Προς το περιεχόμενο

Starforce: O εφιάλτης του gamer ή του cracker;

Arioch79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για αυτή τη μέθοδο προστασίας από αντιγραφή (για video games κυρίως). Ειδικά μετά το νέο ότι και η τρίτη συνέχεια του δημοφιλέστατου Splinter Cell θα είναι προστατευμένη με αυτή τη μέθοδο, έφερε το θέμα για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.

Προσωπικά δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες για τη μέθοδο αυτή, ούτε έχω ιδέα από reverse engineering. Όμως, διαβάζοντας σε πολλά fora για αυτό το ζήτημα, αλλά και από προσωπική μου εμπειρία, έχω καταλήξει στα εξής:

1. Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει, και ούτε το starforce αποτελεί εξαίρεση. Ήδη τα Toca race driver 2 και Colin McRae Rally 2005 έχουν "σπαστεί" και παίζονται κανονικά με backups. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις έχουν περάσει βδομάδες ή ακόμα και μήνες πριν καταφέρουν οι crackers να βρουν τη λύση. Συνεπώς πολλοί από αυτούς που περίμεναν πώς και πώς αυτά τα παιχνίδια αλλά δε σκόπευαν να πληρώσουν για να τα αποκτήσουν, πιθανότατα θα πάνε να τα αγοράσουν. Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν για το starforce.

2. Οι ενάντιοι αυτής της μεθόδους προστασίας, παρομοιάζουν το starforce με έναν καταστρεπτικό ιό που εγκαθιστά στον σκληρό δίσκο ένα κάρο οδηγούς και προγράμματα που υπονομεύουν τη σταθερότητα του συστήματος. Συν τοις άλλοις, προτρέπουν και όλους τους άλλους να μην αγοράζουν παιχνίδια με αυτή τη προστασία, ή, οι πιο εκδηκιτικοί, να μην αγοράζουν καν παιχνίδια της εταιρίας που επέλεξε το starforce, ακόμα κι αν αυτά δεν είναι προστατευμένα από αυτή τη μέθοδο Το ύφος τους, μάλιστα, μου θυμίζει αμερικανό τηλε-ευαγγελιστή: "Απεταξάμην το Starforce!". Σε κανένα forum ομως δε διάβασα κάποιον να λέει ότι εγκατέστησε παιχνίδι με starforce και μετά από λίγο ο υπολογιστής του άρχισε να κρεμάει ή να παρουσιάζει χίλιαδυό προβλήματα. Έτσι δε μένουν πάρα μόνο οι αφορισμοί από τις διάφορες Κασσάνδρες, που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι παρά οι γνωστοί τζαμπατζήδες οι οποίοι απλά βγάζουν τα απωθημένα που τους προκάλεσε το γεγονός ότι δε θα μπορέσουν να αποκτήσουν τσάμπα το παιχνίδι που θέλουν. Δε συζητάω καν για τους τύπους που postάρουν σε διάφορα torrent sites οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν γνήσιο το παιχνίδι αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο αποφάσισαν να κατεβάσουν και το μεγέθους 4.15 giga torrent του παιχνιδιού, για να γκρινιάξουν μετά επειδή δε δούλευε.

