Προς το περιεχόμενο

τι θα μαθαίνατε σε έναν αρχάριο με τους Η/y?

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα on topic: Μου άρεσε πολύ και με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό η ανάλυση του CyberWalker. Πιστεύω κι εγώ ότι -όποιο κι αν ειναι το αντικείμενο- σημασία έχει κυρίως το πώς θα το διδάξεις (έτσι που να το αγαπήσει αυτός που έρχεται σε πρώτη επαφή και να μη νοιώσει απέχθεια) κι ύστερα έρχεται το τί θα διδάξεις. Σ' αυτό το τελευταίο, τα links του platongr είναι μια πολύ καλή βάση.

Μια πρόσθετη παρατήρηση: Πολλές φορές, αυτός που εξηγεί στον αρχάριο, παρασύρεται σε θεωρίες κι ο άλλος ο φουκαράς ακούει, ακούει μα στο τέλος φλομώνει! Μια καλή λύση είναι κατά τη γνώμη μου να ξεκινήσει γρήγορα να κάνει κάτι που τον ενδιαφέρει. Η οργάνωση ενός τηλεφωνικού καταλόγου, μιας δισκοθήκης, μια ταινιοθήκης, ενός ευρετηρίου όρων, η αυτοματοποίηση κάποιων υπολογισμών που κάνει στη δουλειά του είναι συνήθως ό.τι πρέπει.

Για την άλλη κουβέντα: (που δείχνει off topic, αλλά επιτρέψτε μου, δεν είναι) Σε πρόσφατο διαγωνισμό για αγορά υπολογιστών κάποιοι "τρελλοί" προχώρησαν σε επιλογή συστημάτων με ανοιχτό λογισμικό. Προσωπικά παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη του πειράματος.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

DOS και πάλι DOS.

Αφού πρώτα του μιλήσεις γενικά περι Η/Υ,hardware/software.

Μάθε του να δουλεύει σε περιβάλλον DOS,να δημιουργεί καταλόγους,αρχεία κειμένου κτλπ. Να τα μετακινεί/διαγράφει μετονομάζει κτλπ.

Μετά βάλε τον σε παραθυρικό περιβάλλον,Windows 3.1 κατά προτίμηση.Έτσι θα δεί πως

αυτά που έκανε στο DOS γίνονται και με παραθυρικό τρόπο.

Μετά μπές κατ'ευθείαν σε XP.

Σε ένα ξαδερφάκι μου πριν μερικά χρόνια του μάθαινα να δουλέυει σε περιβαλλον DOS,

σε σύστημα 386.Όταν είδε τα Win 3.11 for Workgroups,χάρηκε γιατί πλέον δε θα έγραφε

εντολές και θα έκανε πιο γρήγορα αυτό που ήθελε. :)

Εγώ πάντως αυτό θα έκανα και κάνω.Είναι λίγο "κουλό", δε λέω, αλλά πιστεύω πως η γνώση

χτίζεται σιγά σιγά.

Δημοσ.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα μαθήματα πληροφορικής τα έκαναν μαθηματικοί. Ευτυχώς τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση και τα κάνουν πληροφορικάριοι

Εμένα πάντως μου έκανε πληροφορική ένας ΘΕΟΛΟΓΟΣ :shock:

Ο οποίος πέραν από γλοιώδης τύπος ήταν και άχρηστος!!! (μιλάμε για 6-7 χρόονια πριν)

τον δούλευα αβέρτα..ήταν και ζώον.τότε με κάποια απλά σεμινάρια γινόντουσαν πλροφορικάριοι για να καλύψουν την τότε ζήτηση...

θα συμφωνήσω με κάποια σημαντικά πράγματα..

1)Ανοίγουμε τον υπολογιστή και του δείχνουμε κάθε part με μία μικρή επεξήγηση.

2)Δε φοβόμαστε το "κλικ"!!!

3)Απαντάμε απλά σε ερωτήσεις που κανονικά θέλουν ανάλυση..και καταλήγουμε με το κλασσικό τα υπόλοιπα θα τα μάθει σιγά σιγά με τη χρήση..

4)Εξηγούμαι το net και περίπου πως δουλεύει..είναι τεράστια δύναμη..

τα υπόλοιπα περί προστασίας κτλ κτλ πέραν του ότι τα ελέγχουμε εμείς (εμείς πάντα διαλέγουμε antivirus/firewall κτλ κτλ στην αρχή έτσι κι αλλιώς) θα τα μάθει κάποια στιγμή.

Το βασικότερο όπως δηλώσαμε.."κάνε κλικ" και ψάχνε..μαλακίες θα κάνει (ποιος δεν έκανε στις αρχές) και πάντα θα τρέχουμε να τις διορθώνουμε..αλλά θα καταλάβει πολλά μέσα από λάθη..

Που να δείτε πως έκαψα m/b+CPU+RAM όταν έβαλα ανάποδα τις RAM σε έναν Pentium 166 MMX ..οι άτιμες γμτ ήταν πανομοιότυπες και από τη μία και από την άλλη πλευρά τότες..αλλά είχαν μοναδικό τρόπο εισαγωγής..looooooool

gl pred...

