punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Αγαπητοί φίλοι ζητάω τα φώτα σας. Πριν λίγο καιρό φίλος μου πρότεινε να στήσουμε στο PC μου τα Windows Server 2003 Standard Edition, ως καλύτερη λύση από τα XP. Μάλιστα έκανε και το απαραίτητο tweaking για να έχουν XP interface. Για κάνα δίμηνο όλα καλά. Πέρα από κάποιες εφαρμογές που πεισματικά δεν ήθελαν να τρέξουν σε server OS (πχ firmware upgrade toy Creative ZeN) είχα την αίσθηση ότι το PC ήταν πιο "αέρινο". Σημειωτέον ότι λόγω DSL πέρναγε πολλές μέρες που ήταν μονίμως ανοιχτό. Μια ωραία πρωϊα (όχι ακριβώς, απόγευμα ήταν) έκανα shut down για να το ξεκουράσω. Όταν πήγα να bootάρω ξανά, φτάνει μέχρι την οθόνη που γράφει "Applying user settings" και δεν λέει να προχωρήσει. Συνειδητοποιώ ότι εναλλάσεται με το μήνυμα "Logging of" και "Saving user settings". Δηλαδή σαν να προσπαθεί να κάνει log in και log off ταυτόχρονα! Το μόνο που έχω καταφέρει είναι πατώντας το Shift να σταματάει το loop και να με βγάζει στο prompt του log in ζητώντας Username/password. Περνώντας τα σωστά στοιχεία ξαναμπαίνει στο ίδιο loop. Περιέργως στο prompt του log in το "κουμπί" Shut Down είναι dimmed, δηλαδή δεν μπορώ να το πατήσω εκτός αν κάνω boot με Safe Mode with Command Prompt. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή για boot οδηγεί στο ίδιο loop με το κουμπί Shut Down, dimmed. Δεν ξέρω αν η παραπάνω λεπτομέρεια λέει κάτι. Είναι πάντως η μόνη επιλογή που όταν φτάνω στο prompt του log in, έχει ενεργό το κουμπί Shut Down. Αν η περιγραφή μου δεν εξηγεί και πολλά, κάντε ένα κόπο να δειτε τις συνημμένες φωτο παρακαλώ. Δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία χρειάζεσται για να με βοηθήσετε οι guru. Είμαι στη διάθεσή σας, απεγνωσμένα... Είναι αποτέλεσμα κάποιου γνωστού ιού; Κάτι άλλο που ψυλλιάζεστε και υπάρχει κάποια quick and dirty λύση; Ιδανικά θα ήθελα να ξεπεράσω βέβαια αυτό το κόλλημα. Εναλλακτικά, αν η μόνη λύση είναι το format και εγκατάσταση λειτουργικού από την αρχή, πως θα μπορούσα να περάσω τα αρχεία από τον κύριο σκληρό στον δεύτερο; Καθώς έχω μόνο ένα account και αυτό administrator με password, αυτά θα είναι αντιγράψιμα ή προσβάσιμα μετά την αντιγραφή; Παρακαλώ τα φώτα σας καθώς είμαι 2 εβδομάδες χωρίς PC και δεν μπορώ να πάρω δουλειά στο σπίτι από το γραφείο, πέραν από την απώλεια της χομπίστικης ενασχόλησης. pics.zip
billpeppas Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δοκίμασε να κάνεις repair bootάροντας από το CD. Πάντως το πρόβλημα που αναφέρεις δεν το έχω ξανασυναντήσει. Και ναι, ίσως είναι δουλειά κάποιου ιού που χτύπησε το winlogon.exe πιθανότατα.
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Έχεις δίκιο για την προτεινόμενη λύση αλλά δυστυχώς αδυνατώ καθώς δεν έχω το CD. Το λειτουργικό στήθηκε ως trial περίοδος για να δω αν αξίζει τον κόπο. Ο φίλος μου είναι εν μέσω ταξιδιών και μετακόμισης και δεν καταφέρνουμε να βρεθούμε. Κάτι εναλλακτικό μπορούμε να δούμε ή την κάτσαμε την βάρκα; Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση
lionheart-18 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 το εχω συναντησει ακριβως το ιδιο στα win xp home με βαζοεβγαζε συνεχως,αλλαξα windows μετα.
