Προς το περιεχόμενο

TFT + autocad

bartenderas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sorry που ανοίγω άλλο ένα topic σχετικά με οθόνη tft, αλλά θέλω να ρωτήσω τι θεωρείτε καλύτερο σε TFT 17" οθόνη για εφαρμογές cad, όπως το autocad.

Πρόκειται μέσα στη βδομάδα να στήσω δυο pc σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Αυτό σημαινει ότι γενικά δεν υπάρχει άμεσο οικονομικό πρόβλημα( μέχρι 500 ? για την κάθε οθόνη).

Συνήθως είμαι υπέρ της LG αλλά νομίζω ότι μια οθόνη σαν την 1730S δεν κάνει για αυτήν τη δουλειά. Να στραφώ ίσως προς EIZO μεριά (προφανως ο σχετικά μεγαλύτερος χρόνος απόκρισης δεν μας προβληματίζει για τέτοιες εφαρμογές,έτσι?) .

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Δημοσ.

Το μέγεθος είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Επίσης σημαντικό να έχει είσοδο DVI για να έχει καθαρότερη εικόνα. Ο χρόνος απόκρισης δεν είναι καθόλου σημαντικός σε αυτήν την περίπτωση μια και μιλάμε για ένα πρόγραμμα που δείχνει στατικές εικόνες. Αντίθετα μετράει η φωτεινότητα, το contrast και ίσως η γωνία θέασης. Με δύο λόγια, αν σε παίρνει οικονομικά πάρε μια EIZO τουλάχιστον 19 ιντσών και αν δεν σε παίρνει μια φτηνότερη 19άρα άλλη μάρκα. Οι 17άρες είναι πολύ μικρές γι αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.

Arxitektoniko grafio kai tha pareis TFT? lol. Des kalitera mia CRT me kathodiko solina Mitsubushi Diamondtron. Oti kalitero se othones. Na se rotiso kati allo. Sou ftanoun 17'' gia autocad? Sinithos gia tetia programata xrisimopioun 21'' kai pano kai oxi TFT. TFT einai mono gia foritous kai gia aftous pou theloun na poulane mouri stous filous tous aaa kai gia na fas ola ta lefta sou se 17''.

Δημοσ.
TFT einai mono gia foritous kai gia aftous pou theloun na poulane mouri stous filous tous aaa kai gia na fas ola ta lefta sou se 17''.

1on den voithas ton filo

2on eisai kompleksikos

gia 17" i 19" tha elega na koitakseis tis lg1x80Q gia tin douleia pou thes... vevea kai alles tft einai ok arkei na exoun 0 pixel egguisi wste o filos sou na min ta pairnei sto kranio kathe fora pou to mati tou tha peftei panw sta kamena pixel enw douleuei se kapoio project....

eida ena demo CAD sto ram-shop stin dikia mou othoni kai an kai den eimai expert se CAD mou fanike entupwsiako... nec1970gx 19"

Δημοσ.

1on Me ksereis kai les oti eimai kompleksikos? Pistevo oti den einai sosto na les kapia pragmata gia kapion pou den ton gnorizeis. e?

2on Ton voithao gia na min kanei to lathos kai parei TFT gia epagelmatikes efarmoges. An ksereis oi TFT to mono pou prosferoun parapano apo tis CRT einai mikroteri katanalosi revmatos, mikrotero megethos kai ligoteri aktinovolia (sxedon katholou) kai alla polla pou den exoun na kanoun me tin piotita tis eikonas.

Enas epagelmatias an to ksereis xriazete ena sosto ergalio gia tin doulia tou kai oxi kati pou apla vgike gia na prosferei desing sto grafio tou h na pianei ligotero xoro. sosta? Kai an gnorizeis o kathodikos pou tou sinisto einai kathara gia epagelmatiki xrisi gia tin akrivia tou se olous tous tomis... xroma, geometria, fotinotia, antoxi sto xrono kai alla polla..... Mallon ton voithao gia na kanei mia oxi kali epilogi alla telia epilogi.

Filika Xviper13 :-)

Δημοσ.

Για εφαρμογές σχεδίου σε Autocad (ηλεκτρικά, μηχανολογικά, αρχιτεκτονικά κλπ) απο προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ειναι:

1. Το μέγεθος. Οσο πιο μεγάλο μέρος του σχεδίου βλέπεις τοσο πιο παραγωγικός γινεσαι αφου δεν χρειαζεται να κάνεις συνέχεια move.

2. Eυκρινεια και ξεκουραστη λειτουργία. Συνήθως σχεδιάζουμε σε μαυρο φοντο, οπότε οι γραμμές πρέπει να ειναι ολοκάθαρες. Φυσικά λόγω της πολύωρης λειτουργίας θα πρέπει να έχει τη λιγωτερη εκπομπή ακτινοβολίας.

Δεν πρέπει να σε απασχολήσει χρωματική ακρίβεια (ακόμα κι αν κάνεις rendering) και ταχυτητα.

Εχοντας δουλέψει και σε καλές μεγάλες CRT όσο και LCD δυσκολέυομαι να διαλέξω μεταξύ του μεγέθους που μου προσφέρει μια CRT 21" και της ξεκούραστης λειτουργιας μιας 19" LCD. Δες τις δικές σου προτεραιότητες και διάλεξε! (προσωπικά διαλέγω την TFT γιατι δεν εχω χωρο για την CRT 21 και τελειως υποκειμενικά, αισθάνομαι καλύτερα μετά απο 10 ωρες στην LCD παρά στην CRT)

Δημοσ.

