Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενα κενά DVD για LG-4163B

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσοι έχουν αυτό το αντιγραφικό(εγώ μόλις το αγόρασα), αλλά όσοι και να είναι(ε,ελπίζω να το έχει ΕΝΑΣ ακόμα τουλάχιστον :-) ), πιστεύω ότι ίσως βοηθήσει αυτό το topic. Απο ένα ξένο site, το http://www.cdfreaks.com, βρήκα μία λίστα με προτεινόμενα δισκάκια για αυτό το μοντέλο. Την παραθέτω παρακάτω:

Recommended Media

* CD-R : LG, Mitsubishi Kagaku Media, Verbatim, Taiyo Yuden, TDK, SKC

* CD-RW : LG, Ricoh, Mitsubishi Kagaku Medial, Verbatim

* DVD-R : LG, Maxell, Taiyo Yuden, JVC

* DVD-RW : LG, JVC, Mitsubishi Kagaku Media, TDK

* DVD+R : LG, Mitsubishi Kagaku Media, Verbatim

* DVD+RW : LG, TDK, FujiFilm, Ricoh

* DVD-RAM : LG, Maxell, Panasonic

* DVD+R Double Layer : Mitsubishi Kagaku Media

Δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστη ή "αποκλειστική" είναι, δηλαδή κατα πόσο αποτρέπει την αγορά άλλης μάρκας εκτός των αναφερόμενων, οπότε πιστεύω θα βοηθούσε προσωπική εμπειρία απο άλλα άτομα. Βασικά μάλλον περισσότερο θέλω αν γίνεται να ξεχωρίσουν κάποια δισκάκια με τα οποία είχε κάποιος συνεχή προβλήματα, ώστε να τα αποφύγουμε (μιλάμε πάντα για επώνυμα δισκάκια, και όχι NoName). Εγώ βρήκα κάτι TDK DVD-R & DVD+R και Verbatim DVD-R 8x σε spindle(θώλο) 25άδα με 14ευρώ. αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα, γιατί αν γράψω και μετά χαλάσουν, πιθανόν να χάσω πράγματα που μετά δε θα μπορώ να ξαναβρώ (όπως TV captures). Δεν ξέρω κιόλας αν οι αναβαθμίσεις του firmware διορθώνουν κάποια προβλήματα με συγκεκριμένες μάρκες(το είμαι τελείως αρχάριος στον τομέα των DVD-RW το ανέφερα ήδη-το DVD-RW όπως το αγόρασα έχει πάνω την έκδοση A101 του firmware).. Κάτοχοι των LG του forum, ενωθείτε... :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.
Δεν ξέρω πόσοι έχουν αυτό το αντιγραφικό(εγώ μόλις το αγόρασα), .....

Δέν έχω το συγκεκριμένο μοντέλο της LG αλλά είχα στο παρελθόν 2 LG DVDRW, ένα 4082 και ένα 4120 τα οποία τα φτύσανε μέσα σε 1-2 μήνες και τα δύο με λιγότερα από 20 DVD γραμμένα το καθένα και καμιά 10 άλλα με πρόβλημα. Άλλα 2 LG έχουν χαλάσει σε χέρια φίλων μου και πολλοί ακόμα έχω διαβάσει και έχω ακούσει να έιχαν προβλήματα (τουλάχιστον με πιο παλιά μοντέλα της LG).

Έτσι θα σου έλεγα ότι οποιοδήποτε κενό DVD και να πάρεις θα είσαι οκ .... μέχρι να τα βάλεις στο LG.

Κάτοχοι των LG του forum, ενωθείτε...

.... και κάντε μια ομαδική παραγγελία NEC :)

Δημοσ.

Δεν έχω το μοντέλο που λες αλλά έχω χρησιμοποιήσει τις περισσότερες μάρκες από δισκάκια που αναφέρεις σε εγγραφείς Pioneer, LiteOn, BenQ και NEC οπότε με σειρά προτίμησης θα επέλεγα τα εξής από όσα δοκίμασα.

Για DVD + και -

1)Taiyo Yuden

2)TDK

3)Verbatim (Mitsubishi)

4)Maxell

5)Fuji

Για CD:

1)Taiyo Yuden

2)Verbatim (Mitsubishi)

3)TDK

Δημοσ.

Ελπίζω να μην συμβει και σε εμενα αυτα απου ανεφερε ο DrLo. Eχω το LG 4163b εδω και 2 μηνες περιπου .Εχω γραψει καμια 15αρια dvd-r Tdk χωρις κανενα προβλημα τοσο εγγραφης οσο και αναγνωσης.Αντιθετα με καποια cdακια verbatim ειχε προβληματα: δε τα διαβαζε μετα την εγγραφη.τι να πω μπορει να ηταν τυχαιο. αυτα..

Δημοσ.

paidia min masate vlepw kai katevazw anime san trelos logo arxeiou ta krataw mia gia mena kai mia fora gia ton kollito mou (100ades diskakia) xwria tainies syloges paixnidia kai fotografies.

