nautilus7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Πριν από ένα μήνα περίπου αγόρασα μια 100στάδα TY DVD+R 8x (MID YUDEN000T02). Έχω το nec 3500 και χρησιμοποιώ "πειραγμένο" firmware από το CD freaks. Συγκεκριμένα έχω αυτό: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=128345 Τα ΤΥ είναι γνωστά για την ποιότητά τους και για το ότι μπορούν να γραφτούν και ταχύτητες μεγαλύτερες από την ονομαστική τους, ακόμα και σε 16x. Το firmware που έχω γράφει τα εν λόγω δισκάκια με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε 16x (απ' ότι έχω διαβάσει στο παραπάνω site). Δοκιμάζοντας όμως να γράψω και εγώ μερικά δισκάκια σε 16x είδα ότι η ταχύτητα αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί, οπότε αναρωτιέμαι αν τα δισκάκια που πουλάει το e-shop είναι Α ή Β ή ακόμα και Γ διαλογής. Παρακάτω υπάρχει ένα τεστ από το Nero CD-DVD speed που δείχνει την ταχύτητα στην οποία γράφτηκε το DVD. Παλιότερα έπαιρνα ΤΥ από το media center και όπως φαίνεται από τη δεύτερη εικόνα τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα.
karib Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Εχουν ακουστει τοσα για το e-shop το τελευταιο διαστημα. Κι ειχαμε καταληξει με πολλους insomniacs οτι τελικα για κανενα δισκακι αξιζει να το παρεις απο e-shop(οχι τιποτε αλλο ομως λογω πολλων προβληματων στο e-shop και την εξυπηρετηση των πελατων-after sales). Τωρα αμα το δω κι αυτο (ουτε για δισκακι δεν ειναι να αγοραζει κανεις απο εκει?) ...τι να πω πια...
neced Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Τα δισκάκια που πήρες από το e-shop είναι με το λογότυπο that's ή απλά ασημένια? Το έχω σημειώσει και σε άλλο topic ότι όσα δισκάκια περνούν με "άριστα" τον ποιοτικό έλεγχο της TY η ίδια η εταιρία τα πλασάρει με το λογότυπο της That's (και Plextor...). Τα υπόλοιπα τα δίνει χωρίς λογότυπο αλλά με τα διακριτικά της εταιρίας πάνω στην συκευασία τους κι όχι πάνω στα ίδια τα media. Αναφέρομαι πάντα για media με το ίδιο MID. Δεν έχει να κάνει με το ότι τα πήρες από το eshop. Κι από την Disk Impex να τα έπαιρνες πάλι το ίδιο θα ήταν. Τώρα, αν τα δισκάκια που συζητάς είναι με το λογότυπο That's πάνω, τότε μάλλον είναι μεμονωμένη περίπτωση. Έχω γράψει περισσότερα από 300 μέχρι στιγμής και όλα άγγιζαν την 16x (εννοείτε προς το τέλος της εγγραφής, λόγω του αλγoρίθμου που χρησιμοποιούν τα NEC 35xx) σύμφωνα με το realtime speed του Nero. Παρόμοιες εντυπώσεις έγραψε πρόσφατα κι άλλος χρήστης του insomnia έχοντας γράψει πολύ μεγαλύτερο αριθμό από εμένα. Κοίτα κι εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=106447&page=2
nautilus7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μιλάω για δισκάκια χωρίς λογότυπο. Για πες μου όμως, πως γίνεται δισκάκια χωρίς λογότυπο από το media center να πιάνουν μεγαλύτερη ταχύτητα από "ίδια" δισκάκια του e-shop;
nautilus7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Ίσως να έπεσες σε κακή παρτίδα... Δε νομίζω... Η ΤΥ, απ' ότι έχω διαβάσει εδώ στο insomnia, σε κάθε πακέτο των 100 DVD δεν βάζει δισκάκια που προέρχονται από την ίδια παρτίδα, αλλά ανακατεύει δισκάκια από διαφορετικές παρτίδες ώστε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα κάποιος να αγοράσει ένα πακέτο με ελλατωματικά DVD. Επίσης δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο τα ΤΥ που φέρνει το e-shop να είναι fake.
