nautilus7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Όπως λες κι εσύ ο ίδιος' date=' τα dvd που πήρες είναι ταχύτητας 8x, δηλαδή [b']certified 8x[/b] από την Taiyo Yuden και compatible έως και 16x. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το λέει και η Disc Impex στον κατάλογό της (http://www.diskimpex.gr/firstlook.htm), η οποία είναι και αντιπρόσωπος της Taiyo Yuden στην Ελλάδα. Το "certified" σημαίνει πως πρέπει και μπορούν να γράφονται με ταχύτητες έως και 8x (όταν το dvd recorder υποστηρίζει τις ταχύτητες αυτές), ενώ το "compatible" σημαίνει πως έχουν τη δυνατότητα να γραφούν με ταχύτητες έως και 16x, με ρίσκο και ευθύνη όμως του χρήστη (και πάλι αν το dvd recorder υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες). Άλλο λοιπόν το "πρέπει" κι άλλο το "μπορεί". Για διάφορους λόγους, μπορεί πράγματι στο δικό σου dvd recorder να μην γράφτηκαν με 16Χ. Ξεπέρασαν ωστόσο το 8x. Άλλωστε η Taiyo Yuden έχει ήδη βγάλει dvd 16x certified (http://www.thatscd-r.jp), τα οποία δυστυχώς όμως -από ότι φαίνεται- δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην ελληνική αγορά. Ελπίζω όμως πως αυτό θα συμβεί γρήγορα. :grin: Τέλος, καλό είναι να μην βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα για έναν κατασκευαστή, όπως η Taiyo Yuden, που σίγουρα δεν καταξιώθηκε τυχαία τόσο διεθνώς, όσο και πανελλαδικά. Μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες τι προσπαθώ να πω σε αυτό το topic... Εξήγησέ μου γιατί κάποιοι άλλοι με το ίδιο recorder, το ίδιο firmware και τα "ίδια" δισκάκια μπορούν να κάνουν εγγραφές που αγγίςουν την 16x ταχύτητα, ενώ εγώ δεν μπορώ. :-x Όταν μου το εξηγήσεις τα ξαναλέμε.
neced Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Ελπίζω όμως πως αυτό θα συμβεί γρήγορα. :grin: Μην το ελπίζεις και τόσο... Η D.I. θα τα φέρει τον Ιούνιο. Εκτός κι αν τα φέρει κανένας άλλος νωρίτερα, αν και δεν το νομίζω.
billpeppas Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Την ιδέα του ότι το recorder σου μπορεί να ετοιμάζεται να εμφανίσει πρόβλημα την έχεις σκεφτεί??? Επίσης αν πιστεύεις ότι είναι β' διαλογής, στείλε mail στην Taiyo Yuden και πες τους το και το. Να δεις τι θα σου πούνε.
voudas Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Ρε παιδιά δεν υπάρχει κανείς που να έχει ΤΥ +R 8x (YUDEN000 T02) και nec 3500 για να συγκρίνω τα αποτελέσματά του με τα δικά μου; http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=14138
nautilus7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Την ιδέα του ότι το recorder σου μπορεί να ετοιμάζεται να εμφανίσει πρόβλημα την έχεις σκεφτεί??? Επίσης αν πιστεύεις ότι είναι β' διαλογής' date=' στείλε mail στην Taiyo Yuden και πες τους το και το. Να δεις τι θα σου πούνε.[/quote'] Τι θα πει "ετοιμάζεται να εμφανίσει πρόβλημα"; Ας ετοιμαστεί και θα δούμε τι θα γίνει τότε... Τι θα μου απαντήσει η Taiyo; Εκτός και αν είσαι εκπρόσωπός της και ξέρεις. Εσύ τι recorder έχεις; Αν έχεις nec γιατί δεν δοκιμάζεις να γράψεις κανένα DVD να μας πεις τα αποτελέσματα;
nautilus7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 [url']http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=14138[/url] Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είναι αυτό που ψάχνω όμως για δεν έχει γράφημα κατά την εγγραφή του δίσκου από το CD-DVD speed. Το ότι επιλέγεις να γίνει η εγγραφή σε 16x δεν σημαίνει ότι πιάνει αυτή την ταχύτητα. Κοίτα το πρώτο γράφημα που στο πρώτο μου post και θα καταλάβεις (έχω επιλέξει εγγραφή σε 16x αλλά δεν καταφέρνει να πιάσει αυτήν την ταχύτητα). Τα δισκάκια αυτά είναι από το e-shop; Πάντως δεν μου φαίνονται και πολύ καλά γιατί, ασχέτως την ταχύτητα εγγραφής, προς το τέλος παρουσιάζουν μεγάλη αύξυση σε λάθη PI.
