planetman Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Λοιπόν παιδάκια, θέλω να πάρω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Καταρχήν, νομίζω ότι θα ήθελα μία στα 5MPixels. Επίσης, θα ήθελα να έχει οπτικό zoom τουλάχιστον 6x. Με ενδιαφέρει να βγάζει ποιοτικές φωτογραφίες και να έχει μικρή κατανάλωση. Το βίντεο δεν με ενδιαφέρει. Θα μου άρεσε να είναι μικρή και η οθόνη να είναι και σε πορτάκι ώστε να με βολεύει σε λήψεις σε δύσκολες συνθήκες. Θέλω να μου πείτε μέχρι 300?-350?, ποιά είναι η πιο σοφή αγορά. Θέλω ώριμες και τεκμηριωμένες απαντήσεις που πραγματικά ξέρουν και που έχουν συγκρίνει διαφορετικές μηχανές. Δεν το έχω πολυψάξει, έβαλα βέβαια στο μάτι μία Konica Minolta Dimage Z20 που τη βρίσκω γύρω στα 300?. Τί λέτε; Για την Nikon 5900; Για δώστε μερικές γνώμες.
NiTroGen Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Konica Minolta Dimage Z20, φίλε μου, με κλειστά μάτια. Η μηχανή είναι άψογη! Την πήρα πριν από ένα μήνα και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος και από την ποιότητα των φωτογραφιών και από το φοβερό 8x zoom και από την χαμηλή κατανάλωση και ... και ... και ...!!!! ΥΓ: Ξέρω, δεν είναι και πολύ τεκμηριωμένη η απάντηση μου, αλλά είμαι τόσο ξετρελαμένος με αυτή τη μηχανή που ήθελα να το ΦΩΝΑΞΩ!!!
papadakn Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Γενικά είμαι fan της canon. Έχω μια S-50 εδώ και 2 χρόνια και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Φοβερή ποιότητα, πολλά presets και βέβαια full manual λειτουργία. Θα σου πρότεινα λοιπόν κάποιο αντίστοιχο μοντέλο της canon (ίσως και το ίδιο αν συμβιβαστείς με το 3χ οπτικό zoom).
HexStatic Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Basika mikri fotografiki se megethos me megalo optiko zoom den ginetai..polly apla giati optiko zoom = fakoi = megalos ogos ... Episis oso pio polly optiko zoom theleis toso perisotero anebainoune kai oi times. An theleis poiothta kai kales fotos me polly optiko zoom tote kalutera na pidikseis kathgoria kai na pas se dslr. bebaia to kostos ksefeuei alla tote tha bgazeis pragmatikes fotos kai den tha paizeis... Episis pare ena polly kalo site http://www.dpreview.com/
ata1983 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Εγώ θα κοίταζα ή τη Minolta που αναφέρεις ή αυτήν την Panasonic: http://www.pixmania.com/gr/gr/88482/art/panasonic/lumix-dmc-lz2-iaync.html Πάντως σε αυτά τα ΜΡ και με τόσο μεγάλο zoom θα πρέπει να αναμένεις σχετικά υψηλό θόρυβο τη νύχτα
planetman Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Η τεχνολογία SLR τί ακριβώς είναι; Βασικά με ενδιαφέρει ο χρόνος από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί μέχρι να τη σώσει να είναι σχετικά μικρός. Ποιά μάρκα φημίζεται για μικρό χρόνο;
ata1983 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 SLR λέγονται βασικά οι επαγγελματικές μηχανές όπου στη διόπτρα βλέπεις με τη βοήθεια κάτοπτρου απευθείας μέσα από το φακό.Οι χρόνοι εστίασης, λήψης και αποθήκευσης είναι μηδενικοί. Επίσης χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλότερα επιπεδα θορύβου. Μειονεκτήματα ότι είναι ογκώδεις, πρέπει να κουβαλάς μαζί σου φακούς(βασικά οι αποσπώμενοι φακοί είναι πλεονέκτημα επίσης) και η τιμή τους στις ψηφιακές(900ευρώ και πάνω). Γρήγορες μηχανές από compact βγάζουν όλες οι καλές μάρκες αν πας στα μεσσαία μοντέλα τους και πάνω όχι δλδ στα οικονομικά. Η Ζ20 θεωρείται από τις πιο γρήγορες μηχανές. Επίσης μια Kyocera στις ultrazoom είναι ταχύτατη όπως και η Fuji S5000/S7000. Γενικά και οι Canon είναι γρήγορες μηχανές στα σχετικά καλά μοντέλα και οι Nikon πχ 4200
