Προς το περιεχόμενο

GT4: είναι τελικά ΤΟΣΟ καλό;

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, επειδή είμαι έτοιμος να δώσω 160 ευρώ για το PS2 και το GT4, πείτε μου σας παρακαλώ όσοι το έχετε παίξει:

-Αληθεύει ότι το παιχνίδι έχει μετριότατο μοντέλο ζημιών;

- Όταν τρακάρεις, επηρρεάζεται η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου;

- Τα αυτοκίνητα υποστρέφουν και επερστρέφουν με αληθοφάνεια; Αυτό βέβαια σηκώνει πολλή συζήτηση, γιατί μάλλον κανένας μας δεν έχει οδηγήσει μία CLK GTR, αυτό που ρωτάω είναι αν μπεις με πολλά χλμ σε μία στροφή, το αμάξι θα σε πετάξει έξω; (όπως π.χ τα F1 της ΕΑ)

Είναι κρίμα να σκάσω τόσα λεφτά και μετά να απογοητευτώ...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

koita an 8es na pareis ps2 einai oti pio realistic oso afora to driving simulation

-gia thn akribeia den exei ka8olou zhmies mono f8ora ellastikwn

-oxi ektos apo kapoies pistes pou perneis 10 sec penalty

-safws kai einai arketa alh8ofaneis.

an 8es ola ta parapanw pou exeis anaferei ri3e kai mia matia se kanena demo tou forza motosport gia to xbox pou exei arketa kalo mondelo zhmiwn ki einai e3isou realistiko isws kai ligo pio poly apo to gt4 aplws exei ligotera aytokinhta apo to gt4 250 peripou enanti 700 tou gt4 kai 35 pistes anti gia 50

Δημοσ.

koita an exei ps2 safws ki a3izei kai gnhsio enoeitai, twra den 3erw kata poso a3izei na agoraseis ps2 mono gi ayto . Px to filaraki mou pou einai arrwsto me ta racing games kai exei skopo na to termathsei, tou fainete super kai pernaei kai polles wres m'ayto kai safws to xei gnhsio.

Δημοσ.

giati den perimenis mipos tsibisis to paketaki xbox+Forza motorsport pou (ektos apo kalitera grafika-enoite) fimologite pos tha ine akomi realistikotero ke ehi ke apistefto sistima apikonisis zimion.Htes egine gold (pigan dld ta dvd stin presa).Perimene 2 vdomades na ginoun ta review ke apofasizis.

Δημοσ.

basika diabasa ena review se xbox magazine pou tou dinei 10/10 edw uk alla toso edeine kai sto pgr2 opote den to phra kai poly sta sobara to 10ari, alla apo oti fainete einai super paixnidaki, ki ayto to drivatar apaixth idea. oso gia to systhma twn zhmiwn den einai kai to teleiotero px sta epipeda colin mcrae 05 alla einai kalo. to demo pou epai3a einai yperealistiko se shmeio pou 8elei poly prosoxh kai sou spaei ligo ta neyra.

Δημοσ.

Έχω δει μόνο εικόνες αλλά πρέπει να είναι κορυφη.

Το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ του κάνει αφιέρωμα στο Τεύχος 415 Απρίλιος 2005.

http://www.4troxoi.gr

Στο εξώφυλλο γράφει: "GT4! Με 4 ιαπωνικά GT σε 4 πίστες του κόσμου"

Κάνει αφιέρωμα με 9 σελίδες στις "ε.δ." (ειδικές διαδρομές) σελίδες που αφιερώνει στα υπεραυτοκίνητα.

Κάνουν δοκιμές στις πίστες σαν να ήταν πραγματικά αυτοκίνητα.

Aναρωτιούνται "Virtual ή Reality".

Και βαθμολογούν ... Gameplay "11/10"

Να φανταστείτε εγώ ο παραδοσιακός PC-Gamer (με CGA-Hercules και όχι Amiga κτλ)

μετά την ανάγνωση του τεστ ψηνόμουνα για τον συνδυασμό PS2-GT4.