H xrhsh mias 17inch TFT nomizo tha htan polu esfalmenh.

Theorw ekseretikh epilogh ton kathodiko pou sou protinei o Xciper13.

Tha theorousa lathos an den exeis kapoio idietairo kai prosopiko logo na epilekseis mia TFT apo mia CRT. Egw exw thn iiyama 22'' (CRT) kai einai apisteuth gia tetoies douleies.

Bebaia mia tetoia othonh exei ta dipla leuta apo tis TFT pou anaferthikan. Oson afora to thema na einai ksekourasth einai apisteuta eukolodouleuth akoma kai se analush 1920x1440. Asfalos tetoies analuseis h kai arketa mikroteres tha htan apiasto oneiro gia mia TFT akoma kai an eixe ta dipla leuta.

Filika Antonis

Δημοσ.

Η 17" θα σου σπάσει τα νεύρα αφού το ορατό πλαίσιο είναι πολύ μικρό...Εγώ με 19" και πάλι εκνευρίζομαι. Επίσης κοίτα το dot pitch να είναι μικρότερο από 0.294 γιατί διαφορετικά θα βλέπεις κοκκινωπά pixel σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θα πω και εγώ την γνώμη μου.

Μετά από 8 χρόνια σαν σχεδιαστής σε μηχανολογικό σχέδιο θα σου έλεγα για tft 19' και πάνω. Μάλλον όμως το ποσό που διαθέτεις δεν είναι αρκετό. Τώρα αν τα χρώματα είναι τέλεια ή πόσο γρήγορη είναι η απόκριση δεν νομίζω ότι σε ενδιαφέρει (εάν μιλάμε για απλό Autocad). Εάν θα έχεις πολλές ώρες εργασίας (το πιθανότερο...) η tft θα σου είναι πιο ξεκούραστη μια και η γεωμετρία της γραμμής είναι πολύ καλύτερη.

Αυτά. Ελπίζω να σε βοήθησα και εγώ.

Δημοσ.

Mpravo re pedia aftes einai apantisis... oxi 1on eisai kompleksikos kai kai kai.

Ontos an den se endiaferei i piotita ton xromaton kai i terastia analisi pou mporei na sikosei mia CRT p.x. 1920x1440 tote mia TFT antistixou megethous tha itan kali epilogi alla kai ta xrimata tis paaaaarrrrraaa polla. Tora an theleis na ergazese se mia terastia epifania ergasias 1920x1440 kai pano (afto pistevo einai to kiriotero gia kapion pou thelei autocad, photoshop.....) mono mia CRT tha sou lisei to provlima. Ego pou xrisimopio para poli to photoshop exo mia CRT 19'' kai tin litourgo me analisi 1600x1200 kai pali den mou ftanei. Gia na deis mia tetia analisi se TFT prepei na figeis pano apo 20'' eno me mia CRT pano apo 20'' tha exeis analisis pano apo 1920x1440. Tora vlepeis ti xriazese kai epilegeis. Na sou po kai merikes times gia na deis tin diafora.

1. SAMSUNG 21'' SM213T (TFT) 1080euro (megisti analisi 1600x1200) (dot pitch 0.27)

2. LG N2200P 22" (CRT) 660euro (megisti analisi 2048x1536) (dot pitch 0.24)

Oi times einai me ΦΠΑ.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες απαντήσεις σας .

Xviper13 σε ευχαριστώ , μην τρελένεσαι. Απλά ο TontyMontana (όπως και εγώ ) ίσως θεώρησε το πρώτο σου post ψιλοαόριστο και ειρωνικό.

Τεσπά όλα καλά.

Πάντως η αγορά της TFT είναι μονόδρομος, 1ον λόγω έλλειψης χώρου και 2ον λόγω του ότι αυτό μου ζήτησαν και στην τελική αυτό θέλουν οι χρήστες για να δουλέυουν πιο ξεκούραστα.

Επιπλέον ρε παιδιά , γνωρίζετε ότι ένας τεχνικός δεν μπορεί σώνει και καλά να πείσει

έναν επαγγελματία για το τι πραγματικά χρειάζεται. Εγώ πραγματικά δεν θα μπορούσα μόνο και μόνο ψυχολογικά να φανταστώ τον εαυτό μου, μπροστά από μια οθόνη 21" CRT(όπως αναφέρει και ο Slammer). Αν και δεν αμφιβάλλω για την πιστότητα , π.χ. της Mitsubishi που ανέφερε ο φίλος Xviper13.

Νομίζω ότι τελικά θα πρέπει να διαλέξω μια 19" TFT . Και μάλλον μας βλέπω για ΕΙΖΟ

αν το επιτρέπουν τα οικονομικά του πελάτη ή για κάποια LG 19". Άλλωστε και οι δυο εταιρείες έχουν πολύ καλή εγγυηση, ειδικά η LG με το μηδενικό καμμένο pixel.

Δημοσ.

An to skeftese etsi (gia ta matia aftou pou tha doulevei) tote sosti epilogi einai i TFT. Apo aftes pou aneferes ego tha dialega EIZO. Poli kali kai i LG alla prosorina einai kaliteri mono sto desing se sigrisi me tin EIZO. H EIZO mporo na po oti einai apo tis korifees eteries stis othenes alla distixos kai poli akrivi. An theleis rikse kai mia matia stis SONY... vgazei episis korifees TFT.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...