Logo douleias Pernane polles diaforetikes markes dvdrw drive kai akoma poio polles markes apo adeia dvd-r. Syggekrimena apo tin seira 4082 mexri twra ta LG einai ta agapimena mou!!

Enw einai aisxos se rip enow ligotero grigora stin pra3i apo liteon pioneer nec plextor teac sony jvc ktl. ktl. pou ta perisotera an den xrisimopioun liteon mixanismo xrisimopoioun pioneer h kapoio ivridio ta LG me diko tous mixanismo (!) symvato kai me dvdram, ta pane apistefta stis eggrafes kai panta milaw stin pra3i toulaxiston kamias 10arias monadwn pou exoun pesei sta xeria mou kai se xeria filwn!

Exw meinei na koitaw polles fores antigrafika pou gia kapoio logo gyrizane mesa sthn eggyhsh i akoma kai prin prolavoun kala kala na grapsoun otidipote!!! apo LG omws mexri twra den eixa apolytos kanena provilima opws den eixa me pioneer kai liteon... parola afta an kaneis 10 eggrafes swsta kai to mhxanima doulepsei xwris provlima, 8a exeis tin idia symperifora kai epeita apo 2 xronia ...

Grafe se oti diskaki 8eleis anava8mize ka8e toso to firmware kai mhn trelenese den masane tpt!!!

p.s. pote mhn kaneis egrafes panw apo 4x an 8eleis ta dedomena sou na exoun zwh, kai na mporeis na ta diavazeis sta perisotera dvdrom drives xwris provlimata...

Δημοσ.
Ελπίζω να μην συμβει και σε εμενα αυτα απου ανεφερε ο DrLo. Eχω το LG 4163b εδω και 2 μηνες περιπου .Εχω γραψει καμια 15αρια dvd-r Tdk χωρις κανενα προβλημα τοσο εγγραφης οσο και αναγνωσης.Αντιθετα με καποια cdακια verbatim ειχε προβληματα: δε τα διαβαζε μετα την εγγραφη.τι να πω μπορει να ηταν τυχαιο. αυτα..

Ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα μου έκαναν και εμένα και τα δύο LG μου (τα άλλα των φίλων μου δεν θυμάμαι ακριβώς το πρόβλημα, ξέρω πως τα πήγαν πίσω μέσα στην εγγύηση). Για την ακρίβεια το DVDάκι γραφόταν όκ, αλλά μετά σε ένα αρχείο θα κόλλαγε στο Verifying. Επίσης αν προσπαθούσες να τρέχεις το συγκεκριμένο αρχείο θα σου έβγαζε "Cannot read from the specific device" ή κάτι τέτοιο. Στα windows 200 έβγαζε ένα πιο συγκεκριμ;eνο μήνυμα λάθους που δεν θυμάμαι τώρα. Και τα δύο έγραψαν αρχικά καμιά 15-20αριά DVDάκια, μετά που και που έκαναν κάποια προβλήματα (στο 4120 έπρεπε να κάνω restart για να γράψω 2ο DVD και κάτι τέτοια κουλά)

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=88812

Τελικά άλλαξα το 4120 (που είχα αλλάξει με το 4082) με ένα NEC 3500.

Ένα 4081 είχε χαλάσει στον predator, ενώ παράπονα έχουν ακουστεί εδώ από τον panxris για ένα LG CDRW αυτή τη φορά.

Δε λέω ότι όλα τα μοντέλα της LG είναι μάπα, ή ότι δε μπορεί να είναι σύμπτωση όμως έχω ακούσει πολλά οπότε φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Έχω ακούσει και για χαλασμένα NEC (συγκεκριμένα όταν γύρισα το δικό μου 4120 στο e-shop άλλος πελάτης έφερε για αλλάγη NEC 3500 - είχε την προηγούμενη μέρα αγοράσει 2 και το 1 δεν δούλεψε καν) αλλά στα LG έχω ακούσει περισσότερα.

Δημοσ.

Καλά, αυτό που μου είπε στην αρχή ο DrLo, σχεδόν με χαντάκωσε. Είναι σα να σου λένε ότι η γυναίκα που παντρεύτηκες μόλις χτες, έχει πάει με τη μισή Θεσσαλονίκη, έχει κάνει φυλακή για απάτη, και στο παρελθόν μάλιστα, ήταν άντρας!! :grin: :grin: Τεσπά, ελπίζω να μην επαληθευτεί ο φίλος, έκανα post και σε ξένα forums, και βρήκα πολλούς που είναι πολύ ικανοποιημένοι. Εγώ το διάλεξα αυτό από το NEC, γιατί ήθελα ένα που να είναι καλό και στην ανάγνωση, και για το NEC διάβασα παράπονα από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.. Τεσπά, το μέλλον θα δείξει..