3. Από προσωπική μου εμπειρία (Colin McRae Rally 2005 και Splinter Cell Chaos Theory), το starforce δε προκαλεί κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή. Τα παιχνίδια αυτά τα είχα νοικιάσει από Video Club και τα έπαιζα μια χαρά (χωρίς τις καθυστερήσεις για το dvd-check κάθε φορά που ξεκινά το παιχνίδι, όπως ισχυρίζονται μερικοί). Μάλιστα έχω αμελήσει να αφαιρέσω τους οδηγούς του starforce χρησιμοποιώντας το starforce cleaner, αλλά δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, πιστεύω ότι το starforce είναι απλά μια πολύ καλή μέθοδος προστασίας, η οποία προβληματίζει μόνο τους crackers και τους τζαμπατζήδες. Αυτά είχα να πω, γιατί πολύ μας τα ζάλισαν με τη γκρίνια τους όλοι οι επίδοξοι starforceκλάστες. Στη τελική, απλά περιμέντε το crack που, πού θα πάει, θα βγει κάποτε, χωρίς να γκρινιάζετε σα γκόμενες. Τσίου.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά, δεν λέω ότι δεν προκαλούν πρόβλημα, άλλωστε είπα ότι δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί το starforce. Και σίγουρα δεν ξέρω αν προκαλούν πρόβλημα στα 64bit XP, γιατί πολύ απλά δεν έχω ούτε 64bit επεξεργαστή, ούτε 64bit XP. Αυτό που λέω είναι ότι α) εμένα δεν μου έχει προκαλέσει πρόβλημα και β) όσοι γκρινιάζουν στα crack και torrent fora γκρινιάζουν χωρίς επιχειρήματα και με μόνη αιτία ότι δε μπορούν να παίξουν τσάμπα το starforce protected game. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που τεκμηριώνουν με επιχειρήματα τα ελαττώματα του starforce, αλλά δεν έχω δει πουθενά κάποιον να λέει ότι "έβαλα starforce και έπαθα αυτό κι εκείνο".

Αυτό με τα 64ΧΡ δεν το ήξερα όμως, μπορείς να μου πεις τι πρόβλημα παρουσιάζεται ακριβώς; Δεν ρωτάω καθόλου ειρωνικά, από περιέργεια ρωτάω.

Δημοσ.

Apo oti diavazw apla den trexoun, giati oi drivers tou sf einai se 32bit. Mallon stis teleutaies ekdoseis tha to exoun ftiaksei, kai oi etaireies paixnidiwn isws bgaloun x64 patches (px Chaos Theory). Oute egw exw paratirisei probs sta 32bit XP mou, alla yparxoun ki antithetes apopseis. Gia paradeigma:

The StarForce copy protection technology installs a special device driver as part of its protection system, and there are numerous claims that this driver interferes with some hardware devices (CD and USB drives). Not only that, but the StarForce driver is notoriously difficult to remove, especially if a game manufacturer forgets to pull it as part of the uninstall process (StarForce has a software removal tool on their Web site, unfortunately most users don't even know that StarForce is even installed).

Kala kai ta copy protections, alla an einai na kratane protected ta games kai apo tous anthrwpous pou ta agorazoun...

Δημοσ.

Άμα εσύ Arioch79 έχεις λεφτά και γουστάρεις να δίνεις 60 ευρώ(κλέφτες:X) για το κάθε παιχνίδι που θες να παίξεις τότε δίνε!Εμείς που δεν τα έχουμε όμως τα κατεβάζουμε γιατί απλά μας βγαίνει πιο φτηνά!:wink:Γενικά το έχουνε παραχέ... με τις προστασίες τους και απλά το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος είναι να μειώσουν κατά πολύ τις πωλήσεις τους.Ας αυξήσουν τους μισθούς μας πρώτα και μετά θα το σκεφτώ πιο σοβαρά να αγοράσω ένα παιχνίδι αντί να το κατεβάσω!!Αυτά!

Δημοσ.

Ontos, ta paixnidia stin ellada ta agorazoume me times europis h amerikhs, alla me me mis8ous elladas. 50e gia kapoion pou vgazei 600e to mina einai para polla, apagoreutika 8a elega gia na parei original paixnidi, akoma kai to 8elei. Me auta ta lefta kalitera na valei adsl kai na katevazei oti 8elei... . H ftwxia mas kanei kleftes, opos ginotan kai 8a ginetai panta...

Δημοσ.

