Προς το περιεχόμενο

ti prosferoun oi koultourgiarikes tenies ?

EXARXEIA_CITY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλα τα λέει ο εποτε ... αν δεν σου αρέσει μην τα βλέπεις ούτε σε υποχρεωσε κανένας να τα δείς ... αν εσενα δεν σου λένε τίποτα σε άλλους λένε πολλα ... και άσε εμας τους κρυφο γκέι ψευτοδιανοούμενους να τις βλέπουμε ....

με λίγα λόγια βλέπε οτι θέλέις αλλα μην απορρίπτεις ως ανάξιο αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις

Δημοσ.

kathiste re pedia ,epote kai gary ,den ime prokatilimenos den ipa kati arnitiko kai an o oros koultouriarikes sas piraxse to perno piso kai zitao signomi . apla vlepontas teties tenies "sinefil" mou dimiourgithike i aporia .

Δημοσ.
kathiste re pedia ,epote kai gary ,den ime prokatilimenos den ipa kati arnitiko kai an o oros koultouriarikes sas piraxse to perno piso kai zitao signomi . apla vlepontas teties tenies "sinefil" mou dimiourgithike i aporia .

οχι δεν είναι θεμα όρου ... πέστες όπως θες ... και μάλλον εγω πρέπει να σου ζητήσω συγγνώμη γιατι σε αρπαξα καπως ενω δεν έδωσες αφορμη όπως άλλοι .. ουτε κορίδεψες ούτε τπτ ... αλλα έχω βαρεθεί καθε μήνα να ρωτάει κάποιος γιατί βλεπουμε αυτές τις σαχλαμαρες

Δημοσ.

θες σοβαρη απαντηση στο τι προσφερουν αυτες οι ταινιες?

οτι προσφερει καθε μορφη τεχνης. Ξεκινοντας απο κλεφτες ματιες στο ψυχισμο ενος αλλου ανθρωπου, περνοντας απο τον προβληματισμο και καταληγοντας ενδεχομενης στην αυτογνωσια. Στο ενδιαμεσο περνας και καλα.

δεν υπαρχει μια γενικη "φορμουλα" που να λεει τι προσφερουν οι "κουλτουριαρικες" ταινιες γιατι πολυ απλα η καθε μια εχει κατι διαφορετικο. Το προβλημα μου και ο λογος για τον οποιο σου προτεινω ανεπυφηλακτα να μην ξαναδεις ποτε στη ζωη σου κατι τετοιο ειναι ακριβος το οτι περιμενεις μια γενικη απαντηση.

ειδες μια ταινια "δυστροπη", βαρεθηκες και την βρηκες ανουσια, τσατιστικες και γιαυτο εκανες ενα γενικολογικο post στο οποιο περιμενεις κατανοηση των "παθων" σου απο τριτους.

το Mulh ηταν θαυμασια σκηνοθετημενο, ηταν μια απο τις λιγες περιπτοσεις γνησιου σουρεαλισμου κατα τη γνωμη μου. Η "πτωση" ηταν η ωμη αληθεια στερημενη απο βολικες ηθηκολογιες, το Pink flamingos ηταν η αποθεωση του κιτς μια εποχη που το κιτς ηταν νορμα. Το κουρδιστο πορτοκαλι εξερευνουσε τον ανθρωπινο ψυχισμο, τα ορια της ατομικης ελευθεριας και του συλογικου καθικοντος, τα ματια ερμητικα κλειστα ηταν οπτικοακουστικοι πινακες που αποκονιζαν (με αρκετες δοσεις κυνησμου) τα συναισθηματικα προβληματα ενος 5th avenue γιατρου και την κοινονια στην οποια κινηται.

και αυτα αναγνωριζω εγω, αν ρωτησεις τον gary θα σου πει ενα καρο αλλα πραγματα. Και θες το καλυτερο? οταν 3 απο εμας μαζευτουμε σε μια καφετερια περναμε αψογα κουβεντιαζοντας τις ανοησιες που ειδαμε στις "κουλτουριαρικες" χαζομαρες που βλεπουμε

go figure...

Δημοσ.

Καλα epote είσαι το λιγότερο απαράδεκτος. Εξαιτίας κάτι ανθρώπων σαν εσένα δεν μπόρεσα να δω ωραίες ταινίες για χρόνια. Γιατί για χρόνια μου λέγανε: "Ε, άστα μωρέ, εσύ δεν θα τα καταλάβεις ποτέ" κ "εμείς όταν τα βλέπουμε αισθανόμαστε εκείνο κ συζητάμε για εκείνο".

Δηλαδή τι είπε το παιδί κ τον αποπήρες, δεν κατάλαβα; Και το ότι ψάχνει να βρει "αντικειμενική" απάντηση δε σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο. Έτσι έχει μάθει. Ε, συγγνώμη αλλά σε δυτική κοινωνία μεγαλώνουμε (δυστυχώς). Εγώ ήμουν έτσι ακριβώς κάποτε. Αλλά ο exarxeia έχει ένα μεγάλο θετικό. Αντι να τα απορίψει όλα αυτά με τη μια, όπως κάνει όλος ο κόσμος, ήρθε εδώ κ έκανε μια ερώτηση. Έτσι οδηγήθηκε κάπου. Και καλά έκανε. Πώς δηλαδή θα γίνει; Ξεκινάς κ ρωτάς κ μαθαίνεις.

