Προς το περιεχόμενο

Β' ποιότητας Taiyo Yuden στο e-shop ?

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@ nautilus7

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=106698&mpage=1𚅨

post #6

Υπάρχουν και χειρότερα...

Δεν ξέρω τι να πω... Πάντως να φταίνε και τα 3 δισκάκια είναι λίγο δύσκολο. Πάντως και σε εμένα το DMA είναι ενεργοποιημένο και ο σκληρός ανασυγκροτημένος.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
To firmware είναι αυτό που είχε δεν το έχω αλλάξει : 1.04

Τα δισκάκια τα είχα πάρει 37 λεπτά από eshop και έλεγε DVD+R TY 4X

Το nero τα γράφει ως : YUDEN000 T02

Ανέβασα 2 γραφήματα εδώ :

http://briefcase.pathfinder.gr/contents/zaxoys/34604o

Είσαι σίγουρος ότι έλεγε ΤΥ +R 4x, γιατί ο κωδικός YUDEN000 T02 αντιστοιχεί στα δισκάκια 8x της ΤΥ και όχι στα 4x. Πάντως αν προσέξεις στο πρώτο γράφημα, προς το τέλος της εγγραφής η ταχύτητα πέφτει ( δεν εννοώ τις απότομες μεταβολές της ταχύτητας, αυτές είναι φυσιολογικές). Παρ' όλα αυτά η εγγραφή σου πλησιάζει αρκετά την 16x ταχύτητα. Βέβαια μιλάμε για διαφορετικό recorder (nec 3520).

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα ήταν τα 4Χ μόλις βρήκαι και το mail της επιβεβαίωσης παραγγελίας:

20 x ANA.TAY0004: TAIYO YUDEN DVD+R 4X BULK NO LOGO

20 x 0.36 e = 7.2 e (2453 δρχ)

μου έκανε και εντύπωση γιατί φίλοι με NEC είχαν πρόβλημα να γράψουν σε 16Χ ακόμα και 8Χ δισκάκια .Ίσως έκαναν λάθος και μου έστειλαν τα 8Χ αν και παράγγειλα 2 φορές με απόσταση κοντά 20 ημερών ,πάντως και σε 1 test που είχα κάνει παλιότερα τα γραφήματα ήταν ελαφρώς καλύτερα .

Δημοσ.
Ναι σίγουρα ήταν τα 4Χ μόλις βρήκαι και το mail της επιβεβαίωσης παραγγελίας:

20 x ANA.TAY0004: TAIYO YUDEN DVD+R 4X BULK NO LOGO

20 x 0.36 e = 7.2 e (2453 δρχ)

μου έκανε και εντύπωση γιατί φίλοι με NEC είχαν πρόβλημα να γράψουν σε 16Χ ακόμα και 8Χ δισκάκια .Ίσως έκαναν λάθος και μου έστειλαν τα 8Χ αν και παράγγειλα 2 φορές με απόσταση κοντά 20 ημερών ' date='πάντως και σε 1 test που είχα κάνει παλιότερα τα γραφήματα ήταν ελαφρώς καλύτερα .[/quote']

Δεν ξέρω αν έγινε λάθος, αλλά τα YUDEN000 T02 είναι σίγουρα 8x.

Δημοσ.

Τα Taiyo Yuden εχουν ενα κωδικό 4ψηφιο (κατι σαν version υλικου) που βρίσκεται στο πίσω μέρος -μωβ επιφάνεια- στο δαχτυλίδι πριν το εσωτερικό. Μερικά δικά μου που δυστυχως δεν ειναι bulk για να συγκρίνουμε αλλα ceramic +r 8x Jewelbox, εχουν κωδ. 0411 .

Επειδη γράφω σε Plextor και οπως θα ξέρετε εχει τα plextools που μπορουν να τσεκάρουν το dvd πριν γραφτεί (ποιοτικός ελεγχος), εχω παρατηρήσει παλιότερα μεγαλη διαφορά ανάμεσα στα 4x bulk και 4x ceramic. Φαντάζομαι χωρις να εχω πάρει bulk 8x οτι οι διαφορές ισχυουν και μάλιστα αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας εγγραφής, τελικα.

Προβλήματα με T01 ή T02 ceramic δεν ειχα ποτε (γράφω σε 8χ και 12χ), ομως το αποτέλεσμα σε 12χ ειναι ΣΑΦΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο το 8χ. Θελω να πω , τι θα κερδίσεις αν το γράψεις το 8χ σε 16χ τελικά; Γιαυτο θα πρότεινα τα TY -R 8x Ceramic (50αδα) κι ας γράφονται max 8x γιατι εχουν την ιδια τιμή με τα bulk που αγοράζετε , ποιοτικά ομως ειναι 2 κλάσεις ανώτερο (μια για τo καλυτερο υλικο και μια για την προστασία ceramic) .

Και κατι ακόμα, κατα τη γνώμη μου το θεωρώ χαζο να αγοράζει κανεις απο το eshop αν ειναι στην Αθήνα και μπορει να τα πάρει απο diskimpex , το eshop στοκάρει παλιές versions (λογικό ειναι) ενω η diskimpex εχει πάντα φρεσκο πράγμα. Οι τιμές δεν πολυδιαφέρουν αλλα με ενα τηλ. βλεπω πως η diskimpex στέλνει συνέχεια επαρχία (με courier;; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...