Προς το περιεχόμενο

ASUS 6600gt αποριες......

jameson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ακολουθωντας το πνευμα τον ημερων χτυπησα απο το πλαισιο τη συγκεκριμενη καρτουλα..220 ευρο (εκλεγα..χτυπιομουν αλλα τα εσκασα..)ειχα ξεμεινει απο καρτα(gf4 ΜΧ440) και επρεπε να παρω.Οποτε ειπα να παρω πρωτη φορα και εγω κατι καλο...για να μεινει..

Anyway ερωτηση: Πως να ρυθμισω τους Forceware για μεγιστη αποδοση???

και εξηγω στο πεδιο "Αποδοση και ρυθμιση ποιοτητας" τοσο καιρο δε με αποσχολουσε απλα τσεκαρα το "Application controlled" στο ανισοτροπικο φιλτραρισμα και στην εξομαλυνση οριων.

Τωρα ομως τι ρυθμισεις χρειαζονται για να αποδοσει τα μεγιστα η συγκεκριμενη καρτουλα?Το αφηνω ετσι (στα defaults tου forceware) ή πρεπει να κανω συγκεκριμενες ρυθμισεις και ποιες?Sorry για τη λιγο περιεργη ερωτηση αλλα τοσο καιρο δε με απασχολουσε οποτε δεν εψαξα ποτε τις ρυθμισεις των οδηγων...

Υ.Γ βασικη θερμοκρασια 43C και ειδα μεχρι 55C φταιει το κουτι μου ή απλα ολες καινε....

Ευχαριστω...

Δημοσ.
...e3artatai apo to paixnidi alla kai to ypoloipo

hardware pou exeis.

Hardware:P4-2.4ghz asus mb-p4s8 512mb_kingston_pc3200(απο bios στα 333mhz) οσο για παιχνιδια ειχα μεινει πισω πολυ λογω καρτας αλλα παω για HL2 klp.

-Ti ρυθμισεις λοιπον πρεπει να βαλω γενικα για να ειμαι ενταξει.και στο AA και στο AF και στο πεδιο "αποδοση συστηματος" των Forceware..Oποιος μπορει και εχει παραπλησιο συστημα να μου μεταφερει τις δικες του γιατι λογω της παλιας μου καρτας δεν ειχα ασχοληθει ποτε με το ολο θεμα.Thanks..

Δημοσ.

Αυτό το Forcware τι είνα? jameson, η ASUS 6600GT η καρτούλα πάει πολύ καλά, γιατί έχω κι εγώ μια MX 440 και θέλω να αγοράσω τη συγκεκριμένη κάρτα! Sorry για το off-topic

Δημοσ.
Αυτό το Forcware τι είναι? η ASUS 6600GT η καρτούλα πάει πολύ καλά.....

Forceware=οι οδηγοι της Nvidia ετσι τους ονομαζει

Οσο για την καρτα δεν την ετρεξα ακομη σε κατι απαιτητικο(doom,Hl2 κλπ) ακομη..Ουτε την ανεβασα ακομη για να δω ποσο παει..Ενα pop sands of time επαιξα(αυτο ειχε ξεμεινει) στο οποιο με ολα τα γραφικα στο full και αναλυση ουτε που ιδρωσε αλλα δεν αποτελει μετρο συγκρισης το συγκεκριμενο game λογω παλαιοτητας...

Υ.Γ ρε παιδια ας μπει καποιος στον κοπο να μου δωσει τις ιδανικες ρυθμισεις μια μεση λυση δηλαδη για να μην την ουτε πανω ουτε απο τις δυνατοτητες της.THanks

Δημοσ.

Forceware λέγονται οι drivers για κάρτες γραφικών nvidia.

Τι εννοείς "να αποδόσει τα μέγιστα";

Αν εννοείς να βγάζει όσο γίνεται περισσότερα fps , τότε άφησε και τα 2 στο application controled (δεν προτείνω να τα βάλεις στο off).

