Προς το περιεχόμενο

Από πότε τα ΧΡ θέλουν το CD τους για να boot-άρουν;;

lambros_dd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σάββατο έκανα μια αναβαθμισούλα στο καβουρδιστίρη μου.Από κάτω σας γράφω τι έβαλα καθώς και την σειρά των δίσκων,καθώς αυτό έχει μεγάλη σημασία ίσως στο πρόβλημα μου.

Athlon XP3000+

M/B QDI K8VM800 ( 4IDE+2SATA )

1GB RAM DDR400

Τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν...Τεσπα...

Σκέφτηκα λοιπόν.Αφού πήρα motherboard με sata ας πάρω κι έναν αντίστοιχο σκληρό να τον χαρώ βρε παιδί μου.Και η συνδεσμολογία των δίσκων έγινε ως εξής (απο τα χεράκια μου πάντα...)

ATA

IDE0 Master : WD-Caviar 160 GB(ATA)

IDE0 Slave : none

IDE1 Master : DVD-RW

IDE1 Slave : DVD-ROM

----

SATA

IDE2 Master : WD-Caviar 120 GB(SATA)

IDE3 Master : none

Στο BIOS τους SATA δισκους τους δήλωσα να τους βλέπει σαν IDE και όχι σαν RAID.

Φυσικά τα Windows(XP+SP1) τα εγκατέστησα στον sata για λόγους ταχύτητας (doh...).Μπήκαν όλα,ωραία και καλα και φυσικά...ταχύτατα...

Λιεεεεεεπόοοοοον. Το πρόβλημα είναι το εξής.Για να bootαρουν τα ΧΡ πρέπει να έχω μέσα στο DVDROM ( και ΟΧΙ στο DVD-RW) το cdrom των ΧΡ!!!Aν δεν το έχω ή άν το έχω στο dvd-rw μου βγάζει ένα μήνυμα :

DISK BOOT FAILURE.INSERT ANOTHER DISK AND PRESS ANY KEY TO CONTINUE...

doh?

zmpeom?

Αν βγάλω το cdrom αφού ξεκινήσει το loading των windows δεν έχει κανένα πρόβλημα...

Μήπως πρέπει να τα βάλω στον απλό τον δίσκο;;; τι τον πήρα των sata τότε;;;για να αποθηκεύω mp3??? Αυτό τον δίσκο πρέπει να τον εκμεταλευτώ εκεί που θέλω ταχύτητα(boot κλπ κλπ).

Αν έχει κανείς καμια ιδέα...Ασχολούμε με τους υπολογιστές από ρτο 1987...Αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το καταλάβω...

Α! Να αναφέρω επίσης ότι στον συγκεκριμένο υπολογιστή υπάρχει μόνο αυτό το λειτουργικό.Δεν υπάρχει άλλο.

Λάμπρος Κ.

Δημοσ.

Otan ekanes thn eggatastash, sthn prwth eikwna pou blepeis meta to:

"Press any key to boot from CD ROM"

sou zhtaei na patiseis F6 kai na dwseis mia disketoula me tous SATA drivers.

An den to ekanes isos auto na ftaiei mias kai ta windows den ton blepoun an den broun ton driver. Ligo koulo alla dokimase to an den to ekanes.

Filika Antwnhs

Δημοσ.

lalexoulhs, μπορείς να χρισημοποιήσεις και το Edit :D

Επίσης, αν δεν είχε πατήσει το F6 για να βάλει τους SATA Controller Drivers ( αν αυτοί χρειάζονταν ), δεν θα είχε προχωρήσει το setup :D

Δημοσ.

δεν μου έδωσαν sata drivers.θα κοιταξω στο site της Western Digital. το F6 δεν το πάτησα όμως και η εγκατάσταση συνεχισε κανονικά.εγραψα στο πρώτο μήνυμα ότι τον SATA δίσκο τον έχω δηλώσει στο bios σαν IDE και οχι σαν RAID ;)

και επίσης έχω βάλει τον SATA στην πρώτη θέση στο boot sequence.ή μαλλον στην δεύτερη.στην πρώτη είναι το CD rom καθώς χωρίς CD...δεν έχει xp... :(

Λάμπρος

Δημοσ.
Δεν μου απάντησες ευθέως:

Έβαλες στο BIOS σαν First Boot Device τον δίσκο τον SATA???

