panos78 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Έχω το εξής πρόβλημα. Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Το layout του πληκτρολογίου είναι στα γερμανικά. Υπάρχει τρόπος να γραφτεί επάνω στα πλήκτρα, με τρόπο που να μην σβήνονται, τα σύμβολα των άλλων γλωσσών που χρησιμοποιώ για να μην χρειάζεται να τα μαντεύω κάθε φορά; Έψαξα στην εταιρεία-κατασκευάστρια του πληκτρολογίου, αλλά δεν δίνεται τέτοια δυνατότητα, έστω και επί πληρωμη. Διατίθεμαι ακόμα και να αλλάξω τα πλήκτρα αρκεί τα καινούργια να έχουν τις γλώσσσες που χρησιμοποιώ. Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει;
Xviper13 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 H kaliteri lisi einai na agorasis ena akomi pliktrologio me tin glosa pou theleis (einai poli fthina 10-15 euro). Kai otan to xriazese apla na to alazeis 1 lepto doulia.
panos78 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Το θέμα είναι ότι θέλω επάνω στα πλήκτρα να είναι και οι τέσσερεις γλώσσες που χρησιμοποιώ. Για να δώσω ένα παράδειγμα. Το πλήκτρο που βάζουμε τόνο στα ελληνικά δεξιά από το Λαμδα. Στην αγγλική δείχνει ; και κάτω : Στην ελληνική δείχνει ΄ και ¨ Στην γερμανική δείχνει ο umlaut μικρό και ο umlaut μεγάλο Στην ιταλική δείχνει o με αριστερό τόνο και c με υπογεγραμμένη. Υπάρχει τρόπος να βρω αυτό το πλήκτρο και τα υπόλοιπα αντίστοιχα με αυτά τα σύμβολα τυπομένα επάνω. Αν δεν γίνεται για 4 γλώσσες θα με βόλευε και με τρεις, αν μπορεί να γίνει βέβαια.
NaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Mάλλον αυτό που θες είναι απίθανο γιατί τότε δεν θα υπήρχε 1-1 αντιστοίχιση πλήκτρου με σύμβολο. Δηλαδή θα είχες το "/" σε ένα πλήκτρο για την αγγλική-ελληνική διάταξη και σε άλλο για την γερμανική. Έτσι θα έπρεπε να πειραματιστείς ανάμεσα σε τουλάχιστον δύο πλήκτρα ανά σύμβολο ανάλογα με την διάταξη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να κάνεις remap τα πλήκτρα των άλλων διατάξεων, σε αυτή του πληκτρολογίου σου. Φίλε σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα αλλά ευτυχώς την αγγλική-ελληνική διάταξη την ξέρω σχεδόν τυφλά και το πληκτρολόγιο είναι γερμανικό οπότε για τα γερμανικά το κοιτάω. Αν βρεις κάποια άλλη λύση δώσε και καμιά ιδέα προς τα εδώ.
dioptra999 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Φιλε μου δεν ξερω εαν σε βοηθώ καθόλου αλλα αυτά εχουν κανει δουλεία για εναν φίλο μου με παρόμοι προβλημα αλλα με 3 γλώσσες. Επισημαίνω οτι ειναι διάφανα και μπορείες να βαλεις και πανω απο ενα σε καθε πλήκτρο. Δες εδώ: http://www.latkey.com/
panos78 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Ευχαριστώ για το link! To κακό είναι ότι δεν διαθέτει για όλες τις γλώσσες. Θα μπορούσα να βάλω διαφορετικό χρώμα για κάθε γλώσσα και έτσι δεν θα είχα πρόβλημα ποιο σύμβολο αντιστοιχεί σε ποια γλώσσα.
NaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Κοίτα αυτό με τα χρώματα το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά μου φαίνεται οτι περισσότερο θα ζαλίζεσαι ψάχνοντας παρά θα διευκολύνεσαι. Επιπλέον σκέψου πόση ώρα θα σου παίρνει να βρεις το κάθε σύμβολο στην κάθε διάταξη. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω το remapping. Δηλαδή "΄" και τα umlaut στο ίδιο πλήκτρο. Αφού δεν σου ταιριάζει οκ, πάντως πρόσεξα οτι για τις γλώσσες που προσφέρουν αυτά τα stickers, οι χαρακτήρες είναι στην ίδια πλευρά του πλήκτρου οπότε για 3 και παραπάνω γλώσσες που θες εσύ ίσως για κάποια πλήκτρα να έχεις αλληλοεπικαλύψεις. Επίσης στο ίδιο πνεύμα είναι και αυτή η σελίδα αν και πιο ακριβή και χωρίς χρώματα έχει περισσότερες γλώσσες
panos78 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Έχεις δίκιο. Η κάθε γλώσσα εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία. Έτσι δεν θα μπορώ να πάρω όλες τις γλώσσες παρά μόνο μία. Άσε που δεν σου εγγυόνται ότι θα κρατήσουν. Απλά σου λένε ότι θα κρατήσουν αρκετό καιρό. Για το remapping που είπες το σκέφτηκα και εγώ αλλά έχω ήδη συνηθίσει την διάταξη ως έχει απλά θέλω να την βλέπω! Έπειδή χρησιμοποιώ κυρίως τυφλό σύστημα, με τα χρώματα δεν θα μπερδευόμουν. Απλά το χρειάζομαι όταν κάποιες φορές ξεχνάω που βρίσκεται και πρέπει να αρχίσω να πατάω πλήκτρο πλήκτρο για να δω που είναι. Για αυτό το λόγο περισσότερο θέλω να κάνω αυτή την αλλαγή στα΄πλήκτρα.
NaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Λοιπόν κοίτα και αυτά τα link που μπορείς να φτιάξεις εσύ τα αυτοκόλλητα που θες http://www.hooleon.com/miva/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=OV-DIY http://www.datacal.com/custom-keyboards.htm Απορία: Ελληνικά,Αγγλικά,Γερμανικά η τέταρτη γλώσσα ποια είναι
panos78 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Η τέταρτη είναι τα ιταλικά! Δυστυχώς και αυτά δεν κάνουν γιατί τα σύμβολα είναι όλα μονόχρωμα και σου δίνουν την δυνατότητα να αλλάξεις το χρώμα του πλήκτρου πράγμα που δεν το θέλω. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας πάντως. Παρόλα αυτά έχω αρχίσει να απογοητεύομαι!
NaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 όχι ρε φίλε μην απογοητεύεσαι. Μετά απο τόσο ψάξιμο θα βρεις κάποια λύση. στο πρώτο απο τα δύο link που σου δίνω έχω σκεφτεί μια λύση. παίρνεις λευκά ή μαύρα blinders ανάλογα με το τα πλήκτρα που έχεις. επιπλέον παίρνεις και ένα διάφανο φιλμ που έχει. Τυπώνεις σε έγχρωμο laser εκτυπωτή τα γράμματα που θες στην επιθυμητή διάταξη, και μετά σιδερώνεις το φιλμ πάνω στα blinders τα οποία κολάς στα πλήκτρα. Εύκολο εεεε? Μάθε τέχνη και άστη ...
dioptra999 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Παντως δεν ειναι ευκολο να γραφεις 4 γλωσσες απο ενα keyboard! Ισως αν εβαζες τις 2 γλωσσες που δεν ξερεις καθόλου τα πληκτρα (ιταλικα, γερμανικα) και να μην εχεις τα αγγλικα και τα ελληνικα...
panos78 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Όπως έχω πει, το πληκτρολόγιο που έχω είναι γερμανικό. Από τις τέσσερεις γλώσσες, την ιταλική την χρησιμοποιώ λιγότερο από όλες. Από τους συνδέσμους που δώσαν τα παιδιά παραπάνω φαίνεται ότι μπορούν να μπουν σύμβολα και στο μπροστινό μέρος κάθε πλήκτρου. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μπορούν να μπουν και οι τέσσερεις γλώσσες. Τα αυτοκόλλητα που πρότειναν τα παιδιά ίσως να είναι η έσχατη λύση. Προτιμότερο για μένα θα ήταν να έβρισκα εταιρεία που να κατασκεύαζει πλήκτρα με ό,τι θες γραμμένο επάνω.
psyduck Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Παρε ενα λεπτο ανεξιτηλο μαρκαδορακι και σημειωσε πανω σε καθε πληκτρο οτι θες.
panos78 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Καλή η ιδέα. Την έχω σκεφτεί. Το κακό είναι ότι όσο και ανεξίτηλο και αν είναι μετά από ένα μήνα το πληκτρολόγιο έχει καθαρίσει σαν να μην έγγραψα ποτέ τίιποτα επάνω στα πλήκτρα. Για αυτό άλλωστε ψάχνω για κάτι πιο μόνιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.