Προς το περιεχόμενο

Starforce: O εφιάλτης του gamer ή του cracker;

Arioch79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να δώ τους απανταχού leecherάδες, που φωνάζουν αν παρήγαγαν κάτι (ένα πίνακα για παράδειγμα) και ερχόταν κάποιος και τους τον αντέγραφε και τον πούλαγε σε σαφώς κατώτερη τιμή ή τον μοίραζε δωρεάν στο κόσμο αν θα τους άρεσε.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε Slay, προς απάντηση των σχολίων σου...

Στο πρώτο σχόλιο, έχεις δίκιο, είναι σίγουρα χειρότερο να μου κλέψεις κάτι το οποίο θα χάσω για πάντα, από το να μου κλέψεις κάτι το οποίο μπορώ να αναπαράγω κατά βούληση. Κάνεις όμως ένα λογικό σφάλμα. Συγκρίνεις μία σοβαρή μορφή κλοπής με μία λιγότερο σοβαρή, και καταλήγεις στο ότι αφού η δεύτερη είναι λιγότερο σοβαρή της πρώτης, πάβει να είναι κλοπή. Πιο συγκεκριμένα, για το παράδειγμά σου, αν είχα σκοπό να σου πουλήσω το βάζο, ναι, θα εκνευριζόμουν που κατάφερες να μου το πάρεις τσάμπα.

Στο δεύτερο σχόλιο, όπου δεν σχολιάζεις την άποψή μου γιατί όπως λες θα μας πάρει δέκα σελίδες (και έχεις δίκιο), απλά θέλω να διευκρινήσω ότι προφανώς αντίστοιχοι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τον καταναλωτή αλλά και τους εργαζομένους της εταιρίας από τα αφεντικά που προσπαθούν να βγάλουν όσα περισσότερα γίνεται ξοδεύοντας όσο λιγότερα γίνεται α) επιβάλλοντας εκβιαστικά απαράδεκτους όρους εργασίας στους εργαζομένους οι οποίοι τους δέχονται υπό το φόβητρο της ανεργίας και β) πλασάροντας στην αγορά προϊόντα κατώτερα από τα αναμενόμενα (με βάση της διαφημίσεις/υποσχέσεις τους), βλ. παιχνίδια τίγκα στα bugs με το άλλοθι των patches (από τότε που βγήκαν τα patches χάθηκε το φιλότιμο). Πάντως αυτό δεν έιναι -και ορθώς δεν είναι- το ζητούμενο των IP νόμων. Η προστασία των καταναλωτών και των εργαζομένων είναι ευθύνη του κράτους πρόνοιας, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει (μουσική υπόκρουση: Μ. Θεοδωράκης: Μύρισε το σφαγείο μας θυμάρι).

Τέλος, εγώ δεν είπα ποτέ ότι η πλειοψηφία δεν κατεβάζει παράνομα copyrighted υλικό από το διαδύκτιο. Αλλά απλά ότι αναγνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο, άσχετα αν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι δικαιολογημένοι να κάνουν κάτι τέτοιο λόγω των λόγων που αναφέρεις στο πρώτο σου post. (εδώ ας αναλογιστούμε και το αντίστροφο πρόβλημα: αν υποθέσουμε ότι οι νόμοι όλων των κρατών προστάτευαν τους απανταχού leechers, όπως συμβαίνει -απ' ότι ξέρω- στον Καναδά, αυτό θα ήταν δίκαιο για τις εταιρίες παραγωγής λογισμικού; ).

Τώρα, προφανώς είναι δυσκολότερο να φορέσεις ένα καλτσόν στο κεφάλι, να πάρεις τη κοντόκανη και να μπουκάρεις πυροβολώντας στο πλαίσιο, για ευνόητους λόγους. Το ότι το παράνομο downloading είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένο έγκλημα από την ένοπλη ληστεία, οφείλεται προφανώς στην διαδικασία που ακολουθούν αυτά τα δύο. Για το πρώτο αρκούν δύο κλικς, για το δεύτερο η όλη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω. Για άλλη μια φορά, το ότι "περισσότερος κόσμος το κάνει" δε πάβει να το καθιστά παρανομία.