Δηλαδή αν ήσουν καθηγητής κ ένα παιδάκι στο σχολείο σε ρωτούσε "Κύριε, γιατί έχουμε 3 ι (η,ι,υ) και όχι μόνο 1;" εσύ θα του απαντήσεις "Ε, για να ρωτάς, σημαίνει ότι είσαι προκατειλημένος κ δεν θα καταλάβεις ποτέ την αξία των τριών ι. Πάντως εμένα με κάτι φίλους μου μας αρέσουν. Εσύ να γράφεις μόνο με ένα ι."

Exarxeia, νομίζω ότι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κανείς, είναι να μην βάζεις στο ίδιο τσουκάλι όλες αυτές τις ταινίες (κάτι που είπε κ ο epote κ συμφωνώ. Με τον τόνο διαφωνώ). Δες μια ταινία, συζήτησε τη (εδώ μέσα αν δεν έχεις κανέναν), μετά κ άλλη κ άλλη, και σιγά σιγά θα αρχίσεις να βλέπεις τι γίνεται (με κάποιους πάλι σκηνοθέτες). Απλά ρωτάς αυτούς που τους άρεσαν: Τι σας άρεσε; Αυτό που έκανες δηλαδή, και πάρα πολύ σωστά το έκανες.

Να σου προτείνω μάλιστα (αν θες), να δεις Ταρκόφσκυ, το Σολάρις ή το Αντρέι Ρουμπλιόφ. Δες κάποιο, και μετά έλα εδώ να το συζητήσουμε (όχι οι δύο μας, αλλά να ακούσεις όλες τις απόψεις).

Tips για το πως θα δεις τη ταινία: Όπως κοιτάς τα αστέρια. Μην περιμένεις με αγωνία "Αντε, τι γίνεται; Τώρα γιατί δεν συμβαίνει τίποτα;". Εσύ δεν έχεις κάτσει ποτέ να χαζέψεις έναν πίνακα ζωγραφικής; Αν στο δείξει αυτό η ταινία, κάνε το ίδιο πράγμα. Χάζεψε τον, και μην σκέφτεσαι "Αντε τώρα γιατί δε πάει παρακάτω. Το είδαμε αυτό." Εκμεταλεύσου τους χρόνους που σου δίνει η ταίνια για να σκεφτείς πράγματα για το έργο, για τη ζωή σου, για αυτό που σου δείχνει. Να προβληματιστείς. Χαλάρωσε, πάρε το χρόνο σου κ απόλαυσε το. Δεν είναι κονσέρβα, όπως το Χολυγουντ ----> "Να, αυτοί είναι οι καλοί, και αυτοί είναι οι κακοί. Για να δουμε τώρα ποιός θα νικήσει..." κ δεν προλαβαίνεις να αποκτήσεις άποψη για το έργο γιατί ξαφνικά κυνηγιούνται!

Δημοσ.

Εγώ λέω keep it simple exarxeia.

Υπάρχουν δύο ειδών ταινίες, αυτές που σου αρέσουν και αυτές που δεν σου αρέσουν (το ίδιο ισχύει για μουσική, ποίηση και όλες τις τέχνες γενικά). Αφού είδες μια ταινία που δε σου άρεσε, κλάψε τον χαμένο σου χρόνο και άστο εκεί. Δεν είναι ανάγκη να ποστάρεις σε fora και να γκρινιάζεις σα γκόμενα (αυτό το λέω γενικά, όχι για σένα αφού δε πιστεύω ότι έκανες κάτι τέτοιο στη προκειμένη περίπτωση). Και μη προσπαθήσεις να την ξαναδείς με το στανιό για να βρεις τα κρυφά νοήματα. Αφού δε σου έκανε κλικ, δε σου έκανε, τόσο απλά. Πάντως μη σταματήσεις να πειραματίζεσαι (αν δε νιώθεις ικανοποιημένος από αυτά που έχεις δει ή που συνηθίζεις να βλέπεις έως τώρα, εννοείται). Πιστεύω ότι θα είναι λάθος σου αν βάλεις στο ίδιο τσουβάλι όλες τις "σινεφίλ" (ο πλέον αδόκιμος όρος) ταινίες. Μπορεί να μη σου κάνει ο Lynch, αλλά μπορεί να σου κάνει ο Mπέργκμαν, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό σε όλους τους άλλους.

Κι επειδή το ύφος μου ήταν πολύ "πατροναριστικό" να ξεκαθαρίσω ότι τα παραπάνω είναι ταπεινές μου απόψεις και ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράγματα.

*Σημειώνω ότι κατέθεσα το post αυτό πριν δω το τελευταίο post του Manuel.

Δημοσ.

Paidia an kai me endiaferei to thema den prokeite na katso na xaso oli tin mera mou me tetoia YPERpost...

kata ta alla, koultourarikes lene tis tainies autoi pou den tous aresoun giati einai kourastikes kai baretes. Oi idioi oi koultourarides den tis apokaloune etsi. Pantos ontos kai ego den pisteuo oti prosferoun tipota...

