Προς το περιεχόμενο

diafores stin taxitita metaksi SATA kai IDE, kai pithana provlimata tou SATA

Stilewag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω παντως που εχω SATA Seagate 200GB εχω λυσει το προβλημα με το Linux γιατι με ταλαιπωρουσε και εμενα.Ειναι ευκολο,απλα βαλε επανω οποιονδηποτε πυρηνα μετα απο την εκδοση 2.6.10 και ειναι ενσωματωμενοι.Αλλιως μαλλον θα πρεπει να τους βαλεις χειροκινητα και δεν ξερω πως γινεται.Οσο γι'αυτο που σου λεω ισχυει τουλαχιστων για τους πυρηνες που εχει βγαλει η Fedora στην εκδοση 3 σε rpm package.Αν δοκιμασεις αυτο,δεν θα εχεις προβλημα,στο λεω εκ πειρας.

pws kataferes na exeis ena boot-able system gia na valeis ton 2.6.10?

Δημοσ.
Αν δεν βρείς κάτι, πες μου να πω σε έναν κολλητό μου πωρωμένο linuxά που θα σου βρεί ότι θες περί linux.

An den sou kanei kopo pes ston kollito :-| apla an ginetai mexri to Savvato stis 3, gia na dw an tha ton alaksw.

Dilaid thelw na mathw:

exontas nForce4 kai SATA disko pws tha kataferw na kanw boot gia na alaksw ton kernel se 2.6.x wste na exw SATA support. To Fedora 3 einai ok, alla to Slackware 10 exei kernel 2.4... tha boot-arei i oxi?

Δημοσ.

Φιλε billpeppas εγω χρησιμοποιω WinMe και Win2000. Ποιος σου ειπε οτι ολοι οι ανθρωποι θελουν να παιζουν παιχνιδια τελευταιας γενιας στον υπολογιστη και συνεπως πρεπει να εχουν το τελευταιο λειτουργικο ωστε να υποστηριζει αυτα τα παιχνιδια με τις καλυτερες δυνατες επιδοσεις;

Όποτε εβαζα WinXP και εμπενα στο Internet μου γεμιζε ιους και Spyware ο υπολογιστης με αποτελεσμα να θελω συνεχεια φορματ. Ασε που τα XP ειναι δυσχρηστα κατα τη γνωμη μου (παρολο που μπορεις να κανεις το interface ιδιο με αυτο των Me), δεν υποστηριζουν καποια παλιοτερα προγραμματα και παιχνιδια, εχουν πολλα αχρηστα μπιχλιμπιδια, και θελουν και πολλους πορους.

Δημοσ.

@Stilewag

Αν έχω καταλάβει καλά και προτιμάς τα 2k από τα XP, ναί μπορείς να εγκαταστήσεις 2k/sp4 με τον SATA κι ας ξεπερνάει τα 120 GB.

Αν θές οπωσδήποτε Win 98 ή Me (και δεν είναι το chipset απαγορευτικό όπως λέει ο Bill) θα σου πρότεινα καλύτερα να χαραμίσεις ένα PATA κανάλι για ένα δίσκο FAT32 (αλήθεια ο δίσκος του παλιού PC τί έγινε, κάηκε κι αυτός; )

Οσο για το Linux. Εφαγα τις διακοπές μου το προηγούμενο καλοκαίρι με την εγκατάσταση Linux σε SATA και το compilation του πυρήνα, αλλά το λάθος ήταν όλο δικό μου: Προσπαθούσα (βλακωδώς) να εγκαταστήσω την νεοφερμένη τότε και προβληματική τελικά Mandrake 10.0

Από τότε, Suse 9.1/9.2, Mandrake 10.1 (αυτή του Linux Format) και Fedora-3 έχουν εγκατασταθεί χωρίς πολλά-πολλά, ακόμη και στον "καταραμένο" controller της SIS.

Δημοσ.

Πλέον έχει drivers και για Win98 / Me.

"Όποτε εβαζα WinXP και εμπενα στο Internet μου γεμιζε ιους και Spyware ο υπολογιστης με αποτελεσμα να θελω συνεχεια φορματ. "

Δεν έπερνες τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Εγω μια φορά για 2 μέρες είχα αναγκαστικά τα XP στο PC εδώ στην Λαμία, και ήταν για να αυτοκτονήσει κανείς!!!

Φυσικά μέχρι να περάσω όλα τα απαραίτητα ( SP2 / Antivirus / AntiSpyware ) , net δεν είχε καν το PC.

Δεν προλαβαίνω να ρίξω πάνω το LAN Cable, και βλέπω στον Task Manager process: winamp.exe { χωρίς να έχω κάνει setup το WinAmp }...μας περάσανε για βλάκες οι Spywareάδες!!!

Απομάκρυνα manual συνολικά 18 spyware...βάλε και άλλα 12 με το SpyBot Search & Destroy...

Έκτοτε XP στο PC με net ΠΟΤΕ!!!

Windows 2003 & ηρεμείς...

