Προς το περιεχόμενο

Techfreaks.gr - Portal Τεχνολογίας

dimosb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mετά από πάρα πολύ καιρό μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε. Μια ομάδα φίλων και εγώ,χρόνια χρήστες του internet και λάτρεις της τεχνολογίας και των υπολογιστών προχωρήσαμε στην πραγμάτωση του οράματος μας για ένα ερασιτεχνικό και όσο μπορεί ανοιχτο Portal Tεχνολογίας στην Ελλάδα.Από την πλευρά μας,μπορούμε να εγγυηθούμε καθημερινή ενημέρωση,χρήσιμες πληροφορίες,αναλύσεις,γνώμες και μελέτες στους ακόλουθους τομείς στους οποίους είναι και χωρισμένο το site:

-Hardware

-Software

-Internet

-Games

-DVD/Movies

-Τεχνολογία

Επίσης θα διαθέσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε υπηρεσίες δωρεάν web hosting και POP3 email. Εμπορικές βλέψεις δεν έχουμε και την όλη φάση την κάνουμε από καθαρό μεράκι.Ωστόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούσαμε.Το site είναι ακόμα σε εμβρυακό επίπεδο και στην ουσία ούτε καν έχει στηθεί καλά καλά.Σιγά σιγά πιστεύουμε να γίνει πλήρεστερο και να ανταπεξέλθει στον σκοπό του,να γίνει δηλαδή ένα ολοκληρωμένο Portal Τεχνολογίας του ελληνικού διαδικτύου.

http://www.techfreaks.gr

Δημοσ.

Η διαφήμιση με email και μάλιστα όταν δεν έχω δώσει εγώ το email και τη συγκατάθεση μου, όχι μόνο ΔΕΝ είναι καλή αρχή, αλλά είναι και λόγος για να ΜΗΝ μπω ποτέ στο site που το κάνει :-x

Δημοσ.
Η διαφήμιση με email και μάλιστα όταν δεν έχω δώσει εγώ το email και τη συγκατάθεση μου, όχι μόνο ΔΕΝ είναι καλή αρχή, αλλά είναι και λόγος για να ΜΗΝ μπω ποτέ στο site που το κάνει :-x

Kai psaxnomoun oli mera xthes na thymitho an eixa dosei to email mou. Yparxoun kai alloi methodoi gia diafimisi

