Προς το περιεχόμενο

SOS Πρόβλημα οθόνης !!!

jozefonline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και κάμποσες μέρες έχω το εξής πρόβλημα.

Τρέμει η εικόνα στην οθόνη μου. Δεν τρέμει πάρα πολύ αλλά είναι ενοχλητικό. Έβαλα την κάρτα γραφικών ενός φίλου μου αλλά κάνει πα΄λι τα ίδια. Ξαναπέρασα drivers αλλά και πάλι τίποτα.

Τι μπορεί να φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν τι οθόνη έχεις;Η οθόνη σου θέλει ρύθμιση από τα κουμπιά,στο κάτω μέρος συνήθως.Επέλεξε να γυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις(factory preset).

δοκίμασε να αλλάξεις refresh rate.....είχα πέσει σε μία phillips που έτρεμε και μόλις τις άλλαξα refresh rate( δεν θυμάμαι αν την πήγα πιο πάνω ή πιο κάτω) δουλεύε μια χαρούλα....δοκίμασε το...δεν χάνεις τίποτα....

Απλά άλλαξε την συχνότητα της οθόνης σου. Είχα κ εγώ το ίδιο πρόβλημα και τελικά ήταν αυτό. Θα πας στον πίνακα ελέγχου και στις ρυθμίσεις θα αλλάξεις τα hertz.Ελπίζω να σε βοήθησα καθόλου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΛΥΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΤΡΕΜΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΕΤΡΕΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Από ότι ακούγεται πρόκειται για πρόβλημα ρυθμού ανανέωσης της οθόνης και δεν είναι πάντα σίγουρο ότι το πρόβλημα λύνεται μέσω οδηγών της κάρτας γραφικών. Συχνά πυκνά λύνεται με την βοήθεια εφαρμογών του τύπου refreshforce και ειδικά στα winXP.

Aπαραίτητες προυποθέσεις:

1. Ο οδηγός (.inf file) της οθόνης να είναι σωστά εγκατεστημένος και να αναγνωρίζεται το σωστό μοντέλο από τον οδηγό της κάρτας γραφικών.

2. Σε oθόνη CRT ο ρυθμός ανανέωσης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75Hz, για να εξαφανιστεί το τρεμούλιασμα.

Αν παρ΄όλες τις προσπάθειες (ακόμα και με άλλες εφαρμογές) η οθόνη συνεχίζει να τρεμουλιάζει (και με ρυθμό ανανέωσης =/> 75Hz) τότε ίσως να έχει πρόβλημα η οθόνη (ή και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις για τα σημερινά δεδομένα) να υπάρχει κάποια συσκευή κοντά στην οθόνη (παράδειγμα ηχείο) που να επεμβαίνει στο σήμα της οθόνης και να προκαλεί το εν λόγω τρεμούλιασμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...