Προς το περιεχόμενο

Apisteytos neos nomos gia peirateia sthn amerikh

Slay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω κανείς δεν διαφωνεί εδώ... αλλά να ζητάει τους κόπους του' date=' και όχι τον ουρανό με τα άστρα.

Δεν μπορούνε να μας λένε πχ, ότι επειδή έχουμε μια συλλογή mp3 θεωρητικής αξίας 10.000 ευρώ, είμαστε μεγαλοαπατεώνες ,που τα στερήσαμε από αυτούς !!!

[/quote']

Βασικές αρχές αγοράς-πώλησης. Αν βρίσκω να πουλάω στην τιμή που θέλω, δεν έχω λόγο να πούλήσω λιγότερο. Σε βάζει κανείς να αγοράσεις με το ζόρι Βανδή;

Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, και να δουν πως ούτε το 1% από αυτά δεν θα αγοράζαμε κανονικά, και τα έχουμε μόνο επειδή τα βρίσκουμε τζάμπα, χωρίς να βλάπτουμε κανένα με την αντιγραφή τους.

Άσε το ότι δουλεύει και σαν «διαφήμιση» κάπου το θέμα , όπως ανέφερες.

Ας δούνε την πραγματικότητα, και ας προσαρμοστούν σε αυτήν μήπως καταφέρουν κάτι ουσιαστικότερο από το να τρομοκρατούν μετρικούς users.

Γιατί να μην τους τρομοκρατούν; Επειδή εσύ το παίζεις manager σε ξένη περιουσία;

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βασικές αρχές αγοράς-πώλησης. Αν βρίσκω να πουλάω στην τιμή που θέλω, δεν έχω λόγο να πούλήσω λιγότερο. Σε βάζει κανείς να αγοράσεις με το ζόρι Βανδή;

Μην πουλάς, και εγώ δεν αγοράζω σε αυτή την τιμή, το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή.

Το τι θα αντιγράψω εγώ και πως , είναι δικιά μου υπόθεση, και εφόσον δεν επηρεάζει εσένα οικονομικά, δεν θα πρέπει να σε απασχολεί.

Γιατί να μην τους τρομοκρατούν; Επειδή εσύ το παίζεις manager σε ξένη περιουσία;

Γιατί αυτό το πράγμα , σαν μέσο λαϊκής χειραγώγησης έπρεπε να έχει καταργηθεί...

Η κάθε τιμωρία πρέπει να έχει σχέση με το κάθε αδίκημα, και όχι με ότι μας συμφέρει για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας.

Αν κάποιος έχει mp3, να τιμωρηθεί με ένα πολλαπλάσιο της πραγματικής ζημιάς που έκανε , και όχι σαν κλέφτης mp3 αξίας 10.000 ευρώ πχ.

Το πολύ δηλαδή ένα πολλαπλάσιο των χρημάτων που γλύτωσε πραγματικά, και όχι στον virtual reality κόσμο που συμφέρει τις εταιρίες να ζούνε.

Γιατί αυτό το μικρό ποσό αξίζουν, και τίποτα παραπάνω… και δεν θα να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα, με τον εκβιάσμό και την τρομοκρατία.

Δημοσ.
Αυτό ειναι !

Το κλασικό δικαιώμα του Έλληνα.

Ισότητα στην παρανομια.

Κλέβεις εσυ; Ρε θα κλέψω και εγώ!

Τι πνευματικά δικαιώματα και παπαριές μου λες;

Πόσο σου πήρες να φτιάξεις το παιχνίδι;

3 χρόνια; Και πόσους υπαλλήλους; 200;

Ρε στα παπάρια μου' date=' ο μαύρος Πητ της γειτονιάς μου τι θα κάνει για να ζήσει;

Έχω βαρεθεί να ακούω τις ίδιες κλάψες, και τις ίδιες καραμέλες κάθε φορά.

"Ρε παληκάρι ειναι ακριβό το dvd 30 euro και το cinema εχει 7, πως να πάω;". Ε να μην πας! Και για εμένα η Benetton πουλάει ακριβά τα ρούχα της, η Ferrari ακριβά τα αυτοκίνητα της. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΒΩ. Απλώς ΔΕΝ τα παιρνω.

Και ας πούμε οτι καταπίνω την "αθώα" πλευρά της πειρατείας.

