Dark-Shadow Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2005 Pedia den vrika tipota mporeite na mou peite pos mporo na kano giristo,psalidaki kai oles tis ales triples peite mou mono ta koumpia mporeite na mou peite ti einai to analogiko?
G_Zisis Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Το αναλογικό νομίζω ότι είναι οι δύο μοχλοί σ' ένα χειριστήριο. Να σας πω κάτι, σκέφτομαι να πάρω ένα χειριστήριο αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιο. Έχω βάλει στο μάτι αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580169 αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν μου αρέσει πολύ το χρώμα του. Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά? Ποια εταιρία φτιάχνει τα καλύτερα χειριστήρια?
nzeppos Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Ναι, όταν λέμε δεξί και αριστερό αναλογικό εννοούμε τους 2 μοχλούς. Τα καλύτερα (και ακριβότερα!) joypads θεωρούνται της Logitech και κατά τη γνώμη μου το αξίζουν. Τα μόνα χειριστήρια που έχω δει να αντέχουν περισσότερο από αυτά (και να είναι πιο εύχρηστα) είναι τα αυθεντικά του ΧΒΟΧ. Το ασύρματο joypad έχει μερικά καλά και μερικά άσχημα. Το πιο σημαντικό κακό είναι οι μπαταρίες, κάθε τόσο θα πρέπει να τις αλλάζεις. Το καλό είναι ότι τα Logitech έχουν μεγάλη εμβέλεια (τουλάχιστον 7 μέτρα ακτίνα δράσης), είναι καλή κατασκευή και επιτέλους η Logitech αλλάξε και το "σταυρουδάκι" (το pad δηλαδή). Θυμάμαι το προηγούμενο joypad που είχα (πριν συνδέσω το XBOX controller στο PC και ησυχάσω) ήταν το Logitech Cordless Rumblepad ΤρέχαΓύρευε που το είχα πάρει κάπου 90 ευρώ (πριν 2 χρόνια, δεν βγαίνει πια). Ήταν απίθανο χειριστήριο, είχε μέχρι και throttle control, είχε και κουμπί για να απενεργοποιείς το vibration για να γλυτώνεις μπαταρία... ήθελε όμως 4 μπαταρίες, όχι 2 σαν τα τωρινά της Logitech). Αλλά αυτό το (στρογγυλό!) "σταυρουδάκι" αλλού το πάταγες κι αλλού πήγαινες, ήταν άθλιο. Τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Logitech και ξερό ψωμί, ένα αντίστοιχο μοντέλο σαν αυτό που θέλεις (αλλά παλιότερο και ενσύρματο, ουσιαστικά PS2 clone που να καταλαβαίνει και το πάτημα του αναλογικού) το έχω δει να το κοπανάνε επί μήνες μανιασμένα επειδή χάνουν στο PES4/WE8 (ξέρει αυτός που το κοπανάει! Έκανε και post πιο πριν) και δεν έχει πάθει τίποτα (ακόμα).
Theodore Tsi Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 φίλε nzeppo για μένα προσωπικά μόνο όταν τα σταύρουδακια γίνουν όπως του playstation θα δούμε προκοπή(4 ξεχώριστα κουμπάκια σε σχήμα σταυρού δλδ)....
nzeppos Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Εντάξει, συνήθειες είναι αυτά. Εγώ το προτιμώ όπως στα περισσότερα joypads, που είναι ενωμένα τα 4 κουμπάκια (όπως στο joypad που θέλει να πάρει ο G_Zisis ας πούμε), με ξεχωριστά κουμπάκια δεν μπορώ να παίξω. Παρ'ολ'αυτά το λέω συνέχεια ότι επειδή τα PES/WE είναι παιχνίδια που δημιουργήθηκαν κομμένα και ραμμένα για PS2, μόνο με PS2 χειριστήριο μπορεί κάποιος να παίξει στο 100% το παιχνίδι. Κι επειδή η καλύτερη έκδοση των PES/WE είναι μακράν αυτή του PC, αξίζει κάποιος να πάρει ένα joypad που να φέρνει στου PS2 και να...λιώσει.
Theodore Tsi Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 οποίος πάντως θέλει να έχει το original controller του playstation στο pc μπορεί(για όσους δεν το ξέρουν).... http://www.kanection.co.uk/product.php/34/1/ αυτή για μένα είναι η καλύτερη κίνηση....(το παραπάνω site είναι 1 από αυτά που βρήκα.....)λογικά και ελλάδα να ψάξει καποίος θα βρει κάτι ανάλογο ή το ίδιο....
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Πώς παίζεται ρε παιδία με τα joypads; Παίζω παιχνίδια εδώ κ 15 χρόνια, έχω προσπαθήσει να παίξω με joypads άπειρες φορές, αλλά μου σπάνε τα νεύρα! Έχουν κάτι μικρούλια κουμπάκια που μου μου πρήζονται τα δάχτυλα. Αν δεν είναι πληκτρολόγιο, να πατάς το κουμπί κ να καταλαβαίνεις ότι πατάς κουμπί...
Panahs Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Και εγώ δεν τα άντεχα τα joypads Manuel! Μέχρι που πήρα το PES! Απλά θα σου πω ότι το μόνο πράμα που δεν έκανα ήταν να πάω και να ζητήσω στο μαγαζί "Joypad για Pro Evolution"! Τελικά κατέληξα με το RumblePad, και νομίζω ότι δεν γινόταν καλύτερη επιλογή (για το Pro τουλάχιστον). Γενικά αυτό το κουμπάκι που είχα παρεξηγήσει στο PES είναι το R2. Αυτό για τις ντρίπλες. Πλέον πιστεύω ότι είναι εξίσου σημαντικό με τα άλλα. Άμα μάθεις να το χρησιμοποιείς θα σου είναι "κλειδί" ειδικά όταν θέλεις να κάνεις διαγώνια αλλαγή κατεύθυνσης ή να βγεις σε μια αντεπίθεση. Ξεκίνα τον πειραματισμό!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Μα έχω joypad! Μου το πήρε δώρο ένας φίλος μου (δώρο λέμε τώρα μια κ εγώ του έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το χρησιμοποιήσω) για να παίζουμε μαζί PES4. Αλλά όποτε προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω μου φαίνεται κάπως... Ας ξαναδοκιμάσουμε...
JiKL Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 ektos apo to parapano link gia sindesi ps2 controller se pc iparxei kai kapoio kolpaki me kopsimo -rapsimo kalodiou!kserei kaneis tipota? (apla etsi xalas to xeiristirio)
Theodore Tsi Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 ektos apo to parapano link gia sindesi ps2 controller se pc iparxei kai kapoio kolpaki me kopsimo -rapsimo kalodiou!kserei kaneis tipota?(apla etsi xalas to xeiristirio) για 15 περίπου ευρώ που κάνει ο adaptoras δεν νομίζω ότι αξίζει να χαλάσεις το controller..... ;-)
G_Zisis Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Εκτός από ποδοσφαιράκια τι άλλα παιχνίδια μπορώ να παίξω με gamepads? Παιχνίδια σε στυλ Counter Strike παίζονται με gamepads? Σ' αυτό το Logitech που θέλω να πάρω, αν παίζω περίπου 2 ώρες την ημέρα ή και παραπάνω κάθε πόσο πρέπει να του αλλάζω μπαταρίες? Και τελικά τι λέτε, να το πάρω ή όχι?
nzeppos Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Δημοσ. 24 Απριλίου 2005 Εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το πάρεις. Όπως και να ξεχάσεις ότι θα παίξεις FPS με joypad. Τα joypads προτείνονται για κονσολοειδή παιχνίδια (PES, McRae, Silent Hill μερικά που μου έρχονται στο μυαλό, άντε και κανένα παιχνίδι mame32). Ακόμα και παιχνίδια όπως το Vice City (πόσο μάλλον το Counter Strike) παίζονται 100 φορές καλύτερα με το αιώνιο ποντίκι. Αν χρησιμοποιείς καλές αλκαλικές μπαταρίες δεν νομίζω να χρειάζεται να τις αλλάξεις σε λιγότερο από 3-4 βδομάδες. Έτσι φαντάζομαι τουλάχιστον.
Panahs Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Χμμμ... αν σκεφτείς ότι πλέον τα ασύρματα ποντίκια που χρησιμοποιούν laser και είναι πάντα ενεργά κρατάνε τουλάχιστον 3 μήνες, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ασύρματο Rumblepad που (πιθανότατα αυτό είναι) θέλει ο G_Zisis θα κρατάει πολύ παραπάνω από 3-4 βδομάδες.
nzeppos Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δημοσ. 25 Απριλίου 2005 Δε νομίζω να έχουν την ίδια κατανάλωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις, το δικό μου πάντως το Logitech Rumblepad (που έλεγα πιο πάνω) με πολύ λιγότερη χρήση από 2 ώρες/μέρα, χωρίς vibration και με 4 duracell καινούριες δεν κραταγε πάνω από 2 μήνες. Τώρα αν η Logitech έχει μειώσει την κατανάλωση ισχύος, ακόμα καλύτερα. Ίσως να κρατήσει 6-8 βδομάδες αντί για 3-4 που έλεγα. Πάντως είναι αρκετός καιρός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.