Προς το περιεχόμενο

Apisteytos neos nomos gia peirateia sthn amerikh

Slay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πόσο θα συμφωνήσω με τον Πέτρο και τον Bliz...

Αν η όλη ιστορία γίνεται για τα πνευματικά δικαιώματα του... καλλιτέχνη, γιατί παίρνει και το μικρότερο ποσοστό των κερδών;

Οι παραλληλισμοί που κάνατε μερικοί με υλικά αγαθά, πράγματι είναι τουλάχιστον ατυχείς. :roll:

Ελπίζω να μη χρειάζεται να κάνω ανάλυση του γιατί είναι ατυχείς... :roll: :)

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί πληρώνω πνευματικά δικαιώματα για τις λευκές κόλλες για τον εκτυπωτή μου καθώς και για τα άδεια CDs; :roll:

Ευτυχως που οι πρωτοι δυο ανθρωποι που

μιλησαν' date=' δεν κατοχυρωσαν τη γλωσσα... :mrgreen:[/quote']

Ευτυχώς δε λες τίποτα. Όλοι μέσα θα ήμασταν τώρα... :lol:

Δημοσ.

Να τα πάμε ενα ενα γιατι έχετε μπερδεψει τις βούρτσες

nick[']Den paraponethika pote ego gia ton nomo.

epeidh to ekanan oi Metallica den shmainei oti tha kano ki ego to idio. tespa' date=' ekei pou den symfono einai oti sysxetizeis ta ylika me to pneumatika dikaiomata. [b']to idio einai na mpo se ena diskopoleio k na klepso 50 cd's h na psiriso 5 DVD apo ena video club me to na katebaso apo to Internet ta antistoixa mp3z k divx? [/b]

Τα υλικά όπως και ο χρόνος έχουν αξία.

Μια παραγωγική μονάδα εχει Χ έξοδα τον χρόνο σε υλικά και εργάτες.

Μια εταιρία software την έχει σε προγραμματιστές/ερευνητές/μηχανικούς.

Το οτι μια εταιρία δεν πουλάει κάτι που μπορεις να το βάλεις κάτω απο το μαξιλάρι σου , δεν σημαίνει οτι δεν ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ χρόνο και χρήμα για να το κανει.

Δεν κλέβουμε τίποτα παιδιά, γιατί εγώ δεν θα πλήρωνα ποτέ τα λεφτά που ζητάνε για τα προϊόντα τους έτσι και αλλιώς, οπότε δεν τους "κλέβω" αυτά που θα τους έδινα . Να μην λέτε την πράξη κλοπή λοιπόν, γιατί απλά είναι ψέμα και βλακεία που βολεύει τις εταιρίες.

Δηλαδη , αν δεν ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΝ τα windows εσυ θα είχες στο pc σου linux ε? Μπορει να μην τα πληρωνες για τα δεκάδες παράνομα αντίγραφα που έχεις , αλλα τουλάχιστον για δυο τρία θα τα πλήρωνες. Αλλα τώρα που το σκέφτομαι, ποτέ δεν θα πληρωνα το υπερογκο ποσο που μου ζητάει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω, οπότε δεν έχω λόγο να τα πληρώνω.

Εξ'αλλου, σας συμφέρει να ξεχνάτε αυτό που ανέφερα στην αρχή, και που κανεναν δεν άκουσα να διαφωνεί. Η πειρατεία δεν ειναι μόνο το photoshop που έχει ο blizzard σπιτι του , χωρις να ξερει να το χρησιμοποιεί και χωρις να ξέρει οτι υπαρχει αντιστοιχο (ίσως και καλυτερο ) τσάμπα. Είναι οι εταιρίες που έχουν 100 πειρατικά office, αλλα με αυτά βγάζουν το ψωμί τους. Αλλα ξέχασα, επειδή ο Χ κλέβει τον Υ που ειναι πιο πλούσιος απο τον Χ , έχει κάθε δικαιώμα να το κάνει.

Δεν κάνω καμιά ζημιά στον παραγωγό, ούτε σε κανένα άλλο, άσχετα το πόσο πλούσιος ή φτωχός είναι και αν δεν δω τίποτα πειρατικό απλά κάνω κακό στον εαυτό μου και πουθενά αλλού.