Τέλος, έχεις δίκιο ότι μόνο με καινούργια επιχειρηματικά τεχνάσματα, όπως το παράδειγμα της Sony που ανέφερες, θα καταφέρουν να ανακάμψουν οι εταιρίες. Τουλάχιστον όσον αφορά τη μουσική βιομηχανία, τους πήρε καιρό αλλά κατάλαβαν επί τέλους ότι το internet είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και όχι άντρο ληστών, και ότι καλύτερα να το χρησιμοποιήσουν ως προς όφελός τους παρά να προσπαθήσουν να το ελέγξουν. Φαντάζομαι τι θα άκουσε πριν κάποιες δεκαετίες ο πρώτος που πρότεινε να παίζονται οι ταινίες δωρεάν στη τηλεόραση με διαφημίσεις ενδιάμεσα (εκτός αν τότε ήταν πιο ξύπνιοι οι επιχειρηματίες και μπήκαν γρηγορότερα στο νόημα).

Δημοσ.
Φίλε Slay' date=' προς απάντηση των σχολίων σου...

Στο πρώτο σχόλιο, έχεις δίκιο, είναι σίγουρα χειρότερο να μου κλέψεις κάτι το οποίο θα χάσω για πάντα, από το να μου κλέψεις κάτι το οποίο μπορώ να αναπαράγω κατά βούληση. Κάνεις όμως ένα λογικό σφάλμα. Συγκρίνεις μία σοβαρή μορφή κλοπής με μία λιγότερο σοβαρή, και καταλήγεις στο ότι αφού η δεύτερη είναι λιγότερο σοβαρή της πρώτης, πάβει να είναι κλοπή. [/quote']

edo einai kai h basikh mas diafonia, esy les oti bash nomoy kai ta dyo einai kloph, kai exeis dikio men, ego leo apo thn allh oti o nomos aytos katheaytos einai lathos kai exei ftiaxtei gia na yphretei symferonta etairion, kai exhgoyme , to olo nomothetiko plaisio einai gia na mporoyn oi etairies na moy epibaloyn ton tropo xrhshs poy tha kano sto proion poy agorasa, den mporo na to kano antigrafo, den mporo na to daneiso, den den den (analoga me to ti proion milame) einai san na pao p.x. sto super market kai na paro ena Tide, kai pano sto koyti na leei, oti den mporo na xrhsimopoio kato apo mia posothta se kathe plysh, den mporo na to daneiso ston geitona k.t.l. me liga logia ayto poy exoyn kataferei oi etairies proothontas toys IP nomoys einai na mhn soy poylan ena proion alla mia adeia xrhshs, koinos to proion poy agorases apo aytoys den soy anhkei, eimai paralogos ego loipon poy to blepo ayto san entelos lathos?

Η προστασία των καταναλωτών και των εργαζομένων είναι ευθύνη του κράτους πρόνοιας, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει

To kratos omos exei nomoys poy prostateyoyn tis etairies apo toys katanalotes kati einai kai ayto :-|

αν υποθέσουμε ότι οι νόμοι όλων των κρατών προστάτευαν τους απανταχού leechers, όπως συμβαίνει -απ' ότι ξέρω- στον Καναδά, αυτό θα ήταν δίκαιο για τις εταιρίες παραγωγής λογισμικού; ).

an me rotas ti einai protimotero, to kratos na prostateyei toys katanalotes, h ta kerdh ton metoxon stis etairies , tote sigoyra protimo to proto, opos eipa kai prin an oi etereies eixan logikes times gia ta proionta toys den tha yphrxe tosh peirateia.

Για άλλη μια φορά, το ότι "περισσότερος κόσμος το κάνει" δε πάβει να το καθιστά παρανομία.

otan olos o kosmos paranomei , e tote einai poly pithanon kati na einai strabo me ton nomo den nomizeis?

Δημοσ.

Το έχω ξαναπει σε άπειρες συζητήσεις και θα το πω και αλλη μια...

Οι εταιρίες φωνάζουν για διαφυγόντα κέρδη και σου λέει απο το ταδε torrent site κατέβασαν το XXX παιχνίδι 10,000 άτομα. Και παίρνει το κομπιουτεράκι και λέει "εσυ κακό site μου κόστισες 10,000Χ 50€= 500,000€."

Το θεμα ειναι οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ το ποσοστο των χρηστων που κατεβάζουν κάτι που εαν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ η δυνατοτητα του download να το αγόραζε. Συγκεκριμένα εγω στο PC έχω πάνω από 600 παιχνίδια της τελευταίας 4-5ετίας. Τα παιχνίδια όμως που πραγματικά θα αγόραζα είναι γύρω στα 40. Άλλο λοιπον 40, και άλλο 600.

