__D3mIaN__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 ασχολούμαι με την μουσική και σκοπεύω να αγοράσω μια καλή κάρτα ήχου για ηχογραφήσεις και πιο συγκεκριμένα την delta 66 της m-audio(μου λένε ότι είναι καλή). αυτό που θέλω να μάθω είναι κάποια πράγματα που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας τα οποία δε γνωρίζω τι είναι. τι ακριβώς είναι τα: asio 2, omni i/o, oms, gsif ? επίσης τι άλλο θα πρέπει να προσέξω πριν την αγορά της κάρτας? αν κάποιος γνωρίζει την καρτα αυτή ας μου πει τη γνώμη του για να μην την αγοράσω και μετα το μετανιώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 ASIO 2 είναι drivers για προγράμματα ήχου, και σκοπός τους είναι να ελαχιστοποιήσουν το delay. Στην πράξη κάνουν καλή δουλειά, και έχεις delay κάτω από 50msec, και μερικές φορές κάτω από 10msec. Στην αναπαραγωγή δεν έχει και μεγάλη σημασία, αλλά όταν παίζεις Live αν η καθυστέρηση είναι πάνω από περίπου 100msec είναι ακουστή, και δύσκολα θα κρατάς καλό ρυθμό. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά. Για ηχογράφηση τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξεις πριν αποφασίσεις είναι: 1. S/N ratio (λόγος σήματος προς θόρυβο). Όσο πιο μεγάλο νούμερο είναι, τόσο πιο καλά 2. THD (παραμόρφωση ενδοδιαμόρφωσης). Όσο πιο μικρό είναι , τόσο πιο καλά. 3. Απόκριση συχνότητας και απόκλιση (συνήθως δίνεται ως 20Hz-20KHz, +-0.3db, που σημαίνει ότι μπορεί να ηχογραφήσει συχνότητες από 20Hz μέχρι 20KHz, με σφάλμα μέχρι 0.3db, ανάλογα με την συχνότητα). Όσο μικρότερο είναι το σφάλμα (φτάνει τα 0.005db σε κάποιες) και μεγαλύτερο το εύρος τόσο το καλύτερο 4. Μέγιστη συχνότητα δειγματοληψίας: Συνήθως όλες έχουν μέχρι 48KHz, αρκετές μέχρι 96KHz και κάποιες μέχρι 192KHz. Παράλληλα καλό είναι να υποστηρίζει 24bit ανάλυση, και όχι μόνο 16 5. ASIO 2 6. Αν δεν έχεις ήδη κάποιο καλό προενισχυτή μικροφώνου, καλό είναι να έχει η κάρτα ήχου 7. Πόσα κανάλια ήχου υποστηρίζει ταυτόχρονα 8. Αν έχεις φορητό, προτίμησε κάποια κάρτα με firewire και όχι USB. 9. Αν έχεις synth, να έχει midi Αν πας σε maudio, κοίτα και τις 1820 και 1820m. Δεδομένου ότι ενδιαφέρεσαι για ηχογραφήσεις, έχουν άψογη ποιότητα εγγραφής και ενσωματωμένο προενισχυτή μικροφώνου με phantom power. Το καλό μοντέλο έχει 120db SN ratio, και πολύ χαμηλή παραμόρφωση, κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
__D3mIaN__ Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Σ΄ευχαριστώ. Κοίταξα την 1820 και ψήνομαι. Συμπέρανα ότι πρέπει να είναι κάλή, διαβάζοντας κάτι σχόλια από κάποιους που την έχουν ! Μήπως ξέρεις την τιμή της? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Κοίτα στο http://www.nakas.gr Τις έχει και τις δύο, την 1820 νομίζω κάτω από 400€ και την 1820m κάτω από 500€ τελική τιμή με ΦΠΑ. Πιθανόν αν πας σε κάποιο κατάστημα να σου κάνουν καλή έκπτωση για μετρητά. Είναι πολύ οικονομικές για την κατηγορία τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
__D3mIaN__ Δημοσ. 21 Απριλίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2005 Ωραίος, ευχαριστώ φίλε, θα ΄πάω και θα το κοιτάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.