Και τα 2 βελτιώνουν την ποιότητα εικόνας (πολύ μάλιστα) , σε βάρος των επιδόσεων.

Επιβαρύνουν μόνο την κάρτα , το υπόλοιπο σύστημα δεν έχει καμία σχέση.

Σε application controlled , παραμένουν απενεργοποιημένα , εώς ότου να τα ενεργοποιήσεις μέσα από το menu του παιχνιδιού (σε όσα παιχνίδια υπάρχει τέτοια επιλογή).

Για βελτίωση σε επιδόσεις , εις βάρος της ποιότητας εικόνας , επέλεξε quality στο image settings (όχι high quality) , ώστε να ενεργοποιηθούν τα optimizations.

Στο 99% των περιπτώσεων δίνουν αρκετά καλύτερη απόδοση , χωρίς παρατηρίσιμη μείωση στην ποιότητα εικόνας.

Δεν υπάρχουν "σωστές" ρυθμίσεις.

Το κάθε παιχνίδι ζορίζει σε διαφορετικό βαθμό την κάρτα.

Δημοσ.

1. τότε άφησε και τα 2 στο application controled (δεν προτείνω να τα βάλεις στο off).

Και τα 2 βελτιώνουν την ποιότητα εικόνας (πολύ μάλιστα) ' date=' σε βάρος των επιδόσεων.

2.Σε application controlled , παραμένουν απενεργοποιημένα , εώς ότου να τα ενεργοποιήσεις μέσα από το menu του παιχνιδιού (σε όσα παιχνίδια υπάρχει τέτοια επιλογή).

3.Για βελτίωση σε επιδόσεις , εις βάρος της ποιότητας εικόνας , επέλεξε quality στο image settings (όχι high quality) , ώστε να ενεργοποιηθούν τα optimizations.

Στο 99% των περιπτώσεων δίνουν αρκετά καλύτερη απόδοση , χωρίς παρατηρίσιμη μείωση στην ποιότητα εικόνας.

4.Δεν υπάρχουν "σωστές" ρυθμίσεις..[/quote']

1_Tα εχω και τα δυο στο application controlled..Με τιμες ΑΦ=4χ και ΑΑ=2Q

2_Aν δεν υπαρχει ρυθμιση στο game τοτε απλα τα βαζω απο πριν στους οδηγους κατανοητο

3_Στην αποδοση συστηματος εβαλα το "υψηλη αποδοση" και εβγαλε χωρις ΑΦ και ΑΑ στο 3d mark2005 2910 περιπου αν θυμαμαι ειμαστε ενταξει?

4_Οσο για τις "σωστες" ρυθμισεις λαθος διατυπωση εννοω "ιδανικες" γιθα μεση χρηση και κατα περιπτωσεις θα τις αλλαζω.

Απλα πρωτη φορα εμπλεξα με μια σωστη καρτουλα και με τις ρυθμισεις των φιλτρων της αποδοσης και του καθετου συγχρονισμου μπλεχτηκα..Καθως δεν ειχα ασχοληθει again..

Δημοσ.

2910? Χμμ αν δεν κάνω λάθος αυτή η τιμή είναι ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή για την ASUS 6600GT. Να φανταστείς εγώ με την 5700 έβγαζα γύρω στα 7500-8000!! Αλλά ας μας πει σίγουρα κάποιος που ξέρει.

Δημοσ.
2910? Χμμ αν δεν κάνω λάθος αυτή η τιμή είναι ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή για την ASUS 6600GT. Να φανταστείς εγώ με την 5700 έβγαζα γύρω στα 7500-8000!!ι.

Μηπως στο 3dmark2003...Οπως και να ειναι ας μου πει καποιος τι παιζει με την καρτα γιατι τα 2910 μονο τρεχοντας τα game_benchmarks χωρις AA,AF σε αναλυση 1024Χ768 και οι οδηγοι στην ρυθμιση του συστηματος σε "μεγιστη αποδοση".Ας βοηθησει οποιος μπορει .Ευχαριστω

Δημοσ.