Εσυ μπορει να μην κάνεις (φυσικά, κάνεις κακό αλλού που δεν το καταλαβαίνεις), αλλα ο πειρατής-άχρηστο κατακάθι της κοινωνίας που βγάζει λεφτά απο τον κόπο των άλλων κάνει. Και φυσικά και ο ναρκωμανής δεν κάνει κακό σε κανεναν άλλον παρα στον εαυτό του.

Και τώρα on για τις μεγαλοστομίες του 21ου αιώνα:

bandito dikio exeis

Ypostirizeis aytin tin ithiki kai tous nomous pou dinoun to dikaioma se enan na exei ta panta kai stous pollous tipota.

Ston Bill na einai o pio plousios anthropos ston Planiti kai apo tin alli ekatommiria paidakia na paithenoun giati den exoun ena kommati psomi.

Ναι ακριβώς. Και εγώ έχω dsl εδώ και 3 μήνες ενώ εσύ εδώ και τρια χρόνια.

Ασε μας ρε παληκάρι που έχουμε γλυτώσει την φυλακή απο την αφραγκία στο τσάκ ουκ ολιγες φορές, ήρθες απο το πουθενά να μας πείς οτι ειμαστε και καπιτάλες. Και εσύ ο μεγάλος ακτιβιστής τι έχεις κάνει για αυτή την αδικία; Αντιγράφεις λογισμικό; Πόσο στον κόσμο σου μπορει να εισαι; Αυτοί που έχουν να κατεβάζουν αβέρτα κουβέρτα , ειναι οι χώρες του τρίτου κόσμου;

"Βοηθήστε τον άμοιρο Emir , εχει να παιζει warcraft τρεις μερες"

Theleis na me kaneis na nioso enoxos epeidei KLEVO ton Bill kai ton kathe epidokso Bill epeidi kano Share ta Win.

Επειδη κλέβεις την Κουκουρουκου software που ειναι τρεις ανθρώποι που βγάζουν ενα προγραμματάκι των 20$ και περιμένουν να ζήσουν απο αυτό. Αλλά ξέχασα, εσύ βοηθάς τα παιδιά του τρίτου κόσμου. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

Ok mallon den tha koimitho to vradi apo tis enoxes mou alla pali nomizo oti tha to kseperaso kai ayto.

Kai pes ston theio sou na min fovatai den tha pame na tou paroume tous kafedes tou.

O Bill einai pio magas apo Aristoteli Platona Ainstein kai olous tous allous.Aytos exei pneymatika dikaiomata oi alloi einai m@@s

Δεν υπερασπίζομαι την microsoft γιατι δεν την χωνευω στο ελάχιστο. Στην πραγματικότητα , εκτός απο την δουλειά πολύ λιγο χρησιμοποιώ τα προγραμματα της. Αλλα για να ξεκαθαρίσετε μια και καλή επειδή το εχετε μπερδέψει στο μυαλό σας (και μάλλον επειδή σας συμφέρει), ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΠΟΣ. Δηλαδη για εσας ενας αρχιτεκτονας που τρώει ενα μηνα να βγάλει μια μελέτη δεν πρέπει να πληρωθεί; Άλλο πράγμα ο quick sort σαν αλγόριθμος και άλλο ενα πρόγραμμα που κάποιος έφαγε μήνες για να το κάνει και μπορει να χρησιμοποιεί τον quick sort. Αλλα εσεις Ω ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ , δεν σας ειδα να υπογράφεται κατα των πατεντών. ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ;

ΠΑΠΑΡΙΑ. Εδώ ειχαμε στείλει στον HAL την είδηση και δεν μπήκε καν στον κόπο να την βάλει στην κεντρική σελίδα (την έβαλε κάποιος άλλος 4 μήνες μετα) Και τώρα μου το παίζεται και προστάτες της γνώσης , για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

Den vlepeis oti se ligo ta panta einai emporeymata kai opios exei na ta plirosei tha ta exei oi alloi oi polloi as kopsoun ton laimo tous.