Ιδού το Boot Sequence :

1 : CDROM

2 : HDD

3 : Floppy

Επιπλέον στην επιλογή HDD μπορείς να διαλέξεις συγκεκριμένα την σειρά των δίσκων η οποία έχει ως εξής

HDD

----

1: IDE3-WDC-120 (Αυτός είναι ο SATA που έχει τα ΧΡ)

2: IDE0-WDC-160 (Αυτός είναι ο ATA που δεν έχει λειτουργικό)

3: Add-In Cards (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό...)

Δοκίμασα να βάλω πρώτα να ψάχνει στον δίσκο αντί για το CDROM αλλά τίποτα...

Δημοσ.

Εχ βρε άνθρωπε, σου λέω άλλαξε το Boot Sequence σε:

1: HDD

2: Disabled ( ή ότι να 'ναι )

3: Disabled ( ή ότι να 'ναι )

Και στην επιλογή HDD πρώτος φυσικά αυτός ο SATA με τα Windows.

Save & Exit BIOS.

Φορτώνουν τα Windows ? Αν όχι τι γράφει / κάνει ?

Δημοσ.
Εχ βρε άνθρωπε' date=' σου λέω άλλαξε το Boot Sequence σε:

1: HDD

2: Disabled ( ή ότι να 'ναι )

3: Disabled ( ή ότι να 'ναι )

Και στην επιλογή HDD πρώτος φυσικά αυτός ο SATA με τα Windows.

Save & Exit BIOS.

Φορτώνουν τα Windows ? Αν όχι τι γράφει / κάνει ?[/quote']

Εγραψα παραπάνω :

Δοκίμασα να βάλω πρώτα να ψάχνει στον δίσκο αντί για το CDROM αλλά τίποτα...

Δεν κάνει τίποτα λοιπόοοοον...Θα βάλω τα κλάματα...δεν υπαρχει περίπτωση... :P

Το αποτέλεσμα είναι πάλι το ίδιο....το ίδιο μήνυμα μου βγάζει!

Λάμπρος

Δημοσ.

έπρεπε να μην δηλώσεις τον δίσκο σαν IDE στο BIOS όταν πρωτοέκανες το setup. Δεν ξέρω τώρα αν γίνεται να το φτιάξεις αυτό. Αλλά όταν ξαναχρειαστεί να κάνεις setup ποτέ κάντο με τη δισκέτα των drivers του SATA δίσκου όταν σου ζητάει να πατήσεις το F6 για third party or scsi drive

Δημοσ.

1) Για να μπουτάρουν τα windows με οποιονδήποτε τρόπο τον βλέπουν τον δίσκο, no problem with drivers

2) Για να μην μπουτάρει από BIOS και να μπουτάρει ΜΕΤΑ από το CD εγώ καταλαβαίνω ότι είναι θέμα boot manager, δηλαδή κάτι που το BIOS αρνείται να κάνει και ο boot manager του CD το κάνει.

3) Πιθανό πρόβλημα: να μην είναι το partition σου active, οπότε το BIOS να αρνείται, ενώ από την άλλη ο boot manager του CD να μην το ελέγχει καν. Ή να υπάρχει κάποιο άλλο προβληματάκι με το partition table σου.

Πιθανές λύσεις:

1) Bootαρε με DOS και δώσε fdisk /mbr για να σου ξαναφτιάξει το partition table

2) Bootαρε με XP και κάνε το πρώτο partition active.

Καλύτερα τις δοκιμές κάν'τες με βγαλμένο τον δεύτερο δίσκο, έχω δει μερικά BIOS να χαζεύουν... anyway, άλλο θέμα αυτό.

Δημοσ.

To bios blepei kanonika tous sata sklhrous. An den exeis pathsei F6 einai polu pithano na sou to kanei gi auto. To boot sequence eite einai prwtos o sklhros kai deutero to CD h' antistrofa den tha kanei diafora.

Dokimase opos leei kai o filos alkisq na bgaleis ton deutero sklhro. Pragmati polla bios (kurios ths gigabyte) xazeuoun me kati tetoia.

Dokimase na kaneis boot opos twra me to cd sto drive kai meta mpes sto system-->hardware-->device manager-->IDE-Ata controlers

kai ekei bale tous drivers gia ton sata controller pou exeis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...