Προς το περιεχόμενο

Mustek UPS 1000Va Line-int

a123xxsp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχθές πήρα το εν λόγο ups, είχα δει και κάποια σχόλια εδώ που τελικά δεν ήταν πολύ ακριβή και είπα να ποστάρο τουλάχιστον να προλάβουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Κόστος 132ευρό. ( 10-30ευρό παραπάνω από τα άλλα "φτηνά" 1000άρια)

σπαστικό ανεμιστηράκι που δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! ακόμα και όταν είναι κλειστό το UPS. ΝΑΙ ακόμα και όταν είναι κλειστό....

μέτρια ποιότητα κατασκευής.

δεν έχω καταφέρει ακόμη να το δουλέψω με USB sta XP (με σειριακό το βλέπει μια χαρά), σε 2000 επίσης το βλέπει μια χαρά.

ΈΧει μία τελείως διαφορετική εφαρμοφή από αυτή που έχουν τα 600 - 800Va και το USB πρέπει να το δει σαν USB to serial adapter που όμως δεν συμβάίνει στον δικό μου Η/Υ, θέμα drivers είναι βέβαια και θα το λύσω.

με τα πολλά αν ήταν σήμερα να πήγαινα μάλλον θα έπαιρνα κανα APC, MGE που είναι και 20ευρό φτηνότερα και έχουν τα ίδια πράγματα.

Φυσικά είναι εις γνω΄ση μου ότι δεν περιμένεις πολλά στην ΦΤΗΝΗ κατηγορία Line-int. αλλά και μόνο το ανεμιστηράκι που δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σου σπάει τα νεύρα....

Δημοσ.

"με τα πολλά αν ήταν σήμερα να πήγαινα μάλλον θα έπαιρνα κανα APC, MGE που είναι και 20ευρό φτηνότερα και έχουν τα ίδια πράγματα."

Τα έμπλεξες λίγο.

Στις ΊΔΙΕΣ κατηγορίες, τα αντίστοιχα APC & MGE είναι ακριβότερα.

Εσύ είδες τα "low-end" μοντέλα τους προφανώς.

Δημοσ.

Αυτό σου λέμε.

Το Nova είναι το "Low Profile" της MGE.

Υπάρχουν αντίστοιχα τα Ellipse Premium που το 500άρι έχει 112 ευρώ.

Αντίστοιχα το Ellipse Premium 800VA έχει 230 ευρώ...

Δημοσ.

nai re si Bill alla ti na to kano an einai 500VA ego 1000 ithela, to 500Va den tha anapsei kan me ayta poy exo pano gia ayto den itan kai mesa stis epiloges mou... gi ayto koitaksa tis low end epiloges ton etairion pou eipame

Δημοσ.

Το θέμα σε ένα UPS είναι η αξιοπιστία & η ποιότητα / performance φίλε μου.

Όταν το Mustek με ονομαστικά 1000VA δώσει x χρόνο αναμονής, έχει x χρόνο απόκρισης , και x επιδόσεις/ασφάλεια στα Spikes/Drops/Filtering Variance το αντίστοιχο 1000άρι άλλης καλής εταιρίας ( π.χ. APC / MGE ) θα έχει καλύτερο χρόνο απόκρισης, πιο ομαλή τάση εξόδου, καλύτερο φιλτράρισμα, και γενικώς καλύτερη προστασία.

Επίσης τα APC ( δεν θυμάμαι περί MGE τι γίνεται ) σου εγγυόνται και τον εξοπλισμό σου.

Και αν πάθει ζημιά ο εξοπλισμός σου από διακοπή / διακύμανση / spikes / γενικώς από το ρεύμα ενώ είναι πάνω στο UPS της σου δίνουν αποζημίωση αναλόγως με τον εξοπλισμό σου μέχρι και 100.000 ευρώ.

Τα UPS είναι μια ψιλο-αγορά με βάθος χρόνου, και σημαντικής αξίας όπως π.χ. τα τροφοδοτικά.

Δημοσ.

To na pareis ena 500 sou eksigisa oti apla DEN tha anave katholou...

gia ta lowend olon ton etairion E den pisteyo oti ta low end MGE exoun diafora me to Mustek, an ennoeis ta UPS ton 200-300+++ euro tote den exeis diavasei ola ta parapano. Sigkrinoume omoia pragmata UPS pou exoun 100-130 euro kai einai 1000Va, kai to post egine gia na doune kai alloi ta meionektima pou vlepo ego sto mustek kai oxi na dei kapoios oti yparxoun kalitera me ta dipla lefta

Δημοσ.