Giati oxi kapios sta mathimatika pou vgazei kapio theorima na min to ekmetaleftei na ginei Bill?

Giati tote o kathigiteis pou kanei kapia ergasia gia na didaksei tous fitites na min Zitaei xrimata apo aytous?

Alla eipame o kathe enas exei tin apopsi tou

Ksereis(mallon oxi) pantote stin Istoria aytoi pou itane enantia stin kiriarxi logiki kai nomous itane parasita mexri na ginoun ayta i kyriarxi kai na vgoun alla parasita.....

Alla etsi o kosmos paei mprosta.

To internet έχει φέρει μεγάλες αλλαγες. Αλλαγές που στον παρασιτικό σου μικρόκοσμό δεν τις έχεις πάρει χαμπάρι. Ας ειναι. Εγώ που νόμιζα οτι η επανάσταση ειναι το μοιρασμα της γνώσης, εσύ λες οτι ειναι το μοιρασμα του photoshop. Το μέλλον θα δείξει.

allo ena atyxes paradeigma, ta pragmata poy tha pareis apo to magazi, to magazi tha papsei na ta exei, to antigrafo poy tha kaneis se ena cd den tha exafanisei to cd apo prosopoy ghs, bazo stoixhma pantos oti an pote apokthsoyme texnologia alla star trek poy na mporoyme na paragoyme h na kanoyme eykola antigrafa ylikon proionton , kai ayth h antigrafh tha ginotan me nomoys "paranomh"

Καθόλου ατυχές. Στερείς χρόνο.

Χρόνο και κόπο.

Ο μπαμπας μου απόκτησε τους καναπάδες του παιζοντας drums, ο άλλος κάνοντας αρχιτεκτονικά σχέδια η πουλώντας βιβλια. Και απο αυτό περιμένει να ζήσει. Αν ένας απο εσάς γράψει ενα προγραμμα που ειναι χρήσιμο και θέλει να το πουλήσει , αυτομάτως θα γίνει ο πλούσιος δυνάστης που δεν τον δίνει τσάμπα ε;

Ευτυχως που οι πρωτοι δυο ανθρωποι που

μιλησαν, δεν κατοχυρωσαν τη γλωσσα...

Αλλο κατοχυρωση γνώσης και άλλο κόπου.

Μια πολυκατοικία χτίζεται με γνώση που δεν κατοχυρώνεται .

Αλλα τα λεφτά και τον ιδρώτα τον έβαλα εγώ και ειναι δική μου.

Εσυ μπαμπη μου , υπεγραψες για τα e-patents?

Πόσο θα συμφωνήσω με τον Πέτρο και τον Bliz...

Αν η όλη ιστορία γίνεται για τα πνευματικά δικαιώματα του... καλλιτέχνη, γιατί παίρνει και το μικρότερο ποσοστό των κερδών;

Δεν ειναι μόνο οι καλλιτέχνες που έχουν πνευματικά δικαιώματα.

Εγώ έχω φάει τρείς μήνες για ένα πρόγραμμα που φτιάχνει διαδυκτιακή ομελέττα. Εσένα ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το κλέψεις και να το δώσεις σε άλλον. Την στιγμή κιόλας που όταν εγώ δουλευα u were just sitting on your round ass?

Οι παραλληλισμοί που κάνατε μερικοί με υλικά αγαθά, πράγματι είναι τουλάχιστον ατυχείς.

Ελπίζω να μη χρειάζεται να κάνω ανάλυση του γιατί είναι ατυχείς...

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί πληρώνω πνευματικά δικαιώματα για τις λευκές κόλλες για τον εκτυπωτή μου καθώς και για τα άδεια CDs;

Ελα ντε. Γιατι;

Γιατι έχουμε κάμερες στου δρόμους για να μην μπαίνουμε στους λεωφοριοδρομους; Γιατι;

Γιατι εχουμε μπατσους στα γήπεδα;

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Δημοσ.
To internet έχει φέρει μεγάλες αλλαγες. Αλλαγές που στον παρασιτικό σου μικρόκοσμό δεν τις έχεις πάρει χαμπάρι. Ας ειναι. Εγώ που νόμιζα οτι η επανάσταση ειναι το μοιρασμα της γνώσης, εσύ λες οτι ειναι το μοιρασμα του photoshop. Το μέλλον θα δείξει.

to ena den apokleiei to allo.