Δημοσ.

Μην το συζητάς και πολύ φίλε. To GT4 είναι μακράν το καλύτερο simulator που κυκλοφορεί για κονσόλα. Πολλοί το παρουσιάζουν σαν το τελευταίο κάστρο του PS2. Είναι αν μη τι άλλο ιεροσυλία να συκρίνεται με άλλα "παιχνίδια" του είδους.

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω πως διαγωνήσω λιγάκι μαζί σας. Και εγώ περίμενα με ανυπομονησία το παιχνίδι, το προαγόρασα και το έπαιξα αρκετές μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του και τελικά αγόρασα καινούργιο laser για το ps2 καθώς με το παλιό το παιχνίδι έπαιζε μετά απο 30-40 restarts και πολυ τύχη.

Γενικά ενώ το παιχνίδι είναι πραγματικά προσεγμένο δεν θα το χαρακτήριζα ώς τον απόλυτο εξομοιωτή, άλλωστε κανένα gt δεν ήταν αυτό το πράγμα. Αν κάποιος ζητάει τον απόλυτο ρεαλισμό ας ασχοληθεί με το Richard Burns Rally (αλλά θα πρέπει να έχει αρκετή υπομονή και πείσμα).

Γενικά το gt4 είναι πολύ καλό παιχνίδι. Μάλλον o καλύτερος συνδυασμός arcade&simulation. Έχει άπειρα αμάξια και άλλες τόσες πίστες. Απλά κατά την γνώμη μου του λείπει το "κάτι" παραπάνω που θα το έκανε θρύλο. Το βασικό του μειονέκτημα που έχω εντοπίσει μετα απο μέτρια ενασχόληση μαζί του είναι το γεγονός πως μαζεύεις αρκετά χρήματα ευκολα με αποτέλεσμα να μπορείς να βελτιώσεις το αυτοκίνητο σου και να αποκτήσεις προβάδισμα. Στα προηγούμενα Gt απο ότι θυμάμαι έδινες αγώνα για να αλλάξεις ακόμη και μια εξάτμιση και τα 5-6 hp που κέρδιζες έκαναν τη διαφορά. Τώρα (στα αυτοκίνητα που έχω παίξει) είναι αρκετά απλό να ανέβεις κατά 100% απο την αρχική ιπποδύναμη, να βάλεις racing αναρτήσεις και φρένα και γενικά να φτιάξεις ένα υπεραυτοκίνητο γεγονός που οδηγεί στην λιγότερο προσεκτική οδήγηση (αφού τους περνάς σε ευθείες) και γενικά στο να βαρεθείς πιο σύντομα το παιχνίδι.

Ο ήχος επίσης δεν είναι και ότι καλύτερο έχω ακούσει αφού τα περισότερα αμάξια ακούγονται το ίδιο ενώ η προσθήκη turbo ή η ατμοσφαιρική βελτίωση δεν αλλάζει δραματικά την χροιά του κινητήρα.

Τέλος η οδική συμπεριφόρα είναι καλή αλλά και αυτή είναι λίγο "ομογενοποιημένη". Τα περισότερα μπροστοκίνητα συμπεριφέρονται όμοια, το ίδιο και τα 4κινητα. Δεν έχω ψάξει πολύ τις επιμέρους ρυθμίσεις της ανάρτησης οπότε επιφυλάσσομαι.

Γενικά αν ασχολείσαι, σου αρέσουν πολύ τα racing games, σκοπεύεις να αφιερωσεις αρκετό χρόνο και έχεις 200? πάρτο. Εναλλακτικά βρες κάποιον φίλο σου, παίχτο 4-5 φορές και βλέπεις. Μπορεί να κολλήσεις, μπορεί και να σου φύγει η "κάψα". Πάντως εγώ έχω αρχίσει να μετανιώνω για τα 50 ευρώ που έδωσα για το laser (και ήμουν στο τσακ να πάρω δεύτερη κονσόλα).