kallair Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 giati den kais ta diskakia me to dvd-decrypter oste na vlepeis ana pasa stigmi to buffer sou kai tin taxitita eggrafis kathe stigmis?
billpeppas Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δεν έχω δισκάκια αυτή την στιγμή Nautilus, και το Nec είναι στο σύστημα στην αθήνα, εδώ έχω τα Plexies ( Plextors ). όταν κατέβω κάτω ( μάλλον Σάββατο ) , θα πάω από e-shop και αν έχει θα πάρω και μερικά δισκάκια να τεστάρω και στο Plextor & στο Nec.
nautilus7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 giati den kais ta diskakia me to dvd-decrypter oste na vlepeis ana pasa stigmi to buffer sou kai tin taxitita eggrafis kathe stigmis? Αρχικά έτσι έκαιγα τα δισκάκια, αλλά παρατήρησα ότι το buffer του nec (το άλλο ήταν σταθερά στο 100%) άρχισε να κάνει κάτι τρελά σκαμπανεβάσματα και ότι η μέγιστη ταχύτητα εγγραφής έφτανε το 14x με το ζόρι. Οπότε λέω κάτι τρέχει εδώ και δοκιμάζω να κάνω εγγραφή με το CD-DVD speed. Τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά...
nautilus7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δεν έχω δισκάκια αυτή την στιγμή Nautilus' date=' και το Nec είναι στο σύστημα στην αθήνα, εδώ έχω τα Plexies ( Plextors ).όταν κατέβω κάτω ( μάλλον Σάββατο ) , θα πάω από e-shop και αν έχει θα πάρω και μερικά δισκάκια να τεστάρω και στο Plextor & στο Nec.[/quote'] Με την ησυχία σου. Θα περιμένω
pirifi Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Η αλήθεια είναι πως κι εγώ με nec 3500 δε μπορώ να γράψω τα taiyo yuden +r 8x με ταχύτητα 16x. Συνήθως φτάνει μέχρι 14x. nautilus7, εσύ έχεις βρει τελικά κάποιο δισκάκι dvd, που ενώ η επίσημη ταχύτητά του είναι 8x, γράφεται στο δικό σου nec 3500 με 16x?
zaxoys Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Άπλώς να αναφέρω εδώ οτι με το 3520 έχω πάρει 2 φορές TY +R 4X από e-shop και γράφονται 16Χ ...Τελικά μήπως είναι καθαρά θέμα τύχης σε τι "παρτίδα" θα πέσεις ?
nautilus7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Η αλήθεια είναι πως κι εγώ με nec 3500 δε μπορώ να γράψω τα taiyo yuden +r 8x με ταχύτητα 16x. Συνήθως φτάνει μέχρι 14x. nautilus7' date=' εσύ έχεις βρει τελικά κάποιο δισκάκι dvd, που ενώ η επίσημη ταχύτητά του είναι 8x, γράφεται στο δικό σου nec 3500 με 16x? [/quote'] Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει δισκάκι 8x που να γράφεται σε 16x, γιατί έχω δοκιμάσει μόνο τα ΤΥ του e-shop. Έχουν δοκιμάσει άλλοι όμως --> βλέπε το link που δίνω το πρώτο μου post. Εκεί θα παρατηρήσεις ότι δισκάκι ΤΥ +R 8x γράφεται σε 16x με το firmware που έχω (post #5). Εσύ ποιο firmware έχεις; Αν έχεις δισκάκια ΤΥ μπορείς να γράψεις ένα με το CD-DVD speed (create data disc) και να μας δείξεις το γράφημα;
nautilus7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Άπλώς να αναφέρω εδώ οτι με το 3520 έχω πάρει 2 φορές TY +R 4X από e-shop και γράφονται 16Χ ...Τελικά μήπως είναι καθαρά θέμα τύχης σε τι "παρτίδα" θα πέσεις ? Με τι firmware; Την πιάνουν αυτή την ταχύτητα ή όχι; Αν μπορείς δείξε κανένα γράφημα (trasnfer rate, write speed, quality scan).
neced Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 Δημοσ. 20 Απριλίου 2005 @ nautilus7 http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=106698&mpage=1 post #6 Υπάρχουν και χειρότερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.