Αντε να πάει στα διάλα, οτι πήρες ενα dvd που δεν θα το έπαιρνες ποτε, και έγραψες το photoshop που δεν θα το έπαιρνες έτσι και αλλιως;

Έχει κανείς απο εσάς του υποστηρικτές του "κλεμμένου" υλικού, ποοοοοοοοοοσες, μα πόοοοοοοοοσες εταιρίες δεν εχουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΜΗΜΕΝΗ γνήσια κόπια των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν και βγάζουν χρήματα; Πόσο "αθώο" είναι να βγάζεις δουλειά με κλεμμένα εργαλεία; Ξέρετε κανένα αγρότη που οργώνει με ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΡΑΚΤΕΡ επειδή η εταιρία που τα παράγει τα πουλάει ακριβα; Έχετε δεί κανενα σουβλατζίδικο με κλεμμένα ψυγεία; ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ έχω δεί εταιρίες με κλεμμένο λογισμικό. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ που τους είναι απαραίτητο για την δουλειά τους αλλα το κλεβουν γιατι στο κάτω κάτω "η εταιρία που το βγάζει δεν έχει ανάγκη, έχει εξασφαλισμένα κέρδη". Ε εγώ λοιπον, όσο μπορώ να δικαιολογήσω το 15άχρονο που βλέπει dvd που έχει κατεβάσει απο το internet (μιας και δεν κάνει και τιποτα τόσο κακό), αυτόν που βγάζει λεφτά απο τον κόπο των ΆΛΛΩΝ θα ήθελα πολύ να τον δώ, με ενα DVDR στον κώλο. Και τον άχρηστο πλάσμα της κοινωνίας που λέγεται πειρατής και τον άλλον που δεν πληρώνει για αυτό που ο άλλος έχυσε αίμα και ιδρώτα.

Και φυσικά η αντίληψη έχει περάσει παντού. Πόσοι απο εσάς χρησιμοποείται προγραμματάκια των 20$? Πολλοί!. Και πόσοι τα έχετε πληρώσει; Κανένας! Μαλάκας ειμαι, αφού μπορώ να βρώ το crack γιατι να πληρώσω 20$? Και την άλλη μέρα, δίνουμε 800 euro για το νέο super duper κινητό που θα το κοιτάνε όλοι στην παρεα. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΟ.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ: [b'] Υπαρχει ΕΝΑ έστω ΕΝΑ άλλο αγαθό που θεωρούμε οτι έχουμε δικαιώμα να το κλέβουμε;[/b]

Για μένα η πειρατεία κάνει κακό στους ανθρώπους, οχι στις επιχειρήσεις.

-Γιατι το κάθε παιδάκι που μαθαίνει το internet, κοιτάει πώς να πεί στον απέναντι οτι έχει 1 TB share, και ας μην έχει δεί ούτε το 1 GB απο αυτα, και ας μην ξέρει ούτε παραπάνω απο 5-6 sites

-Γιατι η open source κοινότητα, που ούτε λεφτά ζητάει, ούτε δικαιώματα, παρα μόνο ενα email με ενα ευχαριστώ, έχει παραμεληθεί (ειδικά στην Ελλάδα). Γιατι αντί να βάλετε το GIMP έχετε το Photoshop, γιατι αντί για OpenOffice (που ειναι και ανώτερο απο το Office) έχετε το Office.

-Γιατι έχει φέρει τον κόσμο στην κατάσταση να νομίζει οτι το internet ειναι το file sharing. Μιλάμε για το επόμενο breakthrough του ανθρώπου, σαν να ειναι το μοναστηράκι. Έχουμε ολη την ανθρώπινη πληροφορία στα πόδια μας, και εμείς κοιτάμε να καταβάσουμε και την τελευταία χολυγουντιανή παπαριά.

-Γιατι εχει κάνει τον κόσμο που δεν ξέρει να νομίζει οτι το software φυτρώνει στα δέντρα, όταν οι περισσότερες μικρές εταιρίες software με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, και οι περισσότεροι προγραμματιστές παίρνουν χειρότερους μισθούς και απο τους πωλητές.

Και ξέρω, ξέρω. ....

"Ο πρώτος αναμάρτητος...", "εσύ τα παιρνεις απο τις εταιρίες" και τις λοιπες δικαιολογίες.

Ενώ ειναι απλό.

