Προς το περιεχόμενο

Ασταθής λειτουργία... Βοηθήστε με δεν ξέρω τι να κάνω! Πολύ περίεργο πρόβλημα!

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To παρόν post είναι τεράστιο αλλά δεν μπορούσα να περιγράψω αλλιώς ένα τόσο περίεργο πρόβλημα. Σας παρακαλώ να το διαβάσετε μήπως και γνωρίζετε τι μπορεί να συμβαίνει.

Πριν 1-2 βδομάδες έβαλα κι εγώ DSL και θέλησα να χαρώ τα πλεονεκτήματα του γρήγορου και συνεχούς internet. Οπότε άφησα τον υπολογιστή για πρώτη φορά ανοιχτό για 2 βράδια. Το τρίτο όμως όταν πήγα να το κλείσω παρατήρησα ότι είχε μείνει το λαμπάκι του σκληρού αναμμένο! Πάω να το ξανανοίξω, αλλά τίποτα, δεν άνοιγε το PC! Δοκίμασα να του αποσυνδέσω τον καινούριο μου σκληρό ή και καμιά άλλη συσκευή από μέσα και πήρε. Με όλα όμως συνεδεμένα δεν έλεγε να πάρει! Λέω πάει, θέλω καινούριο τροφοδοτικό.

Το επόμενο πρωί το PC άνοιξε κανονικά. Εγώ όμως ήμουν έτοιμος να πάρω καινούριο τροφοδοτικό. Την τελευταία στιγμή ο πατέρας μου με έπεισε να το πάμε ολόκληρο στο μαγαζί να το δουν. Το πάμε λοιπόν και το βλέπουν οι τεχνικοί όπου και παραδέχονται ότι τέτοιο πράμα δεν έχουν ξαναδεί: το λαμπάκι του σκληρού μόνιμα αναμμένο. Όταν όμως ανοίγει το λαμπάκι φέρεται κανονικά. Με πείθουν ότι παρότι το τροφοδοτικό μου είναι 280 Watt δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο. " Ένας Athlon 64 4000 με δύο κάρτες γραφικών, εξωτερικές συσκευές USB και λοιπά σύμφωνα με την Gigabyte (αν θυμάμαι καλά) χρειάζεται ένα τροφοδοτικό 370 Watt" μου λέει. Οπότε σκέφτηκα ότι για να προσπαθεί το μαγαζί να με αποτρέψει από το να αγοράσω τροφοδοτικό πέρα από ότι είναι τίμιοι, κάτι θα ξέρουν. Πιθανότατα η Motherboard φταίει μου λένε. Δοκιμάσαμε και βάλαμε και ένα άλλο τροφοδοτικό και πάλι το λαμπάκι άναβε. "Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό μπορείς να συνεχίσεις να το δουλεύεις έτσι αλλιώς μπορείς να μας το αφήσεις εδώ και να περιμένεις (πάλι) 2 βδομάδες να έρθει η καινούρια mobo" μου είπαν.

Δεν μπόρεσαν όμως να μου απαντήσουν γιατί το PC δεν άνοιγε εκείνο το βράδι. Έχoντας πρόσφατες εμπειρίες με αλλαγή mobo αποφάσισα και το πήρα πίσω για να διαπιστώσω ότι μου ξαναεμφάνισε το πρόβλημα του διακόπτη. Κάθε βράδυ το κλείνω από πίσω και κάθε πρωί για να ανοίξει θέλει πολλές φορές προσπάθεια! Σήμερα το πρωί για να καταφέρει να ανοίξει αποσυνέδεσα πρώτα τον έναν σκληρό και έπειτα αφού πήρε μπρος το έκλεισα, τον ξανασυνέδεσα (από το ρεύμα πάντα) και άνοιξε κανονικά. Άλλες φορές αποσυνδέω τα 2 DVD drives για να εκκινήσει.

Δεν τελειώνει όμως εδώ! Σήμερα το βράδι μου κόλλησε 3 φορές εντελώς το σύστημα! Δεν κουνιόταν ούτε ο κέρσορας! Αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά!

Έχω επίσης παρατηρήσει ότι όταν προσπαθώ να το ανοίξω και δεν ανοίγει και έπειτα ξανακλείνω τον πίσω διακόπτη (του τροφοδοτικού) κουνιούνται λίγο οι ανεμιστήρες.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω καινούριο τροφοτικό ή να πάω για αλλαγή Mobo? Tι μπορεί να φταίει ρε παιδιά???

