Προς το περιεχόμενο

Apisteytos neos nomos gia peirateia sthn amerikh

Slay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bandito. Simfona me enan idiko tou xorou(den thimame onomata) den mborei na yparksei pneumatiko dikaioma gia otidipote(Diselido arthro sto PC mag). Giati:

1:grames kodika epanalambanontai se ametriata programata.

2:An antigrapso ton kodika apo ta windows kai kano kapoies mikroallages amesos diaforopoiite to programma

3:Poio tragoudi simera einai original? den anaferomai mono sta ellinika pou einai pleon antigrafes(kai me pneumatika dikaiomata).Alla kai sta ksena.otan mia loopa i ena beat einai to idio me ena allo tragoudi poio dikaioma mou sterei na katevaso mia sira apo loopes-beats ktl ktl.Episeis pote den katevazo kati pou den aouo i vlepo.

I aplistia skotonei tin mousiki kathos kai to software.

oso oi times einai psila, tha iparxoun hackers gia na ta spane.

Auti einai i gnomi mou panta

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

paidia to vlepete entelws monopleura to 8ema. diladh oi misoi einai kathgorhmatika enantia sthn peirateia xwris na skeftontai oti kapou kai oi eteries ftene gia to olo 8ema.

antistoixa kai osoi einai yper ths peirateias den skeftontai oti kai oi eteries exoun to symferon/dikio tous.

Δημοσ.

Να'ταν τωρινό φαινόμενο η πειρατεία! Τότε δεν έβγαιναν να φωνάξουν, τώρα το θυμήθηκαν; Αναφέρομαι στην πειρατία της μουσικής. Πριν 20-25 χρόνια που τα ψηφιακά δισκάκια ήταν δημιουργήματα επιστημονικής φαντασίας, η πειρατεία της μουσικής αντιγραφόταν σε μια 60άρα το πολύ 90άρα κασσέττα. Κι όμως κανείς δεν βγήκε να το φωνάξει να το πει... πως είμαι αμαρτωλή, που κατεβάζω mp3! :-P

(Λίγο άσχετο χρονικά, αλλά μου έκατσε η ρίμα! :grin: )!

Προσωπικά κατεβάζω πράγματα απ'το διαδίκτυο και τα ανάλογα σπαστήρια. Ό,τι όμως κατεβάζω κοιτάζω να είναι κάτι που να μου χρησιμεύσει για δική μου προσωπική μου χρήση. Το να δίνω σε φίλους και γνωστούς ότι θέλουν, δεν τους κάνω τη χάρη! Όσον αφορά τα mp3... (εδώ είναι που ξεγελάστηκα όμως)! Μια καλή μου φίλη (και μέλλουσα κουμπάρα μου), μου ζήτησε να της γράψω τρία δισκάκια με mp3. Θεώρησα ότι θα ήθελε κάποιες συλλογές που είχα και τις είχα ήδη μετατρέψει. Έλα που η λίστα της περιείχε τραγούδια που τα κατέβαζα με πολύ κόπο και έντονη αναζήτηση. Βέβαια μου πλήρωσε τα δισκάκια! Μου έδωσε 50 ευρώ! Ξέρετε πως αισθάνθηκα; Ηλίθια, το λιγότερο. Κάθε 80άρι δισκάκι μπορεί να πάρει μέχρι και 170 mp3, πολλαπλασιάστε τα με το 3! Εγώ χρυσοπλήρωνα τον ΟΤΕ για να έχω τα τραγούδια που ήθελα κι η άλλη τα είχε τσάμπα από μένα το κορόιδο, που στη συνέχεια έγιναν αντίγραφα και για άλλους, από άλλους! Και το ωραίο είναι ότι συλλογές που διαφημίζονται στην τηλεόραση και σε μια 4άδα cd περιέχουν το πολύ 70 τραγούδια, κοστίζουν γύρω στα 75 ευρώ χωρίς τα ταχυδρομικά έξοδα. Για μένα δεν είναι πειρατεία λοιπόν αυτό που θα κατεβάσω απ'το διαδίκτυο για πάρτη μου, αλλά το να το δώσω σε έναν και αυτός να το δώσει σε άλλους 100.

