Προς το περιεχόμενο

Αλλάζω PC. Τι να κρατήσω, τι να πετάξω, τι να πουλήσω;

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!Το παλιό PC παρέδωσε το πνεύμα και θα πάρω καινούργιο. Πιστεύετε ότι μπορώ να μεταφέρω στο νέο τίποτα από το παλιό; Είμαι μάλλον ημιμαθής και δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Πρόκειται για ένα Dell, Ρ4 στα 1,80 με 2x256MB SDRAM 133MHz, κάρτα γραφικών NVidia GeForce 2MX/MX 400 64MB, LITEON DVD-ROM LTD163, CDRW PLEXTOR PX-W2410A, έναν σκληρό Maxtor 19MB, κάρτα ήχου Creative Sound Βlaster Audigy ECC0 και οθόνη CRT EIZO F55S 17’’ και ένα Dell Modem. Eπίσης, πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι με βύσμα και δεν έχω ιδέα αν θα μπαίνουν σε νέο κουτί. Tώρα, για τροφοδοτικό και ανεμιστηράκι, δεν έχω ιδέα, ό,τι είχε το κουτί μέσα. Αν τυχόν ξέρει κανείς, είναι Dell Dimension 4300 o υπολογιστής.

Προσπαθώ να την βγάλω όσο πιο οικονομικά γίνεται, οπότε κάθε κέρδος, καλοδεχούμενο. Οι απαιτήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερες για το νέο μηχάνημα. Προορίζεται κυρίως για να μπαίνω στο ίντερνετ (adsl προσεχώς), για χρήση office και για να παίζω αυτά που θα κατεβάζω, δηλαδή μουσική κυρίως και κανένα βιντεάκι. Για παιχνίδια δεν το βλέπω, μήπως πάρουμε και το πτυχίο, οπότε δεν τρελαίνομαι για γραφικά. Εντάξει, κανένα civilization μπορεί να προκύψει, αλλά δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους παιχνίδια θέλουν και κανένα φοβερό σύστημα. Κάθε πρόταση δεκτή. Α, και αν τυχόν κανείς έχει ανάγκη από κάποιο από τα πράγματα που ανέφερα, ας μου στείλει pm. Ευχαριστώωωωωωωω. :)

A, υπ’όψιν ότι δεν μπορώ να συναρμολογήσω μόνος μου PC, οπότε θα πρέπει να πληρώσω κάπου να μου τον φτιάξουν. Μήπως τελικά δεν αξίζει και να πάω να πάρω έναν έτοιμο απ’το Πλαίσιο, με τα καλά και τα κακά του;

Δημοσ.

Καλησπερα και καλως ηλθες:).Οταν λες "παρεδωσε πνευμα" τι εννοεις.Πες αν μπορεις λιγο πιο αναλυτικα,γιατι θα ειναι δυσκολο να βοηθησουμε ετσι...

Δημοσ.

Xάλασε η μητρική και απ’ό,τι μου είπαν, δεν φτιάχνεται. Αποφάσισα ότι δεν αξίζει να πάρω νέα μητρική για 2 ετών μηχάνημα. Έτσι κι αλλιώς ήθελα να το αναβαθμίσω, οπότε είπα να πάρω καινούργιο, οπότε ψάχνομαι μήπως γλιτώσω μερικά λεφτά από το DVD πχ ή την κάρτα ήχου. Να τα πάρω απ’το παλιό και να τα βάλω στο νέο.

Δημοσ.

Τι εννοείς "παρέδωσε το πνευμα". Αν απλά έχει χαλάσει η mb ή η CPU και εφόσον το σύστημα αυτό σε ικανοποιούσε δεν έχεις παρά να διαπιστώσεις ποιό part συγκεκριμένα έχει το πρόβλημα. Θα σου πρότεινα απλά να αντικαταστήσεις το συγκεκριμένο part με κάποιο από αυτά που θα βρεις σε αγγελίες ακόμα και μέσα στο αντίστοιχο forum οτυ insomnia. Αν πχ απλά έχει πρόβλημα η mb με 30 Euro θα βρεις μια αντίστοιχη. Φυσικά και δεν θα πληρώσεις κάποιον να σου αλλάξει το mb. Όλο και κάποιος θα βρεθεί εδώ μέσα να σε εξυπηρετήσει. Αν είσαι κοντά θα μπορούσα να σε βοηθήσω εγώ.

Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι έχει χαλάσει στο PC σου, γράψε μερικά συμπτώματά του, τι beep κάνει όταν τον ανοίγεις, αν παίρνει ρεύμα, αν ξεκινά ο σκληρός κλπ

Δημοσ.

Λοιπόν, από καιρό, όταν έπαιζα μουσική ή κάποιο βίντεο, μετά από λίγη ώρα, ο υπολογιστής κολλούσε και ήθελε διακοπή της παροχής ρεύματος. Εντάξει, μ’αυτό ζούσα, αλλά προσφάτως αδυνατεί να διαβάσει cd και dvd, τόσο το dvd-rom, όσο και το cdrw. Eνω τα drives τα αναγνωρίζει και λέει ότι λειτουργούν και κανονικά, ό,τι κι αν βάλω μέσα, δεν το διαβάζει. Εντάξει, λειτουργεί ο υπολογιστής, αλλά μόνο για το ίντερνετ, πρακτικά. Ο τεχνικός του Πλαισίου μου είπε ότι είναι πρόβλημα της μητρικής, ότι οι δικές τους δεν μπαίνουν σε αυτό το σύστημα και ότι δεν αξίζει να ρίξω λεφτά στο μηχάνημα. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, πολύ θα χαρώ. Αλλά, πρώτον, πού θα βρω ίδια μητρική και δεύτερον, αξίζει να δώσω λεφτά και για σκληρό που τον χρειάζομαι, για κάρτα δικτύου και dvdrw ή σε λίγους μήνες θα είναι τόσο παρωχημένο το σύστημα, που θα θέλει αλλαγή, έτσι κι αλλιώς;

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος για το ποια μητρική έχω. Μαρούσι μένω, παρεμπιπτόντως. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, παιδιά!

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πάρεις την ίδια μητρική. Απλά μία που να σηκώνει τον επεξεργαστή που έχεις.

Τι τροφοδοτικό έχεις;

Δημοσ.
Λοιπόν' date=' από καιρό, όταν έπαιζα μουσική ή κάποιο βίντεο, μετά από λίγη ώρα, ο υπολογιστής κολλούσε και ήθελε διακοπή της παροχής ρεύματος. Εντάξει, μ’αυτό ζούσα, αλλά προσφάτως αδυνατεί να διαβάσει cd και dvd, τόσο το dvd-rom, όσο και το cdrw. Eνω τα drives τα αναγνωρίζει και λέει ότι λειτουργούν και κανονικά, ό,τι κι αν βάλω μέσα, δεν το διαβάζει. Εντάξει, λειτουργεί ο υπολογιστής, αλλά μόνο για το ίντερνετ, πρακτικά. Ο τεχνικός του Πλαισίου μου είπε ότι είναι πρόβλημα της μητρικής, ότι οι δικές τους δεν μπαίνουν σε αυτό το σύστημα και ότι δεν αξίζει να ρίξω λεφτά στο μηχάνημα. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, πολύ θα χαρώ. Αλλά, πρώτον, πού θα βρω ίδια μητρική και δεύτερον, αξίζει να δώσω λεφτά και για σκληρό που τον χρειάζομαι, για κάρτα δικτύου και dvdrw ή σε λίγους μήνες θα είναι τόσο παρωχημένο το σύστημα, που θα θέλει αλλαγή, έτσι κι αλλιώς;

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος για το ποια μητρική έχω. Μαρούσι μένω, παρεμπιπτόντως. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, παιδιά![/quote']

Mhtrikh: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528307 timh 47 euro

Sklhro: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303763 timh 58 euro

RAM: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554757 timh 47.80 euro

DVD-RW: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.331631 timh 52.50 euro

Ta ypoloipa pisteyo oti plhroun tis prodiagrafes sou.h mhtrikh einai fthnh & aksiopisth,oute overclocking theleis oute tpt...exei kai karta diktyou & karta hxou..o epeksergasths an einai o.k. tote sou krataei akoma gia tis efarmoges pou theleis. ram kingston dvd-rw nec & nomizo den yparxoun sxolia value for money..

oso gia kouti kai trofodotiko me 50 euro to poly pairneis sigoura.prosekse mono na pareis trofodotiko apo 400w kai pano,oxi tpt allo alla ta no name lene 400 alla dinoun poly ligotera..cheers...