Και που τα κατεβαζουμε ρε Crow τι κερδιζουμε.Το μονο που κανουμε ειναι να χανει την αξια του το παιχνιδι και να χανουν τους μισθους τους αυτοι που τα φτιαχνουν.Εγω εχω xbox και pc με dsl.Το πιστευεις οτι εχω αγορασει το Ηαlo 2(και μαλιστα collection edition)και αντε να το εχω παιξει μεχρι την 5 πιστα και το εχω ηδη 6 μηνες και ξερεις γιατι.Γιατι με την dsl κατεβαζω ποσα πραγματα και δεν τους δινω καν σημασια.Ακομα και αυτα που κατεβαζω(για παιχνιδια παντα μιλαμε)δεν τα εχω κανει καν ιnstall και μιλαμε τωρα για 50 παιχνιδια προσφατα.Το μονο που παιζω ειναι Pes4,quake 3,και doom3.Kαι λεω απο μεσα μου καλα ο μ@λ@κ@ς δεν μπορουσα να τα αγοραζα αυτα αυθεντικα.Για αυτο μην το βλεπουμε 50games x 60e = 3000e.Οπως δεν γουσταρει η φοβαται αυτο που θα αγορασει να το νοικιασει.Και αμα του αρεσει ας το αγορασει.Παντως ουτε ειμαι σωστος εγω(για pc μιλαω)και ουτε πιστευω οσοι εχουν dsl.

Υ.Γ. Sorry Crow αμα σε εθιξα...

Δημοσ.

Καλά, το κατά πόσο οι τιμές των παιχνιδιών είναι υψηλές ή όχι είναι τελείως διαφορετικό θέμα από αυτό που έθιξα εγώ. Άμα θες το συζητάμε σε άλλο σχετικό post, φίλτατε The Crow. Αυτό που λέω είναι ότι δε μπορείς να γκρινιάζεις κι από πάνω για κάτι που στη τελική το παίρνεις τσάμπα. Απλά μου την έσπασε η λογική των τύπων που κατεβάζανε το game από torrent ή που ζητάγανε το crack στα fora των gamecopyworld και άλλων παρομοίων sites (κράζοντας παράλληλα τους crackers, λες και αυτοί ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα), οι οποίοι αφού τελικά δε βρίσκανε λύση κράζανε το starforce χωρίς στοιχεία για το αν όντως παρουσιάζει προβλήματα ή όχι.

Δημοσ.
H ftwxia mas kanei kleftes, opos ginotan kai 8a ginetai panta...

Ego den aisthanthika kai oyte prokeitai pote na aisthantho klefths , kloph einai na paro kati apo kapoion kai aytos o kapoios na papsei na to exei pleon sthn katoxh toy, an paro kati kai apla to antigrapso den exo klepsei tipota, oi IP nomoi basistikan lanthasmena stoys nomoys peri klophs kai exoyn san stoxo oxi na prostatepsoyn toys polites alla ta symferonta ton etairion, giayto kai h syntriptikh ploiopshfia toy kosmoy antigrafei, giati sthn syneidhsh toy aploy kosmoy den einai kloph. As rixoyn tis times kai as kopsoyn ta yperkerdh toys oi etairies kai tote tha doyme se ti pososto tha einai h peirateia, exo agorasei original content mono an axize ta lefta toy opos gia paradeigma ta extended editions toy LOTR poy me 35 eyro phra 4 dual layer DVD me 10+ ores video, epishs oi etairies mporoyn na broyn enalaktika epixeirhmatika montela, opos ayto poy kanei gia gia paradeigma h Sony sthn kina , epeidh den eixe pleon nohma na kykloforoyn original Cd giati oloi tha ta antegrafan ekei, ayto poy kanan htan na kanoyn polles synaylies gia na bgazoyn lefta sto telos ton opoion moirazan dorean kai to CD.

Δημοσ.
Και που τα κατεβαζουμε ρε Crow τι κερδιζουμε.Το μονο που κανουμε ειναι να χανει την αξια του το παιχνιδι και να χανουν τους μισθους τους αυτοι που τα φτιαχνουν. .