billpeppas Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Επίσης δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο τα ΤΥ που φέρνει το e-shop να είναι fake. Ναι, όντως είναι fake. Πήγα χτές στο e-shop, και είδα μια πρέσσα που είχαν και έβγαζε δισκάκια που είναι όμοια με TY. Βάλε ένα screenshot από το Disc Info του Nero CD Speed εδώ. Το e-shop προμηθεύεται τα δισκάκια από την ίδια ακριβώς εταιρία με την D.I. Επίσης πότε πήρες τα δισκάκια?Γιατί εδώ και αρκετούτσικο καιρό δεν είχε/έφερνε το e-shop δισκάκια Bulk TY
nautilus7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Επίσης δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο τα ΤΥ που φέρνει το e-shop να είναι fake.Ναι' date=' όντως είναι fake. Πήγα χτές στο e-shop, και είδα μια πρέσσα που είχαν και έβγαζε δισκάκια που είναι όμοια με TY. Βάλε ένα screenshot από το Disc Info του Nero CD Speed εδώ. Το e-shop προμηθεύεται τα δισκάκια από την ίδια ακριβώς εταιρία με την D.I. Επίσης πότε πήρες τα δισκάκια?Γιατί εδώ και αρκετούτσικο καιρό δεν είχε/έφερνε το e-shop δισκάκια Bulk TY[/quote'] Αντί να ειρωνεύεσε δεν δοκιμάζεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου; Αν διάβαζες πιο προσεκτικά το πρώτο μου post θα έβλεπες πότε τα αγόρασα. Ορίστε και αυτό που ζήτησες: (αλλά να ξέρεις ότι επειδή λέει YUDEN000T02 δεν σημαίνει πως είναι και γνήσια)
karib Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Παντως το mediacenter.gr ειναι πελατης της disk impex. Τωρα δεν γνωριζω αν προμηθευεται κι απο αλλου εκτος απο την disk impex. Βεβαια δεν καταλαβαινω γιατι να αγορασει κανεις ταχυδρομικα TY και να μην τα παραγγειλει κατευθειαν απο την disk impex...
nautilus7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Ρε παιδιά δεν υπάρχει κανείς που να έχει ΤΥ +R 8x (YUDEN000 T02) και nec 3500 για να συγκρίνω τα αποτελέσματά του με τα δικά μου;
Panahs Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 (αλλά να ξέρεις ότι επειδή λέει YUDEN000T02 δεν σημαίνει πως είναι και γνήσια) Τι σημαίνει αυτό? Πότε είναι γνήσια δηλαδή?
nautilus7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Αυτό που βλέπεις είναι το MID (media ID), το οποίο μπορεί να εύκολα να αντιγραφεί και να χρησιμοποιηθεί σε δισκάκια που δεν είναι ΤΥ. Δες και εδώ: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=112854 Για να είσαι σίγουρος τι δισκάκια έχεις θα πρέπει να δεις τον αριθμό που έχει το δισκάκι εκεί που είναι η τρύπα (εσωτερικό μέρος). Αν είναι TG0011xx ή GG0011xx τότε είναι γνήσιο. *Κοίταξα και τα δικά μου δισκάκια και έχουν τους παραπάνω αριθμούς, οπότε είναι γνήσια ΤΥ, άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι Β' διαλογής.
The_Judas Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Αυτό που βλέπεις είναι το MID (media ID)' date=' το οποίο μπορεί να εύκολα να αντιγραφεί και να χρησιμοποιηθεί σε δισκάκια που δεν είναι ΤΥ. Δες και εδώ: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=112854Για να είσαι σίγουρος τι δισκάκια έχεις θα πρέπει να δεις τον αριθμό που έχει το δισκάκι εκεί που είναι η τρύπα (εσωτερικό μέρος). Αν είναι TG0011xx ή GG0011xx τότε είναι γνήσιο. *Κοίταξα και τα δικά μου δισκάκια και έχουν τους παραπάνω αριθμούς, οπότε είναι γνήσια ΤΥ, άρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι Β' διαλογής.[/quote'] Δοκίμασες να κάνεις κάποιο quality test στα DVD με το Nero ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα ?
codexseries2 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Όπως λες κι εσύ ο ίδιος, τα dvd που πήρες είναι ταχύτητας 8x, δηλαδή certified 8x από την Taiyo Yuden και compatible έως και 16x. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που το λέει και η Disc Impex στον κατάλογό της (http://www.diskimpex.gr/firstlook.htm), η οποία είναι και αντιπρόσωπος της Taiyo Yuden στην Ελλάδα. Το "certified" σημαίνει πως πρέπει και μπορούν να γράφονται με ταχύτητες έως και 8x (όταν το dvd recorder υποστηρίζει τις ταχύτητες αυτές), ενώ το "compatible" σημαίνει πως έχουν τη δυνατότητα να γραφούν με ταχύτητες έως και 16x, με ρίσκο και ευθύνη όμως του χρήστη (και πάλι αν το dvd recorder υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες). Άλλο λοιπόν το "πρέπει" κι άλλο το "μπορεί". Για διάφορους λόγους, μπορεί πράγματι στο δικό σου dvd recorder να μην γράφτηκαν με 16Χ. Ξεπέρασαν ωστόσο το 8x. Άλλωστε η Taiyo Yuden έχει ήδη βγάλει dvd 16x certified (http://www.thatscd-r.jp), τα οποία δυστυχώς όμως -από ότι φαίνεται- δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην ελληνική αγορά. Ελπίζω όμως πως αυτό θα συμβεί γρήγορα. :grin: Τέλος, καλό είναι να μην βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα για έναν κατασκευαστή, όπως η Taiyo Yuden, που σίγουρα δεν καταξιώθηκε τυχαία τόσο διεθνώς, όσο και πανελλαδικά.
nautilus7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δοκίμασες να κάνεις κάποιο quality test στα DVD με το Nero ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα ? Για να κάνω τέτοιο τεστ πρέπει να το υποστηρίζει το recorder μου, κάτι το οποίο δεν ισχύει ακόμα. Λέω ακόμα γιατί σε λίγο καιρό θα βγει firmware που θα υποστηρίζει την εν λόγω λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.