Δημοσ.
kai meta toy dinoyme kai to kalodio gia na to syndesei sth mpriza :) Lol

ego otan to phra to pc xalasa ta windows 20 fores mesa se mia vdomada as einai kala to Ghostaki

hmmm afto me tis 20 fores to ekana stis 12 wres otan peira sta xeria mou to CD twn Win95 :)

alla emeis thelame na mathoume gia na mathoume (diladi epidi mas arese), oi protarides simera theloun na mathoun gia na to xrisimopoiisoun

Δημοσ.

Το πιο βασικό για μένα είναι να μάθει να ψάχνει.

Μάθε του να χειρίζεται σωστά το google, να ρωτάει σε φόρουμ κ λίστες σωστά (υπάρχει το Ηow to ask questions, the smart way του esr :) )

Σε δεύτερη φάση θα του έλεγα να πάει εδώ και να αρχίσει να ακολουθεί ότι λινκς βρίσκει ενδιαφέροντα και να ρωτάει όποτε θέλει για απορίες.

Δημοσ.

mathe ti einai auto pou goustarei sta pc kai ksekina apo ekei...

o mpampas enos filou mou eixe xontro kolima me ti mousiki kai o filos mou spoudazei italia - ekeinos ekane ton patera tou na akouei house :D ... anelava loipon to stisimo tou pc kai to prwto taksidi ston kosmo twn mp3... e meta ta pragmata pernoun siga siga to dromo tous... mathenei ti einai to winamp kai ti to mp3 se prwti fasi... meta katanoei pws to mp3 einai arxeio kai thelei ena programma gia na paiksei (opws kai *.doc einai arxeia kai theloun to word gia na paiksoun).. ksafnika leei kai pws auto to arxeio to akouw sto amaksi? mpainoume ston kosmo tou nero... ekei siga siga mathenoume ta drag&drop i mallon ta kanoume epanalipsi giati ta eidame kai nwritera sto drag&drop twn mp3 apton WINDOWS EXPLORER!!! sto playlist... klp klp... eksigoume ligo ti einai antivirus kai firewall (ta vazoume na kanoun update automata) kai mpainoume me prosoxi ston kosmo tou kazaa kai twn downloads enw akoma i epafi mas me to internet den exei ksekinisei kan!! omws apto kazaa vlepoume ena tragoudi pou mas aresei kai theloume kai tous stixous opote IDOU!!! i magiki mixani GOOGLE opou grafoume tade song lyrics kai skane oi selides... meta einai thema click! e apo asxetos na mpainei google kai na psaxnei gia stixous enw grafei cd audio gia to amaksi einai mia kali arxi ;)

twra an arxisei na rwtaei ti einai divx, gordian knot, vobsub kai bitsetting me modified firmware sto NEC 3520A tote tha arxisw na tou pairnw kai lefta :D

stin teliki emeis ti goustarame sta pc??? ta games! e kai to pragma pire to dromo tou apo spectrum epoxes...

Δημοσ.

Εγώ όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τους υπολογιστές και κανένας δε μου είχε πει τπτ(σιγά μη καθόταν κανείς να εξηγήσει σ' ένα 9χρονο τι είναι ο Η/Υ) έκανα του κόσμου τις βλακείες... έσβησα αρχεία απο τον υπολογιστή της μάνας μου στη δουλειά της, κατέστρεψα προγράμματα κ ένα σωρό άλλες βλακείες! Ό,τι αρχείο μου θύμιζε στην ονομασία κάποιο παιχνίδι το άνοιγα κ αν δε γινόταν τπτ το έσβηνα... Γι' αυτό λοιπόν το 1ο που θα μάθαινα σ' έναν αρχάριο είναι πώς να σβήνει με ασφάλεια ό,τι δε χρειάζεται αφού του εξηγούσα πρώτα τι χρειάζεται.

Δημοσ.

re paidia an pas na peis se enan asxeto gia dos linux mac lan arxitektonikes ....... tha paei na fountarei

apla ta vasika twn windows toy word kai toy excel

kai poly shmantiko ti prepei na prosexei sthn xrhsh toy internet (virus trojans chat rooms downloads...)

Δημοσ.

αν ειναι τοσο ασχετος οσο λες,γιατι δεν του μαθαινεις linux?Ουτως ή αλλως τα βασικα θα μπορει να τα κανει και εκει,κανενα Open Office κλπ. και μετα απο ενα διαστημα που θα εχει μαθει παραπανω απο τα βασικα αν θελει ας παει στα Windows που θα του φανουν παιχνιδακι.

Δημοσ.
αν ειναι τοσο ασχετος οσο λες,γιατι δεν του μαθαινεις linux?Ουτως ή αλλως τα βασικα θα μπορει να τα κανει και εκει,κανενα Open Office κλπ. και μετα απο ενα διαστημα που θα εχει μαθει παραπανω απο τα βασικα αν θελει ας παει στα Windows που θα του φανουν παιχνιδακι.

fantasou o asxetos na paei stous filous tou kai na tous pei me aplotita

...magkes egw paizw me linux eseis??? karalol

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...