verrasod Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Δημοσ. 14 Απριλίου 2005 Παιδιά, έχω μία samsung 757dfx (crt) και παρατήρησα ότι όταν ακουμπάω το χέρι μου στο τζάμι της και είμαι ξυπόλητος αισθάνομαι πολύ έντονα κάτι σαν ρεύμα.Αν φορέσω παπούτσια, αυτό σταματάει.Έχει να κάνει με στατικό ηλεκτρισμό? Είναι φυσιολογικό?
Marcos Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Παιδιά, έχω μία samsung 757dfx (crt) και παρατήρησα ότι όταν ακουμπάω το χέρι μου στο τζάμι της και είμαι ξυπόλητος αισθάνομαι πολύ έντονα κάτι σαν ρεύμα.Αν φορέσω παπούτσια, αυτό σταματάει.Έχει να κάνει με στατικό ηλεκτρισμό? Είναι φυσιολογικό? Δοκίμασες να κάνεις degauss την οθόνη; Δεν ξέρω τίποτα για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά οι μοντέρνες CRT οθόνες κάνουν και αυτόματα. Απο πού παίρνει ρεύμα η οθόνη; Απο το τροφοδοτικό του PC? ή το έχεις βάλει σε πρίζα / πολύπριζο; Διάβασε τα σχόλια σε μία πρόσφατη συζήτηση εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=106454
verrasod Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Ευχαριστώ πολύ Marcos. Degauss έχω κάνει.Την οθόνη την έχω σε πολύπριζο , οπότε θα κοιτάξω αυτά που αναφέρονται στο thread που έγραψες παραπάνω.
Slay Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Statikos hlektrismos einai mhn anyshxeis den tha patheis hlektroplhxia.
verrasod Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Τελικά, κάπου υπήρχε διαρροή.Το ηλεκτρολογικό κατσαβίδι, όπου κι αν το ακουμπούσα, στο case του υπολογιστή και στο τζάμι της οθόνης, άναβε! Άλλαξα το πολύπριζο και το πρόβλημα λύθηκε.
Marcos Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2005 Τελικά, κάπου υπήρχε διαρροή.Το ηλεκτρολογικό κατσαβίδι, όπου κι αν το ακουμπούσα, στο case του υπολογιστή και στο τζάμι της οθόνης, άναβε! Άλλαξα το πολύπριζο και το πρόβλημα λύθηκε. Χαίρομαι που βρήκες λύση. Διαρροή δεν υπήρχε, απλά δεν ήταν γειωμένο και μάζευε πολύ στατικό ηλεκτρισμό. Οι CRT έχουν 30kV εσωτερικά και πρέπει να είναι γειωμένες και γι' αυτό το λόγο. Αν είχε διαρροή απο τη φάση, όταν το ακουμπούσες θα σου έριχνε το ρελέ. Τώρα που είναι γειωμένη η οθόνη, δεν θα μαζεύει στατικό ηλεκτρισμό και αν υπάρχει διαρροή στο μέλλον απ' τη φάση (απίθανο) θα σου ρίξει το ρελέ χωρίς να χρειαστεί να την ακουμπήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.