Και φυσικά και ο ναρκωμανής δεν κάνει κακό σε κανεναν άλλον παρα στον εαυτό του.

analoga. mporei na kanei , mporei ki oxi.

gia tous "peirates" pou kanoun ta panta afilokerdos, k risko[otan hackaroun pubs klp klp klp, otan exoun forum][k me megalo kostos polles fores (synthrhsh servers, syndeseis klp] ti exeis na peis ? robin hood?

Δημοσ.

fysika kai tha to eksafanisei to cd afou tha toy mhdenisei thn aksia

ksereis kanena m@l@k@ na paei na dwsei 1000e gia cd's pou mporei na vrei tzampa kai xwris na ton pei kai kaneis klefth

MH MHDENIZOUME THN AKSIA PNEYMATIKWN AGATHWN

to "etsi ki alliws de tha to eperna" de leei tipota

afou de tha to epernes shmainei oti sou einai axrhsto opote mhn to pareis oute plasto kai ola tha einai ok

poios agorazei pleon cd ? an yparxoun aksiopista statistika pwlhsewn as ta valei kapoios na ta doume

to oti einai akriva einai mono diakaiologia

edw xasane th douleia toys kai oi mayroi pou ta poulane 5e

pleon oloi vazoun dsl kai ta pairnoun teleiws tzampa

emena proswpika de me noiazei katholou oute gia toys kalitexnes oute gia tis etairies software (as pane na kopsoun to laimo tous)

to internet einai o paradeisos ths anarxias kai ayto pros to paron symferei thn tseph mas san katanalwtes

h eykolia omws me thn opoia ginomaste kataxrastes einai megalh

pou tha paei omws ayth h istoria ?

Δημοσ.
Αλλα τώρα που το σκέφτομαι, ποτέ δεν θα πληρωνα το υπερογκο ποσο που μου ζητάει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω, οπότε δεν έχω λόγο να τα πληρώνω.

Κατάλαβε τι σου λέω, δες την διαφορά που υπάρχει.... τα p2p ΔΕΝ έχουν σχέση με ότι αναφέρεις, ούτε με κλοπή.

ΔΕΝ ζημιώνω τον ιδιοκτήτη , όπως τον ζημιώνεις εσύ ,γιατί το σπίτι του είναι ένα και δεν αντιγράφετε... του έχεις πάρει το original.

ΔΕΝ θα πλήρωνα μεν ποτέ όσα θέλει, αλλά με την αντιγραφή εγώ δεν του προκαλώ ΚΑΜΙΑ ζημιά ούτε του στερώ κέρδη.

Αν καταλάβεις αυτό το σημαντικό σημείο που σου έχει προφανώς και περιέργως ξεφύγει παρόλα όσα σου λέμε, σίγουρα θα δεις τα πράγματα όπως είναι.

Μετά όλα είναι απλά... δεν σε ζημιώνω, δεν σε κλέβω, και θέλω να ακούω τα mp3 χωρίς να κάνω κακό σε κανένα.

Εσύ θες να μου το απαγορέψεις γιατί είναι δικά σου, αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρεις ποτέ με την "τρομοκρατία" και τον έλεγχο του ιντερνετ.

Και δύσκολο είναι, και δεν θα περάσει.

Δημοσ.

bandido kapou nomizo ta exeis mperdepsei.

Gnosi einai kai to Photoshop kai na ksero na anoikso to pc, den mporei oloi na eimaste programatistes.

Diladi kapios pou einai eidikos or exei xarisma se kati prepei na ginei Bill gia na exoume kai emeis oi ypolipoi tin gnosi tou?

Ton kopo tou ton plirosa otan to agorasa apo ekei kai pera to antigrafo mporo na to kano oti thelo efoson den mou apoferei xrimatismo.

Otan milas gia ayton ton parasitiko mou kosmo fenetai oti exeis mesanixta.