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 το εχω συναντησει ακριβως το ιδιο στα win xp home με βαζοεβγαζε συνεχως,αλλαξα windows μετα. Το ερώτημα είναι, έσωσες τα αρχεία; Γιατί το format είναι η εύκολη λύση αλλά θα χάσω ότι έχω. Επομένως δεν παίζει σαν εναλλακτική. Τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει...
billpeppas Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 βάζεις τον δίσκο σου σε άλλο PC και κάνεις backup τα δεδομένα σου.
lionheart-18 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 βάζεις τον δίσκο σου σε άλλο PC και κάνεις backup τα δεδομένα σου. και εγω αυτο εκανα παντως το φορματ αγαπητε δεν το γλιτωνεις
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Παιδιά σωστό αυτό που λέτε αλλά αν δεν κάνω λάθος, τα δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα. Θυμάμαι ότι σε PC που είχα WinXP ο σκληρός άρχισε να ρετάρει και κάποια στιγμή έπαψε να ανταποκρίνεται (καταραμένοι Western Digital). Κατά συνέπεια αγόρασα νέο σκληρό και σέταρα το PC από την αρχή. Όταν δοκίμασα να συνδέσω τον παλιό σκληρό μέσω usb case, για καλή μου τύχη για λίγο το σύστημα τον είδε πριν αρχίσει να βαράει πάλι. Με απογοήτευση διαπίστωσα όταν δεν ήταν προσβάσιμα τα αρχεία στο My Documents του παλιού account μου, το οποίο είχε administrative rights και είχε log in password όταν ήταν ο κύριος δίσκος. Δεν μου επέτρεπε καν να ανοίξω το folder. Το ίδιο δεν θα συναντήσω φίλε billpeppas αν ακολουθήσω τη συμβουλή σου τώρα; @lionheart ναι φίλε μου φανταζομαι δεν το γλυτώνω. ο σκοπός είναι να σώσω τα αρχεία. τουλάχιστον τις φωτό της κόρης μου που δεν είχα κάψει σε cd. και τις ερωτικές επιστολές από πρώην, νυν και μελλοντικές κατακτήσεις
billpeppas Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Το ξεπερνάς εύκολα το πρόβλημα Όλα τα αρχεία σου θα είναι προσβάσιμα, εκτός από αυτά που βρίσκονται στο C:\Documents And Settings\Username Αλλά μην φοβάσαι. Σου έχω κόλπο και για αυτά! Φτιάχνεις ένα user account ( στο PC που θα συνδέσεις τον δίσκο ) ίδιο με αυτό που είχες στα 2003 ( same username , same pass ). Μπαίνεις με αυτό. Πάς στο Documents And Settings\Username ( στον δίσκο που είχες τα 2003 ) , δεξί κλίκ σε μη προσβάσιμο φάκελο, Properties , Permissions , Advanced Take ownership. Και προσθέτεις και το username σου στην λίστα με τα Permissions. Εϊσαι ok πλέον.
