Προς το περιεχόμενο

Track Of The Day #2 - (Track Info Required!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έρχονται χρόνια δύσκολα ...ερμηνεία Στέλιος Καζαντζίδης, στίχοι-μουσική: Μάκης Ερημίτης

"Το τραγούδι «Έρχονται χρόνια δύσκολα» ο Στέλιος Καζαντζίδης το ξανατραγούδησε τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 2000. Στο στούντιο του Νάκη Πετρίδη στα Κάτω Πατήσια, με ηχολήπτη τον γιό του Τάσο. Ήταν η τελευταία φορά στη ζωή του που ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγουδούσε από μικρόφωνο. Παρόντες, η σύζυγός του Βάσω, ο Δημήτρης Κάππος, διευθύνων σύμβουλος της ΜΒΙ, ο παραγωγός Κώστας Κωτούλας και ο συνθέτης - στιχουργός του τραγουδιού Μάκης Ερημίτης. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε μάξι σινγκλ μαζί με τα «Στην Ελλάς του 2000», «Τί γυρεύεις παληκάρι», «Ψιλοβρέχει» και «Πέτρινα χρόνια»", γράφει ο Πάνος Γεραμάνης σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

Διαβάστε τους στίχους του τραγουδιού. Περιγράφουν πραγματικότητες που στα σημερινά τραγούδια (τουλάχιστον σ' αυτά που τα ΜΜΕ φροντίζουν να προβάλουν) έχουν ξεχαστεί εντελώς. Και όσοι το ακούσετε προσέξτε και τη φωνή του Στέλιου. Στα 69 του χρόνια δεν είχε χάσει τίποτα από τις παλιές της δυνατότητες, αντιθέτως γινόταν όλο και καλύτερη.

Δημοσ.

Θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους να λάβουν σοβαρά υπόψη την παράκλησή μου, να μετονομαστεί το thread σε Track From The Kazantzides' Archive...επίσης αν είναι εύκολο προσθέστε έναν κανόνα που να επιβάλλει στον pusher τη γνωριμία και με άλλους μουσικούς, μπας και διευρύνει το ρεπερτόριό του κι ωφεληθούμε κι οι υπόλοιποι.

Όσον με αφορά...ο Mr Cocteau Twin και συν-ιδρυτής της Bella Union, Robin Guthrie αποδεικνύει πως η επαφή του με τον Harold Budd δεν τον άφησε ανεπηρέαστο...κιθαριστικοί μελωδισμοί με μια ambient διάθεση να υποβόσκει: Conquering The Romantic.

Δημοσ.
Θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους να λάβουν σοβαρά υπόψη την παράκλησή μου, να μετονομαστεί το thread σε Track From The Kazantzides' Archive...επίσης αν είναι εύκολο προσθέστε έναν κανόνα που να επιβάλλει στον pusher τη γνωριμία και με άλλους μουσικούς, μπας και διευρύνει το ρεπερτόριό του κι ωφεληθούμε κι οι υπόλοιποι.

Βλέπω σέβεσαι τις επιλογές των άλλων...

Δημοσ.

Pusher είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις το ύφος και την ουσία του θέματος αυτού?

Εδώ δεν προτείνουμε τραγούδια και καλλιτέχνες οι οποίοι μας αρέσουν απλά,αλλά πρωτίστως αυτούς που δεν είναι ευρέως γνωστοί.

Ο Καζαντζίδης δεν είναι άγνωστος και άρα δεν έχει καμία θέση στο παρόν thread.

Και ειδικά με τον τρόπο που κάνεις post εσύ.

Δημοσ.
Το αγαπημένο μας topic θα συνεχιστεί εδώ πλεόν με νέες προτάσεις για τραγούδια που μας συγκίνησαν κατά τη διάρκεια της μέρας και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε με τα υπόλοιπα μέλη του forum. :)

Να παρακαλέσω όλους όσους θα κάνουν ένα T.O.D.T.' date=' να το συνοδεύουν [u']τ ο υ λ ά χ ι σ τ ο ν[/u] από το είδος του. :D

(Όποιο τραγούδι είναι απλώς «καλλιτέχνης - τίτλος», θα διαγράφεται)

Tip: Για όσους δεν είναι σίγουροι για το είδος, ας συμβουλευτούν κάποιο site σαν το allmusic.com

Ο σκοπός του topic δεν είναι απλώς να πούμε έναν τίτλο, που τις πιο πολλές φορές είναι εντελώς άγνωστο σε πολλούς, αλλά να παροτρύνουμε τους άλλους να το ακούσουν ώστε να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες, να τους πείσουμε πως το τραγούδι αυτό αξίζει προσοχής. :)