Giati oxi mono den mou apoferei oute mia draxmi alla vazo kai apo tin tsepi mou xrimata kai afierono xrono.

Giati sta forums pou eimai ta atoma sxizontai na sou vroun na sou anevasoun ta progs pou theleis xoris na se kseroun kai xoris kamia antamivi ektos apo tin efxaristisi tou Share.

Ayton ton parasitiko mou kosmo TON LATREVO.Deixnoun anthropoi mprosta se aftous pou kapia gnosi pou exoun perimenoun na tin eksargirosoun xontra.

Ego exo 800 cds pliromena, giati den mporo na ta diatheso opos thelo xoris xrimatismo efoson ta exo xrisoplirosei?

Giati esy eisai diaforetikos kai theleis ep apeiron na ta pairneis ftiaxnontas ena programa apo ton ktisti tou spitiou sou?

Giati aytos na min sou zitaei ep apeiron dikaiomata?

Kai aytos evale kopo kai kapia gnosi pou esy den diathetis?

Alla ekei dexese oti ton pliroses mia fora kai teleioses.Mporeis na kaneis oti xrisi thes se afto pou aftos sou prosfere.

Ego den plirosa ta 800 cds? giati na min exo to idio dikaioma?

Ekei einai to Zitima.

Den ksekinas na prosfereis gnosi kai na antamifheis theleis na ta pairneis XONTRA gia oli sou tin zoi.

Na ksezoumizeis ton kosmo olokliro eforou zois.

Mporei na milao se proto prosopo alla fysika kai den ennoo esena prosopika afoun den se ksero kiolas.Gnomes kai Idees antalazoume kai xtipame kai oxi prosopa edo mesa etsi? :)

Δημοσ.

nomizo oti i optiki gonia ka8e fora einai diaforetiki. pragmatika einai dikaioma tou programmatisti na zita apolabes gia tous kopous tou.

i diafonia nomizo einai se autous pou 8a ekmetaleutoun protoi ton programatisti gia na bgazoun isobios xrismata.

nai pragmati den plironetai arketa o programmatistis, plironontai omos poli kala oi eteries.

nai, einai peiratia i antigrafi, alla itan kai to trik pou xrisimopoiise o bill gia na apoktisi to perisotera xrimata ston planiti.

nai einai paranomo kai kako na antigrafeis tainies, kai cd, alla poso me ekmetaleuetai emena i ekastote etairia otan poula 200e kati pou kanei 10. bebaia i kostologisi tou kopou tou allou einai diki tou upo8esi, alla poso kostologeitai o xronos mou apo mideniki upostiriksi se programmata pou exo xrisoplirosei sto parel8on kai to mono pou eblepa itan mia mple o8oni?

einai opos ka8e 8ema ergazomenou,panta zita apo ton ergodoti, o ergodotis panta zita apo ton ergazomeno xoris na 8elei na dinei, einai pote dinaton na moniasoun?

Δημοσ.
nomizo oti i optiki gonia ka8e fora einai diaforetiki. pragmatika einai dikaioma tou programmatisti na zita apolabes gia tous kopous tou.
Νομίζω κανείς δεν διαφωνεί εδώ... αλλά να ζητάει τους κόπους του, και όχι τον ουρανό με τα άστρα.

Δεν μπορούνε να μας λένε πχ, ότι επειδή έχουμε μια συλλογή mp3 θεωρητικής αξίας 10.000 ευρώ, είμαστε μεγαλοαπατεώνες ,που τα στερήσαμε από αυτούς !!!

Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, και να δουν πως ούτε το 1% από αυτά δεν θα αγοράζαμε κανονικά, και τα έχουμε μόνο επειδή τα βρίσκουμε τζάμπα, χωρίς να βλάπτουμε κανένα με την αντιγραφή τους.

Άσε το ότι δουλεύει και σαν «διαφήμιση» κάπου το θέμα , όπως ανέφερες.

Ας δούνε την πραγματικότητα, και ας προσαρμοστούν σε αυτήν μήπως καταφέρουν κάτι ουσιαστικότερο από το να τρομοκρατούν μετρικούς users.

Δημοσ.