Στην Αμερική απ'την άλλη το κακό έχει παραγίνει. Έχουν πολύ φθηνότερο διαδίκτυο και κατεβάζουν ότι τους κατέβει. Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται και πολύ ...ακόμη και τη σκιά τους. Σε ένα αμερικάνικο φόρουμ που ήμουν μέλος και μπορούσες να κάνεις ανταλλαγή αρχείων και πληροφοριών για προγράμματα και μουσική, με πέταξαν έξω γιατί με θεώρησαν ...πράκτορα της αμερικάνικης κυβέρνησης!!!

Ποιο ήταν το παράπτωμα μου; Σε κάποιον άλλον χρήστη έγραψα να γράφει πολλά 'hello' για να φαίνεται ότι έχει αυξημένα τόπικς! Εντελώς στην πλάκα! (Είχε ειδική ενότητα για humor) κι όταν διάβασα μήνυμα που μου έστειλε ο υπεύθυνος του φόρουμ, εκεί ήταν που έριξα το τρελό γέλιο! Εγώ! Χούβερ της αμερικάνικης κυβέρνησης!

Η αλήθεια είναι ότι μια ενότητα έγραφε 'προστατευμένο φόρουμ' και εκεί μπορούσαν να μπουν μόνο όσοι είχαν κάνει upload πάνω από 20 σε διάφορα παιχνίδια και προγράμματα και μετά επιτρέποταν η είσοδος εκεί. Αυτό έγινε πριν 1-2 μήνες. Δεν μπορούσα να κατανοήσω την βαθύτερη αιτία που κλειδώθηκα! Να που τώρα που κυκλοφόρησε και η είδηση του νόμου' που μου έδωσε να καταλάβω τι τρέχει στην λεγόμενη 'ελεύθερη χώρα' την Αμερική κι όλοι όσοι έχουν φόρουμ, φοβούνται τα πάντα και τους πάντες!

Δημοσ.
...Έλα που η λίστα της περιείχε τραγούδια που τα κατέβαζα με πολύ κόπο και έντονη αναζήτηση. Βέβαια μου πλήρωσε τα δισκάκια! Μου έδωσε 50 ευρώ! Ξέρετε πως αισθάνθηκα; Ηλίθια, το λιγότερο. Κάθε 80άρι δισκάκι μπορεί να πάρει μέχρι και 170 mp3, πολλαπλασιάστε τα με το 3! Εγώ χρυσοπλήρωνα τον ΟΤΕ για να έχω τα τραγούδια που ήθελα κι η άλλη τα είχε τσάμπα από μένα το κορόιδο, που στη συνέχεια έγιναν αντίγραφα και για άλλους, από άλλους!...

Φαντάσου πόσο ηλίθιοι πρέπει να αισθάνονται αυτοί που δίνουν πολύ περισσότερα από 3 CD και όχι μόνο δεν παίρνουν 50?, αλλά πληρώνουν και από την τσέπη τους γιά να εξυπηρετήσουν κάποιον. Δικαίωμά σου να δώσεις ή να μη δώσεις κάτι που έχεις κατεβάσει, όταν όμως το πουλάς είναι και ανήθικο εκτός από παράνομο. Εμένα δε μου αρέσει η χρήση του όρου "πειρατεία" γιά την ανταλλαγή μουσικής/ταινιών/προγραμμάτων, αν και δέχομαι ότι είναι παράνομη αφού στερούμε τους δημιουργούς τους από τα νόμιμα δικαιώματά τους. Όμως όταν μιλάμε γιά πώληση υλικού που έχουμε αποκτήσει παράνομα, με σκοπό το κέρδος (έστω και ως αποζημίωση γιά τα έξοδα που κάναμε γιά να κατεβάσουμε τα αρχεία), δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά.

Δημοσ.

e oxi na pareis kai xrhma apo yliko pou den sou anhkei. ayto einai akoma xeirotero..

ok katevase to gia thn parth sou, gia prosopiki xrhsh, dwse kai se kanena filo epishs gia prosopiki xrhsh. Alla h oxi na ais8anesai kai xalia epeidh evgales kai liga..

ayto kai an einai periergo!!

