dr_psiloulis Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Pio apo ta dio kai giati INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT 530J 3.00GHz LGA775 h AMD ATHLON 64 3200+ 2.00GHz 939. Ego exo paratisrisi oti otan kano pola pragmata mazi me AMD Argi poli ti lete esis?
dr_psiloulis Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Tha itan kalo na grafete kai to logo...
dr_psiloulis Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Apadate kai sta 2 erotimata pou exo vali an ginete
Paddy Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Φιλε μου πηγαινοντας κοντρα στο ρευμα των AMD εγω θα σου προτεινω συνειδητοτατα αν δεν τιθεται θεμα χρηματων να πας στον Intel. Εχω δυο Intel και δυο AMD 64. Τα Intel ειναι στα 3.2 Extreme και 3.8, ενω τα AMD ειναι τα 3400+ και 3500+. Επειδη ΔΕΝ παιζω καθολου παιχνιδια δεν μπορω να σου πω τιποτα για τις επιδοσεις τους αλλα διαβαζω οτι τα AMD τα πανε καλυτερα. Οσο αφορα ομως ΟΛΕΣ τις desktop εργασιες, χωρις benchmarks κλπ μπορω απλα εμπειρικα να σου πω οτι τα Intel ειναι απειρως καλυτερα. Δεν συζηταω καν για software οπως το DVDShrink το οποιο μου παιρνει σχεδον διπλασιο χρονο στον AMD για να ολοκληρωσει μια εργασια, σου λεω ακομα πιο απλα πραγματα: To hyperthreading του Intel ειναι απαιχτο. Οταν ο AMD "ζοριζεται" το παιρνεις χαμπαρι, ενω η χρηση του Intel ειναι εντελως smooth. Στο compiling ειναι τρελλα γρηγοροτερος ο intel, και τα Windows XP 64 στον AMD ενω ειναι καλα δεν μπορω να δοκιμασω θεματα ταχυτητας οσο δεν εχουν βγει καθαρα 64bitες εφαρμογες. Τελος ειδα μια ανεπαισθητη νικη της AMD εναντι του Intel οταν κανω compile 64-bit Linux (Gentoo) το οποιο ειναι και λογικο λογω της 64αρας αρχιτεκτονικης. Οτι και να παρεις, καλες αγορες και ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις.
black_rider Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και πάντα καταλήγουμε σε athlon 64. Ενα search πριν κανουμε καινούριο θέμα δε βλάπτει.....
billpeppas Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 "Στο compiling ειναι τρελλα γρηγοροτερος ο intel" Τι εννοείς compiling? @ programming? Αν εννοείς αυτό είναι τελείως το αντίθετο. Σε αυτόν τον τομέα ακόμα και ο Athlon XP3200+ ανταγωνίζεται τον 3.4GHz...
billpeppas Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 @ Paddy Για τα υπόλοιπα ( αρκετά μεγάλο Κ περιεκτικό συγκριτικό ) http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium4-6xx.html
rafraf24 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Φιλε μου πηγαινοντας κοντρα στο ρευμα των AMD εγω θα σου προτεινω συνειδητοτατα αν δεν τιθεται θεμα χρηματων να πας στον Intel. Εχω δυο Intel και δυο AMD 64. Τα Intel ειναι στα 3.2 Extreme και 3.8' date=' ενω τα AMD ειναι τα 3400+ και 3500+. Επειδη ΔΕΝ παιζω καθολου παιχνιδια δεν μπορω να σου πω τιποτα για τις επιδοσεις τους αλλα διαβαζω οτι τα AMD τα πανε καλυτερα. Οσο αφορα ομως ΟΛΕΣ τις desktop εργασιες, χωρις benchmarks κλπ μπορω απλα εμπειρικα να σου πω οτι τα Intel ειναι απειρως καλυτερα. Δεν συζηταω καν για software οπως το DVDShrink το οποιο μου παιρνει σχεδον διπλασιο χρονο στον AMD για να ολοκληρωσει μια εργασια, σου λεω ακομα πιο απλα πραγματα: To hyperthreading του Intel ειναι απαιχτο. Οταν ο AMD "ζοριζεται" το παιρνεις χαμπαρι, ενω η χρηση του Intel ειναι εντελως smooth. Στο compiling ειναι τρελλα γρηγοροτερος ο intel, και τα Windows XP 64 στον AMD ενω ειναι καλα δεν μπορω να δοκιμασω θεματα ταχυτητας οσο δεν εχουν βγει καθαρα 64bitες εφαρμογες. Τελος ειδα μια ανεπαισθητη νικη της AMD εναντι του Intel οταν κανω compile 64-bit Linux (Gentoo) το οποιο ειναι και λογικο λογω της 64αρας αρχιτεκτονικης. Οτι και να παρεις, καλες αγορες και ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις.[/quote'] Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο παραπανω. Οτι και δουλεια να βαλεις να κανεις ενας intel την κανει χωρις προβληματα και ταχυτατα. Οι intel για μενα ειναι για σοβαρη και εκτενη χρηση υπολογιστη. Ειτε μιλαμε για εφαρμογες γραφειου, ειτε για βαριες εφαρμογες ειδικα στην τελευταια περιπτωση οι amd ειναι πολυ πισω. Ειναι αληθεια οτι ενας amd υπερτερει στα παιχνιδια, αλλα στο κατω κατω αν θες pc μονο για games, καλυτερα περιμενε για κανα xbox2 η ps3, αν χρησιμοποιεις τον υπολογιστη σου για σοβαρο σκοπο και θες ταχυτητα, σταθεροτητα, αξιοπιστια μην το σκεφτεσαι καθολου. Παρε Pentium 4 και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Paddy Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Εννοω compilαροντας το ιδιο τεραστιο project σε Delphi 7, C# η στο Linux (32-bit Gentoo) ο Intel ειναι ΤΡΕΛΛΑ γρηγοροτερος. Και μην πει κανεις οτι ειναι θεμα δισκων γιατι εχω ακριβως τους ιδιους. Διαβαζω τα benchmarks και ξερω οτι οι AMD για καποιους ακατανοητους λογους σε εμενα θεωρουνται πολυ καλυτεροι. Τους εχω. Τους δοκιμασα, ΔΕΝ μου αρεσαν. Ειναι προσωπικο θεμα φανταζομαι. Επισης σαν υποσημειωση: Θυμαμαι που καποτε -πολυ παλια- διαβαζα διθυραμβικες κριτικες για τον Cyrix 166+ και πως πατουσε τον τοτε Pentium 133. Τελικα η ιστορια εδειξε οτι ηταν για τα μπαζα. Δεν το εκθετω ως επιχειρημα κατα των AMD αυτο απλα λεω οτι πολλες φορες η κοινη γνωμη δεν ειναι παντα και η απολυτα ορθη.