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή βλέπω και από μυνήματα που έλαβα πως πολλούς πείραξε το θέμα του email που στείλαμε στα πλαίσια της γνωστοποίησης του site θέλω,εκ μέρους όλων όσων δούλεψαν και δουλεύουν για την σελίδα, να κάνω κάποιες διευκρινίσεις.Η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι ελεύθερη από όσα θα πώ.Όταν πρωτομπήκα στο insomnia και έγινα μέλος δηλαδή περίπου 4 με 5 χρόνια πριν και έχοντας ήδη άλλα 4 χρόνια χρήσης του δικτύου στην πλάτη τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά.Το internet στην Ελλάδα ήταν στην άνοδο του(όχι ακριβώς στην αρχή της ανάπτυξης του αλλά την εποχή που είχε αρχίσει να κυκλοφορεί η φήμη πως στο internet βγάζεις εύκολα γκόμενα με αποτέλεσμα μια απότομη άνοδο οικιακών χρηστών).Εκείνη την εποχή λοιπόν το θέμα ήταν απλό,όταν 2 χρόνιοι χρήστες του διαδικτύου και αυτονόητα λάτρεις των υπολογιστών και της τεχνολογίας συναντιόνταν(offline ή online) και στα πλαίσια της επερχόμενης αλλαγής των δεδομένων στο ελληνικό internet,εκτός από απόψεις,γνώσεις,φήμες και ειδήσεις αντάλλασαν και ενδιαφέροντες νέες και παλαιότερες ιστοσελίδες.Έτσι απο στόμα σε στόμα και χωρίς καμμία διαφήμιση σελίδες όπως το insomnia διαμορφώθηκαν σε αυτό που είναι σήμερα.Bέβαια όλα αυτά συναίβεναν τότε, μιλάμε για μια εποχή που όσοι είχαν internet μυρίζαμε ο ένας τον άλλον από χιλιόμετρα και πάντα είχαμε κάτι ενδιαφέρον να πούμε.Επίσης όλοι λίγο πολύ στα φόρουμ και τα chat room είχαν τα ίδια ενδιαφέροντα.Νοιώθαμε πως "είχαμε ανακαλύψει την Αμερική" και βοηθούσε ο ένας τον άλλον να την εξερευνήσει.Τότε τα "χωρίς την άδεια μας" email ήταν συνήθως από κάποιον φίλο φίλου ή από κάποιον που είχε δει το email μας από την σελίδα που είχαμε φτιάξει στο angelfire και σχεδόν όλα είχαν κάτι λιγότερο ή περισσότερο ενδιαφέρον για μας.Κανένα δε δεν ήταν γεμάτο αερολογίες,τσόντες και τεράστια διαφημιστικά banners(μερικά ωστόσο λέγαν ιστορίες για το πόσα λεφτά έβγαλε ο Γιάννης στέλνοντας το μύνημα αυτό στους φίλους του).Anyway, όλα αυτά σας φαίνονται άσχετα σίγουρα αλλά τα αναφέρω για να δείξω πως είμασταν και πως έχουμε γίνει ή μαλλον μας έχουν κάνει.Αυτές οι εποχές λοιπόν περνούν ανεπιστρεπτί.Το internet εμπορευματοποιείται και πέρα από την βιομηχανία της πληροφορικής (ως τότε υπήρχε για να προωθεί κυρίως ανερχόμενες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας) και φτάνει να πουλάει τα πάντα.Κάποιοι ανακαλύπτουν το internet marketing και μετά από μελέτες καταλαβαίνουν πως πλεον η αποστολή email αντιστοιχεί στην μέθοδο του direct marketing που είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδο marketing εις τους αιώνες.Έτσι αρχίζει το φαινόμενο spamming.Xιλιάδες ανεπιθύμητα,άσχετα email με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών κατακλύζουν τα email μας.Αρχικά το φαινόμενο είναι χαλαρό και αντιμετωπίσιμο,όμως αργότερα και με την εκμετάλλευση κενών ασφαλείας των διάφορων προγραμμάτων mail γίνεται επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο.Worms,ιοί και spywares εξαπλώνονται παντού.Εταιρίες κατασκευής λογισμικού εκτίθενται ανεπανόρθωτα αφού εραχιτέχνες προγραμματιστές από το Πακιστάν και τις Φιλλιπίνες κατασκευάζουν worms που κάνουν χρήση των πακέτων λογισμικού τους για να προκαλέσουν ζημιές τόσο σε οικιακούς χρήστες όσο και σε εταιρίες.Κατόπιν τούτου ξεκινάει η δαιμονοποίηση των πάντων.Κάθε email που μας αποστέλλεται χωρίς την άδεια μας,χρήσιμο ή μη, ενδιαφέρον ή όχι, τσόντα η επιστημονικό κείμενο, λαμβάνει την ετικέτα spamming και είναι κακό,πολύ κακό,θέλει την καταστροφή μας.Επίσης υποβαθμίζει τον θεσμό του internet, οδηγεί στην απαξίωση της υπηρεσίας email.Για να μην ξεχνιόμαστε ταυτόχρονα προωθούνται μανιωδώς οι instant messengers πάσης φύσεως που μας δίνουν την δυνατότητα μέσω της email διευθυνσής μας να επικοινωνούμε με όσους φίλους μας είναι online αλλά και να στέλνουμε μυνήματα σε όσους είναι offline για να τα λάβουν μόλις συνδεθουν.Βέβαια οι instant messengers είναι πολύ πιο ασφαλείς από αυτό που έχει καταντήσει κουρατικότατο και γεμάτο μπούρδες email και δεν μπορεί κανείς να μας την σπάσει αφού μας ρωτάνε ποιον θέλουμε να βάλουμε στην λίστα μας και ποιον όχι.Εξ'άλλου ήδη και πολύ πριν τo ξέσπασμα των instant messengers εταιρίες κυκλοφορούν πακέτα antispamming και οι διάφορες υπηρεσίες παροχής "δωρεάν" email συναγωνίζονται ποια έχει την καλύτερη προστασία από το spamming για να διαπιστώνουμε καθημερινά πως καμμία τελικά δεν έχει τίποτα. Αποτέλεσμα: το email έχει μάλλον απαγορευτεί ,δεν μπορείς πλεον να προσεγγίσεις κάποιον άγνωστο μέσω email για να τον ενημερώσεις για κάτι ενδιαφέρον με σεβασμό,όχι μόνο το ενδιαφέρον του δεν αποσπάς για να "ψαχτεί" λίγο περισσότερο,αλλά ούτε καν την κατανόηση του αν έκρινες λάθος και δεν ενδιαφέρεται.Είσαι αλήτης,ενοχλητικός spammer με κακό απώτερο σκοπό και θα σε εκδικηθεί με κάθε μέσο.Βέβαια οκ,αν ήταν έτσι με θα βάφτιζε καθένας το οτιδήποτε "ενδιαφέρον" και θα μου έστελνε κάθε μαλακία.Ως απάντηση σε αυτό παραθέτουμε τα παρακάτω:

-Δεν διαφημίζουμε κανένα προϊόν ή υπηρεσία που να χρειάζεται να πληρώσετε για να την αποκτήσετε και δεν προτρέπουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην τέλεση εμπορικής ή άλλης συναλλαγής.Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε και για ένα όραμα που είχαμε για καιρό και το οποίο πραγματώσαμε.Το κάναμε αυτό στα πλαίσια της "insomniacης" και δικτυακής κατανόησης και αλληλεγγύης που κάποτε (-periptero.com, eexi.gr, anazitisis.gr κ.α.- για όσους θυμούνται και ξέρουν) διέκρινε όλους τους Techfreaks.