Δημοσ.

Διαβαζω για Ferarri και Benetton, και και και .....

Θα θεσω το εξης.

Αν πηγαινατε σε συγκεκριμενα μαγαζια, μερα μεσημερι, και οι πωλητες, σας εδιναν αυτα τα προιοντα τζαμπα, θα τα παιρνατε; Νομιζω οτι ναι.

Τετοια "μαγαζια" ειναι τα crack και warez sites, τα p2p και παει λεγοντας.

Αν μπορεις να εχεις κατι τζαμπα, ΧΩΡΙΣ να βαλεις μαυρη κουκουλα και να σπας βιτρινες, νομιζω οτι θα το παρεις τζαμπα.

Το να βγαζεις λεφτα απο αυτα βεβαιως, και εμενα μου φαινεται καπως....

Τελος παντων, το θεμα ειναι μεγαλο....

• Super Moderators
Δημοσ.
Διαβαζω για Ferarri και Benetton' date=' και και και .....

Θα θεσω το εξης.

Αν πηγαινατε σε συγκεκριμενα μαγαζια, μερα μεσημερι, και οι πωλητες, σας εδιναν αυτα τα προιοντα τζαμπα, θα τα παιρνατε; Νομιζω οτι ναι.

Τετοια "μαγαζια" ειναι τα crack και warez sites, τα p2p και παει λεγοντας.

[...']

Λυπάμαι αλλά έχεις λάθος αντίληψη περί του γίγνεσθαι... :(

Τα crack και warez sites δεν δίνουν προϊόντα δωρεάν με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο αλλά με ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Είναι σαν να 'σπας' τον συναγερμό ενός αυτοκινήτου (ή το cryptonite μίας μοτοσυκλέτας) για να το πάρεις γιατί σου αρέσει. Για να αναφερθώ στο «παράδειγμα» που λες, είναι σαν να ανοίγει στη γειτονιά σου ένα κατάστημα που να λέει "Εδώ τσάμπα πράγμα, κλεμμένο πράγμα, τρέξε κόσμε".

Αυτό συμβαίνει. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...

Δημοσ.
Μια καλή μου φίλη (και μέλλουσα κουμπάρα μου), μου ζήτησε να της γράψω τρία δισκάκια με mp3. Θεώρησα ότι θα ήθελε κάποιες συλλογές που είχα και τις είχα ήδη μετατρέψει. Έλα που η λίστα της περιείχε τραγούδια που τα κατέβαζα με πολύ κόπο και έντονη αναζήτηση. Βέβαια μου πλήρωσε τα δισκάκια! Μου έδωσε 50 ευρώ! Ξέρετε πως αισθάνθηκα; Ηλίθια, το λιγότερο. Κάθε 80άρι δισκάκι μπορεί να πάρει μέχρι και 170 mp3, πολλαπλασιάστε τα με το 3! Εγώ χρυσοπλήρωνα τον ΟΤΕ για να έχω τα τραγούδια που ήθελα κι η άλλη τα είχε τσάμπα από μένα το κορόιδο, που στη συνέχεια έγιναν αντίγραφα και για άλλους, από άλλους!!

Εάν κατέβασες και τα 3x170=510 mp3 με μέσο χρόνο download τα 25 λεπτά σου στοίχισαν σε ώρες αιχμής ~74 ευρώ ενώ σε μη αιχμής ~ 37 ευρώ για dialup (PSTN & ISDN).

Σε dsl ακόμα καλύτερα.

Δεν είναι κ τόσο άσχημα...τα 50 ευρώ που πήρες τελικά αν και ΠΑΡΑΝΟΜΟ και σε καμία περίπτωση δεν το επικροτώ!

Δημοσ.

Το να βγαζεις λεφτα απο αυτα βεβαιως' date=' και εμενα μου φαινεται καπως....[/quote']

Αυτό συμβαίνει. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...

swstos

Na exoyme th logikh kai to tharos na paradexomaste tis prakseis mas

Nomizo pos eimai arketa logikos, kai toulaxiston exo to tharos na leo oti exo katebasmena mp'3s kai cracked software.Kai gnorizo kai ton logo pou to kano.

