FilipposMD Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Tο SiSoftware Sandra, στην κατηγορία mainboard, μου βγάζει τα εξής: Μanufacturer: Dell Computer Corporation MP Support: 1 CPU MP version: 1.40 Model: Dimension 4300 Για περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες εγώ δεν πολυκαταλαβαίνω, δείτε εδώ: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44943&item=6759608842&rd=1&ssPageName=WDVW#ebayphotohosting Γέροντα, έβαλα το firmware, αλλά δεν είδα αλλαγή. Εν τω μεταξύ, προσπαθώντας να βρω πώς θα βάλω το BIOS A06, διαπίστωσα ότι ούτε τις floppy διαβάζει. Μου βγάζει invalid function. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν μπορεί να διαβάσει τίποτα ο υπολογιστής, πώς θα κάνω format; Nα το κάνω, ελπίζοντας ότι μετά το format θα διαβάζει; Ως αρχάριος, έχω μπερδευτεί. Στο ebay, αυτός την πουλάει $50 την μητρική. Μήπως να ψάξω να βρω μια ίδια μητρική που να δουλεύει και να την αντικαταστήσω (καλά, όχι εγώ, κάποιος που ξέρει); Έτσι κι αλλιώς, δε νομίζω ότι ξαφνικά χάλασαν όλα μου τα drives. Κάτι άλλο παίζει. Αν κάποιος που ξέρει, κρίνει ότι μπαίνει και άλλη mb, ακόμα καλύτερα. Με έναν σκληρό ακόμα + καινούργια μητρική, δηλαδή με 100 ευρώ και κάτι, νομίζω ότι μπορώ να το συντηρήσω το σύστημα για 1-1,5 χρόνο ακόμα. Μετά θα πάω φαντάρος, οπότε δεν με πολυνοιάζει να κρατήσει περισσότερο. Συμφωνείτε/διαφωνείτε;
FilipposMD Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Tο SiSoftware Sandra μου βγάζει επίσης On-board Devices AC’97 Audio Controller: Sound Adapter(Disabled) Μπορεί να μην έχει καμία σημασία, απλώς επειδή το προβλημα μου είναι με τον ήχο, είπα μήπως έχει κάποια σχέση. Αν και ήχος παίζει, απλώς μου κολλάει το σύστημα μετά από λίγη ώρα.
johnnieB Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Giatre mou ase kalytera ta peiramata giati tha kaneis kamia zhmia... elpizw na mhn kaneis ta idia kai stous mellontikous astheneis sou ... Afou to pallikari den xerei ti ton symbouleuete na allaxei mhtrikh??? Apokleietai na paei gia kalo kai na kapsei kai tipota allo??? An to exeis gia petama kane oti thes alla an exeis skopo na krathseis kati (Cpu pio polu) ase tis dokimes. To na xalasane kai ta 2 drives einai ligaki apithano ara olo kai kati tha krathseis. Filika giatre xwris parexigisi
FilipposMD Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2005 JohnnieB, καμία παρεξήγηση, αλλά δεν προσπαθώ να αλλάξω μόνος μου μητρική, ούτε και πρόκειται. Αυτό που λέω είναι αν τελικά είναι συμφέρον να αγοράσω μια ίδια μητρική και να μου την αλλάξει κάποιος γνώστης. Τώρα αν χαλάσω το DVD-ROM, εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος, πες πώς έσπασα μια φλέβα, ο ασθενής θα ζήσει... Ε, όταν μου λένε να αλλάξω μητρική, όλοι εννοούμε –φαντάζομαι- να βάλω κάποιον να μου την αλλάξει. Αν σου πω εγώ να κάνεις εξέταση αίματος, θα βάλεις μόνος σου την σύριγγα; :razz:
FilipposMD Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Για διδακτικούς κυρίως λόγους, επανέρχομαι στο θέμα να σας πω τι συνέβη. Έκανα περίπου ότι μου είπε ο γέροντας, με την από τηλεφώνου βοήθεια του τεχνικού της Dell, που ήταν εντυπωσιακά εξυπηρετικός, και ο υπολογιστής ξανάνιωσε! Βασικά, αυτό που έκανε όλη την δουλειά πρέπει να ήταν το BIOS, γιατί ήταν το τελευταίο που άλλαξα και μέχρι τότε, το σύστημα ακόμα κολλούσε. Μόλις έβαλα την έκδοση Α06, εξαφανίστηκαν όλα τα προβλήματα και τώρα σας γράφω από το σταθερότατο pc μου. Συμπέρασμα: δεν ξαναεμπιστεύομαι το Πλαίσιο γιατί τους νοιάζει μόνο να πουλήσουν. Ευχαριστώ πολύ όλους που με βοήθησαν, γιατί αν δεν μου δίνατε το ερέθισμα να ψάξω, να διαβάσω και να αφιερώσω λίγο χρόνο στην διάσωση του υπολογιστή, θα αναγκαζόμουν να πάρω καινούργιο και δεν μου τρέχουν και από τις τσέπες τα λεφτά... Ευχαριστώ και ελπίζω το παρ'ολίγον πάθημά μου να γίνει μάθημα και για άλλους.
gerontas Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Δημοσ. 26 Απριλίου 2005 Ουυυφ!!! Είδα το θέμα στην επιφάνεια και κοκκίνησα ως τ' αυτιά, επειδή κάτι είχα υπόψη να σου γράψω αλλά ...το ξέχασα (άτιμα γηρατειά). Με δυό λόγια (για την ιστορία και μόνο πλέον): Να τάφτυσαν ταυτόχρονα Master/Slave στο secondary πάει κι έρχεται, να τους κάνει όμως παρέα και ο Floppy Controller δεν το δέχεται ούτε ο Νόμος του Murphy. Οσο για το μήνυμα το σχετικό με τον AC’97 Audio Controller (όπως θα σου είπε κι ο τεχνικός της Dell) έτσι ακριβώς πρέπει να είναι: Απενεργοποιημένος ο on board, αφού έχεις την κάρτα PCI. Τέλος πάντων, ειλικρινά χαίρομαι που τα κατάφερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.