Εγώ αυτό που θα ήθελα να ξέρω, είναι αν υπάρχει τρόπος να ελέγξω την ποιότητα της εγγραφής αφού την έχω κάνει.. Είδα πολλοί χρησιμοποιούν το Nero CD-DVD Speed, αλλά εκεί είδα κάτι “pi errors” και άλλα τέτοια, που δεν τα πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Βρήκα και ένα άλλο, το DVDInfoPro, έχει και αυτό scandisk. Αλλά αυτό είναι «αντικειμενικό»? Δηλαδή δεν παίζει ρόλο η ποιότητα του drive από το οποίο κάνω την ανάγνωση? Αν το βάλω στο DVD-ROM μου που είναι ψιλοφόλα, πολύ πιθανόν να μου βγάλει CRC-errors, εδώ μου έχει βγάλει σε καινούργια DVD αγοραστά. Πρέπει να κάτσω να δω όλη την ταινία από την κόπια για να ξέρω ότι γράφτηκε καλά?? Γιατί οκ να μου βγάλει λάθος στο verification του Nero, να ξέρω τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγε καλά και να ξαναδοκιμάσω ή να αλλάξω μάρκα από τα άγραφα DVD που χρησιμοποιώ. Αλλά αν μου τα βγάλει όλα καλά και μετά από λίγο καιρό δεν διαβάζονται, τότε πιθανόν να έχω χάσει δεδομένα που να μη μπορώ να ξαναβρώ(μιλάω τώρα για την περίπτωση που έχω γράψει αρχεία στο DVD και όχι ταινία)..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@NeithaN

Τουλάχιστον απο την εμπειρία σου με πολλά δισκάκια, μπορείς να απαντήσεις αν είναι καλύτερα να προτιμούμε DVD-R ή DVD+R?? Μερικοί λένε ότι τα +R είναι καλύτερα για data. Ισχύει αυτό? Μην κλαίω μετά απο κανα 6μηνο τα mp3 και XviD που γράφω στα DVD-R μου. Για τις ταινίες τα DVD+R bitsetting είναι καλύτερα απο τα DVD-R?? Γιατί τα δισκάκια είναι στην ίδια τιμή..

Δημοσ.
@NeithaN

Τουλάχιστον απο την εμπειρία σου με πολλά δισκάκια, μπορείς να απαντήσεις αν είναι καλύτερα να προτιμούμε DVD-R ή DVD+R?? Μερικοί λένε ότι τα +R είναι καλύτερα για data. Ισχύει αυτό? Μην κλαίω μετά απο κανα 6μηνο τα mp3 και XviD που γράφω στα DVD-R μου. Για τις ταινίες τα DVD+R bitsetting είναι καλύτερα απο τα DVD-R?? Γιατί τα δισκάκια είναι στην ίδια τιμή..

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ DVD+R για δεδομένα καθώς σε διάφορες δοκιμές φαίνεται να έχουν ελαφρώς καλύτερη ποιότητα εγγραφής από τα DVD-R. Πιο σημαντικό όμως από την επιλογή DVD+R ή DVD-R είναι η ποιότητα του δίσκου, προτίμησε κάποιον επώνυμο κατασκευαστή και ιδιαίτερα Taiyo Yuden. Έχω γράψει αρκετές ταινίες σε DVD+R με bitsetting DVD-ROM και τις δοκίμασα σε διάφορες επιτραπέζιες συσκευές DVD φίλων μου χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα συμβατότητας. Αναγνωρίσθηκαν ακόμα και από ένα DVD-ROM Toshiba το οποίο δε διαβάζει DVD+R. Αντίθετα τουλάχιστον μια ταινία σε DVD-R δεν αναγνωρίστηκε από μια επιτραπέζια συσκευή παρ' ότι η συσκευή θεωρητικά ήταν συμβατή με DVD-R.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

egw prosopika xrhsimopoiw dvd-r kai den eixa mexri twra kanena provlima h alh8eia omws einai oti to protokolo dvd+r einai kalytero kai 8a symfonhsw me ton xux, oswn afora thn apo8ikefsh dedomenwn xrhsimopoihse opoio 8eleis:P twra gia thn symvatothta me epitrapezies syskeves fantazomai milame kyrios gia tainies :P me to dvd+r eixa provlimata symvatothtas se poio palies syskeves 2-3etias pou exoun kai oi perisoteroi gnwstoi mou me kapoia dvd-r ola kala panta me aftes tis syskeves giati ta kainourgia diavazoun sxedon ta panta... sta epitrapezia systhmata genika yparxoun kapoies asymvatothtes sta arxeotera montela afta pou einai poio symvata htan ta tdk kai ta bulkpaq apo markes.. aftes oi eteries anava8mizoun syxna ta ylika kataskevis kai den einai sigouro an 8a doulevei kapoia partida to idio kala me kapoia allh an kai san kanonas ka8e kainourgia seira ths idias eteria einai kalyterh kai symvath me thn prohgoumenh me e3eresh thn princo pou prin apo kanena xrono evgale sthn agora mia partida diskakia pou alpla meta ta 2 gb egrafes alla den diavazes :PPPpppP alla genika einai periergo me tis poio palies syskeves...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...