Απο κει και πέρα, ναι, δεν αγόρασα τα 40 αυτά που λέω ότι θα αγόραζα, αλλά αγόρασα τα 25. Ουσιαστικά λοιπόν τα διαφυγόντα κέρδη από μένα είναι 15Χ 50€.

Δεν υπαινίσομαι οτι αυτό που κάνω ειναι σωστό κλπ, ΟΜΩΣ δεν μπορεί κανεις να ισχυριστεί ότι εγω κοστίζω στην ΕΑ και την κάθε ΕΑ, γιατι πλεον τα παιχνίδια είναι τοσο ομοια που δεν βρήσκω το λόγο να αγοράσω ΚΑΙ το Painkiller, ΚΑΙ το Dοοm3, ΚΑΙ το Far Cry και συγχρόνως όλα τα ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΑ παρόμοια παιχνίδια. Αν δεν ειχα τη δυνατότητα του download, θα αγοραζα Painkiller (για κάποιον λογο εμενα μ'αρεσει), Doom3, HL2 & Far Cry και ΚΑΝΕΝΑ αλλο. Θα είχα ΕΝΑ ποδοσφαιράκι, ΕΝΑ μπάσκετ, ΕΝΑ "ραλλι", και 2-3 στρατηγικής.

Δημοσ.

Επίσης κάτι ακόμα.. όσο ημουν αγγλία τα περισσότερα μαγαζιά βγάζουν κατα καιρούς προσφορές στα πιο παλιά παιχνίδια σε ξεφτίλα τιμή. Ενας φίλος μου πήρε το Diablo 2 4-5 μήνες μετά που κυκλοφόρισε για 15€ (10 λιρες).

Εσεις αν πηγαίνατε στο Πλαίσιο ΣΗΜΕΡΑ, θα αγοράζατε το HL2 για 15€ ναι ή όχι? Φυσικά και ναι. Εγω αγγλία έχω πετύχει αξιοπρεπές παιχνίδι μέχρι και 8€ (5λιρες), το ΝΟΧ (1 χρόνο μετά που βγήκε). Και δεν μιλάω για τις επανεκδόσεις platinum, μιλάω για το ίδιο κουτι που πριν κάποιους μήνες ήταν πανάκριβο σε σχέση με τα 8€.

Φυσικά και υποστηρίζω τον προγραμματιστή και ακόμα και την ΕΑ (που μπορεί και πληρώνει για να τους έχει) αλλά οταν ο βασικός μισθός στην ελλάδα είναι 580 € και στην αγγλία 1200€... ε έχει μια διαφορά, πώς να το κάνουμε. Και δεν θα συγκρίνω τον ΜΕΣΟ μισθό, γιατι εκεί θα κλάψουμε! Πόσα παίρνει ο μέσος 40άρης εκεί και ποσα εδώ.

Και στην τελική δεν γουστάρω να ξηλώνω τηλεοράσεις και στερεοφονικά απο τα ράφια επειδή τα πληρώνω αναλογικά πολυ περισσότερο, αυτό που κάνουμε είναι να "μαζεύουμε" κάτι το οποίο βρέθηκε να περιφέρεται στο ιντερνετ! ;)

Δημοσ.

Φίλε Slay, πάμε πάλι (μέχρι να μας βαρεθούν όλοι)!