Ποιός είπε ότι καταργήθηκε το "Μπλα-Μπλα" απ' το insomnia;

Που είναι ο χρήστης που έχει όνομα ληστή και κόπτεται για τα διακαιώματα των "μονοίδεων"(αυτουνών δηλαδή που θέλουν να εξασφαλίσουν όλη τους τη ζωή με ένα φλασάκι{=ιδέα} που είχαν σε ανύποπτο χρόνο);

Άϊ χερτ δις φόρουμ,που "ανώδυνα/ανεπαίσχυντα/ειρηνικά" προσφέρει το βήμα του αφιλοκερδώς...

Δημοσ.
Νομίζω κανείς δεν διαφωνεί εδώ... αλλά να ζητάει τους κόπους του' date=' και όχι τον ουρανό με τα άστρα.

Δεν μπορούνε να μας λένε πχ, ότι επειδή έχουμε μια συλλογή mp3 θεωρητικής αξίας 10.000 ευρώ, είμαστε μεγαλοαπατεώνες ,που τα στερήσαμε από αυτούς !!!

[/quote']

Λίγο περίεργο να μιλας για κόπους ε;

Και μιλάμε για προγραμματιστές ΟΧΙ mp3 γιατι αυτό αναφέρεις συνέχεια.

Αλλα τώρα που το σκέφτομαι, τελικά εχεις δίκιο. Τα άχρηστα πλάσματα ειναι οι προγραμματιστές, και οι καλλιτέχνες. Οι χρήσιμοι ειναι οι αντιγραφείς. Δεν ειπε κανεις οτι είσαι μεγαλωαπατεώνας. Λέω οτι έχοντας συνηθίσει να αντιγράφεις σου διαφευγει ενα ολόκληρο κίνημα που το έχεις πολύ περισσότερο ανάγκη, γιατι ειναι αυτό που θα σε σώσει απο τις μεγάλες εταιρίες.

Κλαίτε επι σελίδων για τις μεγάλες εταιρίες που σας ξεζουμίζουν και απο την άλλη αντιγράφετε τα προγράμματα τους και τους κάνετε και διαφήμιση.Για το 90% των προγραμμάτων που αντιγράφεται, υπαρχουν αντίστοιχα open source η free. Αλλα πουυυυυυυυυυυ , να το ξερετε. Ταίζεται την ms και μετα κλαίτε οτι σας γδύνει. Και μετά μου λέτε εμένα οτι θέλω να ξεζουμίσω για τον κόπο μου (που οτι έχω κάνει ερασιτεχνικά χωρίς να δεσμέυομαι απο χαρτιά που έχω υπογράψει, το έχω δώσει και έξω). Και επειδή εσεις αντιγράφετε και εγώ οχι , έγινα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ και εσείς χρήσιμοι.

Να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, και να δουν πως ούτε το 1% από αυτά δεν θα αγοράζαμε κανονικά, και τα έχουμε μόνο επειδή τα βρίσκουμε τζάμπα, χωρίς να βλάπτουμε κανένα με την αντιγραφή τους.

Άσε το ότι δουλεύει και σαν «διαφήμιση» κάπου το θέμα , όπως ανέφερες.

Ας δούνε την πραγματικότητα, και ας προσαρμοστούν σε αυτήν μήπως καταφέρουν κάτι ουσιαστικότερο από το να τρομοκρατούν μετρικούς users.

Να το πεις στην Britney Spears. Γιατι WIN θα αγόραζες οτι και να έκανες. Η δεν θα είχες PC.

Γιατι αν ισχύει αυτο που λες, τοτε δεν βλέπω ποιον λόγο έχουν οι βιομηχανίες μουσικής, κινηματογράφου να συνεχίσουν να παράγουν. Αρκεί να το πάρει ένας, και να το δώσει σε ΟΛΟΝ τον κόσμο.

Join the leech club.

@petros.gr

Δεν χρειάζεται να εισαι προγραμματιστής για να βοηθήσεις.

Υπάρχουν χίλιοι δυο τομείς.