rafraf24 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Eτσι ακριβως. Κανω εκτενης χρηση υπολογιστη, απο ms office ως 3dstudio max 7 και εχω μεινει πολυ απογοητευμενος με τον amd. Ειδικα στον τομεα του video rendering ειναι πολυ αργος, σε μερικες περιπτωσεις πιο αργος και απο τον Pentium 4 3.06 Ghz, που ειχα πριν!! Φυσικα να μη μιλησω για κολληματα, σε οτι συνδυασμους mobo/μνημες/τροφοδοτικα, οταν φερνω τον επεξεργαστη στα ορια του. Γιαυτους τους λογους απο βδομαδα θα παω σε Pentium 4 660j, που ειναι και 64μπιτος, και θα εχω επιτελους το κεφαλι μου ησυχο, και την ταχυτητα που θελω στις εφαρμογες που χρησιμοποιω, και μετα απο πολλες δοκιμες που εκανα κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν θα ξαναπαρω amd εκτος αν ερθουν τα πανω κατω (Χλωμο ως αδυνατο).
billpeppas Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Επειδή δεν μου αρέσει να ακούω πράγματα που δεν στέκουν: @Paddy http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2353&p=11 Τι λέγαμε για το compile ???
Paddy Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 @ BillPeppas: Ευχαριστω για το συγκριτικο. Εχω διαβασει πολλα (το διαβαζω ηδη και αυτο) και γνωριζω την υψηλη/πρωτη θεση των AMD στην καταταξη των CPUs. Δεν προτιθεμαι να την αμφισβητησω σε καμμια περιπτωση, σιγουρα κατι ξερουν ολοι αυτοι. Ολα τα λεφτα ομως πιστευω οτι ειναι σε ενα key phrase που ειδα να αναφερεται και στο συγκριτικο που μου εστειλες: "However, if there is any other resource-hungry process running in the background while you are browsing the web-sites, Pentium 4 solution turns out more efficient due to Hyper-Threading technology support." Ολα τα test ειναι εστιασμενα στο να ξεζουμισουν το CPU σε ΜΙΑ συγκεκριμενη εφαρμογη. Εκει μπορει οντως ο AMD να δειχνει τα δοντια του. Επειδη ομως οι Η/Υ μας δουλευουν πλεον σε πολυχρηστικο και multitasking περιβαλλον, ο Intel στην ΠΡΑΞΗ (i.e. καθημερινη χρηση) μου ΦΑΙΝΕΤΑΙ πιο σταθερος και ανετος. Ξανατονιζω οτι μιλαω εμπειρικα, δεν μπορω να δωσω νουμερα γιατι ποτε μου δεν ασχοληθηκα κιολας. Οπως και να εχει η σημερινη ισχυς οποιουδηποτε συγχρονου CPU ειναι τερατωδης, και πιστευω πως οτι και να επιλεξει κανεις θα ειναι πολυ χαρουμενος με το συστημα του. Edited (added): Οσο αφορα το 2ο test που μου υπεδειξες φιλε Peppa, τι να πω... Οτι καποιες gif εικονες και μετρησεις μπορουν να σβησουν την καθημερινη μου εμπειρια με το θεμα ? Παιζει φανταζομαι ρολο το ειδος της εφαρμογης ? Σιγουρα στο Delphi η διαφορα ταχυτητας ειναι εμφανεστερη, το Win32 compile ειναι πολυ πιο ανετο στον Intel. Σε .net για καποιο λογο δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αλλα και παλι compilαρω με περιπου 30 δευτερολεπτα αποκλιση απο τον Athlon. Τωρα οσα test και να δω, δεν μπορω να αλλαξω αυτο που ζω οπως καταλαβαινεις....
rafraf24 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Χμμ, πολλες φορες η εμπειρια μας πανω σε συγκεκριμενα πραγματα, ειναι πολυ πιο χρησιμη απο ορισμενα benchmarks Και νουμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.