Φιλικά

Νίκος

Δημοσ.

δεν το εχω παιξει ακομα και αυτο μονο και μονο επειδη δεν εχω τον χρονο τωρα και θελω την πρωτη φορα που θα το βάλω να του αφιερώσω ενα 3ωρο-4ωρο! :) Τωρα που έρχεται το πασχα ομως θα το κάνω να αφιερωσω ενα απογευμα ολοκληρο.

Με το GT3 είχα φάει μεγάλο κόλλημα. Δεν θα έλεγα ότι το ευχαριστήθηκα όσο χάρηκα το Metropolis street racing στο Dreamcast, ή τη συνέχεια του στο ΧΒΟΧ Project Gotham Racing το οποίο ήταν για μένα το απόλυτο game για 2 μήνες σερί.

Δική μου συμβουλή βρές ενα φίλο σου με PS2, νοίκιασε το και ή δανείσου την κονσόλα ή πηγαινε εκεί και παίξε ένα 2ωρο τουλάχιστον να βγάλεις συμπεράσματα.

Αν η ερώτηση σου ήταν να το αγοράσεις ή όχι (δηλαδή αν ήδη είχες τo PS2) τότε θα σου λέγαμε όλοι πάρτο. Αλλά τώρα επειδή και εγω έχω την ίδια ανωμαλία με σένα θα το αγόραζα πακέτο!!

Όπως πακέτο αγόρασα και τα εξής:

Metropolis Street Racer & Dreamcast

GT3 & PS2

Project Gotham Racing & Xbox..

οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω μια αρρώστεια με το αντικείμενο!!!! :D:D:D:D:D

Πάντως υπολόγιζε ότι θα σου στήχίσει πιο πολύ λόγο του ότι πρεπει να πάρεις και μνήμη!

Δημοσ.

basika einai 8ema goustou emena to nfs2 me kourazei kai ta teleytaia pou exw brei p[oly diaskedastika ki exw afosiw8ei einai ta burnout3(xlara arcade) kai to rally ch. 2 pou einai ligotero arcade alla einai xarma of8almwn ki arketa diaskedastiko. Opote e3artatai ti psaxnei ka8enas.

ps. a nai ki ena allo xazo pou xei to gt4, trexeis einai o antipalos mprosta sou kai paei na mpei se mia strofh ton trakareis apo pisw ton petas ston agyristo ki ec synexizeis san na mhn trexei tpt

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΟ GT4 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DRIVING GAME ΓΙΑ PS2.ΕΓΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΙΣΙΩΣ 15-20 ΩΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.TO ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΕΝΑ SKYLINE GTR34 ME 987 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ 370+KM/H???ΓΙΆΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ BURNOUT(ΕΠΕΙΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!!)ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΜΟΝΙ-ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ.ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο YAMAUCHI (ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ GT4).ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ.ΑΛΛΟ ΕΝΑ HONDA CIVIC TYPE-R(ΤΡΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 10 min ΟΔΗΓΗΣΗΣ!) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ IBIZAKI CUPRA(ΚΑΝΑΠΕΣ ΜΕ ΡΟΔΕΣ), ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟN ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ NURBUGRING...

ΤΑ 50+euro ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

Δημοσ.

Παρα πολυ ρεαλιστικό ήταν και το WRC το πρώτο που είχε βγει το 2001 (ή 2002 δεν θυμάμαι). Ηταν τοσο ρεαλιστικό που δεν μπορούσες να το παίξεις για την πρώτη ώρα!

Πάντως η σειρά GT δεν είναι για να έχει ρεαλιστικές ζημιές κλπ. Όσο για το τιμονάκι, καλό είναι αλλά πρεπει να έχεις τον απαραίτητο χώρο για να το στηρίξεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...