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Φίλε billpeppas είσαι αστέρι! έχω ένα δανεικό laptop και του σύνδεσα το σκληρό μου με usb case. τα καλά και τα κακά νέα: τα αρχεία μου είναι προσβάσιμα! τα κακά είναι ότι δεν θα έπρεπε να είναι. υπό την έννοια ότι είχα 1.000% password στο μοναδικό account στο pc μου με username: Administrator Υπάρχει περίπτωση κάποιος ιός να μου μηδένισε το password? Ανακάλυψα μάλιστα πως στο all users/εκκίνηση του σκληρού είχε δύο ύποπτα προγράμματα το ένα με κατάληξη .scr ενώ στο administrator/εκκίνηση δεν είχε τίποτα. συγνώμη που σε πρήζω αλλά φοβάμαι μην περάσω τον τυχόν ιό και στο laptop του φίλου που χρησιμοποιώ τώρα. αχαριστία: τώρα μια και είναι προσβάσιμος ο δικός μου σκληρός ως external μπορώ να κάνω κάτι για να τον κάνω να δουλέψω ως master πάλι στο pc μου; ps κερνάω σίγουρα μπύρες
billpeppas Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 "Ανακάλυψα μάλιστα πως στο all users/εκκίνηση του σκληρού είχε δύο ύποπτα προγράμματα το ένα με κατάληξη .scr" Αυτό με το SCR είναι screensaver. Για πες μου τα ονόματα των αρχείων που λες ύποπτα. Επίσης, αν δεν τρέξεις κάποιο αρχείο στο Laptop του φίλου σου, ο ιός δεν είναι δυνατό να μεταδοθεί. Αχαριστία: Όχι, μπορούσες π.χ. αν έχεις W2003 στο Laptop να ξαναπεράσεις το winlogon.exe , αλλά πιθανότατα δεν θα δούλευε και πάλι ( και να δούλευε δεν συνιστάται ). Οπότε, απλά κάνεις backup τα data σου, και έπειτα plug στο PC σου, format & setup windows. btw, δεν με πρήζεις.
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Αυτό με το SCR είναι screensaver. Η αγωνία του τερματοφύλακα μπροστά στο πέναλτυ ή αλλιώς ασν τρομοκρατημένος ηλίθιος τα έσβησα και δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. Ξέρω πως τα scr είναι screensaver αλλά αν δεν απατώμαι πολλοί ιοί καμουφλάρονται έτσι στα αγνώστου αποστολέα email ας πούμε. Επίσης' date=' αν δεν τρέξεις κάποιο αρχείο στο Laptop του φίλου σου, ο ιός δεν είναι δυνατό να μεταδοθεί. [/quote'] φιου. του κάνω update καλού-κακού το norton antivirus για ένα scan. Αχαριστία: Όχι' date=' μπορούσες π.χ. αν έχεις W2003 στο Laptop να ξαναπεράσεις το winlogon.exe , αλλά πιθανότατα δεν θα δούλευε και πάλι ( και να δούλευε δεν συνιστάται ). [/quote'] Δυστυχώς έχει WinXP Home ελληνικά (μπλιαχ) btw' date=' δεν με πρήζεις.[/quote'] you are just too kind :razz:
billpeppas Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Οι ιοί που έρχονται στο mail έχουν την εξής κομπίνα. Έχουν κανονικά κατάληξη exe ή com Έχουν διαλέξει σαν File Icon το εικονίδιο που έχουν τα windows για τα screensavers Έχουν βάλει στο όνομα το .scr [ έτσι εφόσον έχεις επιλεγμένο στο Folder options το Hide known file extensions ] , βλέπεις μόνο το name, το οποίο εμπεριέχει το .scr
punky Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 yeap, έχεις δίκιο. btw κατέβασα το Knopper 0.5 για να bootaρω το δικό μου PC. Πρώτη φορά βλέπω linux. Σαν να με τρώει ο κ***ς μου να ξηλώσω τα windows και να δοκιμάσω το linux. Φοβαμαι όμως τις άγρυπνες νύχτες καθώς ήδη δεν βλέπει την Audigy και τα ελληνικά στα αρχεία που έχω ήδη στο σκληρό. Αχ, φοβάμαι θα κατα;λήξω στα XP πάλι Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την super υποστήριξη. Σε ταχύτητα και σε ποιότητα. you are the man
platongr Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2005 Αν δεν έχεις κάνει format, δοκίμασε και την επιλογή "last known good configuration" Αν έχει πειραχτεί κάτι στο registry, το επαναφέρει στην προηγούμενη φορά που έκανε σωστό logon και είσαι οκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.