Λέγοντας τουλάχιστον το είδος, αποφεύγουμε κάποιο άκουσμα που μπορεί να μας είναι αδιάφορο ή μας ενισχύει την επιθυμία να το ψάξουμε για να το ακούσουμε. :)

Φυσικά, αν εκτός από το είδος, υπάρχουν και 2 λόγια γι αυτό, είναι ακόμα καλύτερα! :D

Καλή μας συνέχεια! :D

Υ.Γ.: Το παλιό topic βρίσκεται εδώ, αν χρειαστείτε να ανατρέξετε κάποια στιγμή. :)

Πού λέει ότι τα τραγούδια που προτείνουμε δεν πρέπει να είναι γνωστά; Αν και δε νομίζω ότι το λαϊκό τραγούδι σήμερα είναι στην ακμή του. Φροντίζουν να το αντικαταστήσουν με άλλα παραπροϊόντα μουσικής.

Δημοσ.
Πού λέει ότι τα τραγούδια που προτείνουμε δεν πρέπει να είναι γνωστά;

Η κοινή λογική το λέει, αλλά πρέπει να έχετε χωρίσει τα τσανάκια σας προ πολλού. :P

Εντάξει αδελφέ...πρότεινες ένα του γίγαντα Στέλιου...πρότεινες δύο...πρότεινες πέντε...νισάφι! Κι εμείς αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε κι έτσι.

Δημοσ.
Εντάξει αδελφέ...πρότεινες ένα του γίγαντα Στέλιου...πρότεινες δύο...πρότεινες πέντε...νισάφι! Κι εμείς αγαπήσαμε, αλλά δεν κάναμε κι έτσι.

Ίσως έχεις δίκιο στο ότι έγινα κουραστικός σε όσους δεν ακούνε Στέλιο ή λαϊκό τραγούδι γενικότερα. Αλλά ρώτα όσους ακούνε Στελάρα αν κουράζονται ποτέ να τον ακούνε. Ο Καζαντζίδης είχε οπαδούς και φίλους όχι απλά κοινό.

Αρκετά βγήκα από το topic. Σταματάω εδώ!

Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Αυτή είναι η πρώτη μου απάντηση (καθ'ότι noob στο forum) :mrgreen:

Από το πρωί (13.00...) εχω ακούσει πολλά τραγούδια αλλά ειδικά 3 τα έχω λιώσει!

a perfect circle - pet (alternative metal)

pain of salvation - ashes (metal)

sisters of mercy - logic (goth)

Δημοσ.

Για να ηρεμήσω τα πνεύματα θα αλλάξω ρεπερτόριο! Τι προτείνω; Χάρις Αλεξίου στο τραγούδι "Οδός Αριστοτέλους"

Οι στίχοι είναι του ανεπανάληπτου Λευτέρη Παπαδόπουλου (δε νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις) και η μουσική του Γιάννη Σπανού. Συγκινησιακά φορτισμένο τραγούδι που γυρίζει το στιχουργό του σε παλιές του αναμνήσεις από την οδό Αριστοτέλους.

Υ.Γ. Όπου βρίσκω στίχους θα σας τους δίνω. Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της αξίας των παλιών τραγουδιών βρίσκεται στο στίχο (όχι ότι υστερούν σε ερμηνεία ή μουσική).

Δημοσ.

"Blue Monday" (New Order) διασκευή απ' τους Nouvelle Vague. Για να μην σας κουραζω, παραθέτω πολύ σύντομα :

"Nouvelle Vague (French for "new wave") is a bossa nova group initiated by French musicians Marc Collin and Olivier Libaux. Their second album, Bande a Part, includes versions of "Ever Fallen in Love?" by Buzzcocks, "Blue Monday" by New Order, "The Killing Moon" by Echo and the Bunnymen and "Heart of Glass" by Blondie. "

Δημοσ.

Θα προτείνω ένα τραγούδι του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση. "Ο κυρ-Θάνος", σε μουσική του ίδιου του ερμηνευτή και σε στίχους του Κώστα Βίρβου. Ένα τραγούδι επίκαιρο μετά από τόσα χρόνια από την κυκλοφορία του, με τα δάνεια και τις χρεωμένες πιστωτικές να βαραίνουν πολύ κόσμο. Απολαύστε το αλλά και προβληματιστείτε. Νομίζω ότι οι στίχοι του μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για λίγη σκέψη.

Δημοσ.

Εχουμέ και λέμε

1) Never let me down again - Depeche Mode (Synth Pop, Rock, Κλπ). Γιατί είναι οι αγαπημένοι μου και φυσικά λόγω ημέρας. Όλοι στο Terra Vibe.

2) This shit will fuck you up - Combichrist (Electronica) Κανένα σχόλιο απλά κομματάρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...