Edit: όταν μπαίνω στα bios βρίσκω δύο θερμοκρασίες, μία του συστήματος και μία του επεξεργαστή. Σπάνια ξεπερνάνε τους 35 βαθμούς κελσίου.

Συγγνώμη για το τεράστιο post.

Δημοσ.

Κι εγώ το θεωρώ μικρό... αλλά οι τεχνικοί του καταστήματος προσπάθησαν να με πείσουν ότι είναι εντάξει. Πέραν του ότι το μηχάνημά μου έχει κλείσει 3 χρόνια.

P4 στα 2400... βέβαια το έχω επιβαρύνει με κάρτα τηλεόρασης, δεύτερο σκληρό κ.α.

Δημοσ.

280watt einai para poli liga... de kserw an afto einai sigoura to provlima sou alla egw tha to allaza outos oi allws... vale toulaxiston 400 pragmatika watt kai kalitera eponimo.

Δημοσ.

Ta 280 watt eipa para poly liga.apokleietai na ftanoyn gia to pc poy exeis.

kai ego eimai ths apopshs na allaxeis trofodotiko prota apo ola kai blepeis.

pithanon na ta exei paixei to trofodotiko kai na mhn dinei sosto reyma h tash kapoy.

dokimase me ena trofodotiko toylaxiston 400 watt.

Δημοσ.

99.99% ειναι τροφοδοτικο.καποια ταση στη ΜΟΒΟ ειναι πολη ασταθης ή χανεται τελειως οταν τραβαει πολυ ρευμα το PC (Π.χ εκκινηση).

βαλε ενα καλο τροδοδοτικο και ελπιζω να μην σου εκανε καμια ζημια στη ΜΟΒΟ (MOSFET)

Δημοσ.

Άσχετα από τροφοδοτικό, εφόσον είπες ότι σου το άλλαξαν για δοκιμή και το φωτάκι άναβε πάλι, πιθανόν να φταίει η μητρική.

Σε μία QDI όταν έκανε shutdown το PC και θέλαμε να το ξεκινήσουμε πάλι, δεν έπερνε μπροστά, αν δεν βγάζαμε το PC εντελώς από το ρεύμα.

Τελικά αποδείχθει ότι ήταν η μητρική πλακέτα, η οποία αντικαταστάθηκε.

Δημοσ.

..........280w???????????????????

αν αυτοι ειναι τεχνικοι εχω ειμαι αρειανος απο την αφροδιτη :)

και λιγη αξιοπρεπεια στο επαγγελμα ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.............

υπαρχουν παιδια που εχουν λιωσει στα ξενυχτια για να μαθουν (γιατι αγαπουν τον κομο των υπολογιστων) και μερικοι που το παιζουν ξερολες ΧΩΡΙς να ξερουν ουτε τα βασικα.

βλεπε αρκετους στο πλαισιο & αλλα ΜΕΓΑΛΑ και επωνυμα μαγαζια.

sorry για το off topic αλλα δεν κρατηθηκα

Δημοσ.

βαλε ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο για να μην ζοριζεις τρελα το 280 και καποια στιγμη τα παιξει και σου καψει κατι.

Το προβλημα σου πρεπει να οφειλεται στην μητρικη. Για να εισαι σιγουρος ομως βγαλε ολες τις συσκευες και ασε μονο τον δισκο επανω , αν συνεχιζει να ειναι αναμενο το led τοτε σιγουρα φταιει το mobo . Αλλα τροφοδοτικο θες μεγαλητερο με τοσες συσκευες μεσα.

Δημοσ.
..........280w???????????????????

αν αυτοι ειναι τεχνικοι εχω ειμαι αρειανος απο την αφροδιτη :)

και λιγη αξιοπρεπεια στο επαγγελμα ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.............

Διάβασε πάλι το post και κοίταξε να δεις ότι το 280 τροφοδοτικό προ-υπήρχε στο σύστημα και δούλευε άψογα 3 χρόνια.

Του έκαναν αντικατάσταση στο τροφοδοτικό για να δουν αν άλλαξε κάτι και αφού είδαν ότι το πρόβλημα παραμένει, του έβαλαν το ίδιο.