Δημοσ.
Λοιπόν, από καιρό, όταν έπαιζα μουσική ή κάποιο βίντεο, μετά από λίγη ώρα, ο υπολογιστής κολλούσε και ήθελε διακοπή της παροχής ρεύματος.

Αυτό δε μπορώ να φανταστώ σε τι οφείλεται, μπορεί να είναι απλά θέμα windows και με ένα format να στρώνει

Εντάξει' date=' μ’αυτό ζούσα, αλλά προσφάτως αδυνατεί να διαβάσει cd και dvd, τόσο το dvd-rom, όσο και το cdrw. Eνω τα drives τα αναγνωρίζει και λέει ότι λειτουργούν και κανονικά, ό,τι κι αν βάλω μέσα, δεν το διαβάζει. Εντάξει, λειτουργεί ο υπολογιστής, αλλά μόνο για το ίντερνετ, πρακτικά. Ο τεχνικός του Πλαισίου μου είπε ότι είναι πρόβλημα της μητρικής, ότι οι δικές τους δεν μπαίνουν σε αυτό το σύστημα και ότι δεν αξίζει να ρίξω λεφτά στο μηχάνημα.

[/quote']

Δηλαδή ο τεχνικός του πλαισίου σου είπε ότι έχει χαλάσει ο IDE-controller ? Και ο σκληρός γιατί λειτουγεί ? Τελος πάντων, ακόμα κι έτσι να είναι και αν φταίει μόνο η μητρική το να βρεις μία άλλη με 20-30 Euro (ή οποία μπορεί να έχει και ενσωματωμένη κάρτα δικτύου) δε νομίζω ότι έτσι "ρίχνεις λεφτά".

Αλλά' date=' πρώτον, πού θα βρω ίδια μητρική και δεύτερον, αξίζει να δώσω λεφτά και για σκληρό που τον χρειάζομαι, για κάρτα δικτύου και dvdrw ή σε λίγους μήνες θα είναι τόσο παρωχημένο το σύστημα, που θα θέλει αλλαγή, έτσι κι αλλιώς;

[/quote']

Κοίτα, ούτως ή άλλως ότι κι αν αγοράσεις γρήγορα θα χάσει την αξία του. Εξαρτάται πόσο το χρειάζεσαι. Αν το σύστημά σου σε κάλυπτε γιατί να πάρεις κάτι άλλο. Τώρα αν Sony και καλλά θες μεγαλύτερο HD και DVDRW παρε μόνο αυτά και βάλτα στο PC σου, γιατί αν μπεις στο τρυπάκι για καινούργιο PC θα βρεθείς να θες ένα σωρό πράγματα. Αν θέλεις πχ να παρεις γρηγορότερο επεξεργαστή θα πρέπει να πάρεις άλλη mb, άλλες μνήμες, έ να μη πάρεις και μια καλή VGA κλπ

Όπως είπε κι ο sa1901 δε χρειάζεται να είναι η ίδια απλά να μπορείς να βάλεις τον επεξεργαστή σου. Θα σε συμβούλευα να τρέξεις κανένα διαγωστικό προγραμματάκι που θα σου βγάλει λεπτομέρειες για mb, cpu και άλλα.

Το DVD και το CDRW τα έχεις δοκιμάσει σε άλλο PC αν παίζουν εκεί ?

ΥΓ1 - Format έχεις κάνει ποτέ ? Δε κάνεις κανα καλού κακού μπας και στρώσει ?

ΥΓ2 - Το MD στο nick σου σημαίνει πως πας για γιατρός :)

Δημοσ.

Φίλιππε, επειδή τυχαίνει να έχω (στο σπίτι) πάνω-κάτω το ίδιο σύστημα και προσπαθώ να το κρατήσω με νύχια και δόντια: (κι ας το ειρωνεύονται οι τρεις γιοί μου που έχουν πολύ ισχυρότερα μηχανήματα. Για ότι το θέλω, εφαρμογές γραφείου, dvd-ripping και κάποιες εφαρμογές μετατροπής αρχείων είναι μια χαρά και κυρίως αθόρυβο).

Πριν το πετάξεις, δες κυρίως:

1. Τον δίσκο: Είναι και μικρός και αργός.

2. Το format που πρότεινε ο DrLo, ακούγεται πολύ καλή ιδέα. Το σύστημα ερχόταν με Win Me που -μεταξύ μας- δεν είναι πρότυπο σταθερότητας. Με Win2k/sp4 (και Suse 9.2) το σύστημα είναι απόλυτα σταθερό.

3. Αν έχεις κάνει (ή θα κάνεις) format μην ξεχάσεις τους drivers της μητρικής. (Χωρίς αυτούς δεν ενεργοποιείται ούτε καν το DMA, κατά τα λοιπά οι controllers αξιοποιούν πλήρως το ΑΤΑ/133 των δύο Maxtor 80 και 120 GB που φοράει σήμερα)

4. Αν η BIOS Revision είναι η Α02, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η αναβάθμιση σε Α06.

5. Το Liteon ερχόταν πράγματι με απαράδεκτο firmware. Ημουν έτοιμος να το πετάξω, όταν ανακάλυψα τις εκδόσεις GDHG και GDHJ και το Mtkflash. To drive ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά και συνεργάζεται άψογα με το Plextor 712, όπως άψογα συνεργαζόταν για ένα περίπου χρόνο με το παλιό μου NEC2500/2510.

6. Την κάρτα την δούλεψα για πολύ λίγο καιρό (ο μεγάλος μου γιός αλλάζει κάρτα κάθε εξάμηνο, δίνει την παλιά του κάρτα στον δεύτερο κοκ, εγώ κληρονομώ την κάρτα του μικρού). Σήμερα με μια 5600 το μηχάνημα είναι μια χαρά, εξίσου καλά στεκόταν και με την προηγούμενη, μια 9200 SE. Τέτοιες κάρτες βρίσκονται σε αστείες τιμές, αλλά μην στηρίζεσαι και πολύ στη γνώμη μου: Δεν παίζω σχεδόν τίποτε πέρα από Ναρκαλιευτή. :-)

7. Πάλι στα πλαίσια μιας οικογενειακής αναβάθμισης βρήκα την ευκαιρία ν' ανεβάσω τη μνήμη στα 1024. Αν εξαιρεθούν κάποιες βαριές δουλειές του DVDShrink ή του CloneDVD δεν είδα πουθενά αλλού διαφορά.

Σαν συμπέρασμα: Μπορεί νάχουν και δίκιο στο πλαίσιο, αλλά κάνε τις firmware αναβαθμίσεις και -αν έχεις καιρό να το κάνεις- μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Πρόσθεσε ένα δίσκο (που έτσι κι αλλλιώς δεν θα πάει χαμένος) κι αν βρεις εύκολα μια λίγο πιό σύγχρονη κάρτα.

Προσωπικά, αν βρω κι έναν λίγο πιό γρήγορο επεξεργαστή με FSB 400, θα δώσω κι άλλη παράταση ζωής στο μόνο ίσως μηχάνημα (απ' όσα πέρασαν απ΄τα χέρια μου) που δεν μου κάνει καρδιά ν' αποχωριστώ.

Εννοείται, πως αν χρειαστείς οτιδήποτε από drivers, firmware κλπ είμαι στη διάθεσή σου.

Just my two cents

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους, κατ’αρχάς. Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι με τις χειρουργικές και τις παθολογίες –ναι DrLo, για γιατρός πάω- έχω ξεχάσει κι αυτά που ήξερα από υπολογιστές και δυσκολεύομαι να σας πιάσω. Βέβαια, θα μου πείτε, καλύτερα να πάρω στον λαιμό μου υπολογιστή, παρά άνθρωπο, αλλά, αυτή την στιγμή, ο ασθενής ειναι το pc μου. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι να του κάνω ένα format κι ό,τι καταφέρω από αυτά που είπε ο γέροντας και βλέπουμε.

Η απορία μου είναι η εξής. Έστω ότι παίρνω νέα μητρική, πχ αυτήν που μου προτείνει ο vlachaquito. Eξαιρώντας την κάρτα ήχου και την ram, όλα τα άλλα μπορώ να τα φορέσω πάνω της συν κανέναν σκληρό ακόμα; Και, γέροντα, εσύ που ξέρεις το σύστημα (ή όποιος άλλος), νέα μητρική σημαίνει και νέο κουτί; Πάντως, εγώ XP έχω τώρα ως λειτουργικό.

DrLo, έτρεξα το SiSoftware Sandra Professional 2005, αλλά πληροφορίες για το τροφοδοτικό μου δεν μπόρεσα να βρω. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για ένα format, θα προσπαθήσω ακόμα πιο πολύ να το πετύχω, γιατί μόνος μου δεν έχω ξανακάνει και θα σας ενημερώσω.

Τα drives δεν τα έχω δοκιμάσει αλλού. Το περίεργο πάντως είναι ότι το cdrw γράφει κανονικά cd, απλώς δεν διαβάζει τίποτα.

Δημοσ.

nai fysika file filippo otan allazeis mhtrikh ola efarmozoun kanonika (ektos apo to cpu, pci express karta grafikon alla den se endiaferoun ayta).

epishs otan allazeis karta tote mporei na mhn allakseis kouti,arkei to kouti na mhn einai mini & h mhtrikh kanonikh (alitheia to kouti einai mini tower??gia dose diastaseis)..ayta oti thes edo eimaste.. (kai iatrikh voitheia edo eimaste, synadelfos gar :D )

Δημοσ.

Συνάδελφος, ε; Γαμώτο, κι εγώ έφερνα την ιατρική ως δικαιολογία για την ασχετοσύνη μου στους υπολογιστές... Διαστάσεις 41x40x9, χονδρικά, έτσι που το μέτρησα μόλις. Τώρα, αν η μητρική είναι κανονική, δεν ξέρω πώς το εννοείς αυτό.

Καμιά σελίδα με οδηγίες για αρχάριους για format έχετε πρόχειρη; Είδα της Microsoft, αλλά πολύ ακαδημαϊκή μου φάνηκε. Κάτι θυμάμαι απ’την προηγούμενη φορά, αλλά και ένα κείμενο να συμβουλεύομαι δε με χαλάει.

Δημοσ.

Πληροφορίες για το τροφοδοτικό φυσικά και δεν θα πάρεις από ένα software

Φίλιππε, στη θέση σου θα έκανα (εφόσον ήθελα να δώσω κατά το δυνατό λιγότερα χρήματα).

1. Θα δοκίμαζα το DVD-ROM αν παίζει κανονικά σε ένα άλλο PC, αν να το κρατάω

2. Ο σκληρός είναι μικρός αλλά αφού παίζει τον κρατάς κι αυτόν

3. Όσον αφορά τις διαστάσεις ο vlachaquito προφανώς εννοει τις διαστάσεις του mb και όχι του κουτιού. (αν είναι κανονική ATX και όχι κάποια mini). Στείλε αναλυτικά ποιό μοντέλο mb έχεις (κάνε post τα αποτελέσματα του Sandra). Αν τα drives λειτουργούν κανονικά σε άλλο PC και είναι απλά θέμα mb (και δε λύνεται) ή εδώ ή σε άλλα forum θα βρεις mb με το ίδιο socket που θα μπορούν να πάρουν το P4 σου.

4. Όλα τα υπόλοιπα τα βάζεις πάνω

5. Αν τώρα απλά έχουν χαλάσει (ταυτόχρονα ? χμ χλωμό) και τα δύο drives δεν έχεις παρά να αλλάξεις drives (ευκαιρία να πάρεις και εκείνο το dvdrw) και είσαι ok

Δημοσ.

Προσοχή στις συμβουλές που δίνετε στον άνθρωπο. Μπορεί το Dell να μην παίρνει Μ/Β της αγοράς, αλλά μόνο το δικό του. Συνηθίζεται οι OEMs να χρησιμοποιούν non-standard βύσματα για τις συνδέσεις των ρευματων και διακοπτών.

Δημοσ.
Προσοχή στις συμβουλές που δίνετε στον άνθρωπο. Μπορεί το Dell να μην παίρνει Μ/Β της αγοράς, αλλά μόνο το δικό του. Συνηθίζεται οι OEMs να χρησιμοποιούν non-standard βύσματα για τις συνδέσεις των ρευματων και διακοπτών.
Δημήτρη, αυτό που λές το φοβάμαι, γι αυτό και δεν μίλησα για αλλαγή M/B.

Εκεί που είναι το PC, ήταν δύσκολο να το ανοίξω σήμερα για να κάνω τις απαραίτητες συγκρίσεις, αλλά (όπως ίσως έχει δει ο Φίλιππος) το ανεμιστηράκι της CPU δεν μπαίνει στην συνηθισμένη θέση αλλά μέσα σ' έναν τεράστιο (αναλογικά) αεραγωγό που τη σημαδεύει και καταλήγει στο πίσω μέρος του κουτιού. Αν η νέα M/B έχει σε διαφορετική θέση τον επεξεργαστή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, έστω κι αν τα βύσματα ταιριάζουν.

Κατά τα άλλα: Θα επιμείνω λίγο στις αρχικές μου προτάσεις, χωρίς φυσικά να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ότι η mobo είναι ok.

1. Ο 20άρης Maxtor που φορούσαν τα 4300 δεν είναι μόνο μικρός: Γυρίζει στις 5400 rpm (και φυσικά έχει 2ΜΒ cache)

2. Φίλος που παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό μου για την εγκατάσταση των Win2k και τα εγκατέστησε χωρίς drivers της μητρικής, αντιμετώπισε και τα προβλήματα που περιγράφει ο Φίλιππος. Με νέα εγκατάσταση (όπου περάστηκαν οι drivers) τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.

3. H BIOS Revision Α02, (ποιά τρέχει φαίνεται στο boot κάτω από το λογότυπο της Dell) χωρίς να παρουσιάζει κάποιο φανερό πρόβλημα, φαινόταν να μη σηκώνει πολλά πολλά (απαιτούσε πχ χειροκίνητη ενεργοποίηση του MaxLBA). H Α06 είδε με τη μία έναν περιστασιακό δίσκο 160GB.

4. Το Liteon GD-163 κολλούσε στα καλά-καθούμενα ακόμη και σε καινούργια CD/DVD. Μια δοκιμή με ένα BTC-316 της πλάκας έδειξε ότι το σύστημα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Με το νέο firmware το drive πάει όπως έγραψα πολύ καλά. (Στο DVD-Ripping με καθαρά δισκάκια πλησιάζει την ονομαστική και στα προβληματικά έστω κι αν δυσκολεύεται αποδεικνύεται παληκάρι).

Για τον προβληματισμό στο τελευταίο post του Φίλιππου, είμαι κατηγορηματικός από προσωπική εμπειρία:

Το μηχάνημα δουλεύει -χωρίς πρόβλημα- με τη σύνθεση που περιέγραψα και όλες τις PCI γεμάτες: Κάρτα ήχου, Κάρτα USB 2.0 (που τροφοδοτεί εξωτερικό σκληρό, Zip drive, FlashDisk και κινητό), Κάρτα δικτύου και modem. Περιστασιακά η μία απο τις δύο τελευταίες αντικαθίσταται από PCI/ATA Controller που αντιγράφει από δίσκο σε δίσκο (ας όψεται το section των Παιχνιδιών που ξεσήκωσε τους μικρούς κι όλη την παρέα τους με το HD-Advance)

Να ξαναπώ, ότι αν οι αναβαθμίσεις τρομάζουν τον αγαπητό μας γιατρό, εδώ είμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...