Προς το περιεχόμενο

Γιατί όχι 85 MHz ?

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. έχω στο γραφείο μου 2 Η/Υ, έναν AthlonXP και έναν PIII και δύο οθόνες, μία Eizo T550 και μία Eizo F35. Η Τ550 είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τον AthlonXP στην DVI (με χρήση αντάπτορα). Η F35 είναι συνδεδεμένη σε switch ώστε να μπορεί να πηγαίνει (όπως και το keyboard και mouse) στη θέση Α στον Athlon XP και στη θέση Β στον PIII. Το πρόβλημά μου είναι το εξής :

Η F35 μπορεί να δουλέψει στα 1024x768/85Hz. Πραγματι όταν παλαιότερα την είχα συνδεδεμένη μόνη σε διάφορους Η/Υ πάντα δούλευε στη ανάλυση αυτή με 85Hz (και τώρα στη θέση Β, όταν πέφτει δηλαδή στον PIII βγάζει 85MHz). Όταν όμως γυρίσω το switch στη θέση A και η F35 πάει στην VGA του AthlonXP ώστε να λειτουργεί ώς δευτερη οθόνη γι αυτόν τον Η/Υ βγάζει μόνο 75Hz παρότι στα setting/advanced/monitor διαλέγω τα 85Hz. Ακόμα και με ανάλυση 800x600 που μπορείς να επιλέξεις 100Mhz εξακολουθεί να βγάζει 75.

Στα ddc information στα ati displays μου λέει

"Maximum Refresh rate reported 75 Hz"

Κάνω untick το "Use DDC information" και βάζω χειροκίνητα Refresh Rate override = 85 και παρόλα αυτά αξακολουθεί να βγάζει 75 Hz

Καμιά ιδέα ?

Α, ξέχασα η κάρτα του XP είναι μια 9600

Δημοσ.

H oθόνη αναγνωρίζεται σωστά από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών;

Παρεπιπτόντως θα ήθελα πολύ μια οθόνη που ανανεώνει με ρυθμό 85MHz :P

Δημοσ.

bale ena programataki san to reforce(leo san giati den ksero an doulevei me ati kartes to sigekrimeno) kai blae tin othoni apo ekei na doulevei sta 85hz(profanos to prog prepei na bei sto mixanima me ton athlon)

Δημοσ.

Sorry παιδιά, μάλλον βιάστηκα να κάνω post, το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας χειροκίνητα τόσο ρυθμίσεις στις επιλογές της ΑΤΙ όσο και αυτές των windows.

Η οθόνη αναγωνρίζεται σωστά ωσ F35 άλλά για κάποιο λόγο κάνει report "maximum refresh rate 75 Hz". Λειτουργικό windowsXP.

85 Mhz hehe .... έτσι όπως έχουν γίνει οι Η/Υ πάλι καλά που δεν έγραψα GHz.

Παρεπιπτόντως Ailuros, αρκετά έξυπνη ατάκα στο signature, αλλή μια που πρέπει να βάλω στη συλλογή μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...