Προς το περιεχόμενο

Τι τρέχει με τις κάρτες δικτύου?

DeepFloyd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!! Προσφάτως αγόρασα ένα laptop και σημερα αποφασισα να το συνδέσω με το desktop μου! Πήγα λοιπόν και αγόρασα μια κάρτα δικτύου Ethernet και ενα καλώδιο! Και ενώ τα έχω συνδέσει όλα ωραία και καλά, βλέπει και την κάρτα..Πάω κι εγώ να κάνω Οδηγό Εγκατάστασης Δικτύου και παθαίνω πλάκα! Δεν εχω συνδέσει το καλώδιο λέει! ΚΑΙ στους 2 υπολογιστές αυτό!!

Τι λέτε να φταίει? Αφήστε που είμαι και άσχετος από δίκτυα, πρώτη φορά πάω να το κάνω και απογοητεύτηκα!!

Κάποιος να βοηθήσει?

Thanx!!

Δημοσ.

1) Δεν χρειάζεται να κάνεις 2 ίδια threads.

2) ΤΟ καλώδιο είναι crossover?

3) Στην κατηγορία Δίκτυα , θα βρείς οδηγό δημιουργίας δικτύου ( είναι sticky )

Δημοσ.

1) Σορυ για τα 2 threads,βλακεία! Το έκανα μόνο και μόνο επειδή είδα οτι στα Δίκτυα δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, και επειδή το δίκτυο το χρειάζομαι άμεσα για δουλειά! Και πάλι σόρυ!

2) Δεν έχω ιδέα αν είναι crossover ουτε καν τι σημαίνει ο όρος. Πώς μπορούμε να το δούμε αυτό?

3) Thanks

Δημοσ.

2) Αν στα Windows στο εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου σου λέει ότι το καλώδιο είναι αποσυνδεμένο, τότε είναι straight.

Και για να συνδέσεις 2 PC απευθείας χρειάζεσαι Crossover, όχι straight.

Δημοσ.

Μαλιστα! Straight είναι τότε, επειδή μου βγάζει το κόκκινο x στο εικονίδιο της σύνδεσης και λέει ότι είναι αποσυνδεδεμένο! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Οπότε πάω αύριο και παίρνω καλώδιο crossover ε? Ετσι το ζητάνε???

Και κάτι τελευταίο! Αυτό το καλώδιο που έχω τώρα τι το κάνω? Είναι χρήσιμο πουθενά? Μπορεί π.χ. να γίνει με κάποιο τρόπο μονόδρομη μεταφορά δεδομένων από τον ένα υπολογιστή στον άλλο? Ή με τα μέσα που έχω μου είναι εντελώς άχρηστο?

Υ.Γ: Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!

Δημοσ.

Αν βάλεις τις τις δύο άκρες του καλωδίου δίπλα-δίπλα και δες αν τα χρώματα επαναλαμβάνονται με την ίδια σειρά

Με staight καλώδιο συνδέεις ένα PC με ένα hub/switch ενώ με crossover δύο PC μεταξύ τους ή δύο hub μεταξύ τους.

post-11380-129062921207_thumb.gif

Δημοσ.

Ναι, όντως είναι straight!! Με την ίδια σειρά επαναλαμβάνονται τα χρώματα! "Ανακατασκευή" at home δε γίνεται? Τι ρωτάω τώρα ε???

Υ.Γ: Πολύ ωραία πράγματα μαθαίνει κανείς!! Thanx!!

Δημοσ.

Γίνεται.

Κόβεις σε κάποιο σημείο το cable, και εναλλάσεις τα cables ( τα εννώνεις διαφορετικά ).

Το πράσινο με το πορτοκαλί, το άσρπο/πράσινο με το άσπρο/καφέ

Δημοσ.
Γίνεται.

Κόβεις σε κάποιο σημείο το cable' date=' και εναλλάσεις τα cables ( τα εννώνεις διαφορετικά ).

Το πράσινο με το πορτοκαλί, το άσρπο/πράσινο με το άσπρο/καφέ[/quote']

Το είχα δοκιμάσει παλιότερα αλλά το πέταξα λόγο εμφάνισης. Μπορείς βέβαια αν έχεις εργαλείο που βάζει τα RJ-45 clips να κόψεις την άκρη, αν εναλλάξεις τα καλώδια και να βάλεις νέο clip (τι λέω τώρα).

Νομίζω επίσης ότι υπάρχουν αντάπτορες, μικρά μήκη καλωδίου (ή ακόμα και χωρίς καθόλου καλώδιο αλλά κάτι σαν μικρό κουτάκι) δηλαδή θυληκό-αρχενικό που αναλαμβάνουν να αντιστρέψουν το καλώδιο σε crossover. Το βάζεις στην άκρη του straight και το κάνεις crossover. Αλλά και να μην υπάρχει θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα.

Α, να ρωτήσω, αληθεύει ότι τα crossover καλώδια δεν μπορεί να είναι μεγάλα σε μήκος, όπως τα staight.

Δημοσ.

Αυριο πρωί πρωί πάω Στουρνάρη να αγοράσω καινούργιο μια και καλή! Οπότε ζητάω crossover καλώδιο για ethernet δίκτυο ε?

Και πάλι ευχαριστώ όλους!!

Δημοσ.
Αυριο πρωί πρωί πάω Στουρνάρη να αγοράσω καινούργιο μια και καλή! Οπότε ζητάω crossover καλώδιο για ethernet δίκτυο ε?

Και πάλι ευχαριστώ όλους!!

Crossover ή ανεστραμμένο ή "για απευθείας σύνδεση 2 PC"...όπως και να το ζητήσεις, ένας πωλητής με βασικές γνώσεις ωφείλει να σου δώσει το σωστό!!!

Δεν ξέρω αν υπάρχει περιορισμός στο μήκος των crossover...εγώ χρησιμοποίησα ένα 15m CAT-5 crossover για ένα mini-LAN στο πατρικό μου το οποίο δουλεύει μία χαρά εδώ και 3 χρόνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...