Η προσωπική μου εμπειρία με το εν λόγω UPS είναι αντιθέτως άριστη. Κανένα πρόβλημα setup στα XP, το λογισμικό που εκτελεί και χρέη monitor είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου και σου δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες από το αντίστοιχο της MGE. Το δουλεύω με USB και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τρεις φορές που μου χρειάστηκε έκανε τη δουλειά του άψογα. Το ανεμιστηράκι όντως κάνει αρκετό θόρυβο αλλά δε θα έφτανα να το πω "σπαστικό" (εκτός από τη στιγμή που δουλεύει σε διακοπή ρεύματος που όντως είναι εκνευριστικό). Ίσως βέβαια φταίει και το ότι το έχω χαμηλά στο γραφείο και "πνίγεται" κάπως ο θόρυβος. Πάντως προς το παρόν (δουλεύει αδιάκοπα εδώ και 3-4 μήνες) φαίνεται άριστο και μάλιστα αντέχει πολύ καλά τις πτώσεις τάσης. Μου μένει μόνο να το δω σε βάθος χρόνου.

Δημοσ.

Παιδιά έχετε την τάση να ψιλοπαρεξηγήτε κάποια πράγματα όσων αφορά κάποια πράγματα.

Εξηγώ απλώς πως είναι καλύτερο να σκάσεις τα κ**ό-250 για το MGE / APC παρά να πάρεις ένα μικρό no-name ( και το Mustek σαν UPS no-name είναι, άλλος ο κλάδος της Mustek , άλλου τύπου/κατηγορίας εταιρία, που χώθηκε και αλλού )

Αν ας πούμε πολυμετρήσεις τις εξόδους του Mustek και του MGE θα καταλάβεις τι εννοώ.

Αν χρησιμοποιήσεις και Osc. θα δείς καρφάκια που περνούνε από το Mustek ενώ στης MGE δεν υπάρχουν καθόλου ή περνούνε με πολύ μικρή κορυφή.

Καλό το Datsun , σε μεταφέρει, αλλά...πως να το κάνουμε, καλύτερο το Μερτσέντεζ.

:D

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά ενος UPS.Διαβάζοντας όσα έχουν υποθεί ως τώρα βγαίνει το συμπέρασμα οτι τα MGE είναι πολύ πιο αξιόπιστα απο τα Mustek και σαφέστατα best value for money;

Γλυκοκοιτάω αυτό το μοντέλο : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701035

Αξίζει η αγορά του;

Δημοσ.

Με όλο το σεβασμό σε αυτά που γράφεις Billpeppas (τα αποδέχομαι πλήρως σαν θεωρία), η αγορά έγινε αφού διάβασα λεπτομερώς ένα άρθρο του RAM (χωρίς να θεωρώ ότι είναι βίβλος ή το σοβαρό περιοδικό), στο οποίο γίνανε μετρήσεις (που δυστυχώς εγώ δεν έχω τον εξοπλισμό να κάνω). Από τα γραφόμενα φάινεται ότι σε αυτή την κατηγορία (1000VA), το Mustek συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα από πολύ ακριβότερες λύσεις. Δεν είχε spikes, κατάφερε να ξεκινήσει με το περισσότερο φορτίο από όλα, έδινε μία μέση καλή τάση στην έξοδο και άντεχε τη χαμηλότερη τάση εισόδου από όλα. Εμένα αυτά σαν χρήστη μου φτάνουν να αποφασίσω ότι αυτή είναι καλή αγορά (επειδή είμαι γνώστης, αν είχα εξοπλισμό θα ήμουν πολύ περίεργος να δω μόνος μου αν αυτά τα χαρακτηριστικά όντως αληθεύουν, αλλα δυστυχώς δεν έχω). Αν είσαι ηλεκτρονικός και έχεις εξοπλισμό θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μετρήσεις κάποιο που θεωρείς καλό και το Mustek και να μας δώσεις χειροπιαστή απόδειξη. Αλλιώς, επιχειρήματα του τύπου "θα δεις ότι περνάνε spikes" τα ακούω βερεσέ. Δέστο πρώτα και μετά ευχαρίστως να το δεχτώ (άλλωστε με ενδιαφέρει περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλο να έχω μια τέτοια πληροφορία). Δε λέω ότι έχεις άδικο στο ότι μπορεί να συμβαίνει αλλά δεν είναι λογική το "όλοι είναι ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου". Με το MGE που όλοι θεωρούν αξιόπιστο έιχα προβλήματα από πτώσεις τάσεις ενώ με το Mustek δεν έχω ούτε καν ένδειξη εδώ και 4 μήνες (στο ίδιο δίκτυο ακριβώς, το οποίο γνωρίζω ότι είναι χάλια)

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσ.