Στο 3DMark05 μετράνε ΠΑΡΑ πολύ οι drives.

Αν το 2900 είναι με forceware 6x.xx , τότε είναι κανονικό.

Αν είναι με forceware 7x.xx τότε είναι λίγο.

Προφανώς οι forceware σειράς 70 φουσκώνουν αρκετά το σκορ.

Πάντως με 5700 , 8κ στο '05 δεν έχει , ούτε και στο '03 (για '01 πάλι , 8κ είναι τραγικά λίγα).

Στο '05 , παίζει στα τριψήφια νούμερα....

Δημοσ.
Στο 3DMark05 μετράνε ΠΑΡΑ πολύ οι drives.

Αν το 2900 είναι με forceware 6x.xx ' date=' τότε είναι κανονικό.

Αν είναι με forceware 7x.xx τότε είναι λίγο.[/quote']

Το σκορ ειναι με Forceware 71.24 αυτους ειχε η Asus στο κουτι της καρτας...τωρα κατεβαζω τους 71.89 τους πιο προσφατους δηλαδη...Αν οντως τοσο χαμηλο το σκορ τι φταιει??? Εχει καποιο ελλατωμα η καρτα ή φταιει το υπολοιπο συστημα.Oi χρονισμοι της καρτας ειναι 500/900 ειναι χαμηλα λιγο η μνημες αλλα επειδη εχω Asus M/B πηρα και ιδια καρτα..Anyway αποτι ειδα εχει τσιπακι μνημης της Samsung επανω και απο κατι Review που ειδα ανεβαινουν χαλαρα μεχρι 600+.Αληθευουν ολα αυτα ή λεω μπαρουφες..

Δημοσ.

Για 71.24 είναι πολύ λίγο , θα περίμενα 3200-3300 , πάντα χωρίς overclock στην κάρτα.

Εννοείται οτι τρέχεις το 3DMark στις default ρυθμίσεις του , με τους drivers ρυθμισμένους για maximum απόδοση και με όσο γίνεται λιγότερα πράγματα να τρέχουν στο background.

Βέβαια (μετα συγχωρήσεως) o επεξεργαστής σου είναι λίγο ψοφίμι αναλογικά με την κάρτα και ίσως σου κόβει λίγο.

Αν και φυσιολογικά ο επεξεργαστής μετράει απειροελάχιστα στο '05.

500/900 είναι οι φυσιολογικοί χρονισμοί για 6600GT AGP , άλλο που κάποιοι κατασκευαστές πουλάνε 6600GT με υψηλότερους χρονισμούς.

Το πόσο θα ανέβει , θα το δεις εσύ.

Πάντως όλες οι 6600GT φοράνε ίδιες μνήμες (Samsung DDR3 2.0ns , εκτός από κάτι ελάχιστες "περίεργες" που φοράνε 1.6ns) και δεν ανεβαίνουν όλες πάνω από τα 600 , κάθε άλλο.

Δημοσ.

1.Για 71.24 είναι πολύ λίγο ' date=' θα περίμενα 3200-3300 , πάντα χωρίς overclock στην κάρτα.

2.Εννοείται οτι τρέχεις το 3DMark στις default ρυθμίσεις του , με τους drivers ρυθμισμένους για maximum απόδοση και με όσο γίνεται λιγότερα πράγματα να τρέχουν στο background.

3.Βέβαια (μετα συγχωρήσεως) o επεξεργαστής σου είναι λίγο ψοφίμι αναλογικά με την κάρτα και ίσως σου κόβει λίγο.

