Προς το περιεχόμενο

Proxy και στατιστικά

tao

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum

Λοιπόν έχω φτιάξει στο σπίτι ένα δίχτυακι 3 pc ένα server που τρέχει xp pro και θέλω να συνδέσω σε αυτό δυο φιλαράκια ένας αρχικός προβληματισμός με τι τρόπο θα μοιράσω το internet? Σκέφτηκα να το μοιράσω με proxy server με βολεύει καλύτερα το ερώτημα μου είναι που μπορώ να βρω προγράμματακι να το καταφέρω αυτό? Και κάτι ακόμα που θα ήθελα να μπορώ να κάνω είναι να βρω κάποιο τρπο το οποίο να μου δείχνει στατιστικά του διχτυού, δηλαδή τι ώρα μπήκε κάποιος τι ώρα βγείκε και τέτοια κάθε βοήθεια δεχτή.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Φιλικά Μάνος

Δημοσ.

Μπορεις να μοιράσεις ιντερνετ με ένα φθηνό ΝΑΤ routerάκι του εμπορίου.

Αρκεί να συνδέσεις επάνω του τα PC κι αυτό αναλαμβάνει αυτομάτως να τους δώσει τα απαραίτητα (IP address, subnet mask, default gateway) για να συνδεθούν ταυτόχρονα στο internet και φυσικά να βλέπονται μεταξύ τους.

Συνήθως δε έχουν και firewall που επιτρέπει να κόψεις και να ράψεις τι μπαίνει και τι βγαίνει στο δίκτυό σου. Έπιτρέπουν επίσης τη δημιουργία χρηστών επάνω στο ίδιο το μηχανάκι με δυνατότητες logging. Υποστηρίζουν dial-on-demand για dial-up συνδέσεις. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι προσβάσιμες κατά κανόνα από ενσωματωμένo HTTP interface που υποστηρίζει access control.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιo PC για τη δουλειά αυτή και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά εδώ μπορούν να προτείνουν 100 σωστά configurations αλλά το PC θέλει ενασχόληση, θέλει δικό του χώρο και καταναλώνει ρεύμα, αντίθετα με το routerάκι που το βγάζεις και στο μπαλκόνι που λέει ο λόγος και είναι plug and play (and forget)...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου dimitri για το ενδιαφέρον, μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση μου το πρόβλημα μου δεν είναι να φτιάξω ένα δίκτυο, αφού έχω 3 pc στο σπίτι μου είναι φυσικό να έχω routerάκι. το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να το κάνω αυτό με έναν proxy που ξέρω περίπου πως δουλεύει απλά δεν ξέρω που μπορώ να βρω ένα τέτοιο πρόγραμμα που να είναι αξιόπιστο και φυσικά free.το γιατί θα μου άρεσε καλυτέρα να μοιράσω με proxyκαι όχι με έναν άλλον τρόπο είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Μετά από αυτό θα ήθελα να έλεγχο με κάποιο πρόγραμμα το δίχτυο τι μπαίνει και τι βγαίνει και τέτοια.

Ελπίζω τώρα να έγινα λίγο πιο κατάκοιτος κάθε βοήθεια δεχτή ευχαριστώ

Δημοσ.

mporeis na dokimaseis to squid pou einai ena http proxy k einai polu kalo ;)

http://www.squid-cache.org

To squid sou parexei ti dinatotita na valeis limit k fisika einai free..

episeis gia na exeis statistika tha mporouses na valeis mrtg ;)

k ta 2 einai gia linux...

ipotheto pos to routeraki pou exeis einai se linux..

mamep

Δημοσ.

Και πάλι ευχαριστώ για της απαντήσεις φίλε mamep τα προγραμματάκια θέλω να τρέχουν στο server που έχει xp και όχι στο routeraki,φίλε random κατέβασα το ccproxy θα το δοκιμάσω αν έχεις και κανένα s/n για το πρόγραμμα θα με υποχρεώσεις

Όσο για τα στατιστικά έχετε κάτι προτείνετε?

Δημοσ.

Και πάλι ευχαριστώ για της απαντήσεις σας νομίζω ότι η βοήθεια του φίλου epp281 είναι η επικρατέστερη θα ήθελα να ακούσω και άλλες προτάσεις ίσος βρω κάτι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω καλός ο ccproxy αλλά είναι για περιορισμένη χρήση και ίσος στο μέλλον να μην μου είναι αρκετός σας ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πάντως χρησιμοποιούσα όταν είχα ISDN ΄σύνδεση το Kerio Winroute. Απλά πολύ καλό με web interface, όπου μπορούσε ο κάθε χρήστης απο το pc του on demand να βγεί internet, και με δυνατότητα για auntenticate ώστε να έχεις πλήρη στατιστικά. Test it αξίζει πολλά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τώρα τελευταία πάντως το kerio έχει αρχίσει να έχει όλο και περισσότερα προβληματάκια και ενώ η Kerio είχε υποσχεθεί traffic shaping στην επερχόμενη έκδοση, τελικά μάλλον ματαιώνει εντελώς την υποστήριξη αυτού του χαρακτηριστικού με τη χαζή δικαιολογία ότι τώρα οι συνδέσεις είναι αρκετά γρήγορες ώστε να μην χρειάζεται το traffic shaping

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...