File mou adi32,mporeis na mou peis mou eilikrina oti den katexeis otidipote paranomo yliko?

Taineis, mp3's,software, audio CD's,e-books.......

Telika einai thema apopsis....

Δημοσ.

File mou adi32' date='mporeis na mou peis mou eilikrina oti den katexeis otidipote paranomo yliko?

Taineis, mp3's,software, audio CD's,e-books.......[/quote']

pote den isxyristhka kati tetoio

mporw na sou pw eilikrina oti exw xronia na agorasw cd

Δημοσ.
Διαβαζω για Ferarri και Benetton' date=' και και και .....

Θα θεσω το εξης.

Αν πηγαινατε σε συγκεκριμενα μαγαζια, μερα μεσημερι, και οι πωλητες, σας εδιναν αυτα τα προιοντα τζαμπα, θα τα παιρνατε; Νομιζω οτι ναι.[/quote']Φίλτατε tech25, αν οι πωλητές έδιναν τσάμπα τις πρώτες 5 Ferarri για διαφημιστικούς λόγους, σαφώς και θα στηνόμουνα στην ουρά. Οταν η Novell εξαγοράζοντας τη Suse πρόσφερε δωρεάν μια ποσότητα της professional έκδοσης με το κουτί της και τα όλα της, σαφώς και συμπλήρωσα τη φόρμα της παραγγελίας.

Αν πάλι, προσφέρουν δωρεάν κάποια παλιότερα ή όχι τόσο εξοπλισμένα μοντέλα, πάλι δεν θα πώ όχι. Οταν λοιπόν, η Lavasoft δίνει δωρεάν το Ad-aware Personal, θα το προτιμήσω, αν με καλύπτει κι αν δεν βγαίνω ν' αγοράσω την Professional έκδοση.

Αν όμως δεν υπάρχουν τέτοιου τύπου προσφορές, ασφαλώς και δεν θα καταφύγω στον τύπο που με πλησιάζει στην ερημιά του parking για να προτείνει (όχι Ferarri αλλά σίγουρα Benetton κι ακόμα) κάμερες Canon ή Sony, κινητά Nokia ή Siemens, ρολόγια, κοσμήματα κλπ. σε εξευτελιστικές τιμές. Η θα τα μαζέψω να πάρω το γνήσιο με εγγύηση ή θα καταφύγω στις φτηνές λύσεις των hyper-markets ή θα κάνω και χωρίς αυτά βρε αδελφέ!

(Εψαξα πολύ να βρώ ανάλογο γι' αυτό που γράφει ο Bandito με το Office: Σκέψου να πουλάνε σχεδόν δωρεάν γνήσια ελβετικά ρολόγια με καλό όνομα, κι εσύ να αγοράζεις στην ίδια τιμή μαϊμούδες στα σκοτεινά της Ομόνοιας με την αστυνομία να χτενίζει την περιοχή...)

Δημοσ.
nick['']nai goustaro na katebazo mp3z kai warez kai ta panta. ta blepo kai ta akouo ola omos. den yparxei periptosi na edina p.x 500 euro gia na paro to reason to 3. ti tha mou peis ? na mhn to katebaso ? h yparxei antistoixo open source programma
Κι εγώ γουστάρω να οδηγώ Porsche Kayenne και Alfa Romeo GTV. (Και είμαι τυχερός, που έχω κάπου κάπου τη δυνατότητα, χάρη σε κάποιες συνεργασίες). Δεν υπάρχει περίπτωση να έδινα τα χρήματα που κοστίζουν όμως. Εχεις να μου προτείνεις κάτι;

Και καλά την Alfa θα την ήθελα για το κέφι μου. Ομως, την Cayenne που λέγαμε, θα την ήθελα, επειδή θεωρώ ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να πάω μια εκδρομή με τα παιδιά μου. Εχεις κάποιο σοβαρότερο λόγο, που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς το "reason to 3";

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...