EKTELESTES Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 mia pshfo stis canon k apo mena, k meine makria apo sony - oses exw dei ( akoma k h 9mp me apogohteusan apo poiothta eikonas )
CyberWalker Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Φίλε μου τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι πολύ με τη φωτογραφία, ως χόμπυ πάντα... θα το πρόσεξες και στο avatar ίσως! Προσωπικά στην αναζήτησή σου είναι σα να περιγράφεις την Sony Cybershot F717 που έχω εγώ, με τη μόνη διαφορά να έγκειται ...στην τιμή! Τα 'βάρη' της είναι ακριβώς στους τομείς που σε ενδιαφέρουν, δηλαδή πληρώνεις αυτό ακριβώς που ζητάς. Μέγας αρνητικός παράγοντας έιναι ότι από τότε που την αγόρασα έως και σήμερα η τιμή της έχει διατηρηθεί στα 530ευρώ. Αρνητικός για εσένα και θετικός για την ίδια τη μηχανή, αλλά anyway. Πιστεύω, ότι η τιμή της θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα για αρκετό καιρό ακόμα παρά την όποια τεχνολογική παλαίωση και αυτό εξηγείται ποικιλοτρόπως αλλά ας μην επεκταθώ, δεν είναι της παρούσης. Επίσης, καλύτερη βοήθεια θα πάρεις από το forum του dpgr.gr οπότε και κάνε ένα copy-paste αυτού που μας ζητάς εκεί, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Είναι πολύ καλό ελληνικό site. Όταν πλέον καταλήξεις σε 3, 4 υποψήφιες, πήγαινε στο dpreview που κάνει γαμάτα reviews και διάλεξε την εξέχουσα! (προσωπικά αν διάλεγα κάτι σε αυτόματη-compact, στα λεφτά που λες, θα έψαχνα να βρω κάποια σε canon, και μάλιστα από Αμερική, μέσω ebay, με κάποια προσοχή σε τελωνεία και formats... Εκεί οι τιμές είναι μιάμιση φορά κάτω!)
HexStatic Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 mia pshfo stis canon k apo mena, k meine makria apo sony - oses exw dei ( akoma k h 9mp me apogohteusan apo poiothta eikonas ) Oxi oti oi Canon den einai korufees alla malon den etuxe na deis kales fotos apo sony .. kaka ta psemata h sony ta paei polly kala teleutaia stin "mikromesaia" kathgoria twn digital.
FELIX Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 opws eipan oloi parapanw an 8eleis optiko zoum>6x tote h mhxanh den 8a einai poly mikrh logw fakou.sta xarakthristika pou psaxneis kyta kai thn canon s1-is.thn exw arketo kairo kai eimai apolyta eyxarhsthmenos.10x optiko,peristrefomenh o8onh,ligo 8orybo logw 3mp ccd kai to kalytero video ayth thn stigmh pou kykloforei se pshfiakh.an thn pareis apo usa opws egw 8a dwseis mono 260 euro.kai an exeis orexh kai asxolh8eis na thn ma8eis 8a bgazeis aristes fwtografies.meta pas gia d-70 h oti antistoixo yparxei tote.
koumbouni Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Δημοσ. 19 Απριλίου 2005 Μία ψήφο στην Canon και από εμένα. Έχω μία ixus 500 περίπου ένα χρόνο τώρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ένα καλό site με reviews για φωτογραφικές μηχανές είναι το http://www.dcresource.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.