABLED σημαινει "επιτρέπω τα κενα παςς στα share"

---------------------------------------------------------

αν υπαρχει domain, ο domain\user1 μπορει να επιτρεψει την εισοδο στον domain\user2 με pass2.

χωρις domain, ο user2, θα μπαινει στα share του pc1 ως user1/pass1. και τούμπαλιν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...