Προς το περιεχόμενο

IP address & Subnet mask relation???

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω 10 pc, στα οποία θέλω να εφαρμόσω 2 δίκτυα...

οι διευθύνσεις που χρησιμοποιώ είναι της μορφής 10.0.0.x, και το subnet 255.255.255.0.

Ερώτηση 1η) είναι το subnet mask σωστό??? έχει κάποια σχέση με το IP? (νομίζω πως ναι). Πως θα βρώ το σωστό subnet mask Που πρέπει να χρησιμοποιήσω??

Ερώτηση 2η) Πως μπορώ να κάνω τα δίκτυα να βλέποντε μεταξύ τους μέσα απο έναν Win2003 Server? Είναι αυτό εφικτό?(και πάλι νομίζω πως ναι).

Ερώτηση 2η) το IP που θα χρησιμοποιήσω έχει σχέση με την εφαρμογή που χρησιμοποιώ στο LAN? (λογιστικό πρόγραμμα σε DOS mode 16bit και όχι 32bitόπως τα windows)

Ευχαριστώ................

Δημοσ.

Ερώτηση 2η) Πως μπορώ να κάνω τα δίκτυα να βλέποντε μεταξύ τους μέσα απο έναν Win2003 Server? Είναι αυτό εφικτό?(και πάλι νομίζω πως ναι).

Ναι, το πιο απλό είναι να κάνεις Network Bridge.

Ερώτηση 1η) είναι το subnet mask σωστό??? έχει κάποια σχέση με το IP? (νομίζω πως ναι). Πως θα βρώ το σωστό subnet mask Που πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Το πιο απλό? Όταν βάζεις την Local IP του μηχανήματος πατάς το Tab, και σου βάζει μόνο του το κατάλληλο Subnet Mask

Διάβασε αυτά εδώ για τα "Subnet Mask":

http://www.webopedia.com/TERM/S/subnet_mask.html

http://compnetworking.about.com/library/weekly/aa043000a.htm

Ερώτηση 2η) το IP που θα χρησιμοποιήσω έχει σχέση με την εφαρμογή που χρησιμοποιώ στο LAN? (λογιστικό πρόγραμμα σε DOS mode 16bit και όχι 32bitόπως τα windows)

Mostly not.Εκτός και αν αυτοί που το έφτιαξαν έκαναν κάποια χοντρή πατάτα.

Απλά για λόγους "συμβατότητας" χρησιμοποίησε IP του τύπου xx.xx.xx.x

Δημοσ.

Το subnet mask έχει να κάνει με το range των ip που χρησιμοποιείς.

Αφού πρόκειται για lan και δεν έχεις πρόβλημα με τις διαθέσιμες ip's είσαι οκ...

Γιατί όμως σε lan, να έχεις 2 διαφορετικά δίκτυα που να βλέπονται μεταξύ τους ?

Αν δεν βλέπονταν θα έλεγα ok, αλλά τώρα....

Δημοσ.

paizei sto diktyo to logistiko "Eurofasma" ths Singular... to opoio karaeinai argo...

Pernei enan koinoxrhsto fakelo apo ton server, kai apo mia karta diktyou... opote kapws prepei na beltiwsw thn taxythta...

Δημοσ.

Αν είναι να βάλεις 2 ip σε κάθε κάρτα, δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι σε ταχύτητα...

πιο σωστό το βλέπω να έχεις 2πλες κάρτες και ένα διαφορετικό switch για το 2ο δίκτυο

Πάντως δεν νομίζω πως θα βελτιωθεί πάρα πολύ η ταχύτητα, ειδικά στο eurofasma, γιατί δεν πιστεύω πως το traffic μέσα στο lan δεν θα είναι τόσο ώστε να καθυστερεί την εφαρμογή.

Κάπου έχω κάτι ρυθμίσεις για το fasma, που βελτιώνουν κάπως την ταχύτητα απόκρισης. Αν τις βρω θα τις γράψω.

Δημοσ.

exei 6-7 theseis ergasias pou paizoun me to EURKBS..

an anaferesai se rythmiseis autoexec, config kai regfix... paizoun eidh panw... to thema einai oti to fasma, sto diabasma apo ton servera... den pernaei to 1.44mb/s sto diktyo... kai to diktyo einai 1000ari me kartes Intel panw... kai switch 3com 24ports... Episis exw parathrhsei oti otan pezei ena pc monotou sto lan, o server apokrinetai se kathe search 3 fores taxytera (peripou etsi) ap'oti otan einai oloi mesa..

to kako sthn olh ipothesi einai pws ston server exw balei 4 kartes 1000ares, oi opoies paizoun me bridge... (den nomizw pws exyphretei se kati auto omws, oson afora thn taxythta tou server sto diktyo...) gi' auto thelw na kanw 2 lans, pou tha paizoun me ton server se 2 diktya... gia (ipothetw) megalyterh taxythta...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...