Re sy bill ola kala, kai ego symfono oti einai kalytera na skaseis 250+ kai tha exeis 2-3-10 fores kalytero UPS, an omos den ta exeis?? an exeis 100 kai les me ayta tha paro UPS? min ksefeygoume apo to post...

Παιδιά έχετε την τάση να ψιλοπαρεξηγήτε κάποια πράγματα όσων αφορά κάποια πράγματα.

Εξηγώ απλώς πως είναι καλύτερο να σκάσεις τα κ**ό-250 για το MGE / APC παρά να πάρεις ένα μικρό no-name ( και το Mustek σαν UPS no-name είναι' date=' άλλος ο κλάδος της Mustek , άλλου τύπου/κατηγορίας εταιρία, που χώθηκε και αλλού )

Αν ας πούμε πολυμετρήσεις τις εξόδους του Mustek και του MGE θα καταλάβεις τι εννοώ.

Αν χρησιμοποιήσεις και Osc. θα δείς καρφάκια που περνούνε από το Mustek ενώ στης MGE δεν υπάρχουν καθόλου ή περνούνε με πολύ μικρή κορυφή.

Καλό το Datsun , σε μεταφέρει, αλλά...πως να το κάνουμε, καλύτερο το Μερτσέντεζ.

:D[/quote']

Δημοσ.

Telika evala ena potensiometro kai xamilosa to anemistiraki toso poly poy meta vias akoygetai. Den mporeis na to kleiseis teleios giati exei aisthitira kai an stamatiseis xtypaei alarm san trelo kai fysika diakindineyeis na kapseis to UPS, pantos tora den akougetai toso kai den zestenetai episis, me USB den douleyei se mena, (XP SP2) vlepei to USB san game interface anti USBtoSerial pou to vlepei se win2000, mporeis na mou steileis ena minima-mail me to ti syskeyi vlepei to USB kai an ginetai drivers-ver gia na psakso na vro na katevaso. ThanX

Με όλο το σεβασμό σε αυτά που γράφεις Billpeppas (τα αποδέχομαι πλήρως σαν θεωρία)' date=' η αγορά έγινε αφού διάβασα λεπτομερώς ένα άρθρο του RAM (χωρίς να θεωρώ ότι είναι βίβλος ή το σοβαρό περιοδικό), στο οποίο γίνανε μετρήσεις (που δυστυχώς εγώ δεν έχω τον εξοπλισμό να κάνω). Από τα γραφόμενα φάινεται ότι σε αυτή την κατηγορία (1000VA), το Mustek συμπεριφέρθηκε πολύ καλύτερα από πολύ ακριβότερες λύσεις. Δεν είχε spikes, κατάφερε να ξεκινήσει με το περισσότερο φορτίο από όλα, έδινε μία μέση καλή τάση στην έξοδο και άντεχε τη χαμηλότερη τάση εισόδου από όλα. Εμένα αυτά σαν χρήστη μου φτάνουν να αποφασίσω ότι αυτή είναι καλή αγορά (επειδή είμαι γνώστης, αν είχα εξοπλισμό θα ήμουν πολύ περίεργος να δω μόνος μου αν αυτά τα χαρακτηριστικά όντως αληθεύουν, αλλα δυστυχώς δεν έχω). Αν είσαι ηλεκτρονικός και έχεις εξοπλισμό θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μετρήσεις κάποιο που θεωρείς καλό και το Mustek και να μας δώσεις χειροπιαστή απόδειξη. Αλλιώς, επιχειρήματα του τύπου "θα δεις ότι περνάνε spikes" τα ακούω βερεσέ. Δέστο πρώτα και μετά ευχαρίστως να το δεχτώ (άλλωστε με ενδιαφέρει περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλο να έχω μια τέτοια πληροφορία). Δε λέω ότι έχεις άδικο στο ότι μπορεί να συμβαίνει αλλά δεν είναι λογική το "όλοι είναι ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου". Με το MGE που όλοι θεωρούν αξιόπιστο έιχα προβλήματα από πτώσεις τάσεις ενώ με το Mustek δεν έχω ούτε καν ένδειξη εδώ και 4 μήνες (στο ίδιο δίκτυο ακριβώς, το οποίο γνωρίζω ότι είναι χάλια)

Φιλικά

Γιώργος[/quote']

Δημοσ.

Sorry a123xxsp, molis twra eida to post sou. 9a koita3w na sou pw leptomereies gia ola ta info pou mou dinei to susthma gia to sugkekrimeno hardware. Anemeine sto thread 9a 3anapostarw molis to koita3w. Drivers pantws de xrhsimopoihsa diaforetikous apo autous pou mou dinei to UPS (sto CD tou). Exw epishs SP2 sta XP ta opoia einai professional (kai h egkatastash egine fusika me admin privileges).

Giwrgos

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...