Παρακαλώ διαβάστε σωστά πριν απαντήσετε.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό πρέπει να τα έχει ‘παίξει’ και να δημιούργησε και κάποιο πρόβλημα στην μητρική…Αν σου παγώνει και την ώρα που φορτώνει τα Windows τότε κατά 99,9% είναι το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Σίγουρα πρέπει να αλλάξεις τροφοδοτικό και πιθανώς και κουτί (γράφεις ότι είναι 3 ετίας, την θερμοκρασία εσωτερικά του επεξεργαστή κλπ την ελέγχεις?).

Σίγουρα έχεις περισσότερες συσκευές από αυτό που μπορεί να σου δώσει, ο Athlon 4000 δεν υπήρχε πριν 3 χρόνια και καταναλώνει 89watt άρα αυτόματα υπολοίπονται μόλις 191 watt, 1 δίσκος τυπικά θα καταναλώσει περίπου 50w (ανάλογα με μοντέλο κλπ) άρα με 2 δίσκους σου μένουν άλλα 91 watt, ένα DVD Player τυπικά θα πρέπει να καταναλώνει 25 w ανάλογα με το μοντέλλο και άρα σου μένουν 41 w διαθέσιμα.

Αν προσθέσεις και ανεμηστήρες στην CPU και USB περιφερειακά ... τότε σίγουρα έχεις πρόβλημα.

Επίσης ο επεξεργαστής σου παράγει θερμοκρασία 70 βαθμών, άρα μπορεί να χρειασθεί να ενσωματώσεις επιπλέον ανεμηστήρες.

Οπότε άλλαξε τροφοδοτικό και βάλε παραπάνω ανεμηστηράκια για καλύτερη απόδοση και αποφυγή κολλημάτων.

Δημοσ.

Όχι φίλε asam δεν κατάλαβες, τον Athlon 4000 μου τον έφεραν ως παράδειγμα του πιο απαιτητικού επεξεργαστή. Ο δικός μου είναι P4 2400. Αν είχα τον athlon εννοείται ότι θα τα είχα αλλάξει όλα μέσα.

Telcomfreak: Αποσυνέδεσα όλους τους δίσκους και έκλεισα το PC. Το λαμπάκι μένει ανοιχτό ή αλλάζει η φωτεινότητά του ανάλογα με το τι συσκευή αποσυνδέω...

Stehellas και sot78: To μαγαζί δεν ντρέπομαι να το πω, είναι η Γραμμή Computers στην Στουρνάρη και μου έχουν φερθεί άψογα όλα αυτά τα 3+ χρόνια.

Crizzt, JXID και BillDask: Κι εγώ πιστεύω ότι το τροφοδοτικό μου είχε καλύτερες μέρες! Αν και δεν παγώνει ενώ φορτώνει τα Windows, χθες σε ανύποτπους χρόνους κρέμασε το σύστημα ολοκληρωτικά τρεις φορές. Δεν κουνιόταν ούτε το βελάκι.

Highlander: Μην σκεφτείς ότι κάναμε κάποια μεγάλη αντικατάσταση. Απλά δοκιμάσαμε και ένα άλλο τροφοδοτικό για μια στιγμή επειδή εγώ τους έπριξα. Διαπιστώσαμε ότι και πάλι άναβε το λαμπάκι του σκληρού, αυτό είναι όλο. Εκείνη την στιγμή όμως το PC άνοιγε κανονικά και με τα δύο τροφοδοτικά, οπότε δεν μπορέσαμε να εξετάσουμε το πρόβλημα της εκκίνησης.

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το μήνυμα, ο υπολογιστής είναι ανοιχτός από χθες το βράδι και δεν έχει κολλήσει. Τι συμβαίνει και κάνει ό,τι θέλει???

Δημοσ.

Βασικά είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα γι αυτό θα σου προτείνω κάτι μπας και βοηθήσει. Την mobo την έχεις τοποθετήσει μόνος σου ή στην τοποθέτησαν οι τεχνικοί?? Ρωτάω γιατί τα λαμπάκια του pc παίρνουν ρεύμα απο την mobo μέσω πολλών και μικρών καλλωδίων τα οποία πρέπει να συνδεθούν πολύ προσεκτικά πάνω στην mobo, και αν δε τα συνδέσεις σωστά είτε δε ξεκινά το pc, είτε ξεκινά με προβληματάκια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...