.[/quote']

Thanks apocalypse κατανοητο

1.θα βαλω τους 71,89 και θα το ψαξω λιγο περισσοτερο αν μπορεις πες μου ενα φυσιολογικο σκορ με την αναλυση 1024χ768 αν ξερεις βεβαια για να δω τι να περιμενω

2.Θα το ξανατρεξω και θα προσεξω περισσοτερο το Background

3.To ξερω οτι ειναι ψοφιος με τι πρωτη ευκαιρια θα παω σε Amd οταν διευκολυνθω

Δημοσ.

Αν δεν τρέχεις τα παιχνίδια σε αναλύσεις πλέον του 1280*1024 (/960), τότε το να αφήσεις 2xAA/8xAF (quality) ενεργοποιημένα, σπάνια θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με αυτήν τη κάρτα, πόσο μάλλον που το σύστημά σου είναι ούτως ή άλλος CPU limited.

Στις σύγχρονες GPU πλέον του R300, όταν μια εφαρμογή δεν είναι αρκετά γρήγορη να τρέξει με 2xAA, δεν θα αξίζει τον κόπο να κατέβει κανείς στο 1xAA. Το κόστος των επιδόσεων για δύο δείγματα εξομάλυνσης είναι σε σχετικό βαθμό μηδαμινό.

Παρεπιπτόντως υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας profiles ανά συγκεκριμένη εφαρμογή/παιχνίδι. Αν θέλεις για την εφαρμογή Α να μην έχεις AA/AF, για εφαρμογή Β να έχεις 2xAA/4xAF, εφαρμογή Γ 4xAA/8xAF κλπ. απλά χρησιμοποιείς τον profile manager του οδηγού.

***edit:

είναι φυσικό οι χρήστες να μπερδεύονται με την πανηλίθια μετάφραση των παραμέτρων των οδηγών (ασχέτως ότι έχουν πλάκα)....

Πάμε μια στα αγγλικά όμως:

Antialiasing settings: 2x

Anisotropic filtering: 8x

Image settings: Quality

Color profile: default (εκτός αν δημιουργήσεις ένα της επιλογής σου που στο συνιστώ***)

Vertical sync: application controlled

Force MIPmaps: none

Conformant texture clamp: off

Extension limit: off

Hardware acceleration: single-display mode

Trilinear optimization: on

Anisotropic mip filter optimization: off

Anisotropic sample optimization: on

Negative LOD bias: clamp

***συνήθως για monitor callibration βοηθάει κάτι τέτοιο:

http://www.normankoren.com/makingfineprints1A.html#gammachart

σε default οι περισσότερες κάρτες γραφικών είναι απαίσια ξεπλύματα, ανεξαρτήτως τύπου οθόνης.

Δημοσ.

@ailouros Ευχαριστω πολυ πολυ αιλουρε κατατοπιστικοτητας απλα θα τη δουλεψω λιγο περριδοτερο για να τη "μαθω"

οσο για "cpu limited" τι να κανω ξηλωθηκα για καρτα και αδειασε το πορτοφολι με την πρωτη ευκαιρια θα χτυπησω εναν αθλον64 μαλλον 2,8 η 3 θα δειξει.

Για να μην κανω αλλο τοπικ παιζω αυτη τη στιγμη το "sc pandora tommorow" και εχει τρελα crashes και παγωνει η οθονη και κανει restart ανα 45 με 1 ωρα παιχνιδιου εχω το ΑΑ off (καπου το ειχα διαβασει) και το ΑΦ off παλι αλλα τιποτα.Εχω βαλει με τη σειρα 71,24 71,89 66,93 forceware και παλι τιποτα πιο stable με τους 66,93 αλλα τρελα bugs στα γραφικα.

Ποιοι ειναι οι ποιο σταθεροι και αξιοπιστοι για τη συγκεκριμεμη καρτα

Υ.Γ sto configuration utility βγαζει "no non-power-of-two" εψαξα στο φορουμ αλλα δε βρηκα απαντηση στο φορουμ περα απο να δοκιμασω διαφορετικους drivers οπως και εκανα αλλα δε βρηκα λυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...