Επειδή έχω τη κακή συνήθεια να πλατιάζω, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και στο θέμα.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι νόμοι μπορούσαν να λειτουργούν με "fuzzy logic". Επειδή όμως αυτό δεν είναι δυνατόν, οι νόμοι αναγκαστικά περιορίζουν τη δικαιοσύνη σε πολύ στενά και καθορισμένα πλαίσια, και, πολλές φορές, έρχονται σε αντίθεση με αυτή. Γι' αυτό, ίσως θα ήταν καλύτερο να κρίνουμε τους νόμους με βάση το κατά πόσο εφαρμόζονται. Έτσι, αν εγώ κάνω μια κόπια ενός παιχνιδιού και τη δώσω σε ένα φίλο μου, οι πιθανότητες να συλληφθώ γι' αυτό είναι ανύπαρκτες. Αντίθετα, αν κάνω χιλιάδες κόπιες και τις πουλάω στο μαγαζί μου, προφανώς και θα συλληφθώ (αν με πιάσουν). Οι νόμοι όμως έχουν περιορισμένη ικανότητα προσδιορισμού του βαθμού της εκάστοτε παρανομίας, οπότε δεν μπορούν να κάνουν αυτό το διαχωρισμό. Για μένα λοιπόν, το φταίξιμο πάει κατά κύριο λόγο στις εταιρείες (ειδικά RIAA, MPAA) οι οποίες επιλέγουν να χρησιμοποιούν έτσι το νόμο για να καταστείλουν την πειρατεία (με επιλεκτικά χτυπήματα τρομοκρατικού στυλ), αντί να κάτσουν να δουν τη ρίζα του προβλήματος και να τη χτυπήσουν με πιο δημιουργικό και έξυπνο τρόπο, και όχι στον νόμο αυτόν καθεαυτόν.

Αυτά προς απάντηση του πρώτου και τελευταίου σχολίου του τελευταίου post σου. Πάντως γενικά μου φαίνεται ότι μάλλον συμφωνούμε, παρά διαφωνούμε.

Polaki, το πρώτο σου post ήταν όλα τα ευρώ, συμφωνώ απόλυτα! Πάλι καλά που το είδα αλλιώς θα έγραφα ακριβώς τα ίδια!

Δημοσ.
Γι' αυτό, ίσως θα ήταν καλύτερο να κρίνουμε τους νόμους με βάση το κατά πόσο εφαρμόζονται.

ego tha prostheta na toys krinoyme epishs apo to an einai efarmosimoi, kai oi sygkekrimenoi nomoi einai profanes oti den einai kai mallon oyte kai prokeitai na ginoyn pote.

Για μένα λοιπόν, το φταίξιμο πάει κατά κύριο λόγο στις εταιρείες (ειδικά RIAA, MPAA) οι οποίες επιλέγουν να χρησιμοποιούν έτσι το νόμο για να καταστείλουν την πειρατεία (με επιλεκτικά χτυπήματα τρομοκρατικού στυλ), αντί να κάτσουν να δουν τη ρίζα του προβλήματος και να τη χτυπήσουν με πιο δημιουργικό και έξυπνο τρόπο, και όχι στον νόμο αυτόν καθεαυτόν.

oi etaireies kanoyn ayto poy toys leei to symferon toys, an koitagan na exaleipsoyn thn peirateia me diaforetika montela opos to paradeigma ths kinas poy anefera, h me drastikh meiosh timon , sigoyra tha petyxainan megalh meiosh ths peirateias alla kai ton kerdon toys epishs, opote kakh strathgikh, as piesoyme gia nomoys kai as baloyme to kratos na diasfalisei ta kerdh mas, den pisteyo kaneis edo mesa na exei kamia aytapath oti an oi etaireies eixan enan tropo eite me tromerh astynomeysh eite me kapoio super-duper kleidoma poy den spaei me tipota, na exafanisoyn thn peirateia, oi times den tha anaibenan sto theo.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ξαναδιαβάσω -για νιοστή φορά- οτι κλέβουμε επειδή "ηθικά" δεν το θεωρούμε κλοπή ή επειδη μας πινουν το αίμα οι δισκογραφικές ή επειδη τα πνευματικά δικαιώματα δεν ειναι δικαιώματα. Ξεκολληστε απο τις αμπελοφιλοσοφίες!

Κλέβουμε επειδή είναι Τεχνικά δυνατή και εύκολη η κλοπή, και η τιμωρία μας ειναι απο αδύνατη έως δυσκολότατη. τόσο απλά.

Γι αυτό και δεν κλέβω το προστατευμενο απο σταρφορς (δεν μπορώ),

γι αυτό και δεν κλέβω μια τράπεζα (το πιθανοτερο θα με συλλάβουν).

Δεν εχω καμια αμφιβολία, οτι αν ζουσα σε ενα κόσμο τυφλών (ή ειμουν αόρατος), χωρις κάμερες, συναγερμους, αστυνομία, φρουρους, αν οι τράπεζες αντι για θυσαυροφυλάκια, άφηναν τα λεφτά σε κασέλες στους δρόμους -αφύλακτα- με μια ταμπελίτσα πάνω "παρακαλώ μην τα κλέβετε", θα τις είχα ξεσκίσει (κι εγώ και οι περισσότεροι) στη ληστεία.