Xmm ok diladi esy 8eleis na taizeis tous amerikanous programatistes :)

Thn aksia to pexnidi den thn xanei apla miwnontai ta kerdh ths eterias, omws den vgenei pote zimiwmenh. px to neo HL2 an thn 1h mera poulise 1 mirio games aytoi ta exoune vgalei ta $$ tous, kiomws 8eloune registration mesw internet steam gia na pekseis. Diladi to kovw ligo aplisto ayto to pragma, den kerdizoune kai liga.

Oso gia to Starforce epidi ksefiga, den kserw tipota alla de to goustarw apo twra :P

Δημοσ.

Slay, auto pou les isxiei mono gia freeware programs. Otan enas programmer plironetai gia na kanei mia ergasia o ergodotis tou to kanei gia oikonomiko ofelos. Ola ta programata pou exo einai antegramena/klemena alla auto ginetai epeidi den exo xrimata na ta agoraso, kai xoris auta 8a htan adinaton na leitourgiso ton upologisth. Kleftis eimai, alla den exo enoxes giati to kano apo anagkh.

Δημοσ.

Παιδιά, πιστεύω ότι τα πράγματα είναι απλά. Τη στιγμή που κάποιος φτιάχνει κάτι για να το πουλήσει, άσχετα αν αυτός είναι μια πολυεθνική που πίνει το αίμα του κοσμάκη και απολύει 10.000 εργαζομένους γιατί ένα από τα μεγάλα κεφάλια έκανε μια στραβοτιμονιά ή ένας φτωχομπινές προγραμματιστής, το να το πάρεις εσύ χωρίς να πληρώσεις φράγκο, είναι παράνομο (εκτός αν ζεις στον Καναδά :)).

Τώρα το αν είναι ανήθικο ή όχι, είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση. Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την άποψη του φίλου Slay.

Π.χ. λες "kloph einai na paro kati apo kapoion kai aytos o kapoios na papsei na to exei pleon sthn katoxh toy, an paro kati kai apla to antigrapso den exo klepsei tipota".

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ουσιαστικά αυτό που κάνεις κι εσύ και όλοι μας, είναι ότι μπαίνεις στο μαγαζί, βουτάς το παιχνίδι ή το πρόγραμμα και βγαίνεις χωρίς να το πληρώσεις. Το ότι το πρόγραμμα ή το παιχνίδι είναι σε ψηφιακή μορφή και η εταιρία μπορεί να φτιάξει όσα θέλει δεν καθιστά τη πράξη σου "μη - κλοπή". Όταν είχε πρωτοβγεί το napster, οι δικηγόροι του fanning -όταν άρχισαν να πέφτουν οι μυνήσεις- υποστήριξαν ότι τα mp3s είναι λογισμικό και όχι copyrighted τραγούδια. Και μέχρι να μεταρυθμιστεί η τότε ισχύουσα νομοθεσία τη βγάλανε καθαρή. Τυπικά είχαν δίκιο, όχι όμως και ουσιαστικά.

Όσον αφορά το "oi IP nomoi basistikan lanthasmena stoys nomoys peri klophs kai exoyn san stoxo oxi na prostatepsoyn toys polites alla ta symferonta ton etairion", δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείς λανθασμένο να προστατεύει ένα κράτος το συμφέρον μιας εταιρίας; Η εταιρία δεν επενδύει τα χρήματά της; Δεν πληρώνει εργατικό δυναμικό; Δεν πληρώνει φόρους; Γιατί λοιπόν να μην προστατεύεται από το κράτος;

Τέλος, λες ότι "sthn syneidhsh toy aploy kosmoy den einai kloph". Σε αυτό διαφωνώ επίσης. Αν ο κόσμος πίστευε ότι κάτι δεν αξίζει, απλά δε θα το κατέβαζε. Δεν θα το κατέβαζε για να τη σπάσει στην εταιρία. Αν κάποιος κατέβασε π.χ. το winning eleven 8 international από το τάδε torrent site ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο, αλλά ήξερε επίσης ότι δεν είχε καμμία όρεξη να σκάσει 50 ευρώ για να το πάρει, άσχετα αν -ακόμα και κατά τη γνώμη του- το παιχνίδι τα αξίζει και με το παραπάνω.

Τέλος, συμφωνώ μαζί σου ότι τα περισσότερα games, programs, movies που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι υπερτιμημένα, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα που ο μέσος μισθός βρίσκεται αρκετά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό όμως δε δικαιολογεί τη κλοπή. Προσοχή, δε λέω ότι δε το κάνω κι εγώ, αλλά ούτε ότι θεωρώ τον εαυτό μου αθώο. Εγώ δεν επικαλούμαι ούτε καν και την πιο ήπια δικαιολογία του netmaniac. Τα μόνα προγράμματα που είχα πραγματικά ανάγκη, ήταν τα windows, το office και το matlab. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία είναι άνετα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της συντριπτικής πλειοψηφίας των pc users.

Τονίζω ότι όλα αυτά τα λέω με ήπιο τόνο. Δε θέλω να θίξω κανέναν, απλά να εκφέρω τις απόψεις μου οι οποίες απλά τυχαίνει να είναι διαφορετικές από κάποιων άλλων. Αυτά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις...

Δημοσ.
"kloph einai na paro kati apo kapoion kai aytos o kapoios na papsei na to exei pleon sthn katoxh toy' date=' an paro kati kai apla to antigrapso den exo klepsei tipota".

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ουσιαστικά αυτό που κάνεις κι εσύ και όλοι μας, είναι ότι μπαίνεις στο μαγαζί, βουτάς το παιχνίδι ή το πρόγραμμα και βγαίνεις χωρίς να το πληρώσεις. [/quote']

me thn monh diafora oti to programma h paixnidi exakoloythei na to exei to magazi, an daneizomoyn gia paradeigma ena bazo apo to spiti soy, kai eixa kapoion tropo oste na ftiaxo ena akribes antigrafo , tha eleges oti soy eklepsa to vazo?

Όσον αφορά το "oi IP nomoi basistikan lanthasmena stoys nomoys peri klophs kai exoyn san stoxo oxi na prostatepsoyn toys polites alla ta symferonta ton etairion", δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείς λανθασμένο να προστατεύει ένα κράτος το συμφέρον μιας εταιρίας; Η εταιρία δεν επενδύει τα χρήματά της; Δεν πληρώνει εργατικό δυναμικό; Δεν πληρώνει φόρους; Γιατί λοιπόν να μην προστατεύεται από το κράτος;

as mhn mpoyme se ayth thn koybenta kalytera giati den mas ftanoyn 10 selides kai tha bgoyme way off topic.

Τέλος, λες ότι "sthn syneidhsh toy aploy kosmoy den einai kloph". Σε αυτό διαφωνώ επίσης.

h pragmatikothta se diapseydei omos, kathos eno polys kosmos katebazei aberta koyberta , den paei me thn idia eykolia na kanei mia kloph apo ena katasthma.

Δημοσ.
Xmm ok diladi esy 8eleis na taizeis tous amerikanous programatistes :)

Γιατι τι εχουν οι αμερικανοι δηλαδη(Μιcrosoft,EA και αλλες).Μια χαρα παιχνιδια βγαζουν οπως και οι ιαπωνες(καλα αυτοι ειναι κορυφαιοι) και οι ευρωπαιοι.Καποιοι ανθρωποι δουλεουν πανω σε αυτο και ειναι δουλεια τους να βγαζουν καλα παιχνιδια.Με ποιο πολυ χρημα ερχεται και καλυτερη δουλεια εγω αυτο ξερω.Τωρα αμα δεν θελει καποιος να τους στηριξει δικαιωμα του.Αυτος που αξιζει θα πρεπει και να παιρνει το καταλληλο τιμημα ετσι δεν ειναι.Kαι το συστημα που υπαρχει στο HL2 πιστευεις θα υπηρχε αμα δεν υπαρχαν παρανομιες???

Φιλικα παντα :) και sorry για το οff topic

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...