Δημοσ.

gamw ta styl o mixalis X

ton endiaferei to thema etsi. alla den prokeitai na xasei ton xrono tou diavazontas ta posts!! :):)

an pisteyeis oti den prosferoun tpt kai to les stegna, prokaleis tin tyxi sou

sto sygkekrimeno forum... tha skyliasoune oi pio oxythymoi ''koultourides''. good luck!

(ektos an ennoeis oti den prosferoune tpt tetoia posts kai oxi oi k.tainies)

Δημοσ.
gamw ta styl o mixalis X

ton endiaferei to thema etsi. alla den prokeitai na xasei ton xrono tou diavazontas ta posts!! :):)

an pisteyeis oti den prosferoun tpt kai to les stegna' date=' prokaleis tin tyxi sou

sto sygkekrimeno forum... tha skyliasoune oi pio oxythymoi ''koultourides''. good luck!

(ektos an ennoeis oti den prosferoune tpt tetoia posts kai oxi oi k.tainies)[/quote']

Ena akoma exo na po... Ligotero koultoura kai perissotero Southpark!

Δημοσ.

Χμμμ, τώρα που ξαναδιάβασα το post μου, μου φαίνεται σαν να τη λέω στον exarxeia, ενώ απλά ήθελα να του πω να μη πολυσκάει και να βλέπει ό,τι γουστάρει χωρίς πολλές πολλές αναλύσεις. Προκαταβολικά sorry αν το παρεξήγησες. Ο MixalisX έχει δίκιο στο Post του. Φυσικά όσον αφορά τις τρεις πρώτες προτάσεις, η τέταρτη είναι υποκειμενική.

Δημοσ.
Καλα epote είσαι το λιγότερο απαράδεκτος. Εξαιτίας κάτι ανθρώπων σαν εσένα δεν μπόρεσα να δω ωραίες ταινίες για χρόνια. Γιατί για χρόνια μου λέγανε: "Ε' date=' άστα μωρέ, εσύ δεν θα τα καταλάβεις ποτέ" κ "εμείς όταν τα βλέπουμε αισθανόμαστε εκείνο κ συζητάμε για εκείνο".

[/quote']

αμα δεν έβλεπες τις ταινίες που ήθελες γιατί οι άλλοι σου ελεγαν οτι δεν θα τις καταλαβεις ... ε τότε sorry αλλα είσαι άξιος της μοίρας σου ...

Δημοσ.
αμα δεν έβλεπες τις ταινίες που ήθελες γιατί οι άλλοι σου ελεγαν οτι δεν θα τις καταλαβεις ... ε τότε sorry αλλα είσαι άξιος της μοίρας σου ...

Όταν είσαι παιδί, ο κόσμος πιστεύεις ότι είναι αυτό που σου παρουσιάζουνε. Και το τι έγινα, ωφείλεται στην κοινωνία. Λογικές του τύπου "είσαι άξιος της μοίρας σου" και "ποιός σου φταίει γι'αυτά που έπαθες" είναι επίσης δυτικής κουλτούρας απόψεις, που βλέπετε που μας οδήγησαν. Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι αν βρισκόσουν σε άλλες συνθήκες θα είχες τα ίδια μυαλά; Κοίτα ρε κάτι άνθρωποι... Τους κάνει η κοινωνία δώρα κ μετά γυρνάνε να σου τη πούνε κιόλας. Α στο καλό, συγχύστηκα λιγάκι...

Δημοσ.

Afta gia tin (kali) texni den tha prepei na legontai etsi aviasta. Apoti ego ematha, diavasa, diapistosa, i texni aggizei toys pantes, eite tin katalavainoun eite oxi KAI OXI MONO LIGOUS (arkei na dosei kaneis ligi vasi kai oxi na proxorisei viastika parakato). Vlepeis enan pinaka zografikis xoris na katalavaineis ti einai ki omos niotheis kati, aneksigito, aperigrapto, anepanalipto. To oti simera ikanopoioumaste monaxa apo tin katanalosi skoypidion, afto leei kati gia mas, kai oxi gia ti texni tis epoxis. (Apo tin alli, vevaia, borei na simainei kati kai gia aftin...) Ta erga texnis den borei para na eina liga, anepanalipta, monadika (paroti exoun iparksei antigrafa i ekselikseis tis idias poiotitas pou sterountan, omos, sxedon panta tin prototipia toy afthentikou). Pote mia prospatheia einai ontos ena "ergo texnis" kai oxi enas "spasmenos bintes poy pernietai gia aristourgima", einai mia alli istoria. Perissotero apo kathe ti allo, den borei para na exei kanei me to xrono, kata ti gnomi mou.

Afta.

Δημοσ.
To oti simera ikanopoioumaste monaxa apo tin katanalosi skoypidion, afto leei kati gia mas, kai oxi gia ti texni tis epoxis. (Apo tin alli, vevaia, borei na simainei kati kai gia aftin...)

Η τέχνη δημιουργείται από εμάς κ είναι ο καθρέφτης της εποχής μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...