και μην κολάς στην "τράπεζα" , να μου πεις οτι ειναι απρόσωποι και κατεστημένο και μας πινουν κι αυτοι το αίμα...

απο οποιαδήποτε εταιρεία/σπίτι αν αφηναν απροστάτευτα τα αγαθά τους, και τους κλέφτες ατιμώρητους, θα έκλεβα/κλέβαμε, θα ήταν ξεφραγο αμπέλι γενικώς.

Ειναι εύκολο και (πρακτικώς) ατιμώρητο. Προς το παρόν. γι αυτο συμβαίνει.

Εγω δεν πιστευω στο "οτι κλειδωνει, ξεκλειδώνει". ειναι υπερ-απλουστευτικό.

Φυσικά καμία τράπεζα δεν ειναι απόρθητη. Αλλα πόσοι προσπαθούν , και ποσοι τελικά καταφέρνουν να την κλέψουν. και απο αυτους τελικα πόσοι κάνουν μια αρκετα καλη μπάζα που να αξιζει τη ζωη στην παρανομία?

Φυσικα το σταρφορς ή ΘΑ σπασει, ή έσπασε ήδη. το θεμα ειναι πότε, σε σχέση με την κυκλοφορία του game.

πχ. Eνα συγκεκριμένο παιχνίδι: το Toca2. Οταν βγήκε (πριν 1-1.5 χρονο) ήταν ασπαστο. οσοι το κατεβασαν ή το νοικιασαν για να το αντιγραψουν εσπασαν τα μουτρα τους. Οσοι ανηκουν στην κατηγορία των "κολλημενων" (αν δεν παιξω το τοκα θα πεθαααανωωωω!!!!) περιμεναν, 1, 2 βδομάδες, δεν κυκλοφορησε στους πειρατές...

Το πηραν γνησιο.

Εγώ, που απλα θα το κατέβαζα , αν το έβρισκά, και θα το έπαιζα 1,2, αντε 10 ωρες, και θα το έσβηνα, οπως τα περισσοτερα παιχνιδια,

εψαξα το κρακ, εψαξα 1, 2,3, φορές, τα παράτησα.

ΤΩΡΑ, ΦΕΤΟΣ, και να μου πεις να το, εδω ειναι το κρακ, στο στελνω με μαιηλ, αποδεδειγμένα δουλευει, δεν ενδιαφέρομαι.

σιγα μην κατσω να παιζω το toca2 του 2003, εν ετη 2005, που έχω στη διαθεση μου απροστάτευτα και καλύτερα : NFSU1, NFSU2, και αλλα 6-7 Car-οπαίχνιδα.

και για το αλλο θέμα, την ατιμωρησία... ε, κάλα ειμαστε που ζούμε ακόμα στην Ελλάδα. εχουμε τα περισσότερα τεχνολογικά καλούδια της Δύσης, ανάκατα με την περίσσια ανοργανωσιά, ρεμπελοσύνη, χαβαλεδισμό της Ανατολής.

Θυμήσου οτι κάποτε λέγαμε "ρε αυτοι στην Αμερική με τα καλωδιακα και τις DSL ειναι αιώνες μπροστά..", και τώρα έχεις DSL στο Παγκράτι.

έτσι, και τα πρόστιμα σε ιδιώτες για κατέβασμα mp3, μια μέρα θα έρθουν κι απο εδώ.

Δημοσ.
Γιατι τι εχουν οι αμερικανοι δηλαδη(Μιcrosoft' date='EA και αλλες).Μια χαρα παιχνιδια βγαζουν οπως και οι ιαπωνες(καλα αυτοι ειναι κορυφαιοι) και οι ευρωπαιοι.Καποιοι ανθρωποι δουλεουν πανω σε αυτο και ειναι δουλεια τους να βγαζουν καλα παιχνιδια.Με [b']ποιο πολυ χρημα[/b] ερχεται και καλυτερη δουλεια εγω αυτο ξερω.Τωρα αμα δεν θελει καποιος να τους στηριξει δικαιωμα του.Αυτος που αξιζει θα πρεπει και να παιρνει το καταλληλο τιμημα ετσι δεν ειναι.Kαι το συστημα που υπαρχει στο HL2 πιστευεις θα υπηρχε αμα δεν υπαρχαν παρανομιες???