Δημοσ.

molis tilefonisa sto Plaisio kai mou eipan ta ekseis:

1. prepei na kanw mia disketa me drivers kata tin egkatastasi twn Win2K dioti ta Win2K psaxnoun gia IDE diskous.

2. I taxitita twn SATA einai 150mb/sec enw twn IDE 100mb/sec, to opoio einai aksiosimeioto.

--Vevaia o billpeppas eipe pws einai midamini. Den kserw ti paizei :-| an einai ontws midamini tha ton alaksw me IDE dioti tha mou ferei (isws mikra isws megala, den thelw na to mathw!) vasana.

Enw tw metaksi epeidi eimai kai ligo "strifnos" mporei na thelw na exw DOS 7.10 (to opoio ipostirizei FAT32 kai Long File Names) etsi gia na min exw Win32 katholou i gia na "epanaktisw tin xameni aplotita" :) --Ipostirizei FAT32 o SATA?

Δημοσ.

όλοι οι καινούργιοι δίσκοι έχουν average περίπου 50mb/s στις 7200 στροφές με 8mb cache, οπότε τα 150 mb ξέχασέ τα. Στο μόνο που είναι λίγο καλύτεροι οι s-ata αυτή την στιγμή είναι το burst, δηλαδή λιγάκι μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Δημοσ.

1) Αν τον έχεις στον SATA Controller του Chipset ( nFORCE 4 ) και είναι μόνος του ( δεν τον έχεις σε RAID Array με άλλο δίσκο ) δεν χρειάζεσαι Driver Disk.

2) Τι περίμενες να ακούσεις από τους τρομερούς τεχνικούς του Πλαίσιου ??? :D:D:D

Πάντα αυτά τα παλικάρια τέτοια καλά λένε στους πελάτες για να πουλήσουν.

Όπως είπα και πρίν και οι SATA κανονικοί δίσκοι είναι.

Ότι κάνεις σε έναν PATA ( οι πατροπαράδοτοι δίσκοι που ξέρεις ) κάνεις και σε έναν SATA.

Άρα και FAT32. ( NOT RECOMMENDED AT ALL ) [ + ότι έχεις limitation στο Max Filesize = 2GB ]

Δημοσ.
1) Αν τον έχεις στον SATA Controller του Chipset ( nFORCE 4 ) και είναι μόνος του ( δεν τον έχεις σε RAID Array με άλλο δίσκο ) δεν χρειάζεσαι Driver Disk./QUOTE]

oxi re gamoto! molis girisa apo to plaisio kai ton alaksa me enan IDE 160GB :(

...enoeis diladi pws aplws enas SATA monos tou den xreiazetai drivers disk kata tin egkatastasi twn Win2000/WinXP?

PS: to FAT32 to thelw dioti to dominant system tha einai to Linux kai tha thelw na grafw, kai ara to NTFS den kanei

Δημοσ.

...enoeis diladi pws aplws enas SATA monos tou den xreiazetai drivers disk kata tin egkatastasi twn Win2000/WinXP?

Μόνο αν είναι στον native SATA Controller του nFORCE 3 ή του nFORCE 4.

Αλλά ακόμα και να χρειάζοτανε, η δισκέτα θα σε προβλημάτιζε??? ( την φτιάχνεις πανεύκολα )

Δημοσ.

@Stilewag Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου ακριβως.Τι εννοεις οτι εκανα Boot-able συστημα και εβαλα τον 2.6.10;Απλα το εχω βαλει σε αλλο δισκο(PATA) με πυρηνα 2.6.9 και μετα την ανανεωση του πυρηνα εβλεπε τον SATA.Ουτως ή αλλως σε λιγο καιρο βγαινει το Fedora 4 το οποιο εχει τον 2.6.11 και εγω το περιμενω για να το βαλω στον SATA.Οσο για τη διαμεταγωγη δεδομενων, η internal transfer ειναι και σε PATA και σε SATA 100MB/s,μονο η external transfer ειναι στους SATA 150ΜΒ/s και εχει καποια διαφορα συν οτι δεν εχεις και μπλεξιμο με jumpers.

Δημοσ.
@Stilewag Δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου ακριβως.Τι εννοεις οτι εκανα Boot-able συστημα και εβαλα τον 2.6.10;Απλα το εχω βαλει σε αλλο δισκο(PATA) με πυρηνα 2.6.9 και μετα την ανανεωση του πυρηνα εβλεπε τον SATA.

afto apantaei stin erotisi mou :)

apla nomiza pws egkatestises to Linux ston SATA, kati to opoio einai adynaton me ton pirina 2.4.x pou eixe to Fedora 3.

Δημοσ.

Το Fedora δεν ειχε τον πυρηνα 2.4, τον 2.6.9 ειχε και δεν εβλεπε τον SATA.Απο τον 2.6.10 και μετα μου ειδε τον δισκο.τελος παντων,εστω δοκιμασε με καποια beta εκδοση μεχρι να βγει καποια σταθερη με πυρηνα 2.6.11.Δεν θα αργησουν πολυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...