Δεν βλέπω οτι σούπα βγάζει το hollywood, δεν χρησιμοποιώ κλεμμένο software όπου υπαρχει το αντίστοιχο open source η free. Φαντάζομαι για εσας, είμαι βλάκας. Θα μπορούσα να ασχολούμαι όλη μερα κάνοντας click απο εδώ, click απο εκεί, για να μαζέψω τραγούδια που δεν θα ακούσω ποτε, και ταινίες που δεν θα δώ ποτε (ίσως και παιχνίδια που δεν θα παίξω). Απορώ; Έχετε δημιουργήσει ποτε κάτι; Κατι που σας έφαγε κόπο και χρόνο; Κάτι που θέλετε να το ανταλλάξετε με χρήμα η την χαρά να σας πούνε ενα μπράβο σε ενα mail? Γιατι η συμπεριφορά του "αντιγράφω γιατι γουστάρω και γιατι ειναι δικαίωμα μου" μου θυμίζει την συμπεριφορά παράσιτου

Gia prwth fora sumfwnw apoluta me ta parapanw tou bandito !

Pragmatika edw fenetai h elleipsh koultouras eidika sthn xrhsh spasmenwn programmatwn . Den lew oudeis anamarthtos alla re paidia kapou uparxei kai orio ! Kai na pei kaneis oti den uparxoun antistoixa dwrean programmata alla oxi ekei ! na katebasoume to peiratiko ! Boh ...

Δημοσ.

Lyman_Zerga εισαι ανεγκεφαλος ....μιλας για Αμερικη (δημοκρατια δικαιωματα ισοτητα ελευθερια) κοιτα σερβια αφγανισταν ιρακ κοιτα πιο κατω ιραν συρια πακισταν....αλλα θα μου πεις "εχω ματια να κοιταξω?" μιλας για πολυεθνικες?..περιουσια εταιριας και τα λοιπα? και μιλας με αποσπασματα φιλοσοφιας?Για αυτο σου λεω δεν πας καλα....μηπως εισαι πολιτικος?

• Super Moderators
Δημοσ.
Lyman_Zerga εισαι ανεγκεφαλος ....μιλας για Αμερικη (δημοκρατια δικαιωματα ισοτητα ελευθερια) κοιτα σερβια αφγανισταν ιρακ κοιτα πιο κατω ιραν συρια πακισταν....αλλα θα μου πεις "εχω ματια να κοιταξω?" μιλας για πολυεθνικες?..περιουσια εταιριας και τα λοιπα? και μιλας με αποσπασματα φιλοσοφιας?Για αυτο σου λεω δεν πας καλα....μηπως εισαι πολιτικος?

Άλλο ένα τέτοιο εμβριθές σχόλιο και αναγκάζομαι να κλειδώσω το topic. Προσωπικές επιθέσεις, υβριστικοί και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί.

Και μείνετε εντός θέματος παρακαλώ πολύ. Αν αρχίσουμε να γράφουμε για Αμερική, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία κλπ, την χάσαμε την ουσία.

Δημοσ.

ΔΕΝ θα πλήρωνα μεν ποτέ όσα θέλει' date=' αλλά με την αντιγραφή εγώ δεν του προκαλώ ΚΑΜΙΑ ζημιά ούτε του στερώ κέρδη.[/b']

.

to grafeis kai me bold gramata etsi?

diakineis dwrean kati pou o allos poulaei gia na vgalei to pswmi toy kai den toy prokaleis zhmeia ?

to provlima to diko mou den einai oi etairies kai ta kerdh tous

einai oti den exoun merikoi ta kotsia na poune

nai kyrioi ta klevoume giati etsi goustaroume kai kleinei to thema

Δημοσ.

adi32, ξέρεις ότι το έχουμε συζητήσει ΠΑΡΑ πολλές φορές αυτό το θέμα.

Δεν βλέπω να καταλαβαίνει κανείς την ουσία.

Αν αυτοί που υποστηρίζουν την πειρατεία ή θεωρούν ότι είναι κάτι απλό και νόμιμο, ίσως καταλάβουν τη διαφορά όταν κάνουν δουλειά δική τους.

Πονάει να βλέπεις να παίρνει ο άλλος τα Windows copy ενώ εσύ θα έβγαζες από αυτά 5-6 euro.

Η μεγάλη πλάκα για τα mp3 είναι, ότι ξέρω κόσμο (αρκετό) που κατεβάζουν από DC με ISDN ή PSTN γραμμή mp3 που αν το υπολογίσεις, σου έρχεται παραπάνω από το να αγοράσεις το γνήσιο.

Δημοσ.

Kai rotao pali o afelis, o kleftis o eglimateias ta 800 cds pou exo agorasei den mou anoikoun?