-Zητάμε συγγνώμη αν υπερβήκαμε οποιοδήποτε όριο και αν προκαλέσαμε οποιαδήποτε ζημιά ή ενόχληση σε οποιονδήποτε και ζητούμε την κατανόηση σας στα πλαίσια των παραπάνω.

-Το μύνημα που αποστείλαμε είχε μια απλή και μικρή αναφορά στην σελίδα μας και περιείχε ένα άρθρο που αφορούσε μια απλή ανάλυση της σημερινής κατάστασης στο ελληνικό internet,της προσπαθειάς μας και του ορισμού του "Techfreak" σύμφωνα με εμάς.Δεν περιείχε προτροπές να επισκεφθείτε την σελίδα πέρα της παραπομπής σε αυτή με βάση το άρθρο.Επίσης ελέγχθηκε με πρόγραμμα antivirus πριν αποσταλεί.

-Δεν έχουμε ούτε είχαμε σκοπό να στείλουμε και δεύτερο email.

-Η συλλογή της λίστας των διευθύνσεων έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια ώστε το μύνημα να αποσταλεί σε όσο λιγότερους μη ενδιαφερόμενους για αυτό, και σε όσο περισσότερους ενδιαφερόμενους γίνονταν.Ήταν αδύνατο να ζητήσουμε άδεια από όλους όσους ήταν στην λίστα (150 περίπου διευθύνσεις) πριν αποστείλουμε το email.

-Δεν έχουμε απο πίσω μας και δεν έχουμε ουδεμία σχέση με καμμία εταιρία που έχει απώτερο σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση της σελίδας αφού γίνει γνωστή.Δεν έχουμε και δεν ψάχνουμε σπόνσορες.Είμαστε αυτό που δείχνουμε και δηλώνουμε.

Με σεβασμό

Techfreaks Team

Y.Γ:Το insomnia είναι ένα από τα τελευταία πραγματικά χρήσιμα και χωρίς άμεσο σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση, sites.Αυτό το έχει αποδείξει και γι' αυτό έχει αγαπηθεί.Θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να έχουμε παρόμοια πορεία.Ευχαριστούμε θερμά όσους από τόσο νωρίς μας αποδέχτηκαν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Δημοσ.

σαν απλός χρήστης να πω ότι τα συμπεράσματα αυτά που ήρθαν ως απάντηση όσο και να εύχομαι να είναι πραγματικά καθώς και κάθε επιτυχία γενικά, η πορεια της σκεψης φενεται σωστη αλλα λειπει ενα ακομα συμπερασμα. οτι επειδη συμβαινουν ολα τα παραπανω που διαβασαμε στην μακροσκελη παραγραφο δεν μπορουν και οι 150 να δεχτουν τα assumptions σας.

οταν εγω σαν χρηστης λαμβανω ενα τετοιο ε-μαιλ δεν μπορω να γνωριζω οτι δεν εχετε εμπορικους σκοπους, ή δεν επωφελείστε απο την επισκεψιμοτητα ή οτιδηποτε αλλο.

παλαιότερα δε οταν σε εμαιλ που ειχα δηλωσει μονο στην ινσομνια και δεν σκεφτομουν καν οτι το εχω και στο μσν μου σε κοινη θεα σκεφτομουν ασχημα για το σιτε που ημουν ηδη μελος.

Παρόλο που η ελεύθερη προβολη μεσα απο το ινσομνια φερνει πανω απο 150 επισκεψεις καλο θα ηταν στο εμαιλ να γράφατε τα παραπανω (εστω μονο τις απαντησεις) και να μας προλαβενατε. Ακομα που βρήκατε τελικα το εμαιλ μας, ισως τα κριτιρια και πως μπορουμε εφοσον το θελήσουμε να μην ξαναλάβουμε εμαιλ απο εσας.

Καθε επιτυχια.

Δημοσ.

Εγώ λεώ να κινηθούμε δικαστικά εναντίων του dimosb.Να τον κλείσουν μέσα αυτό τον spammer αυτό το φρικιό.Επίσης προτείνω στους Moderators να τον...bannisoun.Άκου να τολμήσει να στείλει διαφημιστικό email.Δεν έχει τσίπα (κι) πάνω του. :) :) :grin: B COOL MY FRIENDS.dimosb καλό το νέο σου site συνέχισε να το ανανεώνεις συνέχεια και αν θες πρόσεξε λίγο τα χρωματα σου!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...