Με το να αντιγράψεις ενα πρόγραμμα λύνεις το πρόβλημα του ανθρώπου που έχεις απέναντι για λιγο. Για φαντάσου, να μπορούσες να του το λύσεις για πάντα. Κάνε ενα κόπο και γνώρισε την κοινότητα του open source. Εκεί θα δείς ανθρώπους που κάνουν πράγματα απο μεράκι , που ενδιαφέρονται για γνώση. Και ανθρώπους που θα σκιστούν να λύσουν το πρόβλημα σου για μια μερα. Χωρίς να ζητάνε "10 GB minimum share" και "1 GB upload". Αντι να κοιτάξετε πώς να μην χρησιμοποιείτε τα προγράμματα της microsoft, κοιτάτε πώς να τα αντιγράφετε με την πρόφαση οτι αν το ανηψάκι μου δεν αγοράσει τα cd των windows γνήσια, ένα παιδάκι στην Αφρική θα βρεί φαί. Δεν λέω, λογικό.

ου είναι ο χρήστης που έχει όνομα ληστή και κόπτεται για τα διακαιώματα των "μονοίδεων"(αυτουνών δηλαδή που θέλουν να εξασφαλίσουν όλη τους τη ζωή με ένα φλασάκι{=ιδέα} που είχαν σε ανύποπτο χρόνο);

Άϊ χερτ δις φόρουμ,που "ανώδυνα/ανεπαίσχυντα/ειρηνικά" προσφέρει το βήμα του αφιλοκερδώς...

Για να κάνω το έργο του pd πιο εύκολο (αν και μου υποσχέθηκε οτι θα το κρατήσει λίγο ακόμα), να πώ οτι δεν απαντάω σε μια κάστα ανθρώπων που ζούν απο τον ιδρώτα μου, και που το πιο σημαντικό πράγμα που έχουν κάνει στην ζωή τους, ειναι η αναρρωτική μαιμού.

Αν αναφέρεσαι σε εμένα για το μονοίδεων, τι να πούμε και για τους δημόσιους-υπάλληλους-τρωκτικά.

Αντε εις υγειαν, και κακώς ασχολήθηκα, απλώς μου παραπονέθηκε ο pd οτι έχει καιρό να κλειδώσει topic.

Δημοσ.

Den xreiazetai paides na kanoume prosopikes epitheseis giati kai o filos paredose sta karvouna einai :)

"Με το να αντιγράψεις ενα πρόγραμμα λύνεις το πρόβλημα του ανθρώπου που έχεις απέναντι για λιγο. Για φαντάσου, να μπορούσες να του το λύσεις για πάντα. Κάνε ενα κόπο και γνώρισε την κοινότητα του open source. Εκεί θα δείς ανθρώπους που κάνουν πράγματα απο μεράκι , που ενδιαφέρονται για γνώση. Και ανθρώπους που θα σκιστούν να λύσουν το πρόβλημα σου για μια μερα."

Se ayto simfono apolita kai eimai mazi sou.

Telika file mou den nomizo oti eimaste stin apenanti pleyra.

Den nomizo oti eipame oti eimaste enantia stin koinotita tou open source

Katexeis kai prospatheis apo tin pleyra sou, mazi sou alla ego o kakomoiros den katexo kai san emena einai parapoloi.

Apo tin arxi prospathisa me Linux diskoleftika kai diskolevomai alla vlepo oti exei kanei terastia vimata.

Marie kalos irthes :)

Δημοσ.
Εγώ που νόμιζα οτι η επανάσταση ειναι το μοιρασμα της γνώσης' date=' εσύ λες οτι ειναι το μοιρασμα του photoshop. Το μέλλον θα δείξει.

[/quote']

Είναι όντως αυτό. Η κίνηση της πληροφορίας. Όπως η αξία του χρήματος έχει άμεση σχέση με το ρυθμό κίνησής του, το ίδιο συμβαίνει και στην πληροφορία.

Τώρα βέβαια, κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν ότι το να μοιράζεις δωρεάν κάτι που δεν σου ανήκει είναι στέρηση κερδών από αυτόν που του ανήκει, και άρα ποινικά κολάσιμη πράξη, δεν θα καταλάβουν και την παραπάνω γραμμή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...