Den plirosa ton kopo kapion giati na min mporo na ta diatheso opos ego thelo efoson den mou apoferoun xrima?

Opos eipe o Marios pio pano einai pio eksipni aytoi pou me ena flasaki tous kapia stigmi theloun na ta pairnoun se oli tous tin Zoi?

Giati tote o kathe enas se kati pou kanei na min zitaei dikaiomata se oli tou tin Zoi?

O epiplopoios pou ftiaxnei ena epiplo kai gnosi vazei kai kopo alla den zitaei se oli tou tin zoi na ta konomisei me to ena kommati pou eftiakse diekdikontas dikaiomata efoson mou to poulise.

Alla aytoi den exoun dinami kai ta kanalia na nomothetoun e?

Edo den milame gia to ean plirothi gia tin gnosi kai ton kopo pou prosfere alla gia ena alisodema tis koinonias me skopo ton ploutismo merikon kai oxi tin vioporistiki tous anagi.

Ekei einai i diafora mas

Kai fysika oloi ksexna me, pos irthan kai apo pious to neo kolpo gia pneymatika dikaiomata :)

To oti stin ousia den exei na kanei me tin katoxirosi aytonou pou prosfere tin gnosi alla gia tin prostaseia ton mamouth kerdon ton etaireion, diladi ton endiameson, ayton pou paragoun aera kai theloun emeis na tous ton plironoume paxoula oloi mas tin zoi.

Pneymatiko dikaioma gia mena einai oti den mporo na epemvo pano stin domi enos tragoudiou enos programmatos mias ideas kai na to alloioso xoris tin egrisi tou.

Pou akoustike pneymatiko dikaioma to na thelo na moiraso kati pou exo plirosei kai den alloiono tin domi tou.

As to poune kathara oti spame ton antagonismo kai tous anagazoume na periorisoun ta kerdi tous. Ekei nai tha simfoniso apolita.

Palevoun gia ta simferonta tous opos kai emeis apo tin antitheti pleyra san katanalotes.

Akou pneymatika dikaiomata kai paparies.

Alla eipame exoun pollous tropous na ta plasaroune kai na ta trome amasita.

Δημοσ.

fysika gia oti exei o kathenas yparxoun dikaiwmata

aloimono an den yphrxan

kai ta cd fysika kai mporeis na ta dwriseis se opoion theleis alla den mporeis na kaneis paranoma plasta antigrafa (ayto anagrafetai se kathe cd dvd.....) apotrepontas kosmo na apodwsei thn alithinh toys aksia ston pragmatiko toys dhmiourgo

esy dhladh pou eskases lefta kai ta agorases ti eisai o xazos h o filanthropos pou thes na voithiseis ftwxous ?

Δημοσ.

Eimai o xazos kai thelo na parameino o xazos.:)

Eixa se kapia fasi tis zois mou tin dinatotita na ta paro.Mporo na ta diatheso opos ego thelo afou exo katavalei tin aksia tous kai den epemvaino stin domi tou ergou.

Dikaiomata epivalontai kataktountai anairounte analoga me tin dinami pou diatheteis kai tin epoxi pou zeis.

Prin 50 xronia den ypirxan pneymatika dikaiomata.

Anakalipsi ton Diskografikon etaireion einai kai akolouthisan kai oi alles etaireies pou xanoun xrima kai tipota den exei na kanei me pneymatiko alla me xrimatiko.

Alla i ousia einai oti oi etaireies me tin dielefsi tou Internet to piran xampari oti tha mpoun sto perithorio kai antidroun, e vriskoun kai kapious kai sigontaroun tin karamela gia pneymatika dikaiomata.

Pou eisai re platona thoukididi aristoteli na zitas pneymatika dikaiomata gia kathe sxoliko vivlio pou kikloforei.

Δημοσ.
Υπό μία έννοια έχεις δίκιο - η κλοπή φαίνεται πως είναι άποψη. :mad:

Κανένας δεν είπε ότι δεν έχει κατεβάσει ούτε ΕΝΑ mp3 από κάπου (είτε αυτό είναι site είτε είναι P2P). Αλλά από εκεί μέχρι του σημείου να φτάσουμε όχι μόνο να δικαιολογούμε τον εαυτό μας (και με τι δικαιολογίες άραγε; Είμαι κλέφτης γιατί δεν μπορώ να αγοράσω αυτό που θέλω να έχω; Χα!) και να λέμε ότι είναι και δικαίωμά μας ή μαγκιά μας να το κάνουμε και να απαιτούμε να μην υποστούμε τις συνέπειες του νόμου αν μας πιάσουν' date=' απέχει πολύ από τη δική μου τουλάχιστον λογική.[/quote']

Φιλε μου paredwse, δεν ξερω τι συμπερανες απο τα γραφομενα μου, αλλα δεν προσπαθησα ουτε να δικαιολογηθω, ουτε τιποτα. Χαρακτηριστικα εγραψα, οτι γνωριζω τον λογο που το κανω.Δεν ειπα πως ειναι ουτε μαγκια ουτε δικαιωμα, οπως επισης, δεν απαιτησα να μην υποστω τις συνεπειες.

Αληθεια το οριο του χαρακτηρισμου καποιου ως κλεφτη, ποιο ειναι;

Ποσα Mp3; Επειδη μολις πιο πανω, εμμεσως παραδεχτηκες οτι και εσυ κατεβασες παρανομο υλικο.

Δεν ξερω αλλα εγω, δεν θα μπορουσα να κατακρινω τους αλλους για κατι που και εγω εχω κανει.

No offence mate....

P.S. Εχω την αισθηση, πως εχω δωσει την εικονα ενος ανθρωπου που "κολυμπαει" μεσα σε warez,mp3's και και και ......

Η συλλογη μου ειναι μικρη.....

Δημοσ.

-Έχω βαρεθεί να ακούω τις ίδιες κλάψες, και τις ίδιες καραμέλες κάθε φορά.

"Ρε παληκάρι ειναι ακριβό το dvd 30 euro και το cinema εχει 7, πως να πάω;". Ε να μην πας! Και για εμένα η Benetton πουλάει ακριβά τα ρούχα της, η Ferrari ακριβά τα αυτοκίνητα της. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΒΩ. Απλώς ΔΕΝ τα παιρνω.

-to provlima to diko mou den einai oi etairies kai ta kerdh tous

einai oti den exoun merikoi ta kotsia na poune

nai kyrioi ta klevoume giati etsi goustaroume kai kleinei to thema

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΟΠΗ όπως σαν δειξαμε ρε παιδιά... καταλάβετε το επιτέλους και σταματήστε το παραμύθι.

Κλοπή είναι ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΞΕΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΡΥΦΑ Η ΜΕ ΑΠΑΤΗ , που δεν συμβαίνει στα mp3 πχ, γιατί αντιγράφονται ,και δεν αφαιρείτε τίποτα από κανένα.

Δεν υπάρχει καν στέρηση των χρημάτων που θα τους έδινες εσύ , εφόσον δεν θα έπαιρνες ποτέ το προϊόν, για να το πούμε "κλοπή" καταχρηστικά.

Και για αυτόν ακόμα που πουλάει τα προγράμματα, και εκμεταλλεύεται την περιουσία του άλλου ... το "κλέβεις" θέλει εισαγωγικά, αφού δεν είναι η σωστή λέξη.

Επομένως μην χρησιμοποιούμε βαριές κουβέντες, όταν ξέρουμε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, απλά επειδή μας αρέσουν για να εντυπωσιάσουμε.

Σας εξηγήσαμε 100 φορές την διαφορά του υλικού με το πνευματικό αγαθό, και πως το δεύτερο έχει την ιδιότητα να αντιγράφετε, ενώ το πρώτο όχι.

(το μόνο συγκρίσιμο παράδειγμα με τα υλικά αγαθά που μπορούμε να κάνουμε, είναι η "κλοπή" φρούτων από την χωματερή, για κατανάλωση από άτομα που δεν θα αγόραζαν ποτέ αλλιώς αυτό το παραπάνω υλικό)

Δημοσ.
Αν αναφέρεσαι σε εμένα για το μονοίδεων, τι να πούμε και για τους δημόσιους-υπάλληλους-τρωκτικά.

pali genikeyeis, kai otan genikeyeis eisai panta lathos.

oso gia ta enallaktika programmata: Bres mou enallaktiko open source programma gia linux anti tou REASON i tou CUBASE i tou LOGIC.

Δημοσ.

k sto kato kato den nomizo o dhmiourgos tou Winzip na perimenei na bgalei lefta apo ekei.. an kai exei bgalei TRELA FRAGKA. sou leo stous 100 na to agorazei enas. 20 euro to license... gia bale posoi to xoun....

an einai magkes na broun prostasia na mhn mporoun na thn spasoun eykola.

It's like a jungle sometimes...

poios exei meli sta xeria tou kai den to glyfei?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...