ekkli Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 η ιστορία πάει ως εξής: έχω το jetspeed συνδεδεμένο στην ethernet του πισιού μου και του έχει δώσει την 192.168.1.2. με την αυτόματη διευθυνσιοδότηση όχι manually φτιάχνω κάποια rules στο configuration του modem που αφορούν ακριβώς αυτή την ip για να μπορω να δουλεύω dc φερ'ειπείν. τα μπερδέματα αρχίζουν όταν φέρνω σπίτι ένα λαπτοπ, κάθε φορά που αλλάζω πισι στο μοντεμ -πχ το έχω στο πισι μου κ το βγάζω κ το βάζω στο φορητό- του αλλάζει ip κ μετά όταν το ξαναβάλω στο πισί μου του ξαναλλάζει ip αλλά δεν βάζει την αρχική αλλά καινούρια! έτσι έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή η ip να ειναι 192.168.1.9 ! να μην ισχύει φυσικά το rule γιατί αφορά την πρώτη ip κ εγώ να ανησυχώ τι θα γίνει στις 129 αλλαγές καλωδίου :grin: με τις ανυπαρκτες γνώσεις μου στα δικτυα βλέπω 2 μπακαλιστικες λύσεις ή να φτιάχνω νέους κανόνες κάθε φορά που αλλάζω υπολογιστή στο modem ή να ορίσω χειροκίνητα την 192.168.1.2 ως προεπιλεγμένη ip σε κάθε υπολογιστή που συνδέεται με το modem. κ οι 2 λύσεις μου φαίνονται τελείως πρόχειρες κ ασύμβατες με τη λογική των υπολογιστών φτάνω κ ερωτώ λοιπόν: α. γενικός κανόνας που να αφορα πχ όλες τις διευθύνσεις που ξεκινάνε από 192.168.1.χ μπορεί να φτιαχτεί? β. δεν γινετε να μην αλλάζει ip κάθε φορά που αλλάζει υπολογιστή το modem? το λέω αυτό γιατί δεν είναι κ οι 2 υπολογιστές συνδεδεμένοι ταυτόχρονα κ πρεπει να ξεχωρίσει πακέτα -το συγκεκριμένο modem έχει μια θυρα ethernet- άρα γιατί αλλάζει? 2 σημειώσεις: 1. μου είπανε κ δοκίμασα restart του modem κ δεν έγινε τπτ 2. η ερώτηση μου έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα -εκτιμώντας πάντα τον εκπειδευτικό χαρακτήρα του φόρουμ. άλλωστε το μοναδικό πρακτικό πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ με το dc με active mode. είναι στο σχέδιο κ η αγορά ενός switch αλλά μετά το πάσχα.... θενξ εκ των προτέρων κ sorry για το μεγάλο του θεματος :grin:
billpeppas Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δεν θυμάμαι αν στο JS 520 υποστηρίζεται η δημιουργία κανόνα με Masked Local IP ( δηλαδή για όλες τις εσωτ. IP ). Για αυτό check http://www.adslgr.com Forum -> Hardware Section -> Intracom Αλλά να ξέρεις ότι είναι καλύτερο ( όσον αφορά μερικά τυπικά πράγματα ) το να έχεις ρυθμισμένη manually την NIC ( Network Interface Card ) { + ότι δεν θα σου αλλάζει συνέχεια η IP } P.S. ΤΟ β θα γινότανε αν είχε DHCP Management το Modem σου, και διέθετε την δυνατότητα Reserve IP κατά MAC Address... αλλά δεν το κάνει.
sarisn Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Hub να υποθέσω ότι έχεις?? Αν όχι πάρε ένα με 20-30 ευρώ και δεν θα χρειάζεται να κάνεις ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα για το laptop... απλά θα το συνδέεις πάνω του και θα βλέπεις το δίκτυό σου ;-).
EPa Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δεν είναι καθόλου πρόχειρη και ασύμβατη με τη λογική των υπολογιστών το να έχει ένας υπολογιστής σταθερό IP. Δεν θα ρυθμίσεις το modem να δίνει πάντα την ίδια IP, θα ρυθμίσεις τον υπολογιστή σου να έχει πάντα την ίδια IP. Θα πας δηλαδή στις ρυθμίσεις TCP/IP της ethernet κάρτας σου στο PC σου και αντί αυτόματη διευθυνσιοδότηση θα ορίσεις εσύ ότι θέλεις το συγκεκριμένο IP. Το modem δεν θα το πειράξεις, και θα δίνει διεύθυνση σε όποιον τη ζητάει. Απλά το PC σου δε θα ζητάει, θα παίρνει μόνο του αυτή που θέλει. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι να μην μπορεί το PC σου να πάρει τη συγκεκριμένη IP επειδή βρίσκεται στο εύρος των διευθύνσεων που "δίνει" το modem. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να ρυθμίσεις το εύρος των IP που θα δίνει το modem. Αντί πχ. να ξεκινάει από το 192.168.1.1 να ξεκινάει από το 192.168.1.10 (κάπου στις ρυθμίσεις DHCP του modem). Δεν ξέρω αν το κάνει αυτό αλλά υπάρχει modem με DHCP χωρίς ρυθμίσεις για αυτό;
billpeppas Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 "Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι να μην μπορεί το PC σου να πάρει τη συγκεκριμένη IP επειδή βρίσκεται στο εύρος των διευθύνσεων που "δίνει" το modem. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να ρυθμίσεις το εύρος των IP που θα δίνει το modem. Αντί πχ. να ξεκινάει από το 192.168.1.1 να ξεκινάει από το 192.168.1.10 (κάπου στις ρυθμίσεις DHCP του modem). Δεν ξέρω αν το κάνει αυτό αλλά υπάρχει modem με DHCP χωρίς ρυθμίσεις για αυτό;" Μπορεί να προγραμματίζεται μέσω CLI. { δεν ξέρω συγκεκριμένα για το JS 520 }
platongr Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δοκίμασε αν το jetspeed παίρνει σε rule την ip 192.168.1.0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.