Φιλικα παντα :) και sorry για το οff topic

Xmmm, egw na diafonisw sto "Με ποιο πολυ χρημα ερχεται και καλυτερη δουλεια εγω αυτο ξερω" sthn prokimenh periptosi, dioti eite vgazoune 1mirio $$ oi programers eite 8a vgazane 1dis $$ an den ipirxane ta diafora spastiria, pali akrivws to idio game 8a vgazane. Ta $$ kai stis 2 periptwseis einai arketa, apla oi etereies einai aplistes kai ta 8eloune ola :-| .

Twra to oti vgazoune polles xwres diafora pexnidia einai kalo gia ton antagwnismo metaksy tous kai emas mas simferei, kalo 8a itane na vgazame k emeis oi Ellines tetoiou epipedou pexnidia kai malista fantazomai 8a ta plironame poly ftinotera. Krima pou den iparxei h ypodomh giati nomizw oi gnwseis kai ta atoma iparxoun. Sorry gia oti offtopic.

Δημοσ.
Twra to oti vgazoune polles xwres diafora pexnidia einai kalo gia ton antagwnismo metaksy tous kai emas mas simferei, kalo 8a itane na vgazame k emeis oi Ellines tetoiou epipedou pexnidia kai malista fantazomai 8a ta plironame poly ftinotera. Krima pou den iparxei h ypodomh giati nomizw oi gnwseis kai ta atoma iparxoun. Sorry gia oti offtopic.

Και πες ότι μαζεύονται κάποιοι Έλληνες προγραμματιστές και βγάζουν ένα παιχνίδι γ@μάτο, στα Ελληνικά κιόλας. Εσύ θα πήγαινες να το αγόραζες, ή θα περίμενες να το πάρεις σπασμένο;

Δημοσ.
Και πες ότι μαζεύονται κάποιοι Έλληνες προγραμματιστές και βγάζουν ένα παιχνίδι γ@μάτο, στα Ελληνικά κιόλας. Εσύ θα πήγαινες να το αγόραζες, ή θα περίμενες να το πάρεις σπασμένο;

Eipa na einai kai ftinotero. Nai 8a to agoraza an ekane 20 euro kai itane 2 cds game epipedou HL-2 .

Δημοσ.
Eipa na einai kai ftinotero. Nai 8a to agoraza an ekane 20 euro kai itane 2 cds game epipedou HL-2 .

kai polla les file, 15 euro einai uperarketa, min po 10 giati tha me kinigisete. Fantasteite to HL2 10 euro? Tha kathotane pole kanenas na balei ADSL gia na katebazei games? Tha to katebaze kanenas meta apo ores psaximo gia kalo torrent, crack, crack-patch ktl? Oxi ego pantos... Tha diplasiazotan toulaxiston oi agorastes? Pisteuo pos nai. Alla paidia na tha me thimitheite se liga xronakia tha baloun oi etairies mialo kai o andagonismos tha kanei ta magika tou...

Δημοσ.

ego pantos tis sinomosies (elliniko adventure) kai ta pexnidia tis adventure company ta agorazo kai as min exoun kamia prostasia...oso gia to Starforce oute kan original game pou exei afto to klidoma den mpenei sto pc mou...

tha ksexaso pou oso itan o driver tou mesa eixa enan A64 pou pigene san 386??? oxi den tha paro as ta valoun ekei pou kseroun :P

Δημοσ.

poios sas anagkazei na peksete to hl2 i to halo2 i opiodipote game?

ego epidi thelo kati ixia gia to domatio..na mou pei pios ta xei spiti tou na rtho na ta soufroso

Δημοσ.

an k to mono pexnidi pou exo peksi ta teleftea xronia k aksizi na to agoraseis ine to splinter cell 2, DEN prokeite pote na balo esto k an mou to kanoun doro to sc3, apo ti stigmi pou exi starforce. ine aparadexto na sou fortonoun to sistima me drivers (ta opia ine baria k athlia programatismena) gia opiondipote logo. etsi k alios se 1-2 mines sti xiroteri tha kiklofori backup, ara tzampa kopos. nomizo oti auti i prostasia agizi ta oria tis giftias, as prospathisoun perisotero na ftiaksoun